Wat eten we vandaag? Deel 2.

Vanaf 6 maanden tot 80 jaar. Voor recepten, inspiratie en foto's.

Moderator: Mod_Forum_Voeden

Gebruikersavatar

Malmana

Berichten: 4905
Lid geworden op: 06 dec 2015 11:55
Hobbies: muziek, creatief bezig zijn
Locatie: Midden Nederland

Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.

Ongelezen bericht door Malmana » 01 jul 2018 22:09

Tortillatosti met salade.
zl 28-7-2018. Uit liefde geboren, puur geluk.
hoppediz hop-tye agadir, you-wa, hoppediz Ringling los angeles rood, ellevill paisley smaragd maat 5, MaM watersling, close caboo lite, vipcarrier petrol bamboo

Gebruikersavatar

Ckialita
Beheerder
Beheerder
Berichten: 5998
Lid geworden op: 27 aug 2010 13:11
Hobbies: borduren, lezen, kleding maken
Locatie: Hoog in Nederland

Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.

Ongelezen bericht door Ckialita » 02 jul 2018 09:12

Gisteren aten we in de kerk, jubileumfeest, en er was een heerlijk chinees buffet. Daar was nog zoveel van over dat iedereen die wilde, een bak mee mocht nemen naar huis. Ik heb een volle bak foe yong hai en een bak ku lu yuk en wat loempiaatjes meegekregen, vanavond wat rijst koken en ik ben klaar :D
mama van D (08-2010), H (11-2012) en J (04-2015)

Ministash: Babylonia Prunella 4,9 | Girasol Mystica 5,2 | Wompat Pre-School Agua azul | Wompat Medium Iridescence Cuervo


Momster

Berichten: 509
Lid geworden op: 12 feb 2018 19:52
Hobbies: Lezen, tuinieren, wandelen

Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.

Ongelezen bericht door Momster » 02 jul 2018 09:55

Super makkelijke vegetarische lasagne.

Blik tomatenblokjes, verse spinazie, knoflook, kaas, room (evt)

- Spinazie wokken met knoflook
- Blik tomaten opentrekken en een laagje in de schaal schenken.
- Laagje lasange bladen.
- Laagje spinazie met wat room.
- Lasagnebladen
- Rest van de tomatenblokjes
- Kaas

Ik doe er ook weleens wat cherrytomaten bij/door.
Grote zus dec '14 en kleine zus mei '18


Pet

Berichten: 2003
Lid geworden op: 01 mar 2014 08:00
Hobbies: Lezen, zingen, breien

Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.

Ongelezen bericht door Pet » 10 jul 2018 19:34

Vandaag een van mijn lievelings!
Pasta met verse tomatensaus, courgette, gesmolten geitenbrie en pijnboompitjes. Mmmmmm!

Gebruikersavatar

Mijk

Berichten: 2328
Lid geworden op: 15 jul 2013 12:00
Hobbies: koffie met een krantje
Locatie: Groningen

Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.

Ongelezen bericht door Mijk » 17 jul 2018 21:04

Pet schreef:
10 jul 2018 19:34
Vandaag een van mijn lievelings!
Pasta met verse tomatensaus, courgette, gesmolten geitenbrie en pijnboompitjes. Mmmmmm!
Klinkt lekker! Recept?
N. 01-04-2013 & R. 18-01-2015


Pet

Berichten: 2003
Lid geworden op: 01 mar 2014 08:00
Hobbies: Lezen, zingen, breien

Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.

Ongelezen bericht door Pet » 17 jul 2018 22:52

@Mijk wat leuk dat je het vraagt!

Nodig:
een kilo (voor 2 volwassenen en een peuter die niks eet), anders anderhalf of twee kilo tomaten
Ui
Drie teentjes knoflook
Zout peper oregano olijfolie

Doen:
Snij de tomaten doormidden, leg ze in een ovenschaal met snijvlak naar boven. Niet stapelen! Dus waarschijnlijk twee ovenschalen nodig.
Stop er wat stukjes knoflook tussen, en wat stukken ui.
Bestrooi met peper en zout en ruim oregano.
Besprenkel ruim met olijfolie.
Zet in de oven, voorverwarmd mag, maar ben ik meestal te lui voor.
Ik doe: omgeveer 45 minuten op 180 graden. Af en toe kijken, zwart is niet goed. Beetje geblakerd aan een randje hier en daar is perfect.
Inhoud ovenschaal staafmixeren.
Klaar!

Dan erdoorheen doen wat je lekker vindt.
Kan dus met courgette (die 'kook' ik dan in de saus), pijnboompitjes en brie.(die smelt vanzelf in de saus.)
Ook lekker met uitgebakken spekjes of stukjes salami en kip.
Met bleekselderij, wortel, knolselderij in de winter.
Je kunt ook,paprika meebakken in de oven en meeblenderen, ook heel lekker.

En doe je er na het staafmixeren wat water en of wortelsap bij, dan wordt het tomatensoep.
Love it!

Gebruikersavatar

Mijk

Berichten: 2328
Lid geworden op: 15 jul 2013 12:00
Hobbies: koffie met een krantje
Locatie: Groningen

Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.

Ongelezen bericht door Mijk » 20 jul 2018 22:18

Oeh, wat klinkt dat lekker! Eerste vakantiedag vandaag, ik ga morgen op zoek naar een staafmixer in het huisje!
N. 01-04-2013 & R. 18-01-2015

Gebruikersavatar

Fainne

Berichten: 1891
Lid geworden op: 23 nov 2013 09:03
Hobbies: Lezen, reizen, wandelen

Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.

Ongelezen bericht door Fainne » 21 jul 2018 09:00

Die gaat hier ook op het lijstje, lekker!
Onze favorieten van de afgelopen dagen: moussaka (supersimpel met heel veel groente), curry met kippendijen en zoete paprika en voor vanavond: gevulde puntpaprikas met gehakt, courgette en feta
Moeder van grote broer (april '13), kleine zus (november '14) en babybroertje (maart '18)


Luc

Berichten: 2751
Lid geworden op: 30 jun 2012 19:55
Hobbies: fotografie
Locatie: Grunn - Stad
Contacteer:

Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.

Ongelezen bericht door Luc » 26 jul 2018 14:40

Ik ben met deze hitte echt koos inspiratieloos en daarbij geen trek. Dus onze maaltijden zijn héél gevarieerd. Gisteren pasta met rode saus en salade. Daarvoor salade met geitenkaas. En daarvoor salade met noten. En daarvoor salade met ehm, weet ik niet meer. En vanavond gegrilde groente met salade.

Wat eten jullie met deze warmte?
ZL1 8/2012 --- ZL2 10/2014

Gebruikersavatar

Malmana

Berichten: 4905
Lid geworden op: 06 dec 2015 11:55
Hobbies: muziek, creatief bezig zijn
Locatie: Midden Nederland

Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.

Ongelezen bericht door Malmana » 26 jul 2018 14:45

Gebakken druiven salade
Maaltijdsalade met sardientjes en croutons
Zelfgemaakte burger met tzatziki, komkommerzoetzuur of sla
Pastasalade
Gnocchi met zalm en sperziebonen
Zomerstamppot met rucola of veldsla of bietjes
En laatst aten we zuurkoolstamppot, meer omdat ik geen ideeën had en de zomerse ingrediënten uitverkocht waren.
Wraps met zalm en avocado, roomkaas en veldsla

Maar hier ook wel aardig wat hetzelfde.
zl 28-7-2018. Uit liefde geboren, puur geluk.
hoppediz hop-tye agadir, you-wa, hoppediz Ringling los angeles rood, ellevill paisley smaragd maat 5, MaM watersling, close caboo lite, vipcarrier petrol bamboo

Gebruikersavatar

Bloem09

Berichten: 1817
Lid geworden op: 08 okt 2014 15:54
Hobbies: Knutselmiep en rommelkont

Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.

Ongelezen bericht door Bloem09 » 26 jul 2018 15:32

Hier ook weinig trek in eten met warm weer. Vanavond eten we komkommer, tomaatjes, olijven en bacon met stokbrood en kruidenboter.
Mama van L April'17

Gebruikersavatar

Simba81

Berichten: 3017
Lid geworden op: 26 sep 2014 13:51
Hobbies: Muziek, wandelen, skieen

Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.

Ongelezen bericht door Simba81 » 26 jul 2018 15:54

Ik heb meestal wel een goede eetlust ook als het warm is.
Vanavond eten we 'koude schotel ' aardappel, sperziebonen, wortels,doperwten en knakworst (vanmorgen alles gekookt) opgemaakt met ei, augurk, komkommer en tomaatjes uit eigen tuin.

Gister spaghetti met rode saus en salade van komkommer en tomaat.
Eergisteren couscous.
E aug 2014 M feb 2017

Gebruikersavatar

MamaRF

Berichten: 6986
Lid geworden op: 19 dec 2011 15:13
Hobbies: Mijn meisjes, naaien, bakken
Locatie: Leiden

Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.

Ongelezen bericht door MamaRF » 26 jul 2018 16:45

Hier ook weinig inspiratie, vooral veel komkommer/tomaten/worteltjes in verschillende combinaties, los of in salades. Of simpele macaroni met spinazie, kruidenkaas en spekjes.
Vanavond beenham, turks brood en rauwkost met een dipje.
F 11-2010 ♥ A 3-2013
***Unicorns for the win***

Gebruikersavatar

Phileine04

Berichten: 2051
Lid geworden op: 30 jan 2013 18:12
Hobbies: Naaien, koken
tag: Polkadot!

Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.

Ongelezen bericht door Phileine04 » 26 jul 2018 17:01

We eten linzen salade. Geen vuur nodig, en heeerlijk!
Mama van drie

--💚--💜--💛--


Luc

Berichten: 2751
Lid geworden op: 30 jun 2012 19:55
Hobbies: fotografie
Locatie: Grunn - Stad
Contacteer:

Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.

Ongelezen bericht door Luc » 26 jul 2018 19:14

Goeie tips!
Vanavond de oven aan was echt teveel gevraagd, dus ik heb de kinderen tosti's voorgeschoteld en zit zelf met een wijntje in de tuin. Zit nog steeds vol van m'n wat late lunch [lol]
ZL1 8/2012 --- ZL2 10/2014

Gesloten