Kleine vragen topic d&vkeuken
Moderator: Mod_Forum_Voeden
-
-
- Berichten: 3811
- Lid geworden op: 09 feb 2013 16:10
- Hobbies: tuinieren
- Locatie: Utrecht
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Een blikje tomatenpuree?
Maar meestal als het saai is werkt een extra bouillonblokje voor mij het best
Maar meestal als het saai is werkt een extra bouillonblokje voor mij het best
Zl 12-2012
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Scheutje rode wijn erin is ook heerlijk. Geeft het wat meer diepte.
♥6-17♥ ♥8-19♥
-
-
- Berichten: 7857
- Lid geworden op: 07 jul 2011 16:28
- Hobbies: met zl spelen, lezen, koken
- Locatie: Utrecht
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Ik vind in dit recept ook wel enorm veel water gaan.
Door tomaten te roosteren in de oven en dan pas in de pan te gooien vind ik ze ook meer smaak krijgen.
Ik rooster ze 30 min op 180 gr (met wat ui en knoflook) en dan pureer ik ze als basis voor de tomatensoep.
Door tomaten te roosteren in de oven en dan pas in de pan te gooien vind ik ze ook meer smaak krijgen.
Ik rooster ze 30 min op 180 gr (met wat ui en knoflook) en dan pureer ik ze als basis voor de tomatensoep.
Mama van grote jongen feb 2011 en kleine jongen feb 2018
-
-
- Berichten: 3811
- Lid geworden op: 09 feb 2013 16:10
- Hobbies: tuinieren
- Locatie: Utrecht
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Ik maak zelf altijd tomaten soep met alleen verse tomaten. Dan hebben ze enkel hun eigen vocht.
Misschien ook een idee?
Roosteren is ook wel heel lekker gin. Ben vaak lui.. maar ik ga ze de volgende keer roosteren
Misschien ook een idee?
Roosteren is ook wel heel lekker gin. Ben vaak lui.. maar ik ga ze de volgende keer roosteren
Zl 12-2012
-
-
- Berichten: 4784
- Lid geworden op: 30 dec 2010 14:38
- Hobbies: huisje,boompje,beestje,kindje
- Locatie: Midden
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Voor roosteren was ik te lui. Ik zocht een recept met weinig handelingen
Ik heb al redelijk wat tomatenpuree nadien toegevoegd. Maar ik zal nog wat meer toevoegen. Morgen wat rode wijn kopen én nog meer boullion toevoegen.
Ik vind tomatensoep al snel saai. Maar Zl vraagt er al tijden om.
Ik heb al redelijk wat tomatenpuree nadien toegevoegd. Maar ik zal nog wat meer toevoegen. Morgen wat rode wijn kopen én nog meer boullion toevoegen.
Ik vind tomatensoep al snel saai. Maar Zl vraagt er al tijden om.
-
-
- Berichten: 6349
- Lid geworden op: 23 nov 2011 23:31
- Hobbies: Internetten en whatnot
- tag: Waarom niet?
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Ik zou vooral nog meer tomaat en ui toevoegen. (Of gewoon alles uit het recept, behalve het water.)
En kaneel is ook erg lekker in tomatensoep. Geeft t wat meer diepte.
En kaneel is ook erg lekker in tomatensoep. Geeft t wat meer diepte.
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Ik maak het ook altijd met een minimum aan water. Dan kan ik altijd nog toevoegen als het te waterig is. Andersom, -droogkoken- duurt stukken langer.
♥6-17♥ ♥8-19♥
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Mijn ervaring met simpele of snelle recepten van internet is helaas slecht. Ik ben er nu een paar keer ingestonken. Maar weet je? Er is een reden om meerdere handelingen of meer tijd te nemen bij de traditionele recepten. Het wordt daar gewoon echt heel veel lekkerder van. Ik probeer dus echt heel kritisch naar recepten te kijken. En als er staat "stoofpotje in 15 min" dan kun je op je vingers natellen dat het een slecht recept is en niet lekker is. Les op de harde manier geleerd hier. Misschien is zo iets ook aan de hand bij dit recept?Wiesje schreef: ↑11 feb 2018 21:02Voor roosteren was ik te lui. Ik zocht een recept met weinig handelingen
Ik heb al redelijk wat tomatenpuree nadien toegevoegd. Maar ik zal nog wat meer toevoegen. Morgen wat rode wijn kopen én nog meer boullion toevoegen.
Ik vind tomatensoep al snel saai. Maar Zl vraagt er al tijden om.
That said, geraspte kaas over de tomatensoep of een dot crème fraiche erin, wil ook nog wel eens helpen.
dochter 2014 en zoon 2017
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Roosteren helpt echt enorm.. ik doe het vaak net als gin met ui en knoflook en dan ook nog wat balsamico azijn erover heen. Je moet toch de tomaat etc al snijden, zoveel extra handelingen zijn het niet.
En runderbouillon blokje gebruiken.
En runderbouillon blokje gebruiken.
DL: april 2013, ZL: mei 2016
-
-
- Berichten: 4784
- Lid geworden op: 30 dec 2010 14:38
- Hobbies: huisje,boompje,beestje,kindje
- Locatie: Midden
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Dan misschien nu nog wat tomaten roosteren en gepureerd toevoegen.
Je hebt gelijk hoor, violette. Maar t was al 21.30 S avonds en ik wilde niet te laat naar bed :P volgende keer dan maar geen soep voor de verjaardagsvisite
Je hebt gelijk hoor, violette. Maar t was al 21.30 S avonds en ik wilde niet te laat naar bed :P volgende keer dan maar geen soep voor de verjaardagsvisite
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Gember is ook erg lekker. Wordt meer Chinese tomatensoep dan. Beetje azijn en iets zoets en die gember dan.
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Heerrlijk heb er gelijk trek in:-)!!
Is het gelukt en heb je een goed recept?
dl1 mei 2011 en dl2 april 2013 dl3 mei 2016
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Ja ik ben turks. Ik ken het alleen met gist. Volgens mij zou het zonder ook wel kunnen maar met gist gaat het rijzen en wordt het zachter waardoor je de deeg makkelijker vorm kunt geven. Als het niet gerezen is gaat het heeel moeilijk.
Spitskool kan je vullen met rijst/gehakt mix.
-
-
- Berichten: 1872
- Lid geworden op: 06 dec 2013 13:33
- Hobbies: .
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Ik maak brocolie soep en daar moet kookroom in. Ben ik alleem vergeten...
Heb nog wel houdbare slagroom in de voorraadkast.. kan dat ook? Ja toch?
Heb nog wel houdbare slagroom in de voorraadkast.. kan dat ook? Ja toch?