Echt?! Wij gebruiken d-cure reeds vanaf zijn geboorte dagelijks. Ik heb het doosje weggesmeten en op het flesje staat het niet, weet iemand of dat daarin zit?Linda1976 schreef:En de vitamine d druppels kunnen ook arachideolie bevatten
Allergie Ei-Pinda vraagjes
Moderator: Mod_Forum_Voeden
-
-
- Berichten: 758
- Lid geworden op: 06 jun 2014 18:50
- Hobbies: Reizen, spinning, studeren ...
- Locatie: Belgie
Re: Allergie Ei-Pinda vraagjes
Mama van zoon R (mei ‘14) en dochter L (juni ‘20)
-
-
- Berichten: 758
- Lid geworden op: 06 jun 2014 18:50
- Hobbies: Reizen, spinning, studeren ...
- Locatie: Belgie
Re: Allergie Ei-Pinda vraagjes
Weet er ook iemand of er in pizzadeeg (van een échte italiaan) eieren zitten?
Ik heb zelf ooit pizzadeeg gemaakt en dat was een recept met eieren maar naar 't schijnt zit er in het doorsnee deeg van bij de Italiaan enkel bloem, water, zout, olie en gist. Klopt dat?
Ik heb zelf ooit pizzadeeg gemaakt en dat was een recept met eieren maar naar 't schijnt zit er in het doorsnee deeg van bij de Italiaan enkel bloem, water, zout, olie en gist. Klopt dat?
Mama van zoon R (mei ‘14) en dochter L (juni ‘20)
-
-
- Berichten: 3001
- Lid geworden op: 19 jun 2013 20:34
- Hobbies: lezen, tuinieren, koken/bakken
- Locatie: Roosendaal
Re: Allergie Ei-Pinda vraagjes
Mienos, dat klopt. In pizzadeeg (gewoon brooddeeg in feite) hoort geen ei te zitten.
Als je uit eten gaat bij de italiaan, zou ik het voor de zekerheid wel navragen. Want er wordt wel ei gebruikt in dezelfde keuken en ook soms als 'beleg' op de pizza. (Ik weet niet of je ook allergisch bent voor sporen van ei?)
Verstuurd vanaf mijn ALE-L21 met Tapatalk
Als je uit eten gaat bij de italiaan, zou ik het voor de zekerheid wel navragen. Want er wordt wel ei gebruikt in dezelfde keuken en ook soms als 'beleg' op de pizza. (Ik weet niet of je ook allergisch bent voor sporen van ei?)
Verstuurd vanaf mijn ALE-L21 met Tapatalk
DL J geboren12-01-2014
-
-
- Berichten: 758
- Lid geworden op: 06 jun 2014 18:50
- Hobbies: Reizen, spinning, studeren ...
- Locatie: Belgie
Re: Allergie Ei-Pinda vraagjes
Dank je mamarosa. Waar ik kan vermijd ik wel 'sporen van' ... Het is mijn zoontje die de allergie heeft en omdat ik nog bv geef moet ik het ook mijden. Zijn allergie is wel eerder "mild", geen superheftige reacties dus met de 'sporen van' ben ik bij mezelf ietsje lakser wanneer ik uit ga eten. Enfin, ik let er wel op dat er echt niets met ei inzit, ik neem dan wel een hele simpele pizza bvb en/of vraag ernaar, maar dat er nu in dezelfde keuken ook dingen met eieren gemaakt worden daar let ik eerlijk gezegd niet op ...
Binnenkort verjaardag ml en we gaan uit eten, ik zou graag bij de Italiaan gaan ... Maar als ik niks mag eten (witte pasta bvb) is het ook nogal stom. Nu weet ik dat pizza wel ok is, ik vraag het alleszins nog wel even daar ...
Binnenkort verjaardag ml en we gaan uit eten, ik zou graag bij de Italiaan gaan ... Maar als ik niks mag eten (witte pasta bvb) is het ook nogal stom. Nu weet ik dat pizza wel ok is, ik vraag het alleszins nog wel even daar ...
Mama van zoon R (mei ‘14) en dochter L (juni ‘20)
-
-
- Berichten: 1449
- Lid geworden op: 08 okt 2012 12:05
- Hobbies: Dieren
- Locatie: O-Vl (België)
Re: Allergie Ei-Pinda vraagjes
Zo uit mijn hoofd is d-cure wel met pinda olie Mienos. De meeste soorten eigenlijk wel. Wij geven druppels op basis van olijfolie.
Mama van een prachtige zoon (december '14) en dochter (juni '18)
Re: Allergie Ei-Pinda vraagjes
Wij hebben d-cure, geen arachide-olie hoor.
Ik heb het speciaal nagekeken, omdat de kans natuurlijk bestaat dat ik ermee in aanraking kom.
De vitamine k prik die je in Belgie standaard krijgt, zou wel bijna altijd gekweekt zijn op arachide.
Ik heb het speciaal nagekeken, omdat de kans natuurlijk bestaat dat ik ermee in aanraking kom.
De vitamine k prik die je in Belgie standaard krijgt, zou wel bijna altijd gekweekt zijn op arachide.
Mama van DL 12/2014 en ZL 9/2017
-
-
- Berichten: 758
- Lid geworden op: 06 jun 2014 18:50
- Hobbies: Reizen, spinning, studeren ...
- Locatie: Belgie
Re: Allergie Ei-Pinda vraagjes
Thanks :-), ik had ook al eens online gezocht en zoals JufT hieronder schrijft kon ik er ook niks over vinden ...LillyLelie schreef:Zo uit mijn hoofd is d-cure wel met pinda olie Mienos. De meeste soorten eigenlijk wel. Wij geven druppels op basis van olijfolie.
Mama van zoon R (mei ‘14) en dochter L (juni ‘20)
-
-
- Berichten: 758
- Lid geworden op: 06 jun 2014 18:50
- Hobbies: Reizen, spinning, studeren ...
- Locatie: Belgie
Re: Allergie Ei-Pinda vraagjes
Bedankt!JufT schreef:Wij hebben d-cure, geen arachide-olie hoor.
Ik heb het speciaal nagekeken, omdat de kans natuurlijk bestaat dat ik ermee in aanraking kom.
De vitamine k prik die je in Belgie standaard krijgt, zou wel bijna altijd gekweekt zijn op arachide.
Krijgen ze in BE standaard een vit K prik? Wanneer dan, ik kan het me niet herinneren, maar is ook al effe geleden. Zit dat ergens bij in zo'n cocktail ofzo?
Mama van zoon R (mei ‘14) en dochter L (juni ‘20)
-
- Moderator
- Berichten: 16274
- Lid geworden op: 10 aug 2012 20:26
- Hobbies: lezen
- Locatie: Gouda
Re: Allergie Ei-Pinda vraagjes
Hier in nl is dat bij de geboorte. Wij hebben er daarom voor gekozen om zelf vitamine K te geven zonder arachide olie.
Moeder van T (27-8-2011, 6 jr 4 mnd bv, en J (5-10-2015), 6 jr 9 mnd bv.
Ministash: Amazonas Boy * Hoppediz Oslo * Didymos gecko’s macchia * Little Frog Linnen Agat * Didymos Indio Aurora * Lenny Lamb Luna * Natibaby Starling * Bondolino Poplin grijs * Tula Toddler Dino's * R&R preschool Animal
Ministash: Amazonas Boy * Hoppediz Oslo * Didymos gecko’s macchia * Little Frog Linnen Agat * Didymos Indio Aurora * Lenny Lamb Luna * Natibaby Starling * Bondolino Poplin grijs * Tula Toddler Dino's * R&R preschool Animal
Re: Allergie Ei-Pinda vraagjes
Misschien niet in elk ziekenhuis. Hier was het echt net na de geboorte.
Gelukkig bleek dl een jaar later niet allergisch aan pinda's.
Bij een tweede kindje ga ik er wel alerter op zijn. Ik had geen idee dat ze iets zouden geven en al helemaal niet dat het iets met pinda zou zijn.
Gelukkig bleek dl een jaar later niet allergisch aan pinda's.
Bij een tweede kindje ga ik er wel alerter op zijn. Ik had geen idee dat ze iets zouden geven en al helemaal niet dat het iets met pinda zou zijn.
Mama van DL 12/2014 en ZL 9/2017
Re: Allergie Ei-Pinda vraagjes
Hier iemand met een forse pinda-allergie, en een lichte allergie voor diverse noten en amandelen.
Pinda, wordt ook wel aardnoot, grondnootolienoot of aardnoot genoemd. Het is echter geen noot (vanuit de plantenkunde), maar een peulvrucht. Een (forse) allergie voor pinda's betekent echter niet direct dat je dan ook een allergie heb voor alle andere peulvruchten. Ik kan op pinda's na, alle peulvruchten eten.
Een noot is (vanuit de plantenkunde) een (dop)vrucht. Denk aan bijvoorbeeld een hazelnoot. Verder worden noten op verschillende wijzen benaderd. Lees eens deze pagina op Wikipedia: https://nl.wikipedia.org/wiki/Noot_(plantaardig). Dat geeft verheldering.
Afhankelijk van de ernst van een allergie, kan men soms wel iets eten, moet soms aanraking voorkomen worden of moet men het volledig vermeiden. Mijn verhaal:
- Als iets pinda bevat of sporen van pinda's kan bevatten, dan eet ik dat niet. De allergie is daar te ernstig voor.
- Als iets amandelen bevat of sporen van amandelen kan bevatten, dan eet ik dat niet. Daar heb ik in het verleden te erg op gereageerd.
- Als iets noten bevat, dan eet ik dat niet. Soms eet ik wel iets als het sporen kan bevatten. Uit mijn bloedtest blijkt dat ik maar heeeeel licht op bijv. hazelnoot reageert. Als iets hazelnoot bevat, eet ik het niet. Kan het sporen bevatten van hazelnoot, dan overweeg ik het per keer.
Etiketten lezen een must. Dan blijf ik doen, altijd. Want er zou maar net een wijziging in de receptuur zijn...
'Sporen bevatten' blijf ik lastig vinden. Mijn huis is op hazelnootpasta na, noot en volledig pinda vrij. Er komt (op hazelnootpasta na) geen pinda en noten in huis. Mijn huis is dus (bijna) sporen vrij.
In de keuken van restaurants of in de keuken van voedselfabrikanten is het alleen (gegarandeerd) pinda- en nootvrij, als die ingedrienten daar nooit worden gebruikt. Neem bijvoorbeeld de fabrikant van ma.rs of tw.ix. Die producten bevatten geen noten en pinda's. Ze worden echter in dezelfde ruimte, mss wel met dezelfde machines gemaakt als waar ook de snickers worden gemaakt. Dan kan men dus niet garanderen dat het pinda vrij is. Hoe goed men ook schoonmaakt... Een spoortje allergeen kan bij zeer ernstige allergien letterlijk dodelijk zijn. Vandaar de toevoeging op de verpakking: 'kan sporen bevatten van...'. Dan is het aan ieder individu om dat risico in te schatten.
Nogmaals: afhankelijk van de aard/ernst van de allergie, moet je je voedingspatroon aanpassen. Het veiligst is puur natuur eten. En altijd de etiketten lezen.
Nog wat tips: wees bij anderen altijd alert. In een schaaltje yoghurt/of een mok thee doe ik graag een lepeltje honing. Bij mijn (schoon)ouders gebruik ik geen honing. Zij doen namelijk honing op een boterham met pindakaas. En die messen worden tussendoor echt niet schoongemaakt. Gegarandeerd dat er pindasporen in zitten...
Mijn broer was van zijn babytijd tot puberteit zeer zwaar allergisch voor eieren. Mijn moeder kon geen eens een cake (met ei) bakken. Daar reageerde hij al op. Hij kon een aantal inentingen niet krijgen, omdat een aantal vaccins 'groeien' (heet dat zo) op kippenei-eiwit. Als je je kind laat enten, vraag daar dan goed naar. Heb je een lichte allergie dan is de kleine hoeveelheid allergeen vaak geen issue. Heb je een forse allergie, dan kan dat zorgen voor een reactie. Mijn broers is overigens over zijn ei-allergie heen. Hij zal geen eieren verslinden, maar een plak cake (met ei) eet hij met smaak.
Moraal van mijn verhaal: allergie is afhankelijk van een uniek individu. Het verhaal van persoon X hoeft niet gelijk te zijn aan persoon Y. Laat je goed informeren bij artsen die in allergieen zijn gespecialiseerd.
*sorry voor het lange verhaal* *disclaimer: ik ben geen allergoloog, maar een ervaringsdeskundige*
Pinda, wordt ook wel aardnoot, grondnootolienoot of aardnoot genoemd. Het is echter geen noot (vanuit de plantenkunde), maar een peulvrucht. Een (forse) allergie voor pinda's betekent echter niet direct dat je dan ook een allergie heb voor alle andere peulvruchten. Ik kan op pinda's na, alle peulvruchten eten.
Een noot is (vanuit de plantenkunde) een (dop)vrucht. Denk aan bijvoorbeeld een hazelnoot. Verder worden noten op verschillende wijzen benaderd. Lees eens deze pagina op Wikipedia: https://nl.wikipedia.org/wiki/Noot_(plantaardig). Dat geeft verheldering.
Afhankelijk van de ernst van een allergie, kan men soms wel iets eten, moet soms aanraking voorkomen worden of moet men het volledig vermeiden. Mijn verhaal:
- Als iets pinda bevat of sporen van pinda's kan bevatten, dan eet ik dat niet. De allergie is daar te ernstig voor.
- Als iets amandelen bevat of sporen van amandelen kan bevatten, dan eet ik dat niet. Daar heb ik in het verleden te erg op gereageerd.
- Als iets noten bevat, dan eet ik dat niet. Soms eet ik wel iets als het sporen kan bevatten. Uit mijn bloedtest blijkt dat ik maar heeeeel licht op bijv. hazelnoot reageert. Als iets hazelnoot bevat, eet ik het niet. Kan het sporen bevatten van hazelnoot, dan overweeg ik het per keer.
Etiketten lezen een must. Dan blijf ik doen, altijd. Want er zou maar net een wijziging in de receptuur zijn...
'Sporen bevatten' blijf ik lastig vinden. Mijn huis is op hazelnootpasta na, noot en volledig pinda vrij. Er komt (op hazelnootpasta na) geen pinda en noten in huis. Mijn huis is dus (bijna) sporen vrij.
In de keuken van restaurants of in de keuken van voedselfabrikanten is het alleen (gegarandeerd) pinda- en nootvrij, als die ingedrienten daar nooit worden gebruikt. Neem bijvoorbeeld de fabrikant van ma.rs of tw.ix. Die producten bevatten geen noten en pinda's. Ze worden echter in dezelfde ruimte, mss wel met dezelfde machines gemaakt als waar ook de snickers worden gemaakt. Dan kan men dus niet garanderen dat het pinda vrij is. Hoe goed men ook schoonmaakt... Een spoortje allergeen kan bij zeer ernstige allergien letterlijk dodelijk zijn. Vandaar de toevoeging op de verpakking: 'kan sporen bevatten van...'. Dan is het aan ieder individu om dat risico in te schatten.
Nogmaals: afhankelijk van de aard/ernst van de allergie, moet je je voedingspatroon aanpassen. Het veiligst is puur natuur eten. En altijd de etiketten lezen.
Nog wat tips: wees bij anderen altijd alert. In een schaaltje yoghurt/of een mok thee doe ik graag een lepeltje honing. Bij mijn (schoon)ouders gebruik ik geen honing. Zij doen namelijk honing op een boterham met pindakaas. En die messen worden tussendoor echt niet schoongemaakt. Gegarandeerd dat er pindasporen in zitten...
Mijn broer was van zijn babytijd tot puberteit zeer zwaar allergisch voor eieren. Mijn moeder kon geen eens een cake (met ei) bakken. Daar reageerde hij al op. Hij kon een aantal inentingen niet krijgen, omdat een aantal vaccins 'groeien' (heet dat zo) op kippenei-eiwit. Als je je kind laat enten, vraag daar dan goed naar. Heb je een lichte allergie dan is de kleine hoeveelheid allergeen vaak geen issue. Heb je een forse allergie, dan kan dat zorgen voor een reactie. Mijn broers is overigens over zijn ei-allergie heen. Hij zal geen eieren verslinden, maar een plak cake (met ei) eet hij met smaak.
Moraal van mijn verhaal: allergie is afhankelijk van een uniek individu. Het verhaal van persoon X hoeft niet gelijk te zijn aan persoon Y. Laat je goed informeren bij artsen die in allergieen zijn gespecialiseerd.
*sorry voor het lange verhaal* *disclaimer: ik ben geen allergoloog, maar een ervaringsdeskundige*
-
-
- Berichten: 758
- Lid geworden op: 06 jun 2014 18:50
- Hobbies: Reizen, spinning, studeren ...
- Locatie: Belgie
Re: Allergie Ei-Pinda vraagjes
Bedankt voor de expertise :-). Lijkt me erg moeilijk zo'n heftige allergie. Hier niet zo heel heftig want ik heb wel anderhalf jaar eieren gegeten en zl had daar wel last van ondervonden we later maar niet in zulke mate dat het erg opvallend en/of duidelijk was, en al zeker niets echt bedreigend. Als hi zelf ei eet was de reactie wel wat feller. Idem met kiwi. Pinda zijn we nog altijd niet echt uit maar ik denk ook niet dat het zo'n heftige allergie is want het duurde bijna twee jaar voor we ze ontdekten, in die twee jaar tijd heb ik vast wel eens iets met pinda gegeten ...Joar schreef:Hier iemand met een forse pinda-allergie, en een lichte allergie voor diverse noten en amandelen.
Pinda, wordt ook wel aardnoot, grondnootolienoot of aardnoot genoemd. Het is echter geen noot (vanuit de plantenkunde), maar een peulvrucht. Een (forse) allergie voor pinda's betekent echter niet direct dat je dan ook een allergie heb voor alle andere peulvruchten. Ik kan op pinda's na, alle peulvruchten eten.
Een noot is (vanuit de plantenkunde) een (dop)vrucht. Denk aan bijvoorbeeld een hazelnoot. Verder worden noten op verschillende wijzen benaderd. Lees eens deze pagina op Wikipedia: https://nl.wikipedia.org/wiki/Noot_(plantaardig). Dat geeft verheldering.
Afhankelijk van de ernst van een allergie, kan men soms wel iets eten, moet soms aanraking voorkomen worden of moet men het volledig vermeiden. Mijn verhaal:
- Als iets pinda bevat of sporen van pinda's kan bevatten, dan eet ik dat niet. De allergie is daar te ernstig voor.
- Als iets amandelen bevat of sporen van amandelen kan bevatten, dan eet ik dat niet. Daar heb ik in het verleden te erg op gereageerd.
- Als iets noten bevat, dan eet ik dat niet. Soms eet ik wel iets als het sporen kan bevatten. Uit mijn bloedtest blijkt dat ik maar heeeeel licht op bijv. hazelnoot reageert. Als iets hazelnoot bevat, eet ik het niet. Kan het sporen bevatten van hazelnoot, dan overweeg ik het per keer.
Etiketten lezen een must. Dan blijf ik doen, altijd. Want er zou maar net een wijziging in de receptuur zijn...
'Sporen bevatten' blijf ik lastig vinden. Mijn huis is op hazelnootpasta na, noot en volledig pinda vrij. Er komt (op hazelnootpasta na) geen pinda en noten in huis. Mijn huis is dus (bijna) sporen vrij.
In de keuken van restaurants of in de keuken van voedselfabrikanten is het alleen (gegarandeerd) pinda- en nootvrij, als die ingedrienten daar nooit worden gebruikt. Neem bijvoorbeeld de fabrikant van ma.rs of tw.ix. Die producten bevatten geen noten en pinda's. Ze worden echter in dezelfde ruimte, mss wel met dezelfde machines gemaakt als waar ook de snickers worden gemaakt. Dan kan men dus niet garanderen dat het pinda vrij is. Hoe goed men ook schoonmaakt... Een spoortje allergeen kan bij zeer ernstige allergien letterlijk dodelijk zijn. Vandaar de toevoeging op de verpakking: 'kan sporen bevatten van...'. Dan is het aan ieder individu om dat risico in te schatten.
Nogmaals: afhankelijk van de aard/ernst van de allergie, moet je je voedingspatroon aanpassen. Het veiligst is puur natuur eten. En altijd de etiketten lezen.
Nog wat tips: wees bij anderen altijd alert. In een schaaltje yoghurt/of een mok thee doe ik graag een lepeltje honing. Bij mijn (schoon)ouders gebruik ik geen honing. Zij doen namelijk honing op een boterham met pindakaas. En die messen worden tussendoor echt niet schoongemaakt. Gegarandeerd dat er pindasporen in zitten...
Mijn broer was van zijn babytijd tot puberteit zeer zwaar allergisch voor eieren. Mijn moeder kon geen eens een cake (met ei) bakken. Daar reageerde hij al op. Hij kon een aantal inentingen niet krijgen, omdat een aantal vaccins 'groeien' (heet dat zo) op kippenei-eiwit. Als je je kind laat enten, vraag daar dan goed naar. Heb je een lichte allergie dan is de kleine hoeveelheid allergeen vaak geen issue. Heb je een forse allergie, dan kan dat zorgen voor een reactie. Mijn broers is overigens over zijn ei-allergie heen. Hij zal geen eieren verslinden, maar een plak cake (met ei) eet hij met smaak.
Moraal van mijn verhaal: allergie is afhankelijk van een uniek individu. Het verhaal van persoon X hoeft niet gelijk te zijn aan persoon Y. Laat je goed informeren bij artsen die in allergieen zijn gespecialiseerd.
*sorry voor het lange verhaal* *disclaimer: ik ben geen allergoloog, maar een ervaringsdeskundige*
Mama van zoon R (mei ‘14) en dochter L (juni ‘20)
Re: Allergie Ei-Pinda vraagjes
Pasta wordt ook met ei gemaakt. Dus dat zou ik ook even navragen. Meen dat verse met ei is en uit pak zonder
mama van een geweldige zoon (9-'11), een geweldige grote dochter (8-'14) en een lieve kleine dochter (6-'17)
-
- Moderator
- Berichten: 16274
- Lid geworden op: 10 aug 2012 20:26
- Hobbies: lezen
- Locatie: Gouda
Re: Allergie Ei-Pinda vraagjes
Even goed op het pak kijken, ik had een tijdje terug een pak lasagnebladen met ei, waar grote zl prompt last van kreeg.
Moeder van T (27-8-2011, 6 jr 4 mnd bv, en J (5-10-2015), 6 jr 9 mnd bv.
Ministash: Amazonas Boy * Hoppediz Oslo * Didymos gecko’s macchia * Little Frog Linnen Agat * Didymos Indio Aurora * Lenny Lamb Luna * Natibaby Starling * Bondolino Poplin grijs * Tula Toddler Dino's * R&R preschool Animal
Ministash: Amazonas Boy * Hoppediz Oslo * Didymos gecko’s macchia * Little Frog Linnen Agat * Didymos Indio Aurora * Lenny Lamb Luna * Natibaby Starling * Bondolino Poplin grijs * Tula Toddler Dino's * R&R preschool Animal
-
-
- Berichten: 758
- Lid geworden op: 06 jun 2014 18:50
- Hobbies: Reizen, spinning, studeren ...
- Locatie: Belgie
Re: Allergie Ei-Pinda vraagjes
Wij eten altijd volkoren pasta, daar zit naar mijn weten geen ei in, ik check de ingredientenlijst altijd maar nog nooit ei gezien in volkoren pasta. In de witte pasta zit er wel (meestal) ei inderdaad.
Mama van zoon R (mei ‘14) en dochter L (juni ‘20)