Hoe maak ik geniaal stoofvlees?

Vanaf 6 maanden tot 80 jaar. Voor recepten, inspiratie en foto's.

Moderator: Mod_Forum_Voeden


eliv

Berichten: 1467
Lid geworden op: 04 sep 2012 20:49
Hobbies: lezen
Locatie: W-Vl

Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?

Ongelezen bericht door eliv » 12 mar 2014 12:18

Ik heb niet het hele draadje gelezen dus het is misschien al gezegd, maar gebruik varkenswangetjes! Echt, dat is het zachtste vlees ooit en lékker. Wij gebruiken nooit meer ander vlees om stoverij te maken.
zl: okt 2012 dl: april 2014

Gebruikersavatar

cjatje

Berichten: 17415
Lid geworden op: 17 jun 2010 10:29
Hobbies: D&V'en, naaien
tag: Rondleider extra ordinaire
Locatie: W-Vl
Contacteer:

Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?

Ongelezen bericht door cjatje » 12 mar 2014 12:59

Ik zei gisteren hetzelfde [mrgreen]
M


eliv

Berichten: 1467
Lid geworden op: 04 sep 2012 20:49
Hobbies: lezen
Locatie: W-Vl

Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?

Ongelezen bericht door eliv » 12 mar 2014 15:49

Ow sorry, maar het is ook zo é! Ik denk dat ik vl dit weekend nog maar eens in het gat steek om een grote pot te maken, njamnjam [cheesygrin]
zl: okt 2012 dl: april 2014

Gebruikersavatar

cjatje

Berichten: 17415
Lid geworden op: 17 jun 2010 10:29
Hobbies: D&V'en, naaien
tag: Rondleider extra ordinaire
Locatie: W-Vl
Contacteer:

Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?

Ongelezen bericht door cjatje » 12 mar 2014 15:57

Is dat iets west-vlaams misschien? [mrgreen] roeselare hier [chat]
M


eliv

Berichten: 1467
Lid geworden op: 04 sep 2012 20:49
Hobbies: lezen
Locatie: W-Vl

Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?

Ongelezen bericht door eliv » 12 mar 2014 18:24

Wevelgem [biggrin]
zl: okt 2012 dl: april 2014

Gebruikersavatar

syrae

Berichten: 1277
Lid geworden op: 16 jun 2011 14:52
Hobbies: lezen, creabea, genieten
Locatie: Verkoper overig

Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?

Ongelezen bericht door syrae » 13 mar 2014 07:30

Ik blijf fan van rendang (en lui als ik ben meestal met kant en klare boemboe) maar ik gebruik meestal sucade lappen,zit meer vet in en blijven daardoor sappiger en malser. In zn geheel stoven, als het uit elkaar begint te vallen uit elkaar halen in hapklare brokken en daarbij de ergste lellen weghalen (lust ml niet)

Tip van Herman den blijker, let ook op de kleur van het rauwe vlees, neigt het naar paars is het stress vlees wat nooit mals gaat worden.
Zl1 feb 2012 en zl2 Jan 2014!
Op zoek naar een fijne gastouder? Kijk eens bij KINOP Haarlem!

Gebruikersavatar

Geekess
Forum Eigenaar
Forum Eigenaar
Berichten: 15926
Lid geworden op: 30 mei 2009 14:20
Hobbies: Dragen en Voeden
tag: Bzzzz... Opperbij
Locatie: Heerhugowaard ******** Eigenaar forum en blog voor Natuurlijk Ouderschap
Contacteer:

Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?

Ongelezen bericht door Geekess » 13 mar 2014 08:50

syrae schreef:Ik blijf fan van rendang (en lui als ik ben meestal met kant en klare boemboe) maar ik gebruik meestal sucade lappen,zit meer vet in en blijven daardoor sappiger en malser. In zn geheel stoven, als het uit elkaar begint te vallen uit elkaar halen in hapklare brokken en daarbij de ergste lellen weghalen (lust ml niet)

Tip van Herman den blijker, let ook op de kleur van het rauwe vlees, neigt het naar paars is het stress vlees wat nooit mals gaat worden.
Hollandse succadelappen bevatten juist erg weinig vet, op het stukje succade na. Riblappen bevatten meer vet en zijn vaak beter gemarmerd (maar bevatten ook juist grote brokken zacht vet). Een stoofpot van riblappen is altijd zachter en sappiger dan van succadelappen ;-)
DL1 2009 - DL2 2014
Dragen en Voeden *** Forum en Blog voor het bevorderen van Natuurlijk Ouderschap ***

Gebruikersavatar

syrae

Berichten: 1277
Lid geworden op: 16 jun 2011 14:52
Hobbies: lezen, creabea, genieten
Locatie: Verkoper overig

Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?

Ongelezen bericht door syrae » 13 mar 2014 09:10

Dan moet ik misschien toch van supermarkt veranderen... bij mij is altijd 1 riblap lekker gemarmerd, maar de andere absoluut niet. De sucade lappen zijn vaak wel goed gemarmerd (zoek ik ze wel op uit)
Zl1 feb 2012 en zl2 Jan 2014!
Op zoek naar een fijne gastouder? Kijk eens bij KINOP Haarlem!

Gebruikersavatar

Geekess
Forum Eigenaar
Forum Eigenaar
Berichten: 15926
Lid geworden op: 30 mei 2009 14:20
Hobbies: Dragen en Voeden
tag: Bzzzz... Opperbij
Locatie: Heerhugowaard ******** Eigenaar forum en blog voor Natuurlijk Ouderschap
Contacteer:

Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?

Ongelezen bericht door Geekess » 13 mar 2014 09:55

syrae schreef:Dan moet ik misschien toch van supermarkt veranderen... bij mij is altijd 1 riblap lekker gemarmerd, maar de andere absoluut niet. De sucade lappen zijn vaak wel goed gemarmerd (zoek ik ze wel op uit)
Dat zou ik zeker doen ja, dat hoort niet (riblappen niet gemarmerd of met veel vet).
Ik eet al tijden geen supermarkt-rundvlees meer, meestal van wildrundvlees (en dat is supergoed vlees), en anders van de bio slager.
DL1 2009 - DL2 2014
Dragen en Voeden *** Forum en Blog voor het bevorderen van Natuurlijk Ouderschap ***

Gebruikersavatar

syrae

Berichten: 1277
Lid geworden op: 16 jun 2011 14:52
Hobbies: lezen, creabea, genieten
Locatie: Verkoper overig

Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?

Ongelezen bericht door syrae » 13 mar 2014 11:18

Ik loop al een halfjaar lekkerbekkend langs de bio slager hier... helaas echt te duur op dit moment....
Zl1 feb 2012 en zl2 Jan 2014!
Op zoek naar een fijne gastouder? Kijk eens bij KINOP Haarlem!

Gebruikersavatar

Annet

Berichten: 5727
Lid geworden op: 30 sep 2010 12:42
Hobbies: Te veel
Locatie: Groningen

Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?

Ongelezen bericht door Annet » 14 mar 2014 13:42

Ik kan niet in je portemonnee kijken en dat hoeft ook niet [wink] , maar als je wel graag biovlees wilt eten, zou je ook kunnen overwegen om minder vlees te eten. Stoofvlees leent zich daar uitstekend voor, want je kunt er een lekkere stoofschotel met veel groente e.d. van maken. Dan heb je minder vlees nodig. En ook bij de bioslager is er duurder en goedkoper vlees te krijgen. Juist van stoofvlees valt de prijs vaak nog wel mee. Natuurlijk niet te vergelijken met kiloknallers, maar de prijs tov regulier supermarktvlees valt vaak nog best mee (behalve bij kip).
ZL 13-09-2009
You are my dearest one, I have no other / Sleep warm and soft in the arms of your mother / Sleep soft, my darling, my trouble and treasure / Dream of pretty things, dream of your pleasure

Gebruikersavatar

Geekess
Forum Eigenaar
Forum Eigenaar
Berichten: 15926
Lid geworden op: 30 mei 2009 14:20
Hobbies: Dragen en Voeden
tag: Bzzzz... Opperbij
Locatie: Heerhugowaard ******** Eigenaar forum en blog voor Natuurlijk Ouderschap
Contacteer:

Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?

Ongelezen bericht door Geekess » 14 mar 2014 14:36

Daarnaast is bijv. wildrundvlees goedkoper per kilo dan vlees bij de bioslager ;-) maar je koopt het in grote hoeveelheden tegelijk, dus je moet het wel in één keer betalen. Komt op 13,- p/kilo geloof ik.
DL1 2009 - DL2 2014
Dragen en Voeden *** Forum en Blog voor het bevorderen van Natuurlijk Ouderschap ***

Gebruikersavatar

Jennie

Berichten: 382
Lid geworden op: 30 aug 2013 20:05
Hobbies: lezen, wandelen, muziek luiste
Locatie: Haastrecht

Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?

Ongelezen bericht door Jennie » 14 mar 2014 15:11

Abo, ga binnenkort is stoofpotje maken! Varkenswangen nog nooit op, is kijken of de slager t heeft..

# tapatalk #
Trotse mama van Duko (april 2013)

Gebruikersavatar

Marijketje

Berichten: 3789
Lid geworden op: 01 nov 2012 18:04
Hobbies: Theater, Engels, wandelen

Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?

Ongelezen bericht door Marijketje » 16 mar 2014 15:11

Nou, bijna klaar om het lang te laten sudderen, knapt de pan! Hele fornuis en vloer onder de bier/appelstroop/vleessaus. We hebben gered wat er te redden viel en nu met nieuwe saus in andere pan, maar vraag me af of dit nog goed komt...
Mama van H. (9-'12), J. (7-'14) en C. (12-'16)
Go make a life, not a living

Gebruikersavatar

Marijketje

Berichten: 3789
Lid geworden op: 01 nov 2012 18:04
Hobbies: Theater, Engels, wandelen

Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?

Ongelezen bericht door Marijketje » 16 mar 2014 22:36

Viel mee voor eerste poging. Mag nog langer, sudderen iets langzamer (oven of spreider next time) verder best blij!
Mama van H. (9-'12), J. (7-'14) en C. (12-'16)
Go make a life, not a living

Plaats reactie