Hoe maak ik geniaal stoofvlees?
Moderator: Mod_Forum_Voeden
Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?
Ik heb niet het hele draadje gelezen dus het is misschien al gezegd, maar gebruik varkenswangetjes! Echt, dat is het zachtste vlees ooit en lékker. Wij gebruiken nooit meer ander vlees om stoverij te maken.
zl: okt 2012 dl: april 2014
Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?
Ow sorry, maar het is ook zo é! Ik denk dat ik vl dit weekend nog maar eens in het gat steek om een grote pot te maken, njamnjam
zl: okt 2012 dl: april 2014
-
-
- Berichten: 1277
- Lid geworden op: 16 jun 2011 14:52
- Hobbies: lezen, creabea, genieten
- Locatie: Verkoper overig
Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?
Ik blijf fan van rendang (en lui als ik ben meestal met kant en klare boemboe) maar ik gebruik meestal sucade lappen,zit meer vet in en blijven daardoor sappiger en malser. In zn geheel stoven, als het uit elkaar begint te vallen uit elkaar halen in hapklare brokken en daarbij de ergste lellen weghalen (lust ml niet)
Tip van Herman den blijker, let ook op de kleur van het rauwe vlees, neigt het naar paars is het stress vlees wat nooit mals gaat worden.
Tip van Herman den blijker, let ook op de kleur van het rauwe vlees, neigt het naar paars is het stress vlees wat nooit mals gaat worden.
Zl1 feb 2012 en zl2 Jan 2014!
Op zoek naar een fijne gastouder? Kijk eens bij KINOP Haarlem!
Op zoek naar een fijne gastouder? Kijk eens bij KINOP Haarlem!
-
- Forum Eigenaar
- Berichten: 15926
- Lid geworden op: 30 mei 2009 14:20
- Hobbies: Dragen en Voeden
- tag: Bzzzz... Opperbij
- Locatie: Heerhugowaard ******** Eigenaar forum en blog voor Natuurlijk Ouderschap
- Contacteer:
Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?
Hollandse succadelappen bevatten juist erg weinig vet, op het stukje succade na. Riblappen bevatten meer vet en zijn vaak beter gemarmerd (maar bevatten ook juist grote brokken zacht vet). Een stoofpot van riblappen is altijd zachter en sappiger dan van succadelappen ;-)syrae schreef:Ik blijf fan van rendang (en lui als ik ben meestal met kant en klare boemboe) maar ik gebruik meestal sucade lappen,zit meer vet in en blijven daardoor sappiger en malser. In zn geheel stoven, als het uit elkaar begint te vallen uit elkaar halen in hapklare brokken en daarbij de ergste lellen weghalen (lust ml niet)
Tip van Herman den blijker, let ook op de kleur van het rauwe vlees, neigt het naar paars is het stress vlees wat nooit mals gaat worden.
DL1 2009 - DL2 2014
Dragen en Voeden *** Forum en Blog voor het bevorderen van Natuurlijk Ouderschap ***
Dragen en Voeden *** Forum en Blog voor het bevorderen van Natuurlijk Ouderschap ***
-
-
- Berichten: 1277
- Lid geworden op: 16 jun 2011 14:52
- Hobbies: lezen, creabea, genieten
- Locatie: Verkoper overig
Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?
Dan moet ik misschien toch van supermarkt veranderen... bij mij is altijd 1 riblap lekker gemarmerd, maar de andere absoluut niet. De sucade lappen zijn vaak wel goed gemarmerd (zoek ik ze wel op uit)
Zl1 feb 2012 en zl2 Jan 2014!
Op zoek naar een fijne gastouder? Kijk eens bij KINOP Haarlem!
Op zoek naar een fijne gastouder? Kijk eens bij KINOP Haarlem!
-
- Forum Eigenaar
- Berichten: 15926
- Lid geworden op: 30 mei 2009 14:20
- Hobbies: Dragen en Voeden
- tag: Bzzzz... Opperbij
- Locatie: Heerhugowaard ******** Eigenaar forum en blog voor Natuurlijk Ouderschap
- Contacteer:
Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?
Dat zou ik zeker doen ja, dat hoort niet (riblappen niet gemarmerd of met veel vet).syrae schreef:Dan moet ik misschien toch van supermarkt veranderen... bij mij is altijd 1 riblap lekker gemarmerd, maar de andere absoluut niet. De sucade lappen zijn vaak wel goed gemarmerd (zoek ik ze wel op uit)
Ik eet al tijden geen supermarkt-rundvlees meer, meestal van wildrundvlees (en dat is supergoed vlees), en anders van de bio slager.
DL1 2009 - DL2 2014
Dragen en Voeden *** Forum en Blog voor het bevorderen van Natuurlijk Ouderschap ***
Dragen en Voeden *** Forum en Blog voor het bevorderen van Natuurlijk Ouderschap ***
-
-
- Berichten: 1277
- Lid geworden op: 16 jun 2011 14:52
- Hobbies: lezen, creabea, genieten
- Locatie: Verkoper overig
Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?
Ik loop al een halfjaar lekkerbekkend langs de bio slager hier... helaas echt te duur op dit moment....
Zl1 feb 2012 en zl2 Jan 2014!
Op zoek naar een fijne gastouder? Kijk eens bij KINOP Haarlem!
Op zoek naar een fijne gastouder? Kijk eens bij KINOP Haarlem!
Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?
Ik kan niet in je portemonnee kijken en dat hoeft ook niet , maar als je wel graag biovlees wilt eten, zou je ook kunnen overwegen om minder vlees te eten. Stoofvlees leent zich daar uitstekend voor, want je kunt er een lekkere stoofschotel met veel groente e.d. van maken. Dan heb je minder vlees nodig. En ook bij de bioslager is er duurder en goedkoper vlees te krijgen. Juist van stoofvlees valt de prijs vaak nog wel mee. Natuurlijk niet te vergelijken met kiloknallers, maar de prijs tov regulier supermarktvlees valt vaak nog best mee (behalve bij kip).
ZL 13-09-2009
You are my dearest one, I have no other / Sleep warm and soft in the arms of your mother / Sleep soft, my darling, my trouble and treasure / Dream of pretty things, dream of your pleasure
You are my dearest one, I have no other / Sleep warm and soft in the arms of your mother / Sleep soft, my darling, my trouble and treasure / Dream of pretty things, dream of your pleasure
-
- Forum Eigenaar
- Berichten: 15926
- Lid geworden op: 30 mei 2009 14:20
- Hobbies: Dragen en Voeden
- tag: Bzzzz... Opperbij
- Locatie: Heerhugowaard ******** Eigenaar forum en blog voor Natuurlijk Ouderschap
- Contacteer:
Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?
Daarnaast is bijv. wildrundvlees goedkoper per kilo dan vlees bij de bioslager ;-) maar je koopt het in grote hoeveelheden tegelijk, dus je moet het wel in één keer betalen. Komt op 13,- p/kilo geloof ik.
DL1 2009 - DL2 2014
Dragen en Voeden *** Forum en Blog voor het bevorderen van Natuurlijk Ouderschap ***
Dragen en Voeden *** Forum en Blog voor het bevorderen van Natuurlijk Ouderschap ***
-
-
- Berichten: 382
- Lid geworden op: 30 aug 2013 20:05
- Hobbies: lezen, wandelen, muziek luiste
- Locatie: Haastrecht
Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?
Abo, ga binnenkort is stoofpotje maken! Varkenswangen nog nooit op, is kijken of de slager t heeft..
# tapatalk #
# tapatalk #
Trotse mama van Duko (april 2013)
-
-
- Berichten: 3789
- Lid geworden op: 01 nov 2012 18:04
- Hobbies: Theater, Engels, wandelen
Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?
Nou, bijna klaar om het lang te laten sudderen, knapt de pan! Hele fornuis en vloer onder de bier/appelstroop/vleessaus. We hebben gered wat er te redden viel en nu met nieuwe saus in andere pan, maar vraag me af of dit nog goed komt...
Mama van H. (9-'12), J. (7-'14) en C. (12-'16)
Go make a life, not a living
Go make a life, not a living
-
-
- Berichten: 3789
- Lid geworden op: 01 nov 2012 18:04
- Hobbies: Theater, Engels, wandelen
Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?
Viel mee voor eerste poging. Mag nog langer, sudderen iets langzamer (oven of spreider next time) verder best blij!
Mama van H. (9-'12), J. (7-'14) en C. (12-'16)
Go make a life, not a living
Go make a life, not a living