Hoe maak ik geniaal stoofvlees?
Moderator: Mod_Forum_Voeden
Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?
Jouw vlees is al gelukt, maar voor wie dit draadje later vindt: Stoofvlees wordt boterzacht door een laag pitje, veel tijd en een beetje zuur, dus: azijn, wijn, tomaat, bier, maar bijvoorbeeld ook fruit!
Klassiek is met laurier, kruidnagel en azijn (Hollands), bier (Belgisch) of spek en rode wijn (Frans), maar kijk ook eens naar rendang (Indisch) of zet je fantasie aan het werk :-)
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2
Klassiek is met laurier, kruidnagel en azijn (Hollands), bier (Belgisch) of spek en rode wijn (Frans), maar kijk ook eens naar rendang (Indisch) of zet je fantasie aan het werk :-)
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2
Stash Happy
Shorty uit Bhutan ~ Vatanai Maruyama ~ Storch Leo 'Pink Elephant' ~ Indio 'Espresso' ~ Didy Simon ~ Jade Fog ~ Vatanai Tibet ~ Storch Inka ~ VataTai Kipawa
Draagkring Amsterdam
Shorty uit Bhutan ~ Vatanai Maruyama ~ Storch Leo 'Pink Elephant' ~ Indio 'Espresso' ~ Didy Simon ~ Jade Fog ~ Vatanai Tibet ~ Storch Inka ~ VataTai Kipawa
Draagkring Amsterdam
Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?
Die maak ik ook altijd! Kan bijna niet mis!Linnie1985 schreef:Deze vind ik heerlijk!
http://www.een.be/programmas/dagelijkse ... -met-friet" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?
Met gedroogde pruimen en/of paddestoelen vind ik stoofvlees ook altijd erg lekker !
Mama van K..$(04-04-2011) en R.lf(01-03-2014)
-
-
- Berichten: 1963
- Lid geworden op: 08 jun 2011 22:57
- Hobbies: natuur,tuin,creatief,zl&dl
Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?
Goede tips!
Ik hou heel veel van stoofvlees, maar als ik dan voor het schap in de supermarkt sta, weet ik nooit goed wat ik moet nemen... iemand daar tips voor?
Heb wel trek gekregen van dit draadje...
Ik hou heel veel van stoofvlees, maar als ik dan voor het schap in de supermarkt sta, weet ik nooit goed wat ik moet nemen... iemand daar tips voor?
Heb wel trek gekregen van dit draadje...
ZL-november 2010 & DL-februari 2013 &ZL-maart 2016
Beco butterfly, Bondolino, ringsling, Ellevill Zara Tri-sugar
Beco butterfly, Bondolino, ringsling, Ellevill Zara Tri-sugar
-
-
- Berichten: 2283
- Lid geworden op: 09 jun 2011 21:09
- Hobbies: dragen, borduren,reizen,muziek
- tag: geitenwollenmetalmama
- Locatie: Arnhem
Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?
Ik neem graag sucadelapjes, zit een beetje vet in het midden en wordt heerlijk mals, malser dan riblappen is mijn idee.
Ik maak stoofvlees zo:
insmeren met zout en chilipoeder, en flink bruinbakken in olie (ik gebruik geurloze kokosolie) dan bak ik 2 teentjes knoflook en 1 flinke ui in stukjes mee. Afblussen met 2 flesjes donker bier,2 boullionblokjes en 400 ml water. Eventueel kan je bleekselderij/wortel/champignons meestoven.
En dan op zacht voor minstens 3 uur sudderen. Op het eind 4 plakjes ontbijtkoek in stukjes snijden en door de saus doen. Dit bind het en geeft een lekkere smaak.
Ik maak stoofvlees zo:
insmeren met zout en chilipoeder, en flink bruinbakken in olie (ik gebruik geurloze kokosolie) dan bak ik 2 teentjes knoflook en 1 flinke ui in stukjes mee. Afblussen met 2 flesjes donker bier,2 boullionblokjes en 400 ml water. Eventueel kan je bleekselderij/wortel/champignons meestoven.
En dan op zacht voor minstens 3 uur sudderen. Op het eind 4 plakjes ontbijtkoek in stukjes snijden en door de saus doen. Dit bind het en geeft een lekkere smaak.
tricot slen x 2,amazonas laguna mei-tai made by the amazing Noor, hopp la paz, didy tom,bondolino zwart-zand, cotonea,mr.mirko mei-tai, calin bleu summer sage
AKLV
trotse mama van Mart 06-02-11, een * en Luuk 02-10-2012
AKLV
trotse mama van Mart 06-02-11, een * en Luuk 02-10-2012
Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?
Ben ook gek op stoofvlees en heb een leuke site gevonden:
Het draadjesvleesgenootschap
http://www.draadjesvlees.nl/#
Het draadjesvleesgenootschap
http://www.draadjesvlees.nl/#
Laatst gewijzigd door Rymke op 10 apr 2013 11:46, 1 keer totaal gewijzigd.
Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?
Mijn favoriet: rundervindaloo!lijn schreef:Jouw vlees is al gelukt, maar voor wie dit draadje later vindt: Stoofvlees wordt boterzacht door een laag pitje, veel tijd en een beetje zuur, dus: azijn, wijn, tomaat, bier, maar bijvoorbeeld ook fruit!
Klassiek is met laurier, kruidnagel en azijn (Hollands), bier (Belgisch) of spek en rode wijn (Frans), maar kijk ook eens naar rendang (Indisch) of zet je fantasie aan het werk :-)
en mijn tip (geen idee of hij al gegeven is): laat er een randje vet aan zitten. Als je er niet van houd kan je die beter na bereiding afsnijden.
Twee heerlijke jongens, bouwjaar 2007 en 2010. :-)
Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?
Even omhoog.
ZL 13-09-2009
You are my dearest one, I have no other / Sleep warm and soft in the arms of your mother / Sleep soft, my darling, my trouble and treasure / Dream of pretty things, dream of your pleasure
You are my dearest one, I have no other / Sleep warm and soft in the arms of your mother / Sleep soft, my darling, my trouble and treasure / Dream of pretty things, dream of your pleasure
-
-
- Berichten: 3788
- Lid geworden op: 20 jul 2012 10:07
- Hobbies: Scrapbooken, lezen, wandelen
- Locatie: Oost-Souburg
- Contacteer:
Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?
Ah top! Dank je wel!
Zl1 02-02-12 en Zl2 12-08-2014
Geboorte- en Day in the Life-fotograaf
Geboorte- en Day in the Life-fotograaf
Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?
Oh, vindaloo! Nu heb ik honger :-)annehoog schreef: Mijn favoriet: rundervindaloo!
en mijn tip (geen idee of hij al gegeven is): laat er een randje vet aan zitten. Als je er niet van houd kan je die beter na bereiding afsnijden.
Beertje vet is inderdaad lekker, maar met de tips in dit topic moet je zelfs het magerste, dradigste vlees nog mals kunnen krijgen :-D
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2
Stash Happy
Shorty uit Bhutan ~ Vatanai Maruyama ~ Storch Leo 'Pink Elephant' ~ Indio 'Espresso' ~ Didy Simon ~ Jade Fog ~ Vatanai Tibet ~ Storch Inka ~ VataTai Kipawa
Draagkring Amsterdam
Shorty uit Bhutan ~ Vatanai Maruyama ~ Storch Leo 'Pink Elephant' ~ Indio 'Espresso' ~ Didy Simon ~ Jade Fog ~ Vatanai Tibet ~ Storch Inka ~ VataTai Kipawa
Draagkring Amsterdam
Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?
Ik heb eigenlijk geen recht van spreken want hubbie maakt altijd stoofvlees klaar, en dat écht to die for! Eerst uien stoven, en weer uit de pan halen. Dan vlees bestuiven met bloem, en dat even bakken. Peper en zout er op. Uien er weer bij, bier er over tot alles onder staat. Kruidnagel (weinig!) en laurier er bij, bruine suiker en een schep aarbeienconfituur. Goed roeren. Dan een bruine boterham besmeren met scherpe mosterd en die er op leggen. Deksel op de pan, vuurtje laag en uuuuuren laten sudderen. De meiden eten er ook altijd van, ook al zit er bier in. Ze zijn nog nooit dronken geworden, haha. Ik vermoed dat er na een uurtje of 5, 6 niet zo heel veel alcohol meer in zit...
-
-
- Berichten: 1438
- Lid geworden op: 25 jun 2011 09:36
- Hobbies: Hardlopen, koken, handmade.
- Locatie: Uden, Noord Brabant
Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?
Ipv peperkoek doe je er n stuk of wat bastognekoeken in! En stroop, dan is t helemaal geniaal!
*Op foon*
*Op foon*
Mama van Jul@ 24-06-2010 en Len@ 11-9-2012
Podeagi uit Vietnam, DIY Mei Tai, Storch Anna 6, Beco Butterfly, DIY sling, Girasol Amitola FS 6.
Podeagi uit Vietnam, DIY Mei Tai, Storch Anna 6, Beco Butterfly, DIY sling, Girasol Amitola FS 6.
-
-
- Berichten: 1988
- Lid geworden op: 21 feb 2010 13:45
- Hobbies: dromen
- Locatie: Le Vesinet (frankrijk)
Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?
een beetje laat voor topicstarter maar ik gebruik alle soorten bier of rode wijn maar nooit guiness. De ene keer dat ik guiness gebruikt heb, heb ik de saus weggegooid; echt niet lekker. Het gaf een soort bittere smaak. Gewoon met ander biertje proberen dus.
N december 2009 - A juli 2012
http://notapplicable2us.blogspot.fr/ blog over mijn teken en schilderexploten
http://notapplicable2us.blogspot.fr/ blog over mijn teken en schilderexploten
Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?
ik doe gewoon evenveel vlees als ajuin, goed aanbakken in boter met wat zout en peper, blussen met water (eventueel bier, maar dat is zelfs niet noodzakelijk, grootmoeders tip is rodenbach, eventueel een boterham met mosterd, maar ook niet noodzakelijk) en dan laaang op een zacht vuurtje laten pruttelen