Hoe maak ik geniaal stoofvlees?

Vanaf 6 maanden tot 80 jaar. Voor recepten, inspiratie en foto's.

Moderator: Mod_Forum_Voeden

Gebruikersavatar

lijn

Berichten: 440
Lid geworden op: 10 nov 2009 15:58
Locatie: Amsterdam

Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?

Ongelezen bericht door lijn » 27 mar 2013 22:37

Jouw vlees is al gelukt, maar voor wie dit draadje later vindt: Stoofvlees wordt boterzacht door een laag pitje, veel tijd en een beetje zuur, dus: azijn, wijn, tomaat, bier, maar bijvoorbeeld ook fruit!
Klassiek is met laurier, kruidnagel en azijn (Hollands), bier (Belgisch) of spek en rode wijn (Frans), maar kijk ook eens naar rendang (Indisch) of zet je fantasie aan het werk :-)

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2
Stash Happy :)
Shorty uit Bhutan ~ Vatanai Maruyama ~ Storch Leo 'Pink Elephant' ~ Indio 'Espresso' ~ Didy Simon ~ Jade Fog ~ Vatanai Tibet ~ Storch Inka ~ VataTai Kipawa

Draagkring Amsterdam


Ikkes

Berichten: 8841
Lid geworden op: 16 feb 2012 13:50
Hobbies: Natuur & Paardrijden

Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?

Ongelezen bericht door Ikkes » 28 mar 2013 18:06

Linnie1985 schreef:Deze vind ik heerlijk!

http://www.een.be/programmas/dagelijkse ... -met-friet" onclick="window.open(this.href);return false;
Die maak ik ook altijd! Kan bijna niet mis!

Gebruikersavatar

online82

Berichten: 1769
Lid geworden op: 17 nov 2011 18:58
Hobbies: tuinieren & koken

Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?

Ongelezen bericht door online82 » 31 mar 2013 21:55

Met gedroogde pruimen en/of paddestoelen vind ik stoofvlees ook altijd erg lekker !
Mama van K..$(04-04-2011) en R.lf(01-03-2014)


dutchy0203

Berichten: 1963
Lid geworden op: 08 jun 2011 22:57
Hobbies: natuur,tuin,creatief,zl&dl

Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?

Ongelezen bericht door dutchy0203 » 05 apr 2013 23:48

Goede tips!
Ik hou heel veel van stoofvlees, maar als ik dan voor het schap in de supermarkt sta, weet ik nooit goed wat ik moet nemen... iemand daar tips voor?

Heb wel trek gekregen van dit draadje...
ZL-november 2010 & DL-februari 2013 &ZL-maart 2016
Beco butterfly, Bondolino, ringsling, Ellevill Zara Tri-sugar

Gebruikersavatar

Violet

Berichten: 2283
Lid geworden op: 09 jun 2011 21:09
Hobbies: dragen, borduren,reizen,muziek
tag: geitenwollenmetalmama
Locatie: Arnhem

Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?

Ongelezen bericht door Violet » 07 apr 2013 13:22

Ik neem graag sucadelapjes, zit een beetje vet in het midden en wordt heerlijk mals, malser dan riblappen is mijn idee.

Ik maak stoofvlees zo:
insmeren met zout en chilipoeder, en flink bruinbakken in olie (ik gebruik geurloze kokosolie) dan bak ik 2 teentjes knoflook en 1 flinke ui in stukjes mee. Afblussen met 2 flesjes donker bier,2 boullionblokjes en 400 ml water. Eventueel kan je bleekselderij/wortel/champignons meestoven.
En dan op zacht voor minstens 3 uur sudderen. Op het eind 4 plakjes ontbijtkoek in stukjes snijden en door de saus doen. Dit bind het en geeft een lekkere smaak.
tricot slen x 2,amazonas laguna mei-tai made by the amazing Noor, hopp la paz, didy tom,bondolino zwart-zand, cotonea,mr.mirko mei-tai, calin bleu summer sage
AKLV
trotse mama van Mart 06-02-11, een * en Luuk 02-10-2012

Gebruikersavatar

Rymke

Berichten: 294
Lid geworden op: 22 jan 2012 10:32
Hobbies: dansen

Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?

Ongelezen bericht door Rymke » 10 apr 2013 11:37

Ben ook gek op stoofvlees en heb een leuke site gevonden:

Het draadjesvleesgenootschap :)

http://www.draadjesvlees.nl/#
Laatst gewijzigd door Rymke op 10 apr 2013 11:46, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar

annehoog

Berichten: 19378
Lid geworden op: 01 aug 2008 09:43
Locatie: Leiden

Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?

Ongelezen bericht door annehoog » 10 apr 2013 11:39

lijn schreef:Jouw vlees is al gelukt, maar voor wie dit draadje later vindt: Stoofvlees wordt boterzacht door een laag pitje, veel tijd en een beetje zuur, dus: azijn, wijn, tomaat, bier, maar bijvoorbeeld ook fruit!
Klassiek is met laurier, kruidnagel en azijn (Hollands), bier (Belgisch) of spek en rode wijn (Frans), maar kijk ook eens naar rendang (Indisch) of zet je fantasie aan het werk :-)
Mijn favoriet: rundervindaloo!

en mijn tip (geen idee of hij al gegeven is): laat er een randje vet aan zitten. Als je er niet van houd kan je die beter na bereiding afsnijden.
Twee heerlijke jongens, bouwjaar 2007 en 2010. :-)

Gebruikersavatar

Annet

Berichten: 5727
Lid geworden op: 30 sep 2010 12:42
Hobbies: Te veel
Locatie: Groningen

Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?

Ongelezen bericht door Annet » 26 apr 2013 17:29

Even omhoog.
ZL 13-09-2009
You are my dearest one, I have no other / Sleep warm and soft in the arms of your mother / Sleep soft, my darling, my trouble and treasure / Dream of pretty things, dream of your pleasure

Gebruikersavatar

justmegwenny

Berichten: 3788
Lid geworden op: 20 jul 2012 10:07
Hobbies: Scrapbooken, lezen, wandelen
Locatie: Oost-Souburg
Contacteer:

Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?

Ongelezen bericht door justmegwenny » 26 apr 2013 18:05

Ah top! Dank je wel!
Zl1 02-02-12 en Zl2 12-08-2014

Geboorte- en Day in the Life-fotograaf

Gebruikersavatar

lijn

Berichten: 440
Lid geworden op: 10 nov 2009 15:58
Locatie: Amsterdam

Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?

Ongelezen bericht door lijn » 17 mei 2013 22:31

annehoog schreef: Mijn favoriet: rundervindaloo!

en mijn tip (geen idee of hij al gegeven is): laat er een randje vet aan zitten. Als je er niet van houd kan je die beter na bereiding afsnijden.
Oh, vindaloo! Nu heb ik honger :-)

Beertje vet is inderdaad lekker, maar met de tips in dit topic moet je zelfs het magerste, dradigste vlees nog mals kunnen krijgen :-D


Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2
Stash Happy :)
Shorty uit Bhutan ~ Vatanai Maruyama ~ Storch Leo 'Pink Elephant' ~ Indio 'Espresso' ~ Didy Simon ~ Jade Fog ~ Vatanai Tibet ~ Storch Inka ~ VataTai Kipawa

Draagkring Amsterdam

Gebruikersavatar

Femtaine

Berichten: 5698
Lid geworden op: 26 apr 2012 13:23
Hobbies: ladila

Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?

Ongelezen bericht door Femtaine » 17 mei 2013 22:42

Abo


Fleurke84

Berichten: 62
Lid geworden op: 12 jun 2012 17:56
Hobbies: lezen, film, wandelen

Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?

Ongelezen bericht door Fleurke84 » 19 mei 2013 04:26

Ik heb eigenlijk geen recht van spreken want hubbie maakt altijd stoofvlees klaar, en dat écht to die for! Eerst uien stoven, en weer uit de pan halen. Dan vlees bestuiven met bloem, en dat even bakken. Peper en zout er op. Uien er weer bij, bier er over tot alles onder staat. Kruidnagel (weinig!) en laurier er bij, bruine suiker en een schep aarbeienconfituur. Goed roeren. Dan een bruine boterham besmeren met scherpe mosterd en die er op leggen. Deksel op de pan, vuurtje laag en uuuuuren laten sudderen. De meiden eten er ook altijd van, ook al zit er bier in. Ze zijn nog nooit dronken geworden, haha. Ik vermoed dat er na een uurtje of 5, 6 niet zo heel veel alcohol meer in zit...

Gebruikersavatar

vievster

Berichten: 1438
Lid geworden op: 25 jun 2011 09:36
Hobbies: Hardlopen, koken, handmade.
Locatie: Uden, Noord Brabant

Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?

Ongelezen bericht door vievster » 19 mei 2013 08:07

Ipv peperkoek doe je er n stuk of wat bastognekoeken in! En stroop, dan is t helemaal geniaal!

*Op foon*
Mama van Jul@ 24-06-2010 en Len@ 11-9-2012

Podeagi uit Vietnam, DIY Mei Tai, Storch Anna 6, Beco Butterfly, DIY sling, Girasol Amitola FS 6.


mamavannoor

Berichten: 1988
Lid geworden op: 21 feb 2010 13:45
Hobbies: dromen
Locatie: Le Vesinet (frankrijk)

Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?

Ongelezen bericht door mamavannoor » 21 mei 2013 10:51

een beetje laat voor topicstarter maar ik gebruik alle soorten bier of rode wijn maar nooit guiness. De ene keer dat ik guiness gebruikt heb, heb ik de saus weggegooid; echt niet lekker. Het gaf een soort bittere smaak. Gewoon met ander biertje proberen dus.
N december 2009 - A juli 2012

http://notapplicable2us.blogspot.fr/ blog over mijn teken en schilderexploten

Gebruikersavatar

Diana

Berichten: 3245
Lid geworden op: 29 mar 2009 20:52
Locatie: Gent

Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?

Ongelezen bericht door Diana » 21 mei 2013 11:08

ik doe gewoon evenveel vlees als ajuin, goed aanbakken in boter met wat zout en peper, blussen met water (eventueel bier, maar dat is zelfs niet noodzakelijk, grootmoeders tip is rodenbach, eventueel een boterham met mosterd, maar ook niet noodzakelijk) en dan laaang op een zacht vuurtje laten pruttelen [smile]
AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding

Plaats reactie