Het soepen-draadje
Moderator: Mod_Forum_Voeden
-
-
- Berichten: 897
- Lid geworden op: 11 okt 2010 16:02
- Hobbies: Koken en eten
Het soepen-draadje
Ik zag net een vraag over kippensoep. Erg lekker, maar niet m'n favoriet.
Wat is jullie favoriete soep? Incl recept aub. Ik kan wel wat inspiratie gebruiken.
Dl en ik zijn ziek en een heerlijk soepje zou er best in gaan!
Wat is jullie favoriete soep? Incl recept aub. Ik kan wel wat inspiratie gebruiken.
Dl en ik zijn ziek en een heerlijk soepje zou er best in gaan!
Dochter: 23-11-2010
Zoon: 30-03-2013
Zoon: 30-03-2013
-
-
- Berichten: 4440
- Lid geworden op: 03 jan 2011 00:56
- Hobbies: crea
- Locatie: Enschede ------ draagconsulent
Re: Het soepen-draadje
Chinese tomatensoep! Heerlijk om een pan vol van te maken en zo nu en dan wat uit te scheppen en op te eten als tussendoortje.
Ingredienten voor 8 personen:
1 liter water
1 liter tomatensap (ik gebruik passata, twee pakjes)
2 kipfilets
2 kippenbouillonblokjes
1 ui
2 teentjes knoflook
6 el suiker
4 el ketjap (manis)
2 el azijn
1 theelepel sambal
1 theelepel djahe (gemberpoeder)
1 theelepel sereh (citroengras)
2 el maizena
handje vol mihoen
Bereiding
- Breng het water en de passata met het vlees, bouillonblokjes, ui en knoflook aan de kook en laat dit dan 1 tot 2 uur pruttelen (tot vlees gaar is).
- Haal alle ingrediënten uit de bouillon
- Zet vlees gesneden in een apart schaaltje
- Maak in een ander schaaltje een prutje van: suiker, ketjap, azijn, sambal, djahe en sereh
- Roer dit prutje en voeg dit toe aan de tomatenbouillon toe
- Roer de maizena door een kopje koud water, roer dit tot een gladde massa en voeg dit aan de soep toe (binden)
- Voeg de mihoen toe
- Laat alles 20 minuten zachtjes doorkoken
- vlees toevoegen
Wel een beetje jammer van de suiker, maar chinese tomatensoep hoort nou eenmaal zoetig te zijn.
Ingredienten voor 8 personen:
1 liter water
1 liter tomatensap (ik gebruik passata, twee pakjes)
2 kipfilets
2 kippenbouillonblokjes
1 ui
2 teentjes knoflook
6 el suiker
4 el ketjap (manis)
2 el azijn
1 theelepel sambal
1 theelepel djahe (gemberpoeder)
1 theelepel sereh (citroengras)
2 el maizena
handje vol mihoen
Bereiding
- Breng het water en de passata met het vlees, bouillonblokjes, ui en knoflook aan de kook en laat dit dan 1 tot 2 uur pruttelen (tot vlees gaar is).
- Haal alle ingrediënten uit de bouillon
- Zet vlees gesneden in een apart schaaltje
- Maak in een ander schaaltje een prutje van: suiker, ketjap, azijn, sambal, djahe en sereh
- Roer dit prutje en voeg dit toe aan de tomatenbouillon toe
- Roer de maizena door een kopje koud water, roer dit tot een gladde massa en voeg dit aan de soep toe (binden)
- Voeg de mihoen toe
- Laat alles 20 minuten zachtjes doorkoken
- vlees toevoegen
Wel een beetje jammer van de suiker, maar chinese tomatensoep hoort nou eenmaal zoetig te zijn.
Moeder van DL1 (06-2010) en DL2 (07-2012)
http://www.draagjeliefste.nl - Draagconsult Enschede en omgeving
http://www.draagjeliefste.nl - Draagconsult Enschede en omgeving
-
-
- Berichten: 897
- Lid geworden op: 11 okt 2010 16:02
- Hobbies: Koken en eten
Re: Het soepen-draadje
Die klinkt ook lekker! Helaas is dochter allergisch voor soja, als ik dat weglaat dan zal het hele Chinese eraf zijn, vermoed ik.
Deze staat nu te pruttelen, alleen dan zonder balletjes.
Tomatensoep
Ingrediënten:
· 1 kg tomaten, ontpit en in stukken
· beetje olijfolie
· 2 blaadjes laurier
· 2 uien, gesneden
· 1 pakje tomatenpuree (500 gram)
· 2 eetlepels bouillonpoeder (ik gebruik altijd die van de natuurwinkel zonder gist)
· Een paar wortels, in kleine blokjes
· 1 grote aardappel, in stukjes gesneden
. 300 gram rundergehakt, in balletjes gedraaid
. Wat vermicelli
Bereidingswijze:
Verhit de olie in een soeppan. Bak hierin de wortel, laurierblaadjes en de ui, tot de ui glazig ziet. Roer de tomatenpuree erdoor en bak het geheel nog 2 minuten op middelhoog vuur.
Snijd de tomaten in vieren en schep ze met de aardappel en de bouillonpoeder in de pan. Voeg kokend water toe tot de pan vol zit en breng het geheel aan de kook. Laat 10-15 minuten zacht doorkoken. Haal de laurierblaadjes eruit.
Pureer de tomatensoep met een staafmixer en zeef 'm. Voeg desgewenst wat kokend water toe om de soep te verdunnen.
Voeg de balletjes en daarna de vermicelli toe en laat de soep nog even zachtjes pruttelen.
Breng de soep op smaak met zout en (versgemalen) peper.
Deze staat nu te pruttelen, alleen dan zonder balletjes.
Tomatensoep
Ingrediënten:
· 1 kg tomaten, ontpit en in stukken
· beetje olijfolie
· 2 blaadjes laurier
· 2 uien, gesneden
· 1 pakje tomatenpuree (500 gram)
· 2 eetlepels bouillonpoeder (ik gebruik altijd die van de natuurwinkel zonder gist)
· Een paar wortels, in kleine blokjes
· 1 grote aardappel, in stukjes gesneden
. 300 gram rundergehakt, in balletjes gedraaid
. Wat vermicelli
Bereidingswijze:
Verhit de olie in een soeppan. Bak hierin de wortel, laurierblaadjes en de ui, tot de ui glazig ziet. Roer de tomatenpuree erdoor en bak het geheel nog 2 minuten op middelhoog vuur.
Snijd de tomaten in vieren en schep ze met de aardappel en de bouillonpoeder in de pan. Voeg kokend water toe tot de pan vol zit en breng het geheel aan de kook. Laat 10-15 minuten zacht doorkoken. Haal de laurierblaadjes eruit.
Pureer de tomatensoep met een staafmixer en zeef 'm. Voeg desgewenst wat kokend water toe om de soep te verdunnen.
Voeg de balletjes en daarna de vermicelli toe en laat de soep nog even zachtjes pruttelen.
Breng de soep op smaak met zout en (versgemalen) peper.
Dochter: 23-11-2010
Zoon: 30-03-2013
Zoon: 30-03-2013
-
-
- Berichten: 137
- Lid geworden op: 28 aug 2012 21:57
- Hobbies: Helaas te veel om op te noemen
- Locatie: Midden-Drenthe
Re: Het soepen-draadje
Oeh! Lekker, soep!
Hier is courgettesoep met linzen favoriet. Ik doe het op gevoel dus de hoeveelheden (behalve de courgette er zitten er meestal 2 in het groentepakket) zijn bij benadering.
2 courgettes
ca. 1 liter groentebouillon (of gewoon water en dan wat meer kruiden)
knoflook (naar smaak)
gekookte linzen (ik neem meestal de linzen du Puy, die blijven wat steviger)
eventueel creme fraiche of slagroom
Courgettes even in olie aanbraden met de knoflook, daarna het water/bouillon erbij. Niet te lang laten koken. Een deel van de linzen erbij, eventueel warm laten worden. Daarna de staafmixer er op los laten, nog creme fraiche of room en de overgebleven linzen erin en klaar! Gaat echt supersnel! De linzen kunnen eventueel ook vervangen worden door kikkererwten, vind ik zelf trouwens net iets minder lekker.
Hier is courgettesoep met linzen favoriet. Ik doe het op gevoel dus de hoeveelheden (behalve de courgette er zitten er meestal 2 in het groentepakket) zijn bij benadering.
2 courgettes
ca. 1 liter groentebouillon (of gewoon water en dan wat meer kruiden)
knoflook (naar smaak)
gekookte linzen (ik neem meestal de linzen du Puy, die blijven wat steviger)
eventueel creme fraiche of slagroom
Courgettes even in olie aanbraden met de knoflook, daarna het water/bouillon erbij. Niet te lang laten koken. Een deel van de linzen erbij, eventueel warm laten worden. Daarna de staafmixer er op los laten, nog creme fraiche of room en de overgebleven linzen erin en klaar! Gaat echt supersnel! De linzen kunnen eventueel ook vervangen worden door kikkererwten, vind ik zelf trouwens net iets minder lekker.
Mama van L (04), F (08) en P (11)
-
-
- Berichten: 726
- Lid geworden op: 02 mei 2011 09:09
- Hobbies: wandelen, lezen, yoga
- Locatie: Oostenrijk
Re: Het soepen-draadje
*abo*
E. heeft 20 maanden borstvoeding gehad waarna ze het zelf wel genoeg vond!
-
-
- Berichten: 9270
- Lid geworden op: 02 mar 2012 08:15
- Hobbies: muziek, tekenen, lezen, gaming
- Locatie: Limburg
Re: Het soepen-draadje
Gourgette soep nr 2
Nodig: (voor 2,5 persoon)
-1 prei
- 2 gourgettes ( geen grote :-) )
- 3 dikke aardappelen
- 2 runderboullion
- water
- boursin
- aromat.
- knoflook poeder
Bereiding:
Groenten grof snijden en wassen. In pan, water erover tot bedekt. Boullion erbij. Koken tot zacht. Staafmixer erop. 3 el boursin erin, nog eens mixer. Kruiden met knoflook en aromat. Eventueel verse peterselie.
Ook ideaal voor andererestjes groene groentes toe te voegen.
Verstuurd van mijn M712 met Tapatalk
Nodig: (voor 2,5 persoon)
-1 prei
- 2 gourgettes ( geen grote :-) )
- 3 dikke aardappelen
- 2 runderboullion
- water
- boursin
- aromat.
- knoflook poeder
Bereiding:
Groenten grof snijden en wassen. In pan, water erover tot bedekt. Boullion erbij. Koken tot zacht. Staafmixer erop. 3 el boursin erin, nog eens mixer. Kruiden met knoflook en aromat. Eventueel verse peterselie.
Ook ideaal voor andererestjes groene groentes toe te voegen.
Verstuurd van mijn M712 met Tapatalk
We worden niet bemind omdat we goed zijn.
We zijn goed omdat we bemind worden.
-
-
- Berichten: 2147
- Lid geworden op: 24 apr 2009 16:46
- Hobbies: Frubbelen en naaien
- Locatie: Steenwijk **************** Verkoper
- Contacteer:
Re: Het soepen-draadje
Oh handig courgetterecepten daar hebben we er nog veel van liggen.
Mv Rosalie 24-6-2005 en Susanne 9-8-2008
http://stapperdestap.blogspot.nl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://stapperdestap.blogspot.nl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Het soepen-draadje
Hier ook soep liefhebbers :-)
Bijna alle groente van vorige dag gaan s middags voor soep door. Beetje boullion, uitje evt wat kruiden. Blender erdoor en.klaar :-)
Echt favoriete hebben we niet (hoewel beide kindjes snert wel echt lekker vinden), maar lees iig mee...
(nak)
Bijna alle groente van vorige dag gaan s middags voor soep door. Beetje boullion, uitje evt wat kruiden. Blender erdoor en.klaar :-)
Echt favoriete hebben we niet (hoewel beide kindjes snert wel echt lekker vinden), maar lees iig mee...
(nak)
DL 05/05/09 ZL 22/11/10 DL 27/12/13
Het soepen-draadje
Hmmm soep!
Courgette-Broccoli met een beetje blauwe kaas erdoor en parmezaan erover:
Uitje fruiten, knoflook, thijm, kruiden waar je evt zin in hebt.
Courgette en broccoli in stukjes erbij, laten koken in bouillon (of water met minder zout). Als alles zacht is blauwe kaas er doorheen smelten (of weglaten), verse basilicum erdoor en blenderen.
Na opdienen verse geraspte kaas eroverheen. En toast met pesto erbij.
Ook heerlijk met verse gehakte koriander ipv basilicum en blauwe kaas!
Toen ik nog bij een Turkse suup woonde kocht ik vaak een bos koriander en maakte met veel olijfolie en veel tenen knoflook, peperzout, een korianderpesto die ik overal op smeerde en dus ook in deze soep deed. Oh, zo lekker! Njam
Helaas lust ML geen koriander, dus die is geruisloos uit het keukenbeeld weggevaagd..
Ik hou zelf van dikke soep, maar je kunt net zoveel water toevoegen of voor blenderen eruit scheppen als je wil natuurlijk.
Courgette-Broccoli met een beetje blauwe kaas erdoor en parmezaan erover:
Uitje fruiten, knoflook, thijm, kruiden waar je evt zin in hebt.
Courgette en broccoli in stukjes erbij, laten koken in bouillon (of water met minder zout). Als alles zacht is blauwe kaas er doorheen smelten (of weglaten), verse basilicum erdoor en blenderen.
Na opdienen verse geraspte kaas eroverheen. En toast met pesto erbij.
Ook heerlijk met verse gehakte koriander ipv basilicum en blauwe kaas!
Toen ik nog bij een Turkse suup woonde kocht ik vaak een bos koriander en maakte met veel olijfolie en veel tenen knoflook, peperzout, een korianderpesto die ik overal op smeerde en dus ook in deze soep deed. Oh, zo lekker! Njam
Helaas lust ML geen koriander, dus die is geruisloos uit het keukenbeeld weggevaagd..
Ik hou zelf van dikke soep, maar je kunt net zoveel water toevoegen of voor blenderen eruit scheppen als je wil natuurlijk.
-
-
- Berichten: 3834
- Lid geworden op: 23 jul 2011 08:42
- Hobbies: Fotografie, Zingen, Gezin
- Locatie: Deventer
Re: Het soepen-draadje
Iemand nog een lekker recept voor pompoensoep???
Getrouwd-Mama van E lin 07-01-'07 en I rza 21-03-'12 -Groepsleidster-Pluiskip-Gevoelsmens-Musical - Fotografie-Zingen-Deventer-Theater-Liefde-Leven-Gezelligheid-Genieten- http://momentgeluk.wordpress.com
-
-
- Berichten: 3902
- Lid geworden op: 26 mar 2008 11:12
- Hobbies: *
- Locatie: *Veroorzaker van rammelende eierstokken!
Re: Het soepen-draadje
Ja hoor:
Pompoensoep
1 kleine pompoen
1 liter groentenbouillon
2 tomaten
2 aardappels
Scheut sinaasappelsap
Sambal
Groenten eerst aanbakken in de pan, daarna toevoegen aan bouillon en half uurtje
Aten koken. Daarna pureren en sambal naar smaak toevoegen.
Ander recept is pompoen met .winterpeen, zoete bataat en knolselderij.
Pompoensoep
1 kleine pompoen
1 liter groentenbouillon
2 tomaten
2 aardappels
Scheut sinaasappelsap
Sambal
Groenten eerst aanbakken in de pan, daarna toevoegen aan bouillon en half uurtje
Aten koken. Daarna pureren en sambal naar smaak toevoegen.
Ander recept is pompoen met .winterpeen, zoete bataat en knolselderij.
Moeder van 3 kinderen (2007 , 2009, 2011).
-
-
- Berichten: 996
- Lid geworden op: 24 mar 2011 17:14
- Hobbies: koken, country, hekserij
- Locatie: belgië
Re: Het soepen-draadje
Kleine pompoen in 2 snijden, pitten eruit en uurtje in de oven. Ui fruiten met wat kerriepoeder, afgekoelde pompoen uit de schil scheppen bij de ui, kippebouillon erbij, peper en zout, even laten koken en mixen.
Slasoep met pieren kleine ui fruiten, 1 krop sla erbij doen, rundsbouillon, peper en zout. Mixen, korte macaroni erbij en laten koken tot deze gaar is. Afzetten en room erbij, eventueel met een eierdooier.
Slasoep met pieren kleine ui fruiten, 1 krop sla erbij doen, rundsbouillon, peper en zout. Mixen, korte macaroni erbij en laten koken tot deze gaar is. Afzetten en room erbij, eventueel met een eierdooier.
-
-
- Berichten: 897
- Lid geworden op: 11 okt 2010 16:02
- Hobbies: Koken en eten
Re: Het soepen-draadje
Wat een lekkere soepjes komen er voorbij!
Hier nog een pompoensoep, met kokosmelk. Ik ben gek op gladgepureerde soepjes.
Ingrediënten
1 pompoen van een kilo, in stukjes
2 uien, in stukjes
5 wortels, in stukjes
olie
2 uien
1,5 liter groentebouillon
1 blikje kokosmelk
1 theelepel komijn
1 theelepel chilipoeder
zout en peper
Bereidingswijze
Hak de pompoen in kleine stukken.
Doe in en soeppan een beetje olie en bak de uien, pompoenstukken en stukken wortel hierin.
Voeg de chili, komijn en zout en peper toe en laat 5 minuten bakken.
Voeg dan de warme bouillon toe en laat het geheel 20 minuten koken.
Voeg de kokosmelk toe en doe de staafmixer erdoor.
Hier nog een pompoensoep, met kokosmelk. Ik ben gek op gladgepureerde soepjes.
Ingrediënten
1 pompoen van een kilo, in stukjes
2 uien, in stukjes
5 wortels, in stukjes
olie
2 uien
1,5 liter groentebouillon
1 blikje kokosmelk
1 theelepel komijn
1 theelepel chilipoeder
zout en peper
Bereidingswijze
Hak de pompoen in kleine stukken.
Doe in en soeppan een beetje olie en bak de uien, pompoenstukken en stukken wortel hierin.
Voeg de chili, komijn en zout en peper toe en laat 5 minuten bakken.
Voeg dan de warme bouillon toe en laat het geheel 20 minuten koken.
Voeg de kokosmelk toe en doe de staafmixer erdoor.
Dochter: 23-11-2010
Zoon: 30-03-2013
Zoon: 30-03-2013
-
-
- Berichten: 3931
- Lid geworden op: 04 apr 2012 11:09
- Hobbies: euh..wat niet ;-)
- Locatie: Twente
Re: Het soepen-draadje
http://www.kayotic.nl/blog/creamy-tomato-soup" onclick="window.open(this.href);return false;
deze dit weekend gemaakt, met wat minder boursin dan het recept voorschrijft, VL vindt het anders wat muffig.
Deze keer vond hij (en ik ook) de soep erg lekker.
deze dit weekend gemaakt, met wat minder boursin dan het recept voorschrijft, VL vindt het anders wat muffig.
Deze keer vond hij (en ik ook) de soep erg lekker.
ZL 02-2013 & ZL 12-2015