Pagina 4 van 8

Re: Het soepen-draadje

Geplaatst: 18 mei 2013 23:45
door Jolande
Hoe gaat dat met die havervlokken? Gewoon er door mikken? Grappig...

Re: Het soepen-draadje

Geplaatst: 19 mei 2013 10:57
door Silvia2
ja, laatste 5 minuten meekoken. 50 gr. op 1 liter bouillon. Daarna alles met de staafmixer, dat stond niet in het kookboek.
Er zat trouwens ook nog peterselie in.

Re: Het soepen-draadje

Geplaatst: 19 mei 2013 12:05
door Jessie88
Hier staat ook een heerlijke soep op het vuur :
- gisterochtend een grote bio-schenkel in de pan gemikt, tot vannacht op het vuur gelaten, vanochtend opnieuw.
- uurtje geleden eruit gehaald
- groenten in de pan : ui, veeeeeeel wortelen, veel koolrabi, veel pompoen, peper en keltisch zout erbij, verse peterselie
- schenkel : vlees in flardjes gesneden
- kippengehakt : kleine ds en ik samen 2 bordjes balletjes gedraaid. (is ook goede motorische oefening voor kleuters [smile] )
- soep gemixt
- nu balletjes en vlees erbij, nog even goed laten doorkoken en dan nog wat laten staan.
MMMMMMMMMmmmmmm..... (10 liter, wat overblijft : in de koelkast en vriezer) (dit is krachtsoep zoals wij dat noemen, ik maak ze vaak in verschillende variƫteiten, kids vinden ze ook heerlijk)

Re: Het soepen-draadje

Geplaatst: 19 mei 2013 14:08
door LillyLelie
Die havervlokken vind ik een goed idee om eens uit te proberen [smile] .

Re: Het soepen-draadje

Geplaatst: 15 okt 2014 09:43
door Wiesje
Iemand een goed recept voor preisoep? Bij voorkeur met een speciaal tintje ;)

Re: Het soepen-draadje

Geplaatst: 15 okt 2014 13:24
door MamaRF
Wientje maakt weleens pindasoep waar prei in gaat, recept staat vast wel op haar blog.

~~~tapatalk~~~

Re: Het soepen-draadje

Geplaatst: 15 okt 2014 13:35
door Wientje
Ja, hij staat op mijn blog:
http://wientje.blogspot.nl/2013/06/pindasoep.html?m=0" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Het soepen-draadje

Geplaatst: 15 okt 2014 16:39
door Petra1985
Ik maak vaak de prei-mosterdsoep van de ah, vinden de jongens heerlijk. Mik er op het laats kleine stukjes groningse droge worst in.

Re: Het soepen-draadje

Geplaatst: 15 okt 2014 17:20
door Jolande
Prei en evt uitje fruiten, aardappel in blokjes gesneden erdoor, daarna bouillon erop gieten (of met een deel melk voor een romiger variant). Beetje kerrie erdoor, lekker peper en zout. Als alles gaar is staafmixer erop en pureren (voor rijkere variant slagroon of van die neutrale zuivelspread erop). Serveren met reepjes gerookte zalm.

Re: Het soepen-draadje

Geplaatst: 15 okt 2014 17:31
door Brienna
ML en ik houden heel erg van broccoli-soep [biggrin]

1 uitje snipperen en fruiten in de soep-pan.
300 gr. broccoli (in stukjes), 1 aardappel (in stukjes) en 1 liter kippenbouillon toevoegen.
15/20 min. laten koken.
Staafmixer erdoor.
Creme fraiche (hoeveelheid naar smaak) erdoorheen roeren.

Re: Het soepen-draadje

Geplaatst: 15 okt 2014 20:17
door Wiesje
Dank voor de preisoep-tips! Leuke varianten, ik ga ze zeker proberen.

Re: Het soepen-draadje

Geplaatst: 15 okt 2014 20:55
door Nietje1974
Leuk draadje!

Re: Het soepen-draadje

Geplaatst: 15 okt 2014 20:56
door suuske25
Bloemkoolsoep:
Een bloemkool, een paprika, gehakt, bekertje room, peterselie, bouillon.
Ik weet niet de exacte hoeveelheden, ik doe maar wat. Bloemkool en paprika schoonmaken em in kleine stukken snijden. Peterselie ook klein snijden. Bouillon in de pan, bloemkool erbij, half uurtje koken. Ondertussen gehaktballetjes draaien en braden. Als de bloemkool gaar is de staafmixer erdoor, dan balletjes, peterselie en paprika erdoor. Even doorwarmen, room erbij en eet smakelijk!

Re: Het soepen-draadje

Geplaatst: 15 okt 2014 21:02
door suuske25
En aardappel courgettesoep (de grote favoriet hier thuis)
3 courgettes, 1,5 L bouillon, 3 of 4 aardappels, hamreepjes, pakje monchou, bekertje room. Aardappels en courgettes in stukjes samen met de bouillon aan de kook brengen, half uurtje koken tot aardappels zacht zijn. Monchou toevoegen, staafmixer erdoor, dan room en hamreepjes erdoor. Even doorwarmen en eet smakelijk!

Re: Het soepen-draadje

Geplaatst: 28 okt 2014 11:01
door 1en2en2
Wat een heerlijke recepten allemaal!

Hier is soep (gepureerd) ook de truc om mijn kids een groente-shot toe te dienen [cheesygrin] We eten vega en vooral heel simpel.

Favorieten;

Spinaziesoep
Water (niet te veel, 5dl voor een grote zak spinazie) met een bio-boullionblokje en een flinke aardappel in stukjes laten koken. Evt aangevuld met wat er nog in huis is (wortel, uitje, tomaat). Spinazie erbij en met de deksel op de pan even laten slinken, staafmixer erdoor, klaar. De kinderen roeren er graag wat geraspte kaas of zachte geitenkaas door, man en ik voegen wat zout en peper toe.

Wintersoep
Ui, wortel, pastinaak, knolselderij, aardappel.... in stukjes met een bio-boullionblokje koken, pureren en peper toevoegen....

Bosbietjes-soep
Bosbietjes koken, niet te lang, vork moet er stevig in blijven steken. Blad bewaren.
Uitjes fruiten met wat korianderpoeder, water met bio-boullionblokje erbij, flinke aardappel in stukjes, koken tot de aardappel gaar is. Pureren met de bietjes en het blad, of het blad gesnedentoevoegen na het pureren. Blad pas echt op het einde toevoegen (minuutje voor de pan van het vuur gaat. Feta over de soep kruimelen...

Basis-saus voor soep (oa tomaten- paprika- broccoli- pompoen- groenten- soep)
Ik maak wekelijks (dankzij de buurman die me elk weekend de overgebeven paprika's uit de groentenwinkel brengt) een basissaus die ik gebruik voor door de pasta/lasagna, ovenschotels, pizza maar ook soep.
Ui fruiten evt met een beetje knoflook in grote soeppan. Veel (lees <kilo) paprika in stukjes erbij. Tomaten in stukken (ong verhouding p:t = 2:1) Bodempje water toevoegen en flink wat gedroogde oregano erbij. Soms krijg ik aubergines of wortels, die gaan er ook bij, dan voeg ik wat extra water toe en ipv oregano gebruik ik soms kaneel bij aubergines en gember of dille bij wortels. Geheel een half uur met de deksel op de pan laten stoven, keertje omroeren. Pureren en in porties in koelkast of vriezer.
Als ik de saus gebruik in soep kook ik eerst de groenten (bijv broccoli) kort in wat water met evt een bio-boullionblokje. Daarna de saus erbij en nog even doorwarmen.