Het soepen-draadje

Vanaf 6 maanden tot 80 jaar. Voor recepten, inspiratie en foto's.

Moderator: Mod_Forum_Voeden


Fluffy

Berichten: 1089
Lid geworden op: 31 okt 2012 14:12
Hobbies: lezen

Re: Het soepen-draadje

Ongelezen bericht door Fluffy » 12 dec 2017 08:21

Ik vind zelfgemaakte bouillon ook niet lekker. Ik gebruik ook bio blokjes. Heb wel eens gelezen over poeder zuiver toevoegingen, maar dat was duur!
Zoontje 2013, * nov 2014, Dochter 2015, dochter 2017

Gebruikersavatar

mirri

Berichten: 9269
Lid geworden op: 02 mar 2012 08:15
Hobbies: muziek, tekenen, lezen, gaming
Locatie: Limburg

Re: Het soepen-draadje

Ongelezen bericht door mirri » 12 dec 2017 10:26

Ik gebruikte de Honig kruidenbuiltjes. Die leken puur kruiden, maar nu las ik dat er niet goed vet in zat.

Ingrediënten: Specerijen (foelie, nootmuskaat, kurkuma, kerrie), kruiden (tijm, peterselie, BLADSELDERIJ, knoflook), ui, raapzaadolie

We worden niet bemind omdat we goed zijn.
We zijn goed omdat we bemind worden.


Fluffy

Berichten: 1089
Lid geworden op: 31 okt 2012 14:12
Hobbies: lezen

Re: Het soepen-draadje

Ongelezen bericht door Fluffy » 12 dec 2017 11:23

Ja die gebruik ik ook. Ik denk dat er minder troep in zit dan in blokjes. Maar ik kan alleen de rundvlees variant vinden.
Zoontje 2013, * nov 2014, Dochter 2015, dochter 2017

Gebruikersavatar

Gin

Berichten: 7857
Lid geworden op: 07 jul 2011 16:28
Hobbies: met zl spelen, lezen, koken
Locatie: Utrecht

Re: Het soepen-draadje

Ongelezen bericht door Gin » 12 dec 2017 12:40

Zonder blokje doe ik er wel een flinke schep zout in. Niet een snufje dus. Verder vind ik bijvoorbeeld komijn, kerrie, gember en kurkuma ook lekkere smaakmakers in soep zosat je geen blokje nodig hebt.
Mama van grote jongen feb 2011 en kleine jongen feb 2018

Gebruikersavatar

Mijk

Berichten: 2495
Lid geworden op: 15 jul 2013 12:00
Hobbies: koffie met een krantje
Locatie: Groningen

Re: Het soepen-draadje

Ongelezen bericht door Mijk » 12 dec 2017 14:04

Leuk draadje! De Spaanse Linzensoep van MamaN ga ik zeker eens maken.

Hier favoriet:

Thai­se kip-ko­kos-noe­delsoep

250 g eiernoedels (biologisch)
300 g kipdijfilet
2 el zonnebloemolie
3 cm verse gember
650 g pittige Thaise roerbakmix
850 ml kraanwater
1½ kippenbouillontablet
400 ml kokosmelk
2 limoenen
4 el vissaus
15 g koriander

Bereiden

Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kip in stukjes. Verhit de olie in een soeppan en roerbak de kip 2 min.

Schil de gember, snijd fijn en roerbak 2 min. mee. Doe de groentemix erbij en roerbak nog 1 min. Voeg het water, de bouillontabletten en de kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat 2 min. koken. Voeg de noedels toe. Pers 1 limoen uit. Breng de soep op smaak met het limoensap, de vissaus en eventueel zout.

Snijd de korianderblaadjes grof en snijd de tweede limoen in partjes. Verdeel de noedelsoep over 4 kommen. Bestrooi met de koriander en serveer met de partjes limoen.
N. 01-04-2013 & R. 18-01-2015


Fluffy

Berichten: 1089
Lid geworden op: 31 okt 2012 14:12
Hobbies: lezen

Re: Het soepen-draadje

Ongelezen bericht door Fluffy » 12 dec 2017 14:59

Gin schreef:
12 dec 2017 12:40
Zonder blokje doe ik er wel een flinke schep zout in. Niet een snufje dus. Verder vind ik bijvoorbeeld komijn, kerrie, gember en kurkuma ook lekkere smaakmakers in soep zosat je geen blokje nodig hebt.
Ook een goed idee, ga het eens proberen.
Zoontje 2013, * nov 2014, Dochter 2015, dochter 2017

Gebruikersavatar

AnnaMaria22

Berichten: 3821
Lid geworden op: 03 mei 2012 10:40
Hobbies: Te veel om op te noemen

Re: Het soepen-draadje

Ongelezen bericht door AnnaMaria22 » 15 dec 2017 17:14

Wat een leuk draadje dit. Ik maak meestal pompoen of tomaten soep, maar ga er zeker eens wat andere proberen.
Ik gebruik groenten blokjes van zonnatura, die vind ik wel lekker.
J 2/2012 en V 7/2015


deeh

Berichten: 2353
Lid geworden op: 08 mei 2012 20:49
Hobbies: fietsen, yoga, de kids!

Re: Het soepen-draadje

Ongelezen bericht door deeh » 15 dec 2017 22:58

Ik heb vandaag uiensoep gemaakt, ui (deels vooraf gebakken met wat knoflook) kruidenbouillon en dan gewoon koken.
Was eigenlijk best lekker bij de lunch
Mem van S (okt 2009), J en Z (juni 2011)

Gebruikersavatar

mama van 1 zoon

Berichten: 1218
Lid geworden op: 20 jun 2010 10:44
Hobbies: :)

Re: Het soepen-draadje

Ongelezen bericht door mama van 1 zoon » 16 dec 2017 03:20

Lekker soepje 🙂
Binnenkort ëena weer aan beginnen👍


Leonike

Berichten: 2154
Lid geworden op: 24 jan 2012 11:56
Hobbies: Te veel

Re: Het soepen-draadje

Ongelezen bericht door Leonike » 15 jan 2018 11:24

poezlief schreef:
24 sep 2012 21:45
Hmmm soep!
Courgette-Broccoli met een beetje blauwe kaas erdoor en parmezaan erover:
Uitje fruiten, knoflook, thijm, kruiden waar je evt zin in hebt.
Courgette en broccoli in stukjes erbij, laten koken in bouillon (of water met minder zout). Als alles zacht is blauwe kaas er doorheen smelten (of weglaten), verse basilicum erdoor en blenderen.
Na opdienen verse geraspte kaas eroverheen. En toast met pesto erbij.

Ook heerlijk met verse gehakte koriander ipv basilicum en blauwe kaas!
Toen ik nog bij een Turkse suup woonde kocht ik vaak een bos koriander en maakte met veel olijfolie en veel tenen knoflook, peperzout, een korianderpesto die ik overal op smeerde en dus ook in deze soep deed. Oh, zo lekker! Njam
Helaas lust ML geen koriander, dus die is geruisloos uit het keukenbeeld weggevaagd.. [nopompom]

Ik hou zelf van dikke soep, maar je kunt net zoveel water toevoegen of voor blenderen eruit scheppen als je wil natuurlijk.
Deze maak ik met regelmaat. Met blauwe kaas, zonder koriander.
Heerlijk!
Ik eet de soep vaak op mijn werk. Mijn collega's gruwelen bij het idee van blauwe kaas in de soep [cheesygrin]
Ik vries 'm in porties in.
Bij gebrek aan blauwe kaas is wat feta kaas erover ook lekker.

Gebruikersavatar

tante Toos

Berichten: 3811
Lid geworden op: 09 feb 2013 16:10
Hobbies: tuinieren
Locatie: Utrecht

Re: Het soepen-draadje

Ongelezen bericht door tante Toos » 15 jan 2018 20:07

Ik heb een nieuwe liefde!
Bouillon, kleingesneden aardappel met schil er in koken.
Fijn gesneden boerenkool op het end even mee laten koken.
Chorizo aanbskken en met vet en al er bij.
Origineel hoort er een ui bij.. maar dat blief ik nie.
Echt verrukkelijk ik maak hem extra zout en dan vind ik het echt een oppepper!
Zl 12-2012


Eameltje

Berichten: 805
Lid geworden op: 12 feb 2016 18:52
Hobbies: Muziek maken

Re: Het soepen-draadje

Ongelezen bericht door Eameltje » 15 jan 2018 21:09

Ik gebruik bouillonpoeder van het merk rapunzel. Dat is biologisch, met biologisch gist extract. Zonder mononatriumglutamaat e621 of andere smaakmaker.


Eameltje

Berichten: 805
Lid geworden op: 12 feb 2016 18:52
Hobbies: Muziek maken

Re: Het soepen-draadje

Ongelezen bericht door Eameltje » 15 jan 2018 21:12

AC08E248-284F-4CA4-A377-76B125F4320B.png
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.


Eameltje

Berichten: 805
Lid geworden op: 12 feb 2016 18:52
Hobbies: Muziek maken

Re: Het soepen-draadje

Ongelezen bericht door Eameltje » 15 jan 2018 21:13

Bestaat overigens ook zonder gist.

Gebruikersavatar

tante Toos

Berichten: 3811
Lid geworden op: 09 feb 2013 16:10
Hobbies: tuinieren
Locatie: Utrecht

Re: Het soepen-draadje

Ongelezen bericht door tante Toos » 15 jan 2018 21:16

Klinkt goed!
Zl 12-2012

Plaats reactie