Het soepen-draadje
Moderator: Mod_Forum_Voeden
Re: Het soepen-draadje
Hoe gaat dat met die havervlokken? Gewoon er door mikken? Grappig...
-
-
- Berichten: 2500
- Lid geworden op: 21 mar 2009 22:06
- Hobbies: forummen, naaien, breien
- Locatie: Enschede
Re: Het soepen-draadje
ja, laatste 5 minuten meekoken. 50 gr. op 1 liter bouillon. Daarna alles met de staafmixer, dat stond niet in het kookboek.
Er zat trouwens ook nog peterselie in.
Er zat trouwens ook nog peterselie in.
Silvia, mama van 2 jongens (5-2003 en 8-2005) en een meisje (12-2008)
IBV: rose and rebellion kleuter lots of love, didy wol stip 1, nati tulp grijs/roze 4, zijde indio fuchsia ringsling
IBV: rose and rebellion kleuter lots of love, didy wol stip 1, nati tulp grijs/roze 4, zijde indio fuchsia ringsling
Re: Het soepen-draadje
Hier staat ook een heerlijke soep op het vuur :
- gisterochtend een grote bio-schenkel in de pan gemikt, tot vannacht op het vuur gelaten, vanochtend opnieuw.
- uurtje geleden eruit gehaald
- groenten in de pan : ui, veeeeeeel wortelen, veel koolrabi, veel pompoen, peper en keltisch zout erbij, verse peterselie
- schenkel : vlees in flardjes gesneden
- kippengehakt : kleine ds en ik samen 2 bordjes balletjes gedraaid. (is ook goede motorische oefening voor kleuters )
- soep gemixt
- nu balletjes en vlees erbij, nog even goed laten doorkoken en dan nog wat laten staan.
MMMMMMMMMmmmmmm..... (10 liter, wat overblijft : in de koelkast en vriezer) (dit is krachtsoep zoals wij dat noemen, ik maak ze vaak in verschillende variëteiten, kids vinden ze ook heerlijk)
- gisterochtend een grote bio-schenkel in de pan gemikt, tot vannacht op het vuur gelaten, vanochtend opnieuw.
- uurtje geleden eruit gehaald
- groenten in de pan : ui, veeeeeeel wortelen, veel koolrabi, veel pompoen, peper en keltisch zout erbij, verse peterselie
- schenkel : vlees in flardjes gesneden
- kippengehakt : kleine ds en ik samen 2 bordjes balletjes gedraaid. (is ook goede motorische oefening voor kleuters )
- soep gemixt
- nu balletjes en vlees erbij, nog even goed laten doorkoken en dan nog wat laten staan.
MMMMMMMMMmmmmmm..... (10 liter, wat overblijft : in de koelkast en vriezer) (dit is krachtsoep zoals wij dat noemen, ik maak ze vaak in verschillende variëteiten, kids vinden ze ook heerlijk)
-
-
- Berichten: 1449
- Lid geworden op: 08 okt 2012 12:05
- Hobbies: Dieren
- Locatie: O-Vl (België)
Re: Het soepen-draadje
Die havervlokken vind ik een goed idee om eens uit te proberen .
Mama van een prachtige zoon (december '14) en dochter (juni '18)
-
-
- Berichten: 4784
- Lid geworden op: 30 dec 2010 14:38
- Hobbies: huisje,boompje,beestje,kindje
- Locatie: Midden
Re: Het soepen-draadje
Iemand een goed recept voor preisoep? Bij voorkeur met een speciaal tintje
-
-
- Berichten: 9667
- Lid geworden op: 19 dec 2011 15:13
- Hobbies: Mijn meisjes, naaien, bakken
- Locatie: Leiden
Re: Het soepen-draadje
Wientje maakt weleens pindasoep waar prei in gaat, recept staat vast wel op haar blog.
~~~tapatalk~~~
~~~tapatalk~~~
♥ F 11-2010 ♥ A 3-2013
***Unicorns for the win***
***Unicorns for the win***
-
-
- Berichten: 6467
- Lid geworden op: 09 aug 2012 18:57
- Hobbies: Haken en dingen maken
- Locatie: Leiden
Re: Het soepen-draadje
Ja, hij staat op mijn blog:
http://wientje.blogspot.nl/2013/06/pindasoep.html?m=0" onclick="window.open(this.href);return false;
http://wientje.blogspot.nl/2013/06/pindasoep.html?m=0" onclick="window.open(this.href);return false;
-
-
- Berichten: 7128
- Lid geworden op: 08 feb 2009 14:55
- Hobbies: Wat niet
- Locatie: Fryslân boppe!
Re: Het soepen-draadje
Ik maak vaak de prei-mosterdsoep van de ah, vinden de jongens heerlijk. Mik er op het laats kleine stukjes groningse droge worst in.
Opvoeden is met pijn loslaten wat je met liefde hebt opgebouwd
Trotse mem van 3 zonen '07, '08 en '14! ♡♡♡
Trotse mem van 3 zonen '07, '08 en '14! ♡♡♡
Re: Het soepen-draadje
Prei en evt uitje fruiten, aardappel in blokjes gesneden erdoor, daarna bouillon erop gieten (of met een deel melk voor een romiger variant). Beetje kerrie erdoor, lekker peper en zout. Als alles gaar is staafmixer erop en pureren (voor rijkere variant slagroon of van die neutrale zuivelspread erop). Serveren met reepjes gerookte zalm.
-
-
- Berichten: 2073
- Lid geworden op: 08 apr 2011 15:28
- Hobbies: Mijn kinderen ;)
- Locatie: Overijssel
Re: Het soepen-draadje
ML en ik houden heel erg van broccoli-soep
1 uitje snipperen en fruiten in de soep-pan.
300 gr. broccoli (in stukjes), 1 aardappel (in stukjes) en 1 liter kippenbouillon toevoegen.
15/20 min. laten koken.
Staafmixer erdoor.
Creme fraiche (hoeveelheid naar smaak) erdoorheen roeren.
1 uitje snipperen en fruiten in de soep-pan.
300 gr. broccoli (in stukjes), 1 aardappel (in stukjes) en 1 liter kippenbouillon toevoegen.
15/20 min. laten koken.
Staafmixer erdoor.
Creme fraiche (hoeveelheid naar smaak) erdoorheen roeren.
De liefde laat geen ruimte voor angst, volmaakt liefde sluit angst uit, want angst veronderstelt straf. In iemand die angst kent, is de liefde geen werkelijkheid geworden.
Mama van ZL1 ('08), DL ('10) & ZL2 ('11)
Mama van ZL1 ('08), DL ('10) & ZL2 ('11)
-
-
- Berichten: 4784
- Lid geworden op: 30 dec 2010 14:38
- Hobbies: huisje,boompje,beestje,kindje
- Locatie: Midden
Re: Het soepen-draadje
Dank voor de preisoep-tips! Leuke varianten, ik ga ze zeker proberen.
-
-
- Berichten: 916
- Lid geworden op: 09 dec 2011 10:56
- Hobbies: sporten, lezen
- Locatie: Provincie Groningen/Westerkwartier
Re: Het soepen-draadje
Leuk draadje!
Mama van een dochter (31-1-11) en een zoon (20-12-12)
Draagt met Tula toddler retro bikes
Draagt met Tula toddler retro bikes
Re: Het soepen-draadje
Bloemkoolsoep:
Een bloemkool, een paprika, gehakt, bekertje room, peterselie, bouillon.
Ik weet niet de exacte hoeveelheden, ik doe maar wat. Bloemkool en paprika schoonmaken em in kleine stukken snijden. Peterselie ook klein snijden. Bouillon in de pan, bloemkool erbij, half uurtje koken. Ondertussen gehaktballetjes draaien en braden. Als de bloemkool gaar is de staafmixer erdoor, dan balletjes, peterselie en paprika erdoor. Even doorwarmen, room erbij en eet smakelijk!
Een bloemkool, een paprika, gehakt, bekertje room, peterselie, bouillon.
Ik weet niet de exacte hoeveelheden, ik doe maar wat. Bloemkool en paprika schoonmaken em in kleine stukken snijden. Peterselie ook klein snijden. Bouillon in de pan, bloemkool erbij, half uurtje koken. Ondertussen gehaktballetjes draaien en braden. Als de bloemkool gaar is de staafmixer erdoor, dan balletjes, peterselie en paprika erdoor. Even doorwarmen, room erbij en eet smakelijk!
Mama van DL ('09) en ZL ('11)
Re: Het soepen-draadje
En aardappel courgettesoep (de grote favoriet hier thuis)
3 courgettes, 1,5 L bouillon, 3 of 4 aardappels, hamreepjes, pakje monchou, bekertje room. Aardappels en courgettes in stukjes samen met de bouillon aan de kook brengen, half uurtje koken tot aardappels zacht zijn. Monchou toevoegen, staafmixer erdoor, dan room en hamreepjes erdoor. Even doorwarmen en eet smakelijk!
3 courgettes, 1,5 L bouillon, 3 of 4 aardappels, hamreepjes, pakje monchou, bekertje room. Aardappels en courgettes in stukjes samen met de bouillon aan de kook brengen, half uurtje koken tot aardappels zacht zijn. Monchou toevoegen, staafmixer erdoor, dan room en hamreepjes erdoor. Even doorwarmen en eet smakelijk!
Mama van DL ('09) en ZL ('11)
-
-
- Berichten: 1060
- Lid geworden op: 21 okt 2014 18:59
- Hobbies: Maak het zelf :)
- Locatie: Veluwe
Re: Het soepen-draadje
Wat een heerlijke recepten allemaal!
Hier is soep (gepureerd) ook de truc om mijn kids een groente-shot toe te dienen We eten vega en vooral heel simpel.
Favorieten;
Spinaziesoep
Water (niet te veel, 5dl voor een grote zak spinazie) met een bio-boullionblokje en een flinke aardappel in stukjes laten koken. Evt aangevuld met wat er nog in huis is (wortel, uitje, tomaat). Spinazie erbij en met de deksel op de pan even laten slinken, staafmixer erdoor, klaar. De kinderen roeren er graag wat geraspte kaas of zachte geitenkaas door, man en ik voegen wat zout en peper toe.
Wintersoep
Ui, wortel, pastinaak, knolselderij, aardappel.... in stukjes met een bio-boullionblokje koken, pureren en peper toevoegen....
Bosbietjes-soep
Bosbietjes koken, niet te lang, vork moet er stevig in blijven steken. Blad bewaren.
Uitjes fruiten met wat korianderpoeder, water met bio-boullionblokje erbij, flinke aardappel in stukjes, koken tot de aardappel gaar is. Pureren met de bietjes en het blad, of het blad gesnedentoevoegen na het pureren. Blad pas echt op het einde toevoegen (minuutje voor de pan van het vuur gaat. Feta over de soep kruimelen...
Basis-saus voor soep (oa tomaten- paprika- broccoli- pompoen- groenten- soep)
Ik maak wekelijks (dankzij de buurman die me elk weekend de overgebeven paprika's uit de groentenwinkel brengt) een basissaus die ik gebruik voor door de pasta/lasagna, ovenschotels, pizza maar ook soep.
Ui fruiten evt met een beetje knoflook in grote soeppan. Veel (lees <kilo) paprika in stukjes erbij. Tomaten in stukken (ong verhouding p:t = 2:1) Bodempje water toevoegen en flink wat gedroogde oregano erbij. Soms krijg ik aubergines of wortels, die gaan er ook bij, dan voeg ik wat extra water toe en ipv oregano gebruik ik soms kaneel bij aubergines en gember of dille bij wortels. Geheel een half uur met de deksel op de pan laten stoven, keertje omroeren. Pureren en in porties in koelkast of vriezer.
Als ik de saus gebruik in soep kook ik eerst de groenten (bijv broccoli) kort in wat water met evt een bio-boullionblokje. Daarna de saus erbij en nog even doorwarmen.
Hier is soep (gepureerd) ook de truc om mijn kids een groente-shot toe te dienen We eten vega en vooral heel simpel.
Favorieten;
Spinaziesoep
Water (niet te veel, 5dl voor een grote zak spinazie) met een bio-boullionblokje en een flinke aardappel in stukjes laten koken. Evt aangevuld met wat er nog in huis is (wortel, uitje, tomaat). Spinazie erbij en met de deksel op de pan even laten slinken, staafmixer erdoor, klaar. De kinderen roeren er graag wat geraspte kaas of zachte geitenkaas door, man en ik voegen wat zout en peper toe.
Wintersoep
Ui, wortel, pastinaak, knolselderij, aardappel.... in stukjes met een bio-boullionblokje koken, pureren en peper toevoegen....
Bosbietjes-soep
Bosbietjes koken, niet te lang, vork moet er stevig in blijven steken. Blad bewaren.
Uitjes fruiten met wat korianderpoeder, water met bio-boullionblokje erbij, flinke aardappel in stukjes, koken tot de aardappel gaar is. Pureren met de bietjes en het blad, of het blad gesnedentoevoegen na het pureren. Blad pas echt op het einde toevoegen (minuutje voor de pan van het vuur gaat. Feta over de soep kruimelen...
Basis-saus voor soep (oa tomaten- paprika- broccoli- pompoen- groenten- soep)
Ik maak wekelijks (dankzij de buurman die me elk weekend de overgebeven paprika's uit de groentenwinkel brengt) een basissaus die ik gebruik voor door de pasta/lasagna, ovenschotels, pizza maar ook soep.
Ui fruiten evt met een beetje knoflook in grote soeppan. Veel (lees <kilo) paprika in stukjes erbij. Tomaten in stukken (ong verhouding p:t = 2:1) Bodempje water toevoegen en flink wat gedroogde oregano erbij. Soms krijg ik aubergines of wortels, die gaan er ook bij, dan voeg ik wat extra water toe en ipv oregano gebruik ik soms kaneel bij aubergines en gember of dille bij wortels. Geheel een half uur met de deksel op de pan laten stoven, keertje omroeren. Pureren en in porties in koelkast of vriezer.
Als ik de saus gebruik in soep kook ik eerst de groenten (bijv broccoli) kort in wat water met evt een bio-boullionblokje. Daarna de saus erbij en nog even doorwarmen.