Zelf bouillon trekken
Moderator: Mod_Forum_Voeden
Re: Zelf bouillon trekken
Yep! En die twee schenkels. Dank voor het meedenken! Heb jij ook al bouillon opstaan?
-
-
- Berichten: 7857
- Lid geworden op: 07 jul 2011 16:28
- Hobbies: met zl spelen, lezen, koken
- Locatie: Utrecht
Re: Zelf bouillon trekken
Ik heb kippenbouillon gemaakt alle runderbotten in de vriezer gedaan.Femtaine schreef:Yep! En die twee schenkels. Dank voor het meedenken! Heb jij ook al bouillon opstaan?
Mama van grote jongen feb 2011 en kleine jongen feb 2018
Re: Zelf bouillon trekken
Dat paste bij mij niet hoor, de hele vriezer ligt vol met vleesch...
(Gin en ik hebben net allebei een vleesaandeel gekocht van dezelfde koe)
(Gin en ik hebben net allebei een vleesaandeel gekocht van dezelfde koe)
Re: Zelf bouillon trekken
Hellup! Hoe zuur is bouillon die zuur is geworden?
Ik heb dus laatst twee ladingen gemaakt en bewaard in potten, zoals in de draadje ook besproken is. NOu had ik laatst een pot opengetrokken voor een soep, rook prima, maar de soep bleek superzuur! Die kon ik dus weggooien. Nu trek ik een andere pot open, van de andere lading. Ruikt weer prima, en smaakt niet zo zuur als die soep, maar wel zurig. Kan dat, of is hij dan toch ook bedorven?? Er zit nog geen zout in...
Ik heb dus laatst twee ladingen gemaakt en bewaard in potten, zoals in de draadje ook besproken is. NOu had ik laatst een pot opengetrokken voor een soep, rook prima, maar de soep bleek superzuur! Die kon ik dus weggooien. Nu trek ik een andere pot open, van de andere lading. Ruikt weer prima, en smaakt niet zo zuur als die soep, maar wel zurig. Kan dat, of is hij dan toch ook bedorven?? Er zit nog geen zout in...
Re: Zelf bouillon trekken
Klinkt bedorven....
Heb je de bouillon met een scheutje azijn getrokken, kan dat nog een verklaring zijn?
Heb je de bouillon met een scheutje azijn getrokken, kan dat nog een verklaring zijn?
zl S 11-2008
Re: Zelf bouillon trekken
Ja heb ik! Slim! En ik heb mijn moeder even laten proeven, die vond m niet zuur, dus ik maakte het ook erger vanwege de vrees. Hebben lekker gegeten!
Re: Zelf bouillon trekken
Deze eens omhoog. Voor een eliminatiedieet wil ik vooruitwerken en bouillon trekken van kalkoen (alléén kalkoen en zout...). Mijn eerste idee is dat ik het best meteen een hele kalkoen koop, om allerlei botten, vet en huid te hebben. En dan misschien braden, de mooiste stukjes vlees eruit halen voor andere dingen, en van de rest een stevige lading bouillon trekken om in te vriezen. Iemand ervaring? Ennn wat ik ook heel graag zou willen is een voorraadje kalkoenvet, maar ik weet niet zo goed hoe ik dat eruit 'filter'. Ik hoop ergens dat een deel er al na het braden uitloopt, en dat er ook een lading bovenop mijn bouillon gaat drijven die ik eraf kan scheppen, maar wellicht zijn hier mensen met ervaring en tips?
Heb al een beetje gegoogled maar vind niet heel veel én verlies me er iets te makkelijk in...
Heb al een beetje gegoogled maar vind niet heel veel én verlies me er iets te makkelijk in...
-
-
- Berichten: 7760
- Lid geworden op: 12 aug 2015 09:41
- Hobbies: .
Re: Zelf bouillon trekken
Ik zou gewoon gaan proberen.
Re: Zelf bouillon trekken
Nou, een hele kalkoen kost zo'n 60 euro geloof ik (bio), dus liever weet ik wat ik doe
Ga denk ik sowieso eerst eens experimenteren met een kalkoenbout...
Ga denk ik sowieso eerst eens experimenteren met een kalkoenbout...
Re: Zelf bouillon trekken
Je kunt de bout ook eerst aanbakken en dan het vet op die manier opvangen.
Onze kinderen hebben een forumnaam. Malin (08-2013), Lotta (09-2018) en Seppe (05-2021). Tesja en ik zijn samen hun mama’s.
-
-
- Berichten: 7760
- Lid geworden op: 12 aug 2015 09:41
- Hobbies: .
Re: Zelf bouillon trekken
Ow, wat een prijs. Nu snap ik je
-
-
- Berichten: 781
- Lid geworden op: 28 okt 2009 13:54
- Hobbies: naaien, kleuren, duinen, foto
- Locatie: NH
Re: Zelf bouillon trekken
Ik heb geen ervaring met hele beesten verwerken, maar wel met zelf bouillon maken van runderbotten. Die bouillon vormt na afkoelen een flinke vetlaag erbovenop die er makkelijk af te scheppen is.
Moeder van DL1 (september 2008), DL2 (september 2011) en DL3 (april 2018)
Re: Zelf bouillon trekken
Ja precies, dat hoop ik hier ook…
Re: Zelf bouillon trekken
Heb je al wel eens kippenbouillon getrokken? Dit zou hetzelfde moeten werken denk ik. Bij kippenbouillon kun je het vet er inderdaad afscheppen na afkoelen. En bij een kip braden in de oven komt er ook altijd jus met vet dat je na afkoelen kunt scheiden. Mmm jus bij de bouillon doen voor extra smaak!
zl S 11-2008