Zelf bouillon trekken
Moderator: Mod_Forum_Voeden
-
-
- Berichten: 715
- Lid geworden op: 10 mar 2011 05:23
- Hobbies: Zelf maken/doen
- tag: Maar daar komt nu bijna niets meer van!
Re: Zelf bouillon trekken
Ik ben wel heel blij dat ik een glazen thermometer heb. Dan kan ik dat soort dingen dus checken.
Mama van dl (augustus 2012), zl (februari 2015) & zl (juli 2018)
-
-
- Berichten: 810
- Lid geworden op: 10 jan 2010 19:21
- Hobbies: lezen, yoga, thee leuten
- Locatie: Hoofddorp
Re: Zelf bouillon trekken
Op hoeveel temp moet het staan? 60/70 graden toch? De vrouw van die link (vorige pagina) zei ook eerst aan de kookbrengen en dan zacht pitje maar is dat aan de kook brengen wel nodig? Ter composatie had ik de skowcooker eerst op high gezet een paar uur en toen op low. Misschien moet ik het vanaf het begin gewoon op low zetten?
Tapatalk
Tapatalk
Moeder van P ieter (04-05-2009), E velien (15-04-2011) & A nne-M arieke (10-03-2015)
-
-
- Berichten: 715
- Lid geworden op: 10 mar 2011 05:23
- Hobbies: Zelf maken/doen
- tag: Maar daar komt nu bijna niets meer van!
Re: Zelf bouillon trekken
Ik heb het dit keer ook niet eerst aan de kook gebracht maar geen idee of dat beter is of niet. Maar ik denk echt een tijd laten koken niet goed is. Ik heb het niet op een specifieke temperatuur gehouden maar iig onder de 85 graden gehouden.
Ik zou het gewoon proberen op low. Beetje experimenteren. Sinds ik die instelling probeer te hebben gaan dingen ineens veel vaker goed!
Ik zou het gewoon proberen op low. Beetje experimenteren. Sinds ik die instelling probeer te hebben gaan dingen ineens veel vaker goed!
Mama van dl (augustus 2012), zl (februari 2015) & zl (juli 2018)
-
-
- Berichten: 3811
- Lid geworden op: 09 feb 2013 16:10
- Hobbies: tuinieren
- Locatie: Utrecht
Re: Zelf bouillon trekken
Mijn zus heeft een tijd terug een bouillon van een kippenkarkas getrokken en bij mij in de vriezer gezet.
Van de week als basis voor de groenten/tomatensoep gebruikt en wat is dat lekker!!
Ik was zo verrast van de extra smaakdemesie die het gaf aan de soep die ik meestal alleen met zout en kruiden maak.
Nu zit ik dus druk te kijken naar een slowcoocker.
Zie 2 2e handsjes op de grote mp. De ene is 3.5L en de andere 6.5L. Zelfde prijs.
Welke zal ik doen? Ik wil graag wel wat grotere hoeveelheden maken. 1 keer energie verbruiken. Maar is 6.5l dan niet wat veel?
Van de week als basis voor de groenten/tomatensoep gebruikt en wat is dat lekker!!
Ik was zo verrast van de extra smaakdemesie die het gaf aan de soep die ik meestal alleen met zout en kruiden maak.
Nu zit ik dus druk te kijken naar een slowcoocker.
Zie 2 2e handsjes op de grote mp. De ene is 3.5L en de andere 6.5L. Zelfde prijs.
Welke zal ik doen? Ik wil graag wel wat grotere hoeveelheden maken. 1 keer energie verbruiken. Maar is 6.5l dan niet wat veel?
Zl 12-2012
-
-
- Berichten: 810
- Lid geworden op: 10 jan 2010 19:21
- Hobbies: lezen, yoga, thee leuten
- Locatie: Hoofddorp
Re: Zelf bouillon trekken
Ik heb er eentje van 6 l. In zo'n kleintje kan je denk ik amper de botten/karkas kwijt....
Tapatalk
Tapatalk
Moeder van P ieter (04-05-2009), E velien (15-04-2011) & A nne-M arieke (10-03-2015)
-
-
- Berichten: 4657
- Lid geworden op: 24 sep 2008 17:27
- Hobbies: lezen, naaien, moestuinieren
- Locatie: USA
- Contacteer:
Re: Zelf bouillon trekken
Voor bouillon is de slowcooker ideaal! Als je alleen bouillon wil maken is 3,5 liter misschien klein, zeker als je een hele kip, met vlees en al, zou willen gebruiken. Maar als je ook andere gerechten wil maken is 6,5 liter misschien te groot. Ik heb de kleine en voor bouillon idd wat klein (ongeveer 1 liter bouillon per keer), maar de maat is goed voor andere stoofdingen (voor ons gezin).
Janine, Mama van Thomas (30-06-2008) en Saskia (04-10-2012)
-
-
- Berichten: 3811
- Lid geworden op: 09 feb 2013 16:10
- Hobbies: tuinieren
- Locatie: Utrecht
Re: Zelf bouillon trekken
Fijn! Ik wil m echt speciaal voor de bouillon. Dus heb de 6.5 liter gekocht!
Zl 12-2012
-
-
- Berichten: 3811
- Lid geworden op: 09 feb 2013 16:10
- Hobbies: tuinieren
- Locatie: Utrecht
Re: Zelf bouillon trekken
Poeh, ik heb mn eerste keer bouillon getrokken. Botten gehaald bij de slager waar de groene vrouw zo blij mee is. Ze hadden alleen 2 mergpijpjes voor me.
Dus die mee, heb het uiteindelijk 2 dagen in de slowcooker gehad en man wat stinkt dat!
Ik vind de geur zo vies, weeig, vet, ranzig... Is dat normaal? Ik ben zelf al niet zon fan van rundvlees, maar vind een rundvleesbouillon tablet dan weer wel heel lekker..
Ik heb gisteren 3 eetlepels in de pan andijviestamppot met spekjes gegooid (was genoeg voor 5 personen) en ik vond die vette weeige smaak overheersen..
Is dit normaal en vind ik het gewoon niet lekker, of heb ik iets verkeerds gedaan?
Heb 1 keer eerder samen met mn zus kippenbouillon gertokken van een karkas en dat vond ik wel heel lekker.
Dus die mee, heb het uiteindelijk 2 dagen in de slowcooker gehad en man wat stinkt dat!
Ik vind de geur zo vies, weeig, vet, ranzig... Is dat normaal? Ik ben zelf al niet zon fan van rundvlees, maar vind een rundvleesbouillon tablet dan weer wel heel lekker..
Ik heb gisteren 3 eetlepels in de pan andijviestamppot met spekjes gegooid (was genoeg voor 5 personen) en ik vond die vette weeige smaak overheersen..
Is dit normaal en vind ik het gewoon niet lekker, of heb ik iets verkeerds gedaan?
Heb 1 keer eerder samen met mn zus kippenbouillon gertokken van een karkas en dat vond ik wel heel lekker.
Zl 12-2012
-
-
- Berichten: 4657
- Lid geworden op: 24 sep 2008 17:27
- Hobbies: lezen, naaien, moestuinieren
- Locatie: USA
- Contacteer:
Re: Zelf bouillon trekken
Dat lijkt me niet normaal nee. Mijn neus geeft in de keuken de deurslag: bij twijfel de prullenbak in. Als iets niet lekker ruikt, ga ik het zeker niet in mijn mond stoppen. Jammer!
Janine, Mama van Thomas (30-06-2008) en Saskia (04-10-2012)
-
-
- Berichten: 3811
- Lid geworden op: 09 feb 2013 16:10
- Hobbies: tuinieren
- Locatie: Utrecht
Re: Zelf bouillon trekken
Zou ik dan bedorven botten hebben gekocht? Ze lagen daar in de vriezer. Ik heb ze in mijn koelkast ontdooit en daarna in de slowcooker..
Zl 12-2012
-
-
- Berichten: 810
- Lid geworden op: 10 jan 2010 19:21
- Hobbies: lezen, yoga, thee leuten
- Locatie: Hoofddorp
Re: Zelf bouillon trekken
Ml houdt hier ook niet van die geur en smaak. Je kan ze overigens bevroren in de slowcooker doen hoor!
Tapatalk
Tapatalk
Moeder van P ieter (04-05-2009), E velien (15-04-2011) & A nne-M arieke (10-03-2015)
-
-
- Berichten: 7857
- Lid geworden op: 07 jul 2011 16:28
- Hobbies: met zl spelen, lezen, koken
- Locatie: Utrecht
Re: Zelf bouillon trekken
Ik vind het soms ook echt niet lekker ruiken. Wel als er veel vlees aan de botten heeft gezeten maar anders ook niet. Kippenbouillon vind ik wel lekker ruiken.
Mama van grote jongen feb 2011 en kleine jongen feb 2018
-
-
- Berichten: 15386
- Lid geworden op: 28 nov 2011 13:46
- Hobbies: .
- Locatie: ..
Re: Zelf bouillon trekken
Vl trekt de weeïge geur en smaak van bottenboullion ook niet. Vlees erbij helpt echt!
-
- Forum Eigenaar
- Berichten: 15925
- Lid geworden op: 30 mei 2009 14:20
- Hobbies: Dragen en Voeden
- tag: Bzzzz... Opperbij
- Locatie: Heerhugowaard ******** Eigenaar forum en blog voor Natuurlijk Ouderschap
- Contacteer:
Re: Zelf bouillon trekken
Hoeft idd niet bedorven te zijn, bottenbouillon kan heel weeïg ruiken en vettig smaken. Een en ander is ook erg afhankelijk van de kwaliteit van de botten (vooral de merg in de botten). De betere botten hebben veelal een rijkere (weeïgere ;-) ) geur en smaak.
Vanuit de vriezer bouillon opzetten kan prima.
Na het maken van de bouillon vlees en groente toevoegen helpt met de geur.
Vanuit de vriezer bouillon opzetten kan prima.
Na het maken van de bouillon vlees en groente toevoegen helpt met de geur.
DL1 2009 - DL2 2014
Dragen en Voeden *** Forum en Blog voor het bevorderen van Natuurlijk Ouderschap ***
Dragen en Voeden *** Forum en Blog voor het bevorderen van Natuurlijk Ouderschap ***
-
-
- Berichten: 3811
- Lid geworden op: 09 feb 2013 16:10
- Hobbies: tuinieren
- Locatie: Utrecht
Re: Zelf bouillon trekken
Ok, dan denk ik dat ik gewoon echt niet van de smaak/geur hou...
Ik heb net verse tomaten/knolselderijsoep gemaakt. Na heel veel kruiden, zout, nog meer knolselderij, ui gehakt nog meer zout vond ik het wel goed te doen. Maar die geur blijft zo heftig... de smaak is best ok.
Mn zus vroeg net, hou jij wel van rundvlees... ik neem voortaan kippenbotjes denk ik
En goed om te weten dat ik ze er bevroren in kan doen!
Ik heb net verse tomaten/knolselderijsoep gemaakt. Na heel veel kruiden, zout, nog meer knolselderij, ui gehakt nog meer zout vond ik het wel goed te doen. Maar die geur blijft zo heftig... de smaak is best ok.
Mn zus vroeg net, hou jij wel van rundvlees... ik neem voortaan kippenbotjes denk ik
En goed om te weten dat ik ze er bevroren in kan doen!
Zl 12-2012