Digitaal kookclubje
Moderator: Mod_Forum_Voeden
-
-
- Berichten: 4011
- Lid geworden op: 11 jul 2011 17:21
- Hobbies: lezen, haken, dragen, Spanje
- Locatie: draagconsulente Capelle a/d IJssel, Rotterdam en omstreken
- Contacteer:
Re: Digitaal kookclubje
Er gaan hier ook weken voorbij zonder dat er veel kruiden de kast uit komen, vooral als ik kook want ben niet zo'n keukenprinses . Ik vind het echt geen probleem (eigenlijk meer een leuke uitdaging) om recepten te zoeken en te proberen zonder bepaalde kruiden! En zijn er voor bepaalde kruiden geen alternatieven die je wel mag hebben?
zl1 (2011), zl2 (2015) en ? (eta september 2019)
Draagconsulente Capelle aan den IJssel, Rotterdam & omstreken
Draagconsulente Capelle aan den IJssel, Rotterdam & omstreken
Re: Digitaal kookclubje
ik ben jullie avocado met zalm aan het maken. Had nog een avocado liggen. Ben héél benieuwd!
Mama van DL1 (09/09), DL2 (04/12) en DL3 (09/16)
de mooiste dingen ontstaan als je je gevoel durft te volgen.
de mooiste dingen ontstaan als je je gevoel durft te volgen.
-
-
- Berichten: 527
- Lid geworden op: 24 aug 2011 12:59
- Hobbies: koken
- Locatie: Loppersum; Instructeur Eerste Hulp cursussen voor iedereen die met kinderen leeft of werkt
Digitaal kookclubje
Omdat het laatste receptje van even geleden is en omdat wij onlangs ontzettend genoten hebben van dit recept, bij deze een linkje:
http://www.pastinaak.nl/recepten/pastin ... -met-tijm/
Leuke site verder ook :-)
Eet smakelijk!
http://www.pastinaak.nl/recepten/pastin ... -met-tijm/
Leuke site verder ook :-)
Eet smakelijk!
http://www.eerstehulpaankinderen.org ; Eerste Hulp cursussen voor iedereen die met kinderen leeft en werkt
-
-
- Berichten: 527
- Lid geworden op: 24 aug 2011 12:59
- Hobbies: koken
- Locatie: Loppersum; Instructeur Eerste Hulp cursussen voor iedereen die met kinderen leeft of werkt
Digitaal kookclubje
Hmmm weinig activiteit hier, nog maar een monoloogje :-)
Gisteren de eerder genoemde groenten rijst pastei gemaakt.
Lekkerrrrrr, heel erg de moeite waard. En supermakkelijk om resten groenten uit de koelkast erg te werken :-)
Gisteren de eerder genoemde groenten rijst pastei gemaakt.
Lekkerrrrrr, heel erg de moeite waard. En supermakkelijk om resten groenten uit de koelkast erg te werken :-)
http://www.eerstehulpaankinderen.org ; Eerste Hulp cursussen voor iedereen die met kinderen leeft en werkt
-
-
- Berichten: 7857
- Lid geworden op: 07 jul 2011 16:28
- Hobbies: met zl spelen, lezen, koken
- Locatie: Utrecht
Re: Digitaal kookclubje
Ik onderbreek even je monoloogLCmama schreef:Hmmm weinig activiteit hier, nog maar een monoloogje :-)
Gisteren de eerder genoemde groenten rijst pastei gemaakt.
Lekkerrrrrr, heel erg de moeite waard. En supermakkelijk om resten groenten uit de koelkast erg te werken :-)
De groenten rijst pastei vond ik ook idd erg lekker, de pasta met avocado was geen succes.
Mama van grote jongen feb 2011 en kleine jongen feb 2018
Re: Digitaal kookclubje
Leuk topic! Ik ga ook maar eens meelezen en bij een goed gelukt receptje ff posten
-
-
- Berichten: 527
- Lid geworden op: 24 aug 2011 12:59
- Hobbies: koken
- Locatie: Loppersum; Instructeur Eerste Hulp cursussen voor iedereen die met kinderen leeft of werkt
Digitaal kookclubje
Hmmmm iemand nog een leuk recept paraat?
http://www.eerstehulpaankinderen.org ; Eerste Hulp cursussen voor iedereen die met kinderen leeft en werkt
-
-
- Berichten: 7857
- Lid geworden op: 07 jul 2011 16:28
- Hobbies: met zl spelen, lezen, koken
- Locatie: Utrecht
Re: Digitaal kookclubje
Zo, vannochtend heb ik zl op de parkeerplaats rondjes achter de loopfiest (tja erop snapt ie nog niet ) laten lopen waardoor hij helemaal moe in slaap viel dus had ik even tijd om het avond eten klaar te maken en nu met een bakkie thee het hier te spammen (wat een heerlijke dag dus )
bloemkool pasta schotel
1 bloemkool (of 2 kleintjes)
1 pak pasta
200 gr gerookte zalm (of meer als je wil)
40 gr boter
40 gr (spelt) bloem
scheut... ehhh 300 ml (rijste) melk
150 gr (of meer mmm) oude, geraspte kaas
Pak een grote pan met veel water. Kook de pasta en bloemkool beetgaar (ik gooi pasta in de pan en als het water weer kookt doe ik de bloemkool erbij)
smelt boter, roer bloem erdoor, bak even en doe dan rustig de melk erbij terwijl je goed roert. laat de roux even inkoken
snij zalm in kleine stukjes
giet de pasta en bloemkool af en roer er de zalm en de helft van de roux doorheen.
doe in ovenschaal en giet de rest van de roux erover--> tot hier ben ik nu, maak het vannavond af
strooi de kaas erover
20-30 min in voorverwarmde oven op 200 graden
Eet smakelijk!! Wij eten dit regelmatig, heeft iemand iedeen om met dit recept te experimenteren??
roer de zalm en
bloemkool pasta schotel
1 bloemkool (of 2 kleintjes)
1 pak pasta
200 gr gerookte zalm (of meer als je wil)
40 gr boter
40 gr (spelt) bloem
scheut... ehhh 300 ml (rijste) melk
150 gr (of meer mmm) oude, geraspte kaas
Pak een grote pan met veel water. Kook de pasta en bloemkool beetgaar (ik gooi pasta in de pan en als het water weer kookt doe ik de bloemkool erbij)
smelt boter, roer bloem erdoor, bak even en doe dan rustig de melk erbij terwijl je goed roert. laat de roux even inkoken
snij zalm in kleine stukjes
giet de pasta en bloemkool af en roer er de zalm en de helft van de roux doorheen.
doe in ovenschaal en giet de rest van de roux erover--> tot hier ben ik nu, maak het vannavond af
strooi de kaas erover
20-30 min in voorverwarmde oven op 200 graden
Eet smakelijk!! Wij eten dit regelmatig, heeft iemand iedeen om met dit recept te experimenteren??
roer de zalm en
Mama van grote jongen feb 2011 en kleine jongen feb 2018
-
-
- Berichten: 17415
- Lid geworden op: 17 jun 2010 10:29
- Hobbies: D&V'en, naaien
- tag: Rondleider extra ordinaire
- Locatie: W-Vl
- Contacteer:
Re: Digitaal kookclubje
mm klinkt lekker, ik denk dat ik deze morgen eens ga proberen met broccoli
we hebben nl zondag nog maar bloemkool gegeten, en deze avond eten we de rest van de pannenkoeken op
we hebben nl zondag nog maar bloemkool gegeten, en deze avond eten we de rest van de pannenkoeken op
M
-
-
- Berichten: 7857
- Lid geworden op: 07 jul 2011 16:28
- Hobbies: met zl spelen, lezen, koken
- Locatie: Utrecht
Re: Digitaal kookclubje
leuk met broccolie, ben benieuwd!
vergat erbij te schrijven dat dit voor ons (2 grote eters en 1 ienie mini etertje) genoeg is voor twee dagen.
vergat erbij te schrijven dat dit voor ons (2 grote eters en 1 ienie mini etertje) genoeg is voor twee dagen.
Mama van grote jongen feb 2011 en kleine jongen feb 2018
-
-
- Berichten: 17415
- Lid geworden op: 17 jun 2010 10:29
- Hobbies: D&V'en, naaien
- tag: Rondleider extra ordinaire
- Locatie: W-Vl
- Contacteer:
Re: Digitaal kookclubje
Heb vandaag groentelasagne voorbereid...
Ben benieuwd, we gaan ht morgen proeven he...
Ben benieuwd, we gaan ht morgen proeven he...
M
-
-
- Berichten: 527
- Lid geworden op: 24 aug 2011 12:59
- Hobbies: koken
- Locatie: Loppersum; Instructeur Eerste Hulp cursussen voor iedereen die met kinderen leeft of werkt
Digitaal kookclubje
Oh die pasta met bloemkool klinkt wel lekker. Hoewel ik zelf niet snel voor die combi zou kiezen.
Gaan we morgen eens uitproberen. En dan denk ik half bloemkool, half broccoli. Want we hebben beiden nog liggen. Als het niet allemaal in de groenterijstsoufle belandt vanavond ;-)
Ik denk trouwens dat met hamblokjes ipv zalm ook lekker is:-) Maar zalm is natuurlijk sowieso het allerlekkerst :-)
Beetje verse nootmuskaat door de saus....
Hmmm nu al zin in!
Edit: gemaakt!! Half bloemkool, half broccoli, mjam!
Gaan we morgen eens uitproberen. En dan denk ik half bloemkool, half broccoli. Want we hebben beiden nog liggen. Als het niet allemaal in de groenterijstsoufle belandt vanavond ;-)
Ik denk trouwens dat met hamblokjes ipv zalm ook lekker is:-) Maar zalm is natuurlijk sowieso het allerlekkerst :-)
Beetje verse nootmuskaat door de saus....
Hmmm nu al zin in!
Edit: gemaakt!! Half bloemkool, half broccoli, mjam!
http://www.eerstehulpaankinderen.org ; Eerste Hulp cursussen voor iedereen die met kinderen leeft en werkt
-
-
- Berichten: 7857
- Lid geworden op: 07 jul 2011 16:28
- Hobbies: met zl spelen, lezen, koken
- Locatie: Utrecht
Re: Digitaal kookclubje
Even deze uppen want dit recept maak ik nog steeds eens in de zoveel tijd (kost namelijk wel wat tijd) maar is zooooo lekker! Ook zl smult ervanMamaMoon schreef: ↑15 dec 2011 23:27Hier is het recept voor de groente- & rijstsoufflé dan eindelijk!
Ingrediënten:
1 bosje lente-uitjes
1 gele en 1 rode paprika
2 grote wortelen
100 gram sperzieboontjes
3 el olie
200 gram langkorrelrijst (wij gebruiken basmatirijst of zilvervliesrijst)
peper en zout naar smaak
1/2 liter groentebouillon (wij gebruiken meestal blokjes van Zonnatura)
100 gram boter
4 eieren (4 dooiers, 4 eiwitten)
100 gram geraspte harde kaas (wij gebruiken oude kaas, in het originele recept staat Emmentaler of Gruyère)
1 bosje peterselie (gedroogde peterselie kan ook)
1 tl paprikapoeder
ingevette (hoge) ovenschaal
Snijd de groenten in stukjes/ringetjes/blokjes. Doe een beetje olie in een wok of hapjespan en fruit de groenten (niet te hoog vuur). Strooi daarna de rijst erover, peper en zout toevoegen en met de bouillon overgieten. Breng het geheel aan de kook en laat het 20 minuten met het deksel op de pan op een laag vuur wellen. Schep alles vervolgens over in een grote kom en laat het afkoelen (=lauw, want het eimengsel mag niet meteen stollen). Verwarm de oven voor op 200 graden. Scheid de eiwitten en de dooiers, en meng de dooiers met 80 gram boter tot een romige massa en doe er daarna 80 gram kaas en de (gehakte) peterselie bij. Schep dit door het inmiddels iets afgekoelde groente- & rijstmengsel en breng het met peper, zout en paprikapoeder op smaak. Klop de eiwitten tot sneeuw en meng dit vervolgens ook door het groente- & rijstmengsel. Giet het geheel nu in een hoge ovenschaal. Strijk de oppervlakte glad en bestrijk het met de overgebleven boter. Bak het in 40 minuten goudgeel in de oven. Let op: strooi na ongeveer 15 minuten de overgebleven over de soufflé.
Eet smakelijk!
Als je er toch graag vlees bij wil eten, kun je spekjes of hamreepjes aan het groente- en rijstmengsel toevoegen.
ML heeft dit recept uit een oud kookboek over groenten en we hebben er de afgelopen een eigen draai aan gegeven door er eigenlijk alle groenten in te gooien die we in huis hadden. Eigenlijk smaakt bijna alle groente heerlijk in deze soufflé, dus wees creatief!
Mama van grote jongen feb 2011 en kleine jongen feb 2018
-
-
- Berichten: 3241
- Lid geworden op: 30 jun 2012 19:55
- Hobbies: fotografie
- Locatie: Grunn - Stad
- Contacteer:
Re: Digitaal kookclubje
Oh, dat klinkt lekker! Eens kijken wanneer we die kunnen maken
ZL1 8/2012 --- ZL2 10/2014
-
-
- Berichten: 1218
- Lid geworden op: 20 jun 2010 10:44
- Hobbies: :)
Re: Digitaal kookclubje
Leuk idee ☺
Eens kijken of ik die deze week ook eens kan maken☺
Eens kijken of ik die deze week ook eens kan maken☺