WSSGin schreef:Groente souffle met zalm en avocado, daar is zeker animo voor. Ben er heel benieuwd naar!
klinkt erg lekker.
Digitaal kookclubje
Moderator: Mod_Forum_Voeden
Re: Digitaal kookclubje
Mama van P (2007) en J (2011) en T (2018)
Gezinshuismama van 6 (2001, 2004, 2006, 2008, 2011, 2012).
Gezinshuismama van 6 (2001, 2004, 2006, 2008, 2011, 2012).
Re: Digitaal kookclubje
Hier hebben we t net gegeten. Thijs vond t hammmm, dat zij hij bij iedere hap. Ik en ml vonden het erg lekker. Beetje een overdaad aan kaas, maar daar houd ik wel van.
Moeder van M 2009 en T 2010
Re: Digitaal kookclubje
Inderdaad, kom maar op met die groente souffle met zalm en avocado. Ik ben verzot op zalm en avocado.Piglet schreef:WSSGin schreef:Groente souffle met zalm en avocado, daar is zeker animo voor. Ben er heel benieuwd naar!
klinkt erg lekker.
Vandaag ook de ovenschotel gemaakt. Zowel wij als de kindjes vonden het lekker. Het ging er goed in, en was zeker genoeg. Morgen eten we het nog een keer. Lekker makkelijk omdat vriend en ik allebei lange werkdag hebben morgen. Dus morgen waarschijnlijk wel in de magnetron ipv de oven.
Ik had zoals je zei de pesto bovenaan gesmeerd en dan de kaas er bovenop. Dat vond ik een goed idee. Normaal kwak ik de pesto altijd door de tomatensaus, maar dan proef je er veel minder van. Nu smaakte het kaaslaagje lekker naar pesto. Heerlijk!
Mama van F (juni 2009) en R (augustus 2010)
-
-
- Berichten: 4011
- Lid geworden op: 11 jul 2011 17:21
- Hobbies: lezen, haken, dragen, Spanje
- Locatie: draagconsulente Capelle a/d IJssel, Rotterdam en omstreken
- Contacteer:
Re: Digitaal kookclubje
Ik bedoelde eigenlijk dat groentesouffle en zalm met avocado twee van onze favoriete gerechten zijn, maar wie weet is het ook lekker als je er een combinatie van maakt . Ik zal ML ff om het recept van die soufflé vragen, ik zal het zsm posten.
zl1 (2011), zl2 (2015) en ? (eta september 2019)
Draagconsulente Capelle aan den IJssel, Rotterdam & omstreken
Draagconsulente Capelle aan den IJssel, Rotterdam & omstreken
Re: Digitaal kookclubje
Haha, ik had het echt verkeerd begrepen. Kan me voorstellen dat een combi lastig is, dan ben ik vooral benieuwd naar het zalm/avocado gerecht, of hoorde die zalm nou bij de groentesouffle?MamaMoon schreef:Ik bedoelde eigenlijk dat groentesouffle en zalm met avocado twee van onze favoriete gerechten zijn, maar wie weet is het ook lekker als je er een combinatie van maakt . Ik zal ML ff om het recept van die soufflé vragen, ik zal het zsm posten.
Ik wacht wel gewoon het volgende recept af!
Mama van F (juni 2009) en R (augustus 2010)
-
-
- Berichten: 726
- Lid geworden op: 02 mei 2011 09:09
- Hobbies: wandelen, lezen, yoga
- Locatie: Oostenrijk
Re: Digitaal kookclubje
Even een upje voor de groentesouffle!
(btw: is er nog interesse voor het 'kikkererwten met pasta en gedroogde tomaat' recept?)
(btw: is er nog interesse voor het 'kikkererwten met pasta en gedroogde tomaat' recept?)
E. heeft 20 maanden borstvoeding gehad waarna ze het zelf wel genoeg vond!
Re: Digitaal kookclubje
Tijd voor het volgende recept zou ik zo zeggen!
http://www.blueandpink.be
Originele doopsuiker en meer... Kijk bij 'Eco natuurlijk' voor onze doopsuikerdoosjes uit 100% natuurlijk materiaal!
Originele doopsuiker en meer... Kijk bij 'Eco natuurlijk' voor onze doopsuikerdoosjes uit 100% natuurlijk materiaal!
-
-
- Berichten: 726
- Lid geworden op: 02 mei 2011 09:09
- Hobbies: wandelen, lezen, yoga
- Locatie: Oostenrijk
Re: Digitaal kookclubje
Schelpjes met kikkererwten
Ingrediënten voor 3-4 personen: (maar 2 grote eters kunnen dit makkelijk op)
500 gr. pastaschelpjes (of Fusili of kleine Penne oid)
2 el olijfolie
1 rode ui in dunne ringen
2-3 teentjes knoflook, uitgeperst
425 gram (1 groot blik) kikkererwten
75 gram zongedroogde tomaten, uitgelekt in reepjes gesneden
1 tl fijngeraspte citroenschil
1 tl fijngesneden rode peper
2 el citroensap
1 tl gedr. oregano
1 el verse peterselie
parmezaanse kaas
Kook de pasta. Fruit de ui en daarna (kort) de knoflook met de olie in een grote koekenpan (of wok). Voeg dan de uitgelekte kikkererwten, de tomaten, de citroenschil en de rode peper toe. Bak dit alles op hoog vuur tot het goed warm is. Roer er dan de citroensap en de kruiden door.
Giet de pasta af en roer ze door het kikkererwtenmengsel. Breng op smaak met zout en peper en serveer met parmezaanse kaas. MAHLZEIT!
Het gerecht is ook prima koud (als een pastasalade) te eten.
(btw: het is dus geen pasta met een saus: ik heb dit eens voor mn moeder gemaakt en die was teleurgesteld omdat er geen saus bij zat...)
Ingrediënten voor 3-4 personen: (maar 2 grote eters kunnen dit makkelijk op)
500 gr. pastaschelpjes (of Fusili of kleine Penne oid)
2 el olijfolie
1 rode ui in dunne ringen
2-3 teentjes knoflook, uitgeperst
425 gram (1 groot blik) kikkererwten
75 gram zongedroogde tomaten, uitgelekt in reepjes gesneden
1 tl fijngeraspte citroenschil
1 tl fijngesneden rode peper
2 el citroensap
1 tl gedr. oregano
1 el verse peterselie
parmezaanse kaas
Kook de pasta. Fruit de ui en daarna (kort) de knoflook met de olie in een grote koekenpan (of wok). Voeg dan de uitgelekte kikkererwten, de tomaten, de citroenschil en de rode peper toe. Bak dit alles op hoog vuur tot het goed warm is. Roer er dan de citroensap en de kruiden door.
Giet de pasta af en roer ze door het kikkererwtenmengsel. Breng op smaak met zout en peper en serveer met parmezaanse kaas. MAHLZEIT!
Het gerecht is ook prima koud (als een pastasalade) te eten.
(btw: het is dus geen pasta met een saus: ik heb dit eens voor mn moeder gemaakt en die was teleurgesteld omdat er geen saus bij zat...)
E. heeft 20 maanden borstvoeding gehad waarna ze het zelf wel genoeg vond!
-
-
- Berichten: 4011
- Lid geworden op: 11 jul 2011 17:21
- Hobbies: lezen, haken, dragen, Spanje
- Locatie: draagconsulente Capelle a/d IJssel, Rotterdam en omstreken
- Contacteer:
Re: Digitaal kookclubje
Wij hebben de pasta uit de oven vorige week dinsdag gegeten, was erg makkelijk en lekker (zelfs zonder pesto, want dat hadden we niet in huis).
Het recept voor de groentesoufflé volgt later, maar hier is in ieder geval het recept van de pasta met zalm en avocado Volgens mij bestaan er trouwens veel variaties hierop, wij hebben dit recept ooit uit een A llerhande gehaald als ik me niet vergis. ML maakt het vaak als snelle en lekkere hap.
ingrediënten (voor 2 personen)
- 3 à 4 nestjes tagliatelle (groen/wit) per persoon
- 200/250 zalm (wij gebruiken vaak een moot verse zalm en maken daar 2 kleine van en soms gebruiken we zo'n pakje uit de diepvries met twee moten van A H)
- 1 avocado
- 125 ml zure room
- citroen (vers of uit zo'n plastic citroentje) naar smaak
- zout naar smaak
- peper naar smaak
- peterselie als garnering
Zet het water op voor de tagliatelle. Avocado doormidden snijden, pit verwijderen en de avocado leeg scheppen en in de kom van de staafmixer doen. De zure room, de citroen, peper en zout (naar smaak) toevoegen en met een staafmixer tot een gladde puree maken. Kook de tagliattelle en bak ondertussen de zalm (eventueel in een grillpan). Schep de tagliatelle op een (diep) bord, doe de koude avocadopuree erover ('toef' in het midden zoals ML dat zegt) en leg hier de zalmmoot bovenop, eventueel garneren met peterselie. Eet smakelijk.
Echt heel snel en makkelijk te maken en erg lekker!
Het recept voor de groentesoufflé volgt later, maar hier is in ieder geval het recept van de pasta met zalm en avocado Volgens mij bestaan er trouwens veel variaties hierop, wij hebben dit recept ooit uit een A llerhande gehaald als ik me niet vergis. ML maakt het vaak als snelle en lekkere hap.
ingrediënten (voor 2 personen)
- 3 à 4 nestjes tagliatelle (groen/wit) per persoon
- 200/250 zalm (wij gebruiken vaak een moot verse zalm en maken daar 2 kleine van en soms gebruiken we zo'n pakje uit de diepvries met twee moten van A H)
- 1 avocado
- 125 ml zure room
- citroen (vers of uit zo'n plastic citroentje) naar smaak
- zout naar smaak
- peper naar smaak
- peterselie als garnering
Zet het water op voor de tagliatelle. Avocado doormidden snijden, pit verwijderen en de avocado leeg scheppen en in de kom van de staafmixer doen. De zure room, de citroen, peper en zout (naar smaak) toevoegen en met een staafmixer tot een gladde puree maken. Kook de tagliattelle en bak ondertussen de zalm (eventueel in een grillpan). Schep de tagliatelle op een (diep) bord, doe de koude avocadopuree erover ('toef' in het midden zoals ML dat zegt) en leg hier de zalmmoot bovenop, eventueel garneren met peterselie. Eet smakelijk.
Echt heel snel en makkelijk te maken en erg lekker!
zl1 (2011), zl2 (2015) en ? (eta september 2019)
Draagconsulente Capelle aan den IJssel, Rotterdam & omstreken
Draagconsulente Capelle aan den IJssel, Rotterdam & omstreken
-
-
- Berichten: 7857
- Lid geworden op: 07 jul 2011 16:28
- Hobbies: met zl spelen, lezen, koken
- Locatie: Utrecht
Re: Digitaal kookclubje
Dank voor het recept. Mmm ik ga maar is zalm en avocado kopen. Doe je nog andere groenten erbij? Of een salade?
Mama van grote jongen feb 2011 en kleine jongen feb 2018
-
-
- Berichten: 4011
- Lid geworden op: 11 jul 2011 17:21
- Hobbies: lezen, haken, dragen, Spanje
- Locatie: draagconsulente Capelle a/d IJssel, Rotterdam en omstreken
- Contacteer:
Re: Digitaal kookclubje
Door de zure room en de avocado is het erg machtig, vaak eten we er wat rauwkost of een salade bij, maar niet altijd. Andere groenten doen we er niet in, weleens over nagedacht, maar we vinden het zo gewoon heel lekker!
zl1 (2011), zl2 (2015) en ? (eta september 2019)
Draagconsulente Capelle aan den IJssel, Rotterdam & omstreken
Draagconsulente Capelle aan den IJssel, Rotterdam & omstreken
Re: Digitaal kookclubje
En toen hadden we opeens twee recepten. Ik zal eens kijken of ik er dit weekend al 1 kan maken. Over het algemeen vind ik zalm en avocado lekkerder dan kikkerwerten, dus ik neig naar de zalmpasta als eerste en daarna de kikkerwertenpasta, maar wie weet.
Mama van F (juni 2009) en R (augustus 2010)
Re: Digitaal kookclubje
Ik heb de avocado-zalm tagliatelle gemaakt.
Het is inderdaad een snel recept, en het ziet er ook mooi uit (met die toef en die zalm op de groene pasta). Mijn vriend en ik vonden het ook lekker. Mijn oudste zoontje vond het avocado-mengsel niet zo lekker maar heeft genoten van de slierten pasta naar binnen slurpen, afgewisseld met hier een daar een hapje zalm. De jongste vond het allemaal maar niets.
Maar goed receptje om in het assortiment te houden, zeker als de jongste het ook zou gaan lussen. We hebben er een potje asperges bij gegeten voor de groente.
Het is inderdaad een snel recept, en het ziet er ook mooi uit (met die toef en die zalm op de groene pasta). Mijn vriend en ik vonden het ook lekker. Mijn oudste zoontje vond het avocado-mengsel niet zo lekker maar heeft genoten van de slierten pasta naar binnen slurpen, afgewisseld met hier een daar een hapje zalm. De jongste vond het allemaal maar niets.
Maar goed receptje om in het assortiment te houden, zeker als de jongste het ook zou gaan lussen. We hebben er een potje asperges bij gegeten voor de groente.
Mama van F (juni 2009) en R (augustus 2010)
-
-
- Berichten: 2197
- Lid geworden op: 13 nov 2010 08:13
- Hobbies: DL de wereld laten ontdekken
- Locatie: Zaanstreek
Re: Digitaal kookclubje
Zou ik me nog mogen aansluiten bij het kookclubje? ML houd misschien niet zo van de recepten die hier voorbij komen[rolleyes]
maar aangezien hij sinds kort in het ziekenhuis werkt, zijn er genoeg avonddiensten waarop DL en ik eens kunnen experimenteren met het eten
maar aangezien hij sinds kort in het ziekenhuis werkt, zijn er genoeg avonddiensten waarop DL en ik eens kunnen experimenteren met het eten
Mama van twee meiden. K. 02/2010 en M. 07/2012.