Fotoreceptendraadje: Pasta met romige artisjokkensaus
Moderator: Mod_Forum_Voeden
-
-
- Berichten: 4681
- Lid geworden op: 09 aug 2010 18:48
- Hobbies: lezen, fröbelen, winkelen :)
- tag: Gek kuuk'n
- Locatie: Hoogeveen
Fotoreceptendraadje: Pasta met romige artisjokkensaus
Volgens mij is hier nog geen topic met stap voor stap recepten. En daarmee bedoel ik stap voor stap met foto's erbij, à la The Pioneerwoman. Ik zou het leuk vinden te zien wat mensen hier bakken en koken!
Index:
Pagina 1: Brownies met botercrème, Havermoutkoekjes met extra's
Pagina 2: Pastasaus 'a la Mayo'
Pagina 3: Aubergine spread
Pagina 4: Pasta di Wendy
Pagina 5: Soesjes, Banoffee Pie
Pagina 11: Cake zonder naam
Pagina 14: Slagroomijstaart met Chocolade- en Butterscotchsaus
Pagina 15: Applecrumble
Pagina 16: Sperziebonenschotel
Pagina 17: Chilaquiles rojos
Pagina 20: Arretjescake
Pagina 24: Appeltaart
Pagina 26: Pepernoten
Pagina 29: Appeltaart anders
Pagina 30: Dadeltaart
Pagina 30: Vis Subowada
Pagina 31: Frambozen-kokoskoekjes, Kerstkoekjes
Pagina 32: Kokos- en cacoabonbons, Tagliatelle met kip-pesto
Pagina 35: Mayonaise
Pagina 39: Caramel-chocolade-zandkoekjes
Pagina 40: Kip met groenten uit de römertopf
Pagina 42: Bolognesesaus a la Melissa
Pagina 42: Lasagna a la Melissa
Pagina 42: Pasta met romige artisjokkensaus
Index:
Pagina 1: Brownies met botercrème, Havermoutkoekjes met extra's
Pagina 2: Pastasaus 'a la Mayo'
Pagina 3: Aubergine spread
Pagina 4: Pasta di Wendy
Pagina 5: Soesjes, Banoffee Pie
Pagina 11: Cake zonder naam
Pagina 14: Slagroomijstaart met Chocolade- en Butterscotchsaus
Pagina 15: Applecrumble
Pagina 16: Sperziebonenschotel
Pagina 17: Chilaquiles rojos
Pagina 20: Arretjescake
Pagina 24: Appeltaart
Pagina 26: Pepernoten
Pagina 29: Appeltaart anders
Pagina 30: Dadeltaart
Pagina 30: Vis Subowada
Pagina 31: Frambozen-kokoskoekjes, Kerstkoekjes
Pagina 32: Kokos- en cacoabonbons, Tagliatelle met kip-pesto
Pagina 35: Mayonaise
Pagina 39: Caramel-chocolade-zandkoekjes
Pagina 40: Kip met groenten uit de römertopf
Pagina 42: Bolognesesaus a la Melissa
Pagina 42: Lasagna a la Melissa
Pagina 42: Pasta met romige artisjokkensaus
Laatst gewijzigd door mayo op 11 jun 2013 13:27, 37 keer totaal gewijzigd.
mv ZL1 (01-2010) en ZL2 (02-2012)
-
-
- Berichten: 4681
- Lid geworden op: 09 aug 2010 18:48
- Hobbies: lezen, fröbelen, winkelen :)
- tag: Gek kuuk'n
- Locatie: Hoogeveen
Re: Stap voor stap receptentopic
Brownies met botercrème
Nodig voor de brownies: 200 gram boter, 200 gram bloem, 200 gram pure chocolade, 250 gram bruine basterdsuiker, 1 eetlepel bakpoeder, 2 zakjes vanillesuiker, 4 eieren.
Nodig voor de botercrème: 100 gram boter, 200 gram pure chocolade, 150 gram poedersuiker.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
De brownies:
Smelt de boter en de chocolade au-bain-marie.
Zeef de bloem,
Voeg de (het?) bakpoeder toe,
De bruine suiker,
En meng alles.
Roer af en toe even door de smeltende chocoldade en boter...
En kom er dan achter dat je vergeten bent de vanillesuiker toe te voegen. Doe dit alsnog.
Voeg de eieren toe aan het droge mengsel...
...en mix alles tot een gladde massa.
Vet een brownievorm in.
Voeg de gesmolten chocolade toe aan het suiker/bloem/eiermengsel...
...en roer het tot een egaal geheel.
Giet het in de bakvorm,
En bak de brownies 45 minuten.
Lik daarna alles af waar gesmolten chocola aan zit.
Jummie!
Het glazuur:
Smelt de chocolade au-bain-marie.
Zeef de poedersuiker...
...iets voorzichtiger dan ik deed.
Anders zit je hele keuken onder een wit laagje poeder en ruikt alles nog zo'n 10 minuten zoetig.
Mix de boter een minuut of 5, zodat hij erg luchtig is.
Voeg de poedersuiker toe en mix tot het één geheel is.
Giet de afgekoelde(!) chocolade bij het boter-poedersuikermengsel...
...en mix.
Lik de kloppers van de mixer af.
Smeer het glazuur over de brownies en zet het geheel daarna minstens een uur in de koelkast om op te stijven.
Klaar!!!
Nodig voor de brownies: 200 gram boter, 200 gram bloem, 200 gram pure chocolade, 250 gram bruine basterdsuiker, 1 eetlepel bakpoeder, 2 zakjes vanillesuiker, 4 eieren.
Nodig voor de botercrème: 100 gram boter, 200 gram pure chocolade, 150 gram poedersuiker.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
De brownies:
Smelt de boter en de chocolade au-bain-marie.
Zeef de bloem,
Voeg de (het?) bakpoeder toe,
De bruine suiker,
En meng alles.
Roer af en toe even door de smeltende chocoldade en boter...
En kom er dan achter dat je vergeten bent de vanillesuiker toe te voegen. Doe dit alsnog.
Voeg de eieren toe aan het droge mengsel...
...en mix alles tot een gladde massa.
Vet een brownievorm in.
Voeg de gesmolten chocolade toe aan het suiker/bloem/eiermengsel...
...en roer het tot een egaal geheel.
Giet het in de bakvorm,
En bak de brownies 45 minuten.
Lik daarna alles af waar gesmolten chocola aan zit.
Jummie!
Het glazuur:
Smelt de chocolade au-bain-marie.
Zeef de poedersuiker...
...iets voorzichtiger dan ik deed.
Anders zit je hele keuken onder een wit laagje poeder en ruikt alles nog zo'n 10 minuten zoetig.
Mix de boter een minuut of 5, zodat hij erg luchtig is.
Voeg de poedersuiker toe en mix tot het één geheel is.
Giet de afgekoelde(!) chocolade bij het boter-poedersuikermengsel...
...en mix.
Lik de kloppers van de mixer af.
Smeer het glazuur over de brownies en zet het geheel daarna minstens een uur in de koelkast om op te stijven.
Klaar!!!
Laatst gewijzigd door mayo op 28 jun 2011 13:51, 1 keer totaal gewijzigd.
mv ZL1 (01-2010) en ZL2 (02-2012)
-
-
- Berichten: 8340
- Lid geworden op: 27 apr 2008 00:26
- Hobbies: lopen en knopen
- Locatie: Den Bosch ********************* Wrapkim: Doekenverkoper Gecertificeerd draagconsulentBrabant
- Contacteer:
Re: Stap voor stap receptentopic
Babybij.nl
Webwinkel in draagdoeken/dragers /doekenbieb
♥ ♥ ♥ My feet hurt from kicking so much ass ♥ ♥ ♥
Webwinkel in draagdoeken/dragers /doekenbieb
♥ ♥ ♥ My feet hurt from kicking so much ass ♥ ♥ ♥
-
-
- Berichten: 9892
- Lid geworden op: 17 mei 2010 11:12
- Hobbies: naaien, dansen, zingeving
- Locatie: Poederlee, België
- Contacteer:
Re: Stap voor stap receptentopic
mjammie vooral het aflik gedeelte... (hier ook favoriet)
moeke van Jitse (29/01/2008), Leene (04/12/2010) en twee sterrekindjes
Re: Stap voor stap receptentopic
Ooooooooooh, dit is gemeen!!! Zulke topics moesten automatisch onzichtbaar worden na sluitingstijd van de supermarkt!
*gaat boodschappenbriefje maken*
*gaat boodschappenbriefje maken*
♡ If you think my hands are full, you should see my heart ♡
-
-
- Berichten: 4725
- Lid geworden op: 14 apr 2010 17:14
- Hobbies: spelen, yoga, wandelen, lezen
- Contacteer:
Re: Stap voor stap receptentopic
grappig topic. Toevallig heb ik pas een cool fotokookboek gekregen. autisme&koken door drs. Karen den Dekker. Is net uit, en natuurlijk voor iedereen heel erg leuk.. zeker om met kinderen te koken.
https://www.borstvoeding.com/files/late ... tnodig.pdf
OM te lezen, te delen, of uit te printen.
OM te lezen, te delen, of uit te printen.
-
-
- Berichten: 2804
- Lid geworden op: 27 mei 2008 14:17
- Hobbies: Lezen
- Locatie: Mechelen *** Op zoek naar leuke spulletjes *** Draagconsulente en doekenverkoper
- Contacteer:
Re: Stap voor stap receptentopic
Oh man dat ziet er lekker uit
Heb ik alles in huis?
Jaaaaa, straks brownies voor de jaardag van DL2
Heb ik alles in huis?
Jaaaaa, straks brownies voor de jaardag van DL2
Anderland draagt je de wereld rond
Consulten en ecologische webshop met o.a. draagdoeken, speelgoed, kleding en meer
Didymos * Tula * Manduca * JPMBB * Frugi * Ideo * Babylegs * Ecobos * ...
♀ 11/2006 ♥ ♂ 11/2006 ♥ ♀ 06/2008
Consulten en ecologische webshop met o.a. draagdoeken, speelgoed, kleding en meer
Didymos * Tula * Manduca * JPMBB * Frugi * Ideo * Babylegs * Ecobos * ...
♀ 11/2006 ♥ ♂ 11/2006 ♥ ♀ 06/2008
-
-
- Berichten: 4681
- Lid geworden op: 09 aug 2010 18:48
- Hobbies: lezen, fröbelen, winkelen :)
- tag: Gek kuuk'n
- Locatie: Hoogeveen
Re: Stap voor stap receptentopic
Ik heb de brownies het in vierkantjes gesneden en ze zijn me eigenlijk iets te droog geworden. Door de botercreme maakt dat gelukkig niet zoveel uit (dat is wel lekker smeuig), maar de volgende keer gaan ze iets korter de oven in.
mv ZL1 (01-2010) en ZL2 (02-2012)
Re: Stap voor stap receptentopic
Havermoutkoekjes met DD gemaakt
Havermout koekjes met extra's
Ingrediënten:
300 gram havermout
200 gram zelfrijzend bakmeel
150 gram lichtbruine basterdsuiker
125 gram zachte boter
4 eetlepels schenkstroop of golden syrup (DD wilde graag dat laatste, ik denk: gok erop )
2 eieren
snufje zout
snufje kaneel
Extra's :150 gram gedroogde cranberries (of gemalen noten, rozijnen, krenten, zonnebloempitjes, pompoenpitjes, sesamzaad, gedroogde abrikozen, wat je maar in huis hebt...)
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng alle droge ingredienten, behalve de extra's door elkaar.
Voeg hieraan de stroop, boter en eieren toe. Kneed het geheel tot een gelijkmatig deeg. Daarvoor kun je een mixer nemen, je handen, of een mixer met een DD :
en voeg hieraan de extra's toe. DD koos voor krentjes en rozijnen. Hieronder de sublieme manier van DD om koekjes te vormen: Met make balletjes, pletten die met spatel en scheppen hem op de bakplaat ("kijk mamma, dat wil zo goed hé"):
Bak in het midden van de oven op 180°C. in ongeveer 15 minuten goudbruin.
Eet smakelijk!
Havermout koekjes met extra's
Ingrediënten:
300 gram havermout
200 gram zelfrijzend bakmeel
150 gram lichtbruine basterdsuiker
125 gram zachte boter
4 eetlepels schenkstroop of golden syrup (DD wilde graag dat laatste, ik denk: gok erop )
2 eieren
snufje zout
snufje kaneel
Extra's :150 gram gedroogde cranberries (of gemalen noten, rozijnen, krenten, zonnebloempitjes, pompoenpitjes, sesamzaad, gedroogde abrikozen, wat je maar in huis hebt...)
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng alle droge ingredienten, behalve de extra's door elkaar.
Voeg hieraan de stroop, boter en eieren toe. Kneed het geheel tot een gelijkmatig deeg. Daarvoor kun je een mixer nemen, je handen, of een mixer met een DD :
en voeg hieraan de extra's toe. DD koos voor krentjes en rozijnen. Hieronder de sublieme manier van DD om koekjes te vormen: Met make balletjes, pletten die met spatel en scheppen hem op de bakplaat ("kijk mamma, dat wil zo goed hé"):
Bak in het midden van de oven op 180°C. in ongeveer 15 minuten goudbruin.
Eet smakelijk!
-
-
- Berichten: 4681
- Lid geworden op: 09 aug 2010 18:48
- Hobbies: lezen, fröbelen, winkelen :)
- tag: Gek kuuk'n
- Locatie: Hoogeveen
Re: Stap voor stap receptentopic
IngridN
(Op jou zat ik te wachten toen ik dit topic opende.. )
Ik ga trouwens proberen om deze week foto's te maken van mijn homemade pastasaus. Nu al zin in!
(Op jou zat ik te wachten toen ik dit topic opende.. )
Ik ga trouwens proberen om deze week foto's te maken van mijn homemade pastasaus. Nu al zin in!
mv ZL1 (01-2010) en ZL2 (02-2012)
-
-
- Berichten: 7128
- Lid geworden op: 08 feb 2009 14:55
- Hobbies: Wat niet
- Locatie: Fryslân boppe!
Re: Stap voor stap receptentopic
Leuk leuk leuk!!! Dit is echt net wat voor mij als baknoob! Thanx!
Opvoeden is met pijn loslaten wat je met liefde hebt opgebouwd
Trotse mem van 3 zonen '07, '08 en '14! ♡♡♡
Trotse mem van 3 zonen '07, '08 en '14! ♡♡♡
Re: Stap voor stap receptentopic
Wat een leuk topic! Het ziet er allebei lekker uit.
Moeder van 2 dochters: M (juni 2006) en W (maart 2008) en een zoon J (oktober 2010)
-
-
- Berichten: 423
- Lid geworden op: 06 sep 2009 00:11
- Hobbies: Wandelen, fietsen, tuinieren
- Locatie: Hillegom
Re: Stap voor stap receptentopic
leuk topic!
heeft iemand recepten zonder ei, melk, gluten en fruit?
ga binnen kort kijken of ik iets kan maken
maar het is erg moelijk
heeft iemand recepten zonder ei, melk, gluten en fruit?
ga binnen kort kijken of ik iets kan maken
maar het is erg moelijk
[img]http://---lbff.lilypie.com/epP6p2.png[/img]
-
-
- Berichten: 4681
- Lid geworden op: 09 aug 2010 18:48
- Hobbies: lezen, fröbelen, winkelen :)
- tag: Gek kuuk'n
- Locatie: Hoogeveen
Re: Stap voor stap receptentopic
Bedoel je koekjes/gebak? Of van alles? Ik ga donderdag een poging doen om het maken van pastasaus op de foto te zetten, daar zitten geen eieren, melk, gluten of fruit in. Maar bij koekjes e.d. zou ik het zo niet weten.hillegom schreef:leuk topic!
heeft iemand recepten zonder ei, melk, gluten en fruit?
mv ZL1 (01-2010) en ZL2 (02-2012)
-
-
- Berichten: 423
- Lid geworden op: 06 sep 2009 00:11
- Hobbies: Wandelen, fietsen, tuinieren
- Locatie: Hillegom
Re: Stap voor stap receptentopic
van die lekkere receptenmayo schreef:Bedoel je koekjes/gebak? Of van alles? Ik ga donderdag een poging doen om het maken van pastasaus op de foto te zetten, daar zitten geen eieren, melk, gluten of fruit in. Maar bij koekjes e.d. zou ik het zo niet weten.hillegom schreef:leuk topic!
heeft iemand recepten zonder ei, melk, gluten en fruit?
ik eet meestal 2x warm dus daar maak ik altijd wel wat lekkers van vanavond rosti heb er nu al trek in
[img]http://---lbff.lilypie.com/epP6p2.png[/img]