Broden bakken
Moderator: Mod_Forum_Voeden
Re: Broden bakken
Ik heb vandaag brood gebakken in de stalen blikken met olie en bloem en dat werkte echt super! We hadden heerlijk bed knapperig brood bij de lunch, jum.
Mama van 3 kabouters uit 2012, 2014 en 2018
-
-
- Berichten: 1218
- Lid geworden op: 20 jun 2010 10:44
- Hobbies: :)
Re: Broden bakken
Oooh, ben benieuwd naar je recept. Hier wordt het brood niet lekker.... Lukt me niet om het goed te krijgen...
Re: Broden bakken
Echt heel eenvoudig brood:
Voor 2 stuks
700 gram volkorenmeel
300 gram bloem (alleen volkoren wordt met het meel dat we momenteel hebben te compact)
700 ml water
2 theelepels gedroogde gist, ietsje meer kan ook (wij hebben zo'n setje van die lepels, een theelepel is 5ml)
2 theelepels zout (met jodium ivm mogelijke tekorten bij zelfgebakken brood)
Mik alles in de standmixer, kneed een minuut of 10
Verdeel over 2 bakken (even invetten met zonnebloemolie zorgt dat het deeg minder plakt aan de bak), dek af (wij gebruiken badmutsen, plasticfolie werkt ook natuurlijk)
Laat een uur rijzen (vanmorgen was het bij mij zeker anderhalf uur, geen probleem, misschien zelfs wel handig omdat er vrij veel water in zit)
Op een siliconenmatje met olie druk ik de lucht eruit, opbollen (zie filmpjes), brood vormen en in met olie ingesmeerde en met bloem bestoven bakblik leggen.
Weer afdekken en 45 minuten laten rijzen, intussen oven voorverwarmen op 220 graden (hete lucht)
45 minuten bakken, eventueel de eerste 20 minuten met een bakje met heet water onderin
Na het bakken meteen uit de vorm halen en op een rooster laten afkoelen
Eet smakelijk!
Voor 2 stuks
700 gram volkorenmeel
300 gram bloem (alleen volkoren wordt met het meel dat we momenteel hebben te compact)
700 ml water
2 theelepels gedroogde gist, ietsje meer kan ook (wij hebben zo'n setje van die lepels, een theelepel is 5ml)
2 theelepels zout (met jodium ivm mogelijke tekorten bij zelfgebakken brood)
Mik alles in de standmixer, kneed een minuut of 10
Verdeel over 2 bakken (even invetten met zonnebloemolie zorgt dat het deeg minder plakt aan de bak), dek af (wij gebruiken badmutsen, plasticfolie werkt ook natuurlijk)
Laat een uur rijzen (vanmorgen was het bij mij zeker anderhalf uur, geen probleem, misschien zelfs wel handig omdat er vrij veel water in zit)
Op een siliconenmatje met olie druk ik de lucht eruit, opbollen (zie filmpjes), brood vormen en in met olie ingesmeerde en met bloem bestoven bakblik leggen.
Weer afdekken en 45 minuten laten rijzen, intussen oven voorverwarmen op 220 graden (hete lucht)
45 minuten bakken, eventueel de eerste 20 minuten met een bakje met heet water onderin
Na het bakken meteen uit de vorm halen en op een rooster laten afkoelen
Eet smakelijk!
Mama van 3 kabouters uit 2012, 2014 en 2018
-
-
- Berichten: 1218
- Lid geworden op: 20 jun 2010 10:44
- Hobbies: :)
Re: Broden bakken
Super dank je wel.
Volgend weekend ga hiermee weer eens een poging wagen.
Volgend weekend ga hiermee weer eens een poging wagen.
Re: Broden bakken
Up voor dit draadje:
Door het vele thuiszijn is mijn kriebel in broodbakken weer teruggekomen!
Nog meer liefhebbers? Ik maak het deeg in mijn standmixer en bak het af in de oven.
Ik ben nu sinds het weekend bezig met het maken van een zuurdesem starter! Dat gaat vooralsnog met matig resultaat! Benieuwd wanneer ik mijn eerste zuurdesem kan gaan bakken!
Door het vele thuiszijn is mijn kriebel in broodbakken weer teruggekomen!
Nog meer liefhebbers? Ik maak het deeg in mijn standmixer en bak het af in de oven.
Ik ben nu sinds het weekend bezig met het maken van een zuurdesem starter! Dat gaat vooralsnog met matig resultaat! Benieuwd wanneer ik mijn eerste zuurdesem kan gaan bakken!
Re: Broden bakken
Ik bak ook geregeld brood, maar dan wel voornamelijk stokbrood, foccaccia, kaas-uienkruier etc. Desemstarter weleens gemaakt met matig resultaat, wel weer leuk om eens te gaan doen, ben benieuwd naar jouw resultaat!
-
-
- Berichten: 9667
- Lid geworden op: 19 dec 2011 15:13
- Hobbies: Mijn meisjes, naaien, bakken
- Locatie: Leiden
Re: Broden bakken
Ik hou niet van desembrood, maar bak wel regelmatig gistbrood in allerlei varianten. Ik heb geen fancy mixer, maar gewoon een handmixer voor het beginnetje en de rest kneed ik zelf.
♥ F 11-2010 ♥ A 3-2013
***Unicorns for the win***
***Unicorns for the win***
Re: Broden bakken
De starter is nog niet super actief. Ik wil hem.ook voor amdere gerechten dan brood gaan gebruiken. Pannekoeken, koekjes, bananenbrood, wraps, wafels.
We eten vanavond wraps en ik heb 50 gram starter door het deeg gedraaid ipv bakpoeder. Benieuwd of het wat doet in het deegje!
-
-
- Berichten: 1721
- Lid geworden op: 21 sep 2011 14:37
- Hobbies: waterscouting. knutselen
- Locatie: Maastricht
Re: Broden bakken
Wij hebben sinds vorige week een stoomoven. Dus ik ben ook weer aan het brood bakken. Focaccia was van de week al goed gelukt. Nu staat er een frans stokbrood te rijzen.
Moeder van grote zus Y en kleine zus R
Re: Broden bakken
Wij bakken dagelijks basisvolkoren brood met de broodbakmachine. Beetje saai wel. Soms wat witte bolletjes of met de hand 2 vloerbroden of busbroden, kunnen we de machine een dagje overslaan.
Heb je een recept van je goed geslaagde foccaccia @Maos?
Heb je een recept van je goed geslaagde foccaccia @Maos?
Mama van 3 kabouters uit 2012, 2014 en 2018
Re: Broden bakken
Mama bakt geen brood dat doet ml met dl1. ML maakt het deeg op het gevoel en dl1 mag instrijken met joghurt, bestrooien met nigella zaad en in de oven zetten (onder supervisie) eruit halen doet ml en eten doe ik Nuja Dls eten dit echt zo graag zelfs uit de diepvries (wat ze met ander brood ni willen)
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Dl1: 29/02/2016 Dl2: 13/12/2017
Re: Broden bakken
Leuk amira! Ik wist niet dat turks brood met yogurt wordt besmeerd!
Re: Broden bakken
ja mijn schoonmoeder doet dat zo best lekkere smaak maar ruikt een beetje raar terwijl het bakt
Dl1: 29/02/2016 Dl2: 13/12/2017
-
-
- Berichten: 9667
- Lid geworden op: 19 dec 2011 15:13
- Hobbies: Mijn meisjes, naaien, bakken
- Locatie: Leiden
Re: Broden bakken
Op zich niet zo vreemd, mijn vader smeerde brood vaak in met karnemelk.
♥ F 11-2010 ♥ A 3-2013
***Unicorns for the win***
***Unicorns for the win***
-
-
- Berichten: 1721
- Lid geworden op: 21 sep 2011 14:37
- Hobbies: waterscouting. knutselen
- Locatie: Maastricht
Re: Broden bakken
Moeder van grote zus Y en kleine zus R