Wat eten we vandaag? #3

Vanaf 6 maanden tot 80 jaar. Voor recepten, inspiratie en foto's.

Moderator: Mod_Forum_Voeden

Gebruikersavatar

Xandra

Berichten: 3572
Lid geworden op: 14 apr 2012 16:33
Hobbies: Lezen

Re: Wat eten we vandaag? #3

Ongelezen bericht door Xandra » 21 okt 2019 19:26

Ik vind de hartige taartdeeg van koopmans uit de vriezer lekker en handig. Bij mij mislukt quiche eigenlijk nooit? Ik doe wel de ingrediënten er al (zo goed als) gaar in.
Dochter 10/2011 en zoon 03/2013


Mama_van_T
Moderator
Moderator
Berichten: 9801
Lid geworden op: 10 aug 2012 20:26
Hobbies: lezen
Locatie: Gouda

Re: Wat eten we vandaag? #3

Ongelezen bericht door Mama_van_T » 21 okt 2019 19:56

Bladerdeeg heeft inderdaad sneller de neiging om zompig te worden dan hartige taart deeg.
Quiche in een springvorm kan best, maar dan niet te hoog maken. Speciale quiche vormen zijn niet voor niets zo laag. ;-)
Moeder van T (27-8-2011, 6 jaar en 4 maanden bv, en J (5-10-2015), die nog volop geniet van mamamelk.

Ministash: Amazonas Boy * Hoppediz Oslo * Didymos gecko's macchia * Little Frog Linnen Agat * Didymos Indio Aurora * Lenny Lamb Luna * Natibaby Starling * Bondolino Poplin grijs * Tula Toddler Dino's

Gebruikersavatar

Wiesje

Berichten: 3437
Lid geworden op: 30 dec 2010 14:38
Hobbies: huisje,boompje,beestje,kindje
Locatie: Midden

Re: Wat eten we vandaag? #3

Ongelezen bericht door Wiesje » 21 okt 2019 21:33

mamamuis schreef:
21 okt 2019 19:04
Wiesje schreef:
21 okt 2019 17:35
Spinazietaart. Yummie!
Welk recept gebruik je daarvoor Wiesje?
easy peasy, geen recept. Van Mn moeder. Ik maak m zo voor Ca 4 pers (2 volwassenen, drie kids). Meestal met wat salade erbij.

Pak diepvries spinazie
Twee zakjes geraspte kaas (1x oud, 1x belegen)
Pak bladerdeeg
4 eieren

Bladerdeeg ontdooien en in een springvorm
Spinazie in een pan ontdooien. Vuur uit, eieren en geraspte kaas erdoor en door elkaar roeren.
Spinvorm vullen en Ca 40min in de oven. Ik gok op 220.

Klaar :)
Ook koud, of the day after, bere lekker!

Qua variatie Kun je er nog spekjes, champignons en ui doorheen doen. Al vind ik het met spekjes vaak te zou worden.


pompedom11

Berichten: 3808
Lid geworden op: 18 dec 2013 17:52
Hobbies: Naaien

Re: Wat eten we vandaag? #3

Ongelezen bericht door pompedom11 » 21 okt 2019 21:48

Ik gebruik dit quichedeeg recept: hoeft niet te rusten en is makkelijk uit te rollen. Gaat sneller dan naar de supermarkt lopen. 175 g bloem. 50 ml water, 50 ml olijfolie, snuf zout. Roeren, rollen, kneden, klaar.
ZL1 1-4-2016, ZL2 11-11-2018


WZK

Berichten: 15569
Lid geworden op: 22 nov 2009 19:48
Hobbies: Have fun!
Locatie: Apeldoorn

Re: Wat eten we vandaag? #3

Ongelezen bericht door WZK » 22 okt 2019 10:03

Gisterenavond andijviestamppot. Vandaag worden het patatjes. Een vriendin is jarig en we zijn uitgenodigd met het gezin een frietje te eten.
(Pleeg)moeder van vier!

“Told you so.”

Sincerely,
your intuition

Gebruikersavatar

Baukje

Berichten: 3999
Lid geworden op: 16 mar 2009 11:05

Re: Wat eten we vandaag? #3

Ongelezen bericht door Baukje » 22 okt 2019 11:04

pompedom11 schreef:
21 okt 2019 21:48
Ik gebruik dit quichedeeg recept: hoeft niet te rusten en is makkelijk uit te rollen. Gaat sneller dan naar de supermarkt lopen. 175 g bloem. 50 ml water, 50 ml olijfolie, snuf zout. Roeren, rollen, kneden, klaar.
Oeh, die ga ik proberen!


pompedom11

Berichten: 3808
Lid geworden op: 18 dec 2013 17:52
Hobbies: Naaien

Re: Wat eten we vandaag? #3

Ongelezen bericht door pompedom11 » 22 okt 2019 11:07

Komt uit vegetarisch genieten. Echt een aanrader. Is een belgisch kookboek.
ZL1 1-4-2016, ZL2 11-11-2018


Siena11

Berichten: 2558
Lid geworden op: 03 apr 2011 11:19
Hobbies: onze dochter, lezen
Locatie: Friesland

Re: Wat eten we vandaag? #3

Ongelezen bericht door Siena11 » 22 okt 2019 20:28

Dat ga ik ook proberen Pompedom. Al ben ik ook dmdsn van. Tante Fanny.
Mijn two cents: het ei/roommengsel door de vulling roeren en dan pas in het deeg.

Wij aten vandaag lasagne , zo lekker!

Gebruikersavatar

Malmana

Berichten: 4927
Lid geworden op: 06 dec 2015 11:55
Hobbies: muziek, creatief bezig zijn
Locatie: Midden Nederland

Re: Wat eten we vandaag? #3

Ongelezen bericht door Malmana » 22 okt 2019 20:29

Pannenkoeken
zl 28-7-2018. Uit liefde geboren, puur geluk.
hoppediz hop-tye agadir, you-wa, hoppediz Ringling los angeles rood, ellevill paisley smaragd maat 5, MaM watersling, close caboo lite, vipcarrier petrol bamboo

Gebruikersavatar

Lindar76

Berichten: 34138
Lid geworden op: 03 mei 2009 17:25
Hobbies: Turnen, time travel
Contacteer:

Re: Wat eten we vandaag? #3

Ongelezen bericht door Lindar76 » 22 okt 2019 20:41

Doorgekookte knakworstjes [lol]
Life is more true than reason will deceive

Gebruikersavatar

San

Berichten: 4138
Lid geworden op: 15 jun 2009 22:32
Locatie: Den Haag

Re: Wat eten we vandaag? #3

Ongelezen bericht door San » 24 okt 2019 13:02

pompedom11 schreef:
21 okt 2019 21:48
Ik gebruik dit quichedeeg recept: hoeft niet te rusten en is makkelijk uit te rollen. Gaat sneller dan naar de supermarkt lopen. 175 g bloem. 50 ml water, 50 ml olijfolie, snuf zout. Roeren, rollen, kneden, klaar.
Zou de olijfolie ook door zonnebloemolie vervangen kunnen worden? Of levert dat een ander resultaat op?
(ik kook best graag, maar dit soort dingen kan ik dus nog steeds niet zelf bedenken, of er dan iets speciaals aan die olijfolie is behalve de smaak [redface] )
♡ If you think my hands are full, you should see my heart ♡

AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding

Gebruikersavatar

anna1983

Berichten: 1167
Lid geworden op: 17 jan 2014 08:47
Hobbies: lezen, fietsen, cafeetjes,
Locatie: Zutphen

Re: Wat eten we vandaag? #3

Ongelezen bericht door anna1983 » 24 okt 2019 13:05

San schreef:
24 okt 2019 13:02
pompedom11 schreef:
21 okt 2019 21:48
Ik gebruik dit quichedeeg recept: hoeft niet te rusten en is makkelijk uit te rollen. Gaat sneller dan naar de supermarkt lopen. 175 g bloem. 50 ml water, 50 ml olijfolie, snuf zout. Roeren, rollen, kneden, klaar.
Zou de olijfolie ook door zonnebloemolie vervangen kunnen worden? Of levert dat een ander resultaat op?
(ik kook best graag, maar dit soort dingen kan ik dus nog steeds niet zelf bedenken, of er dan iets speciaals aan die olijfolie is behalve de smaak [redface] )
Mijn ervaring is dat dat prima kan. Roomboter werkt ook.
Zoon R mei 2014, zoon O juli 2016 en zoon W mei 2019


mamamuis

Berichten: 2307
Lid geworden op: 05 feb 2012 13:47
Hobbies: moederen

Re: Wat eten we vandaag? #3

Ongelezen bericht door mamamuis » 24 okt 2019 13:06

Gisteren stamppot boerenkool, vanavond zelfgemaakte pizza


pompedom11

Berichten: 3808
Lid geworden op: 18 dec 2013 17:52
Hobbies: Naaien

Re: Wat eten we vandaag? #3

Ongelezen bericht door pompedom11 » 24 okt 2019 13:26

Ja zonnebloemolie kan ook. Maar ik heb eugenlijk altijd wel olijfolie in huis.
ZL1 1-4-2016, ZL2 11-11-2018


Siena11

Berichten: 2558
Lid geworden op: 03 apr 2011 11:19
Hobbies: onze dochter, lezen
Locatie: Friesland

Re: Wat eten we vandaag? #3

Ongelezen bericht door Siena11 » 24 okt 2019 20:36

Chicken tonight, net als 25 jaar geleden toen we student waren... Niet perse voor herhaling vatbaar.

Plaats reactie