Wat mist er in mijn tomatensoep?
Moderator: Mod_Forum_Voeden
-
-
- Berichten: 3677
- Lid geworden op: 30 jun 2010 21:48
- Hobbies: maken, en verkopen;-)
- Locatie: Arnhem •maker/verkoper•
Re: Wat mist er in mijn tomatensoep?
Ja maar zout kan niet schreef Femtaine, en is ook heel erg kwestie van wennen/afwennen, het kan echt ook smaakvol zonder
-
-
- Berichten: 5284
- Lid geworden op: 17 mar 2009 15:54
Re: Wat mist er in mijn tomatensoep?
Ik grill de tomaten altijd eerst, geeft ook een lekkere zoete smaak.
ZL1 01/09 & ZL2 05/12
-
-
- Berichten: 6600
- Lid geworden op: 25 dec 2009 18:28
Re: Wat mist er in mijn tomatensoep?
Ik heb een soepkoker van Philips en of het nou voor mijn gevoel is of niet, maar ik vind het echt lekkerder smaken dan gewoon uit de pan.
Ik doe er verse tomaten in, een uitje, knoflookje en soms (zoete) aardappel/paprika, net wat ik in huis heb. Bouillonblokje (liefst van de Lidl de groentebouillon) en wat Italiaanse kruiden.
En weinig water, zodat het lekker dik wordt. Die soepkoker pupeert het na het koken zelf, dus ontvellen hoeft ook niet.
Vorig jaar ook voor het kerstdiner op school een pan gemaakt en die was zo op. Had ik niet verwacht met kinderen uit groep 3, 4 en 5.
Ik vind die tomaten uit blik of zo’n pakje toch echt anders smaken dan vers, een andere structuur ook.
Ik doe er verse tomaten in, een uitje, knoflookje en soms (zoete) aardappel/paprika, net wat ik in huis heb. Bouillonblokje (liefst van de Lidl de groentebouillon) en wat Italiaanse kruiden.
En weinig water, zodat het lekker dik wordt. Die soepkoker pupeert het na het koken zelf, dus ontvellen hoeft ook niet.
Vorig jaar ook voor het kerstdiner op school een pan gemaakt en die was zo op. Had ik niet verwacht met kinderen uit groep 3, 4 en 5.
Ik vind die tomaten uit blik of zo’n pakje toch echt anders smaken dan vers, een andere structuur ook.
Zoon 2009, dochter 2007
Re: Wat mist er in mijn tomatensoep?
Jullie zijn geweldig!
Verse tomaten is nu idd een gepasseerd station, ik weet dat het daar heel anders van wordt... Ga nu bezig met pimpen, later update!
Verse tomaten is nu idd een gepasseerd station, ik weet dat het daar heel anders van wordt... Ga nu bezig met pimpen, later update!
-
-
- Berichten: 2631
- Lid geworden op: 07 jun 2012 18:59
- Hobbies: dieren, koken, reizen
- Locatie: Dordrecht
Re: Wat mist er in mijn tomatensoep?
Ik heb dit topic verplaatst naar de Keuken. M.i. iets meer een onderwerp wat hier thuishoort.
Mama van Jari 10.8.2012 en Rozemarijn 29.4.2015
Re: Wat mist er in mijn tomatensoep?
Heb je gelijk in, sorry!
Re: Wat mist er in mijn tomatensoep?
Succes Femtaine, komt vast goed! Voor de volgende keer; idd verse tomaten en wat geweldig werkt en iemand eerder ook schreef; een half uur of zo met knoflook, ui en evt paprika en een scheut olie in de oven zetten, heeeeerlijk!
Re: Wat mist er in mijn tomatensoep?
Heb er suiker, balsamico, iets meer zout, beetje tabasco, verse salie en bonenkruid, origano en olijfolie bijgedaan, en toch nog een paar teentjes gepofte knoflook. Werd hij echt beter van. En vooral: toen kon ik ook beter proeven wat er nog miste: nóg een flinke scheut balsamico. That did the trick! Hij was dus vooral niet zuur genoeg. Zo eens kijken wat ons pakjesavondgezelschap ervan vindt!
Re: Wat mist er in mijn tomatensoep?
... en iedereen heeft gesmuld! Ik had allerlei dingen op tafel staan die je zelf kon toevoegen, maar die zijn onaangeraakt gebleven. Ook de tomatensmaak kwam veel meer uit met de aceto balsamico. Het leek voor geen meter op oma’s soep, maar ach. Dank allemaal!
-
-
- Berichten: 9667
- Lid geworden op: 19 dec 2011 15:13
- Hobbies: Mijn meisjes, naaien, bakken
- Locatie: Leiden
Re: Wat mist er in mijn tomatensoep?
Klinkt goed, fijn dat je uiteindelijk op een lekkere soep bent uitgekomen!
♥ F 11-2010 ♥ A 3-2013
***Unicorns for the win***
***Unicorns for the win***
Re: Wat mist er in mijn tomatensoep?
En daar zijn we weer! Maf genoeg opnieuw nauwelijks tomatensoep gemaakt dit jaar, maar nu is het weer zover en heb ik een nieuw probleem.
Heb een soepje gemaakt van geroosterde tomaten, bleekselderij, wortels, knoflook, sjalot, plus Provençaalse kruiden en aceto balsamico. Plus een paar blikken gepelde tomaten. Oh en een scheut appelsap en wat warer. Alles gepureerd. Smaak is top, maar hij is erg dik, op zich niets mis mee maar het is voor een aardige groep en iets meer en iets dunner zou handig zijn. Gooi ik er dan gewoon wat extra water bij, en check ik daarna de smaakmakers? Of verpest ik daar mijn mooie soepje mee? Zou hier ook room bij passen? Of hebben jullie andere tips?
Heb een soepje gemaakt van geroosterde tomaten, bleekselderij, wortels, knoflook, sjalot, plus Provençaalse kruiden en aceto balsamico. Plus een paar blikken gepelde tomaten. Oh en een scheut appelsap en wat warer. Alles gepureerd. Smaak is top, maar hij is erg dik, op zich niets mis mee maar het is voor een aardige groep en iets meer en iets dunner zou handig zijn. Gooi ik er dan gewoon wat extra water bij, en check ik daarna de smaakmakers? Of verpest ik daar mijn mooie soepje mee? Zou hier ook room bij passen? Of hebben jullie andere tips?
-
-
- Berichten: 8239
- Lid geworden op: 04 apr 2012 07:44
- Hobbies: mijn gezin en mijn werk
- Locatie: Ergens in het noorden
Re: Wat mist er in mijn tomatensoep?
Uitproberen wat jij lekkerder vindt met een klein schepje in een kopje?
ZL1 2010, ZL2 2011 & ZL3 sept. '16
-
-
- Berichten: 3811
- Lid geworden op: 09 feb 2013 16:10
- Hobbies: tuinieren
- Locatie: Utrecht
Re: Wat mist er in mijn tomatensoep?
Dank voor meedenken. Uiteindelijk was het druk en heb ik er zonder proeven wat water en appelsap bijgegooid, maar minder dan ik vreesde. Iedereen heeft gesmuld en ik neem me vast voor wat vaker tomatensoep te maken...