Ongelezen bericht
door amira » 30 jun 2021 12:14
dit plaatste ik in een ander topic
- snij champignons, snij ui laat ze stoven in een pan met boter en een blokje (of 2) boullion, kruid met lookpoeder, zout peper, oregano etc naar smaak, daarna kies je of je hebt veel dan doe je er 2 brikjes room bij en de mixer erdoor en je hebt verse champignonsoep. Of je hebt niet veel dan doe je er 1 brikje room door en je kookt pasta en je hebt pasta met champignons.
-1 ui aanstoven, 2 eetlepels tomatenpuree erdoor roeren, 1 blikje mais (afgegoten) erdoor, 1 blik champignons (afgegoten) erdoor, 1 blik (afgegoten) wortels en erwtjes erdoor, kruiden met lookpoeder, zoete paprika poeder oregano 2 kopjes rijst erdoor (ongekookt) , 3,5-4 kopjes water erover 2 blokjes boullion erin.laten prutelen tot de rijst gaar is. Eventueel als de rijst bijna gaar is er een blik tonijn in eigen nat met nat en al erdoor of in het begin bij het aanstoven van de ui ook wat gehakt erdoor. (maar beiden doen wij meestal niet) Opdienen eventueel met wat parmesaanse kaas
- puree eventueel spinazie erbij en fish sticks is hier ook altijd een hit
- typisch turks kindergerecht kook pasta giet af zet aan de kant doe in een pan olijfolie daar een paar scheppen tomatenpuree bij die ga je aanstoven en breng je op smaak met kruiden dan gooi je de pasta er terug door lekker mengen en je bent klaar. Wij doen er vaak een kippesnitzel bij.
Dl1: 29/02/2016 Dl2: 13/12/2017