gourmetten
Moderator: Mod_Forum_Voeden
-
- Moderator
- Berichten: 16276
- Lid geworden op: 10 aug 2012 20:26
- Hobbies: lezen
- Locatie: Gouda
Re: gourmetten
De laatste keer zat peuter prinsheerlijk bij oma op schoot mee te eten.
Bij ons ook het vlees bovenop de plaat, vinden wij makkelijker met de kinderen.
Geurtjes eigelijk nooit echt last van, afzuigkap aan en wat luchten.
Wij hebben ook een wokset met 6 kleine pannetjes. Ook erg leuk en wat gezonder door meer groenten.
Bij ons ook het vlees bovenop de plaat, vinden wij makkelijker met de kinderen.
Geurtjes eigelijk nooit echt last van, afzuigkap aan en wat luchten.
Wij hebben ook een wokset met 6 kleine pannetjes. Ook erg leuk en wat gezonder door meer groenten.
Moeder van T (27-8-2011, 6 jr 4 mnd bv, en J (5-10-2015), 6 jr 9 mnd bv.
Ministash: Amazonas Boy * Hoppediz Oslo * Didymos gecko’s macchia * Little Frog Linnen Agat * Didymos Indio Aurora * Lenny Lamb Luna * Natibaby Starling * Bondolino Poplin grijs * Tula Toddler Dino's * R&R preschool Animal
Ministash: Amazonas Boy * Hoppediz Oslo * Didymos gecko’s macchia * Little Frog Linnen Agat * Didymos Indio Aurora * Lenny Lamb Luna * Natibaby Starling * Bondolino Poplin grijs * Tula Toddler Dino's * R&R preschool Animal
Re: gourmetten
+1 (ik nodig ons 1 keer per jaar uit bij mijn ouders ) (neem dan keurig mijn eigen gourmet-stel mee. Heb het dit jaar maar laten staan bij ze )Just-me-84 schreef: ↑18 dec 2017 17:25ergens anders gourmettenMaria80 schreef: ↑18 dec 2017 09:18Ik hoop dat iemand hier tips heeft voor mij.
Ik vond het altijd heel leuk om te gourmetten vroeger, maar heb het nu al jaren niet gedaan vanwege de lucht die daarna in je huis hangt.
Toch zou ik het graag weer eens proberen. Hebben jullie tips voor het gourmetten zelf? Bijvoorbeeld hoe je ervoor zorgt dat het niet zo gaat roken? Welk product gebruiken jullie op de plaat? En wat doe je om de geur zo veel mogelijk te beperken?
Ik ben benieuwd!
Mama van F (sept 08) en N (april 12)
-
-
- Berichten: 2341
- Lid geworden op: 01 aug 2011 22:23
- Hobbies: Hardlopen!!
- tag: Just keep running.
Re: gourmetten
Die pannetjes worden bij ons echt niet heel warm. Pannenkoekjes bakken duurt heel lang en blijven bleek.
Bij ons zit er alleen een verwarmingselement onder de plaat (net boven de pannetjes) maar geen verwarming van onderen.
Hoe zit dat bij jullie?
Wij zijn van het gourmetten elders (ml wil t niet thuis). Afgelopen weekend nog in een landal huisje. Achterdeur op een kier en boven raam op kier en de geur was heel snel weg!
Bij ons zit er alleen een verwarmingselement onder de plaat (net boven de pannetjes) maar geen verwarming van onderen.
Hoe zit dat bij jullie?
Wij zijn van het gourmetten elders (ml wil t niet thuis). Afgelopen weekend nog in een landal huisje. Achterdeur op een kier en boven raam op kier en de geur was heel snel weg!
Mama van twee zoontjes en een klein meisje!
-
-
- Berichten: 10112
- Lid geworden op: 21 jan 2013 13:57
- Hobbies: DL, beetje crea bea bezig zijn
- Locatie: Gelderland
Re: gourmetten
Ook mijn tactiekJust-me-84 schreef: ↑18 dec 2017 17:25ergens anders gourmettenMaria80 schreef: ↑18 dec 2017 09:18Ik hoop dat iemand hier tips heeft voor mij.
Ik vond het altijd heel leuk om te gourmetten vroeger, maar heb het nu al jaren niet gedaan vanwege de lucht die daarna in je huis hangt.
Toch zou ik het graag weer eens proberen. Hebben jullie tips voor het gourmetten zelf? Bijvoorbeeld hoe je ervoor zorgt dat het niet zo gaat roken? Welk product gebruiken jullie op de plaat? En wat doe je om de geur zo veel mogelijk te beperken?
Ik ben benieuwd!
Grote zus (2012) en kleine zus (2016)
-
-
- Berichten: 13408
- Lid geworden op: 05 jul 2011 19:18
- Hobbies: ..
- tag: .
Re: gourmetten
@@Maartje80 , pannenkoeken moet je bovenop bakken.
Onderop is vooral voor smelten.
Onderop is vooral voor smelten.
-
-
- Berichten: 5550
- Lid geworden op: 02 mar 2011 11:01
- Hobbies: borduren haken lezen
- Locatie: zuid holland
Re: gourmetten
Onderop doe wij vooral stokbroodje kaas, goed in de gaten houden want kan ineens hard gaan. Mjam, gesmolten kaas broodje.
Vlees ligt bij ons ook los bovenop, net als groffe groenten. Fijngesneden groenten gaan wel in een pannetje, liefst in een hoekje bovenop de plaat, maar als daar geen plek is onderop (duurt dan wel veel langer voor het klaar is).
Pannenkoekjes doen we niet meer, dl is de enige die dat soms eet, en dan maar 1. Ei doen we wel altijd. (En als de satesaus teveel is afgekoeld warmen we die ook in zo'n minipannetje op, wel ook heel goed in de gaten houden).
Vlees ligt bij ons ook los bovenop, net als groffe groenten. Fijngesneden groenten gaan wel in een pannetje, liefst in een hoekje bovenop de plaat, maar als daar geen plek is onderop (duurt dan wel veel langer voor het klaar is).
Pannenkoekjes doen we niet meer, dl is de enige die dat soms eet, en dan maar 1. Ei doen we wel altijd. (En als de satesaus teveel is afgekoeld warmen we die ook in zo'n minipannetje op, wel ook heel goed in de gaten houden).
Mama van dl (2008)
Re: gourmetten
Bedankt voor alle goede tips! Die van juist me 84sprak me erg aan
Ik ga azijn neerzetten, en hoop dat de plaat beter is, die we nu hebben. We hadden een plaat waar je de temperatuur niet kan regelen. Dat was niks.
Ik ga azijn neerzetten, en hoop dat de plaat beter is, die we nu hebben. We hadden een plaat waar je de temperatuur niet kan regelen. Dat was niks.
Mama van drie hele lieve dametjes: Anna, Rifka,Suus
17-12-2011
12-05-2014
19-02-2016
17-12-2011
12-05-2014
19-02-2016
-
-
- Berichten: 2248
- Lid geworden op: 25 aug 2008 22:42
Re: gourmetten
Fijn die dreumestips! Wij gaan dit jaar ook weer gourmetten. Ik lucht na afloop extra, tijdens het gourmetten een raampje open.
Hebben jullie nog leuke tips wat er op tafel kan?
Wij hebben vegavleesjes, pannenkoekbeslag, verschillende klein gesneden groenten (paprika, komkommer, wortel), gekookte rijst, wat sausjes.
Wat vind jij dat er echt niet kan missen? (is het oke voor jou TO, dat ik deze vraag stel...)
Hebben jullie nog leuke tips wat er op tafel kan?
Wij hebben vegavleesjes, pannenkoekbeslag, verschillende klein gesneden groenten (paprika, komkommer, wortel), gekookte rijst, wat sausjes.
Wat vind jij dat er echt niet kan missen? (is het oke voor jou TO, dat ik deze vraag stel...)
DL1 2008
DL2 2012
ZL 2016
DL2 2012
ZL 2016
Re: gourmetten
Geklutst ei om omeletjes te bakken of kleine eitjes om zo te bakken zijn bij ons ook favoriet
Champignons zijn ook lekker bij de gourmet
Champignons zijn ook lekker bij de gourmet
Re: gourmetten
Natuurlijk!!Pipolientje schreef: ↑21 dec 2017 11:36Fijn die dreumestips! Wij gaan dit jaar ook weer gourmetten. Ik lucht na afloop extra, tijdens het gourmetten een raampje open.
Hebben jullie nog leuke tips wat er op tafel kan?
Wij hebben vegavleesjes, pannenkoekbeslag, verschillende klein gesneden groenten (paprika, komkommer, wortel), gekookte rijst, wat sausjes.
Wat vind jij dat er echt niet kan missen? (is het oke voor jou TO, dat ik deze vraag stel...)
Alleen maar fijn
Mama van drie hele lieve dametjes: Anna, Rifka,Suus
17-12-2011
12-05-2014
19-02-2016
17-12-2011
12-05-2014
19-02-2016
Re: gourmetten
Ik gourmet ook alleen ergens anders. Dit jaar bij mijn ouders. Qua groente vind ik sugar snaps zoo lekker bij de gourmet..
DL: april 2013, ZL: mei 2016
Re: gourmetten
in Trouw stonden afgelopen zaterdag leuke (ook vega) ideeën. Geraspte zoete aardappel met kaas en ei erdoor, een schepje plat duwen in je pannetje maakt een soort koekje. Vis of garnaal omwikkeld met spek. Kaas, of raclettekaas. Brood met kruidenboter even bakken. Haloumi.
Mama van Aron (2010), Tim (2013) en Loïs (2017)
-
-
- Berichten: 8239
- Lid geworden op: 04 apr 2012 07:44
- Hobbies: mijn gezin en mijn werk
- Locatie: Ergens in het noorden
Re: gourmetten
De bakplaat tussendoor schoonvegen met een dikke prop keukenpapier (of toiletpapier) helpt ook heel erg. Vooral als er echt een walm af komt.
Geen olie/boter/vet er op scheelt ook maar met bakt wel lekkerder.
Met de kinderen vind ik de pakplaat ideaal. Veel fijner dan met pannetjes die ze op kunnen pakken en zich aan kunnen branden.
Ik maak het pannenkoekenbeslag wat dikker en dan met de juslepel wat op de plaat gieten (langzaam) werkt prima.
Geen olie/boter/vet er op scheelt ook maar met bakt wel lekkerder.
Met de kinderen vind ik de pakplaat ideaal. Veel fijner dan met pannetjes die ze op kunnen pakken en zich aan kunnen branden.
Ik maak het pannenkoekenbeslag wat dikker en dan met de juslepel wat op de plaat gieten (langzaam) werkt prima.
ZL1 2010, ZL2 2011 & ZL3 sept. '16
Re: gourmetten
Wat niet mag ontbreken: plakjes kaas; die laten ze smelten op de plaat en dan halen ze er een broodje overheen.
champignons inderdaad en poffertjes vallen ook in de smaak
champignons inderdaad en poffertjes vallen ook in de smaak
-
-
- Berichten: 5284
- Lid geworden op: 17 mar 2009 15:54
Re: gourmetten
Ik heb van die magnetron pannenkoeken voor op de gourmet. Die warmen de kinderen op in de pannetjes. Op de plaat bakken ze wat spek, of ze leggen kaas op de pannenkoek na het omdraaien.
Ml is gek op raclettekaas in zijn pannetje.
Ml is gek op raclettekaas in zijn pannetje.
ZL1 01/09 & ZL2 05/12