Pagina 23 van 28

Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~

Geplaatst: 06 apr 2018 11:06
door Marla
Doortje31 schreef: ↑
05 apr 2018 09:34
Ipv room vind ik de haverroom van oatly echt heerlijk in gerechten
Ik heb hem een keer gebruikt en vond hem zo waterig. Ik gebruik altijd sojaroom van alpro.

Gisteren dit recept gemaakt met een aantal aanpassingen: https://www.hellofresh.nl/recipes/parel ... 402f7df812. In plaats van de feta wilde ik eigenlijk basilicumtofu gebruiken maar die kon ik niet vinden dus heb ik feto gekocht (gefermenteerde tofu). Was erg lekker, en makkelijk klaar te maken. De kinderen vonden het ook lekker dus deze houd ik er in.

Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~

Geplaatst: 06 apr 2018 16:12
door ReneeLM
http://www.foody.nl/extern/recept/29405

Hmmm deze wil ik graag met jullie delen.
We hebben deze al regelmatig gegeten, en staat voor morgenavond weer op t menu. ML heeft Γ©en keer echte kaassaus gemaakt ipv de vegansaus, maar dat doen we niet meer. Deze saus is echt het lekkerste πŸ˜‹

Lekker snacken maar toch gezond

Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~

Geplaatst: 06 apr 2018 17:18
door Boukje
Ziet er lekker uit Renee! Waar haal jij edelgistvlokken? Bij Holland en Barrett hebben ze ze normaal maar ze zijn steeds op. Bij ecoplaza is een potje 10 euro en dat vind ik wat veel voor iets wat ik nog nooit heb geproefd. Verder nog niet kunnen vinden.

Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~

Geplaatst: 06 apr 2018 18:39
door Boukje
En we aten vandaag pasta met rode saus met veeel groenten en tofu.

Morgen bbq met (naast vlees en vis ook) veganistiche quasendilla's met bonenpuree, avocado en salsa

Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~

Geplaatst: 06 apr 2018 18:43
door Doortje31
Marla schreef: ↑
06 apr 2018 11:06
Doortje31 schreef: ↑
05 apr 2018 09:34
Ipv room vind ik de haverroom van oatly echt heerlijk in gerechten
Ik heb hem een keer gebruikt en vond hem zo waterig. Ik gebruik altijd sojaroom van alpro.

Gisteren dit recept gemaakt met een aantal aanpassingen: https://www.hellofresh.nl/recipes/parel ... 402f7df812. In plaats van de feta wilde ik eigenlijk basilicumtofu gebruiken maar die kon ik niet vinden dus heb ik feto gekocht (gefermenteerde tofu). Was erg lekker, en makkelijk klaar te maken. De kinderen vonden het ook lekker dus deze houd ik er in.
Oh die van ons is altijd super dik. Wat gek.

Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~

Geplaatst: 06 apr 2018 21:47
door Lilotje
Wraps met kidneybonen/mais/tomaat-mengsel, hummus, guaqemole, jalapenos en nog wat dingen. Zelf bij elkaar gezocht en het was eigenlijk best wel heel lekker [mrgreen]

Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~

Geplaatst: 07 apr 2018 07:18
door ReneeLM
Boukje schreef: ↑
06 apr 2018 17:18
Ziet er lekker uit Renee! Waar haal jij edelgistvlokken? Bij Holland en Barrett hebben ze ze normaal maar ze zijn steeds op. Bij ecoplaza is een potje 10 euro en dat vind ik wat veel voor iets wat ik nog nooit heb geproefd. Verder nog niet kunnen vinden.
Wij hebben ze toen ook bij ekoplaza gehaald. ML zegt, was een paar euro, maar op internet zie ik idd 10,- staan. Maar onze pot ziet er wel anders uit.
We doen ook wel lang met de pot.
Ik had toen eerst bij de AH gekeken, hadden ze het op dat moment niet, maar zouden ze wel kunnen bestellen.

Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~

Geplaatst: 07 apr 2018 08:46
door Marla
Bij de Ekoplaza verkochten ze het jarenlang voor een euro of 3-4. Ik weet niet of het echt daarmee te maken heeft maar toen veganisme wat hipper begon te worden kwam opeens die absurde prijsstijging.
Ik hoop het bij de Holland & Barrett winkels, maar bij grote AH's heb ik het ook wel zien staan.
Bij ons gaat dat spul razendsnel, de kinderen zijn er gek op. Ik wacht nog steeds op de dag dat ze bij anderen gaan eten en vragen waar de gistvlokken staan [lol]

Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~

Geplaatst: 08 apr 2018 11:55
door Violette
Dirkje schreef: ↑
06 apr 2018 07:14
Pasta aglio e olio, met olijven en gedroogde tomaatjes en een handvol salade uit de tuin.
Wss, eten wij regelmatig. Groenteburger ernaast met gebakken plakken cormurgette. Simpel en lekker.

Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~

Geplaatst: 09 apr 2018 20:04
door Boukje
Salade van gemengde sla, geroosterde tomaat, komkommer, amandelen, kidneybonen, rode ui en sugar snaps. Met speltbrood en hummus.

Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~

Geplaatst: 16 apr 2018 12:37
door Dirkje
Deze Curry van Rens Kroes stond net op het menu (wij eten 's middags warm), alleen wat andere groentes toegevoegd. Goedgekeurd!

Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~

Geplaatst: 17 apr 2018 07:31
door Boukje
Die ziet er lekker uit Dirkje, die gaat op het lijstje voor deze week!

Gisteren even wat inspiratie opgedaan bij ikbenirisniet, en deze week eten we portobelloburger, vegan shephards pie en gegrilde maiskolf met salade en chips. En nog bami.

Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~

Geplaatst: 17 apr 2018 09:24
door Marla
Gisteren wraps met kipstukjes van Vivera, bonen, paprika en mais. Vandaag vissticks van Vivera (het was in de aanbieding) met aardappeltjes en spinazie a la (alpro)creme.

Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~

Geplaatst: 17 apr 2018 19:36
door Lies2014
Vanavond Rode linzencurry met tomaat en paprika, amandelen en koriander erover. Komkommerraita en komijnrijst ernaast.

Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~

Geplaatst: 18 apr 2018 11:08
door Violette
Couscous met gedroogde abrikozen, prutje van tomaten, ui, een overgebleven zoete aardappel, kikkererwten en olijven en gebakken champignons en courgette. Was een per ongelukje, pas toen we zaten te eten besefte ik dar het veganistisch was.