Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Moderator: Mod_Forum_Voeden
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Renee, ik vind zelf tofu alleen maar lekker in originele gerechten, zoals curry's of Indonesisch. Dan frituur/bak je het eerst knapperig, verwerk je het en eet je het meteen op. Alleen zo knapperig vind ik het lekker. Als het langer in vocht staat wordt het slap. Er bestaan ook wel recepten waarin het als een soort gehakt wordt verwerkt, zoals de Indonesische frikadel, maar die ken ik niet goed. Persoonlijk houd ik er niet van om in een traditioneel/Hollands recept zoals stoof het vlees te vervangen voor tofu, omdat smaak en consistentie heel anders zijn. Ik zou dan eerder een groentestoof maken en wat noten aan tafel erbij geven.
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Dat laatste. Tofu kun je wel marineren, maar niet stoven. Dus je maakt het nu (tofu op het laatst toevoegen als je groente stooft) en dan vanavond opwarmen.
Tofu marineren kan ook, dat neemt wel enkele uren. Wordt het ook lekkerder van! Ik ben echter meestal lui, en koop voorgekruide tofu bij de appie (de pittige wokreepjes kan ik aanraden).
Tofu vind ik overigens lekkerder als het krokant gebakken is, maar meewarmen in een stoofgerecht/curry/soep kan natuurlijk ook.
Tofu marineren kan ook, dat neemt wel enkele uren. Wordt het ook lekkerder van! Ik ben echter meestal lui, en koop voorgekruide tofu bij de appie (de pittige wokreepjes kan ik aanraden).
Tofu vind ik overigens lekkerder als het krokant gebakken is, maar meewarmen in een stoofgerecht/curry/soep kan natuurlijk ook.
dochter 2014 en zoon 2017
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Als toevoeging: tofu is een vleesvervanger, maar qua bereiding kun je er beter over nadenken als soja-kaas dan als nep-vlees.
Overigens zijn er ook Aziatische recepten waarin tofu in soep of saus wordt verwerkt. Dus op zich is het geen gek idee, maar ik maak het net als Lies eigenlijk altijd Aziatisch klaar.
Overigens zijn er ook Aziatische recepten waarin tofu in soep of saus wordt verwerkt. Dus op zich is het geen gek idee, maar ik maak het net als Lies eigenlijk altijd Aziatisch klaar.
dochter 2014 en zoon 2017
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Oke dank voor de reacties. Ik heb het net opgezet. Maar dan draai ik zo het vuur weer uit. Dan warm ik het vanavond weer op. Dan is het geen stoven maar wel gemarineerd (om er een mooie draai aan te geven)
Ik ben benieuwd of het wat wordt dan
Ik heb nog tofu over. Dan ga ik daar een ander recept voor zoeken.
Scrambled tofu maak je met ‘zachte’ tofu toch? Zijn jullie daar liefhebbers van? En dat lukt niet met die stevige?
Ik ben benieuwd of het wat wordt dan
Ik heb nog tofu over. Dan ga ik daar een ander recept voor zoeken.
Scrambled tofu maak je met ‘zachte’ tofu toch? Zijn jullie daar liefhebbers van? En dat lukt niet met die stevige?
DL1 april 2016 DL2 januari 2019
https://www.vanlifetrip.com/
https://www.vanlifetrip.com/
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Ik maakte toevallig vanmiddag voor het eerst scramled tofu, min of meer volgens recept van lisagoedvegan. Ik ben fan! En ook ml vond het lekker, dat zegt wel wat want die is flink kritisch en absoluut geen veganist. Ik maakte met gewone tofu, niet de silk versie. Volgens mij is Dé truc met tofu om m uit te laten lekken in een theedoek met een gewicht erop. Dan wordt het stukken minder snotterig. En dan gewoon veeel smaak toevoegen.
Gisteren aten we broodje hamburger met deze hamburgers: http://ohsheglows.com/2011/07/13/our-pe ... gie-burger. Heerlijk! Recept wel aangepast aan wat we in huis hadden (geen lijnzaad dus heb wat maizena toegevoegd voor de binding, geen wortel maar zoete aardappel, geen zonnebloempitten maar pompoenpitten), maar bleef erg lekker, ook volgens ml.
Gisteren aten we broodje hamburger met deze hamburgers: http://ohsheglows.com/2011/07/13/our-pe ... gie-burger. Heerlijk! Recept wel aangepast aan wat we in huis hadden (geen lijnzaad dus heb wat maizena toegevoegd voor de binding, geen wortel maar zoete aardappel, geen zonnebloempitten maar pompoenpitten), maar bleef erg lekker, ook volgens ml.
Mama van Aron (2010), Tim (2013) en Loïs (2017)
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Oh en ik heb trouwens besloten voorlopig veganistisch te blijven eten, in elk geval thuis. Buitenshuis vind ik vegetarisch goed genoeg en drink ik dus wel cappuccino ook als er geen sojaversie is,en beschuit met muisjes op kraambezoek. Maar het kost me echt zo weinig aanpassing en ik vind het leuk om anders te koken. Ik vind het echt heel erg meevallen hoe moeilijk het is en dat ik voor mn gevoel weinig 'inlever'
Mama van Aron (2010), Tim (2013) en Loïs (2017)
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Het eten was best oke.
Ik vond de tofu niet zompig, heb het met de spatel een beetje laten verkruimelen om niet echt blokjes weg te eten. Het was lekkerder dan de vorige keer dat we tofu aten. Een stijgende lijn dus ik ga nog wel ff verder met experimenteren (zoals de scrambled versie)
Ik vond de tofu niet zompig, heb het met de spatel een beetje laten verkruimelen om niet echt blokjes weg te eten. Het was lekkerder dan de vorige keer dat we tofu aten. Een stijgende lijn dus ik ga nog wel ff verder met experimenteren (zoals de scrambled versie)
DL1 april 2016 DL2 januari 2019
https://www.vanlifetrip.com/
https://www.vanlifetrip.com/
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Toevallig ook een veganistische maaltijd vanavond: zelfgemaakte bruine Bonenburgers, pitabroodjes, rauwkostsalade met ketchup. Gezonde junkfood.
februari 2015 - januari 2018 - maart 2021
-
-
- Berichten: 802
- Lid geworden op: 30 jul 2013 17:15
- Hobbies: bergsport, fietsen, koken
- Locatie: 0318
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Hier ook een geslaagd veganistisch diner:
Wortels en witlof uit de oven. Besprenkeld met honing en olijfolie. Ras El hanout en chilipoeder er overheen. Bij het serveren nog walnoten toevoegen. Zelfs ml vond het lekker, terwijl die vlees in de maaltijd als een must ziet.
Wortels en witlof uit de oven. Besprenkeld met honing en olijfolie. Ras El hanout en chilipoeder er overheen. Bij het serveren nog walnoten toevoegen. Zelfs ml vond het lekker, terwijl die vlees in de maaltijd als een must ziet.
mama van een zoon van september 2012, een dochter van augustus 2015 en een zoon van mei 2018
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Grappig dat de meeste mannen het uiteindelijk toch gewoon prima vinden zonder vlees terwijl ze van te voren denken van niet
Honing is overigens niet veganistisch. Ik gebruik graag agavesiroop in plaats daarvan
Honing is overigens niet veganistisch. Ik gebruik graag agavesiroop in plaats daarvan
V (oktober 2013)
S (juli 2017)
S (juli 2017)
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Hier Indiase curry met bloemkool, wortelen en linzen. Gekruid met o.a komijnzaad, koriander en anijs. Heel mild van smaak, een favoriet van de meisjes!
Mama van drie (geboren in de zomers van 2010, 2012 en 2014)
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Wij aten Thaise groene curry met kokosmelk, courgette, sperziebonen, Chinese kool, en daarop geroosterde cashewnoten. Rijst erbij. Viel wederom goed in de smaak bij peuter. Ik vind het zelf nog lekkerder met krokant gebakken dobbelsteentjes tofu erdoor, maar daar kan ik de mannen niet erg mee verblijden, en het moest wel snel op tafel staan, dus ik heb mezelf de moeite van frituren bespaard (stinkt het hele huis ook niet zo...)
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Hmm vandaag scrambled tofu gemaakt, dat is indd lekker!
DL1 april 2016 DL2 januari 2019
https://www.vanlifetrip.com/
https://www.vanlifetrip.com/
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Deze klinkt lekker , heb je een receptje voor mij?
Mama van 2 meisjes sept' 05 en sept' 07
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Niet veganistisch, want we aten kaas erover. Maar dat kun je gemakkelijk weglaten. Wij aten vanavond koolrolletjes gevuld met linzen en rijst uit de dikke vegetariër. Erg lekker!
dochter 2014 en zoon 2017