Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Moderator: Mod_Forum_Voeden
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
pitabroodjes met falafel, salade en vegan knoflooksaus
V (oktober 2013)
S (juli 2017)
S (juli 2017)
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Eergisteren Turkse pizza van Vegan Challeng (maar dan met wraps) een sjonge wat was dat lekker!
februari 2015 - januari 2018 - maart 2021
-
-
- Berichten: 726
- Lid geworden op: 02 mei 2011 09:09
- Hobbies: wandelen, lezen, yoga
- Locatie: Oostenrijk
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Recept?!
@Lilotje Ik kan ELKE dag Falafel met Pita eten, zo eenvoudig, maar zo lekker!
E. heeft 20 maanden borstvoeding gehad waarna ze het zelf wel genoeg vond!
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
https://veganchallenge.nl/recepten/vegan-turkse-pizza/
Ik deed de pizza met tortilla's en extra paprika en tomaat in de saus.ipv in de pan heb ik 10 minuten afgebakken in de oven. Met wat gemengde sla, komkommer reepjes, paprikareepjes en tomatenblokjes en knoflooksaus.
Ik deed de pizza met tortilla's en extra paprika en tomaat in de saus.ipv in de pan heb ik 10 minuten afgebakken in de oven. Met wat gemengde sla, komkommer reepjes, paprikareepjes en tomatenblokjes en knoflooksaus.
februari 2015 - januari 2018 - maart 2021
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Nu een salade als lunch: sla, komkommer, pecannoten, cherrytomaatjes, peterselie en lekker gekruide, gebakken kipstuckjes.
Eergisteren pitabroodjes met shoarma van Vivera (echt lekker!), veel knoflooksaus, doperwtjes en friet van zoete aardappel.
Voor vanavond maak ik alvast snert. En gisteren aten we spaghetti bolognese (met linzen, wortel, paprika en tomatensaus).
Eergisteren pitabroodjes met shoarma van Vivera (echt lekker!), veel knoflooksaus, doperwtjes en friet van zoete aardappel.
Voor vanavond maak ik alvast snert. En gisteren aten we spaghetti bolognese (met linzen, wortel, paprika en tomatensaus).
DL1 juli '09 en DL2 mei '12
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Tortillachips met semiMexicaanse tomatensaus, met maïs, wortel, champignons en bleekselderij. Eerste keer dat ik toch de kaas wel miste, we maken dit vaker als ovenschotel met kaas erover. Ze hadden bij de Tuinen vandaag geen edelgistvlokken, anders had ik die uitgeprobeerd.
Mama van Aron (2010), Tim (2013) en Loïs (2017)
-
-
- Berichten: 1461
- Lid geworden op: 12 apr 2011 12:59
- Hobbies: Koken, duiken, bordspellen
- Locatie: Amsterdam
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Wat goed dit topic! VL en ik zijn al heel lang vegan en ik ben dol op koken en nieuwe dingen uitproberen maar door de weeks is daar vaak geen tijd voor en val ik toch vaak terug op de dingen die ik altijd maak. Dat verveelt me de laatste tijd behoorlijk dus ik kan wel wat nieuwe inspiratie gebruiken.
Vanavond eten we worstjes die mijn schoonvader uit de UK had meegenomen, ik denk dat ik er gewoon gebakken aardappeltjes bij doe en doperwtjes/worteltjes uit de vriezer, lekker makkelijk.
Wat zijn jullie favoriete pasta gerechten? Ik heb er 3 die ik standaard maak maar daar ben ik een beetje op uitgekeken dus ik wil wel weer eens iets nieuws proberen. Ik heb laatst wel deze gevonden, erg lekker en super simpel, maar ik heb hem vervolgens zo vaak gemaakt dat ik er nu weer even genoeg van heb : https://bojongourmet.com/2016/05/spicy- ... an-option/
Vanavond eten we worstjes die mijn schoonvader uit de UK had meegenomen, ik denk dat ik er gewoon gebakken aardappeltjes bij doe en doperwtjes/worteltjes uit de vriezer, lekker makkelijk.
Wat zijn jullie favoriete pasta gerechten? Ik heb er 3 die ik standaard maak maar daar ben ik een beetje op uitgekeken dus ik wil wel weer eens iets nieuws proberen. Ik heb laatst wel deze gevonden, erg lekker en super simpel, maar ik heb hem vervolgens zo vaak gemaakt dat ik er nu weer even genoeg van heb : https://bojongourmet.com/2016/05/spicy- ... an-option/
DL okt 2011 & ZL okt 2014
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Die pasta ziet er lekker uit! Ik doe vaak gewoon heel veel groenten (courgette, aubergine, ui, knoflook, champignons, soms restje broccoli of boontjes) met tomatensaus en dan zwarte bonen erdoor.
Vanavond aten we nasi met pindasaus en scrambled tofu.
Vanavond aten we nasi met pindasaus en scrambled tofu.
Mama van Aron (2010), Tim (2013) en Loïs (2017)
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
hier geen tijd voor iets ingewikkelds, dus (niet al te pittige) curry met kool, wortel, koolrabi en tofu...
Ik ga ook weer eens door dit draadje spitten voor leuke ideetjes, de turkse pizza gaat in elk geval op de to-try list!
Ik ga ook weer eens door dit draadje spitten voor leuke ideetjes, de turkse pizza gaat in elk geval op de to-try list!
Mama van drie (geboren in de zomers van 2010, 2012 en 2014)
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Wraps met falafel, salade en hummus.
Mama van Aron (2010), Tim (2013) en Loïs (2017)
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Vegan pasta, niet zo eenvoudig! Ik denk dat ik er altijd minstens kaas of room door doe. De volgende vegetarische pasta's zijn wel erg lekker, en je zou kunnen proberen er vegan room of kaas bij te doen (heb ik zelf nooit geprobeerd):Marla schreef: ↑03 apr 2018 16:11Wat zijn jullie favoriete pasta gerechten? Ik heb er 3 die ik standaard maak maar daar ben ik een beetje op uitgekeken dus ik wil wel weer eens iets nieuws proberen. Ik heb laatst wel deze gevonden, erg lekker en super simpel, maar ik heb hem vervolgens zo vaak gemaakt dat ik er nu weer even genoeg van heb : https://bojongourmet.com/2016/05/spicy- ... an-option/
- pasta met dubbele tomatensaus (bliktomaten en gedroogde zontomaten laten pruttelen in olie met knoflook voor minstens 30min), verse basilicum, geroosterde amandelen of pijnboompitten [en geitenkaas of mozzarella]
- pasta met courgette en doperwtjes kort gebakken in een uitje, citroen(rasp) er op het laatst bij, [slagroom]
- pasta alla Norma: bliktomaten >30min laten pruttelen in olie met knoflook, plakjes aubergine geroosterd in de oven (moet eigenlijk in grillpan, maar is meer werk) op het laatst toevoegen, veel verse basilicum
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Deze vind ik smaakvol ook zonder kaas https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R ... hampignons
februari 2015 - januari 2018 - maart 2021
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Pasta met een groene pesto vind ik lekker ter afwisseling van de tomatensauzen: champignons, courgette en spinazie, pesto erbij en op het laatst nog cherrytomaatjes en wat pijnboompitjes.
Tomatensaus met linzen en groentes, zoiets als dit: https://www.lazycatkitchen.com/vegan-pa ... bolognese/
Hier een heleboel recepten voor pastagerechten: https://minimalistbaker.com/?s=pasta
Tomatensaus met linzen en groentes, zoiets als dit: https://www.lazycatkitchen.com/vegan-pa ... bolognese/
Hier een heleboel recepten voor pastagerechten: https://minimalistbaker.com/?s=pasta
DL1 juli '09 en DL2 mei '12
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Ipv room vind ik de haverroom van oatly echt heerlijk in gerechten
Mama van Fiene (8) en Lot (4) baby juli 2019
En ons lieve neefje woont ook bij ons
En ons lieve neefje woont ook bij ons
-
-
- Berichten: 726
- Lid geworden op: 02 mei 2011 09:09
- Hobbies: wandelen, lezen, yoga
- Locatie: Oostenrijk
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Pasta aglio e olio, met olijven en gedroogde tomaatjes en een handvol salade uit de tuin.
E. heeft 20 maanden borstvoeding gehad waarna ze het zelf wel genoeg vond!