Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Moderator: Mod_Forum_Voeden
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Vegan shoarma pizza van de new York pizza.
Want, tja, als zo'n mainstream keten tijdelijk een vegan optie heeft dan moet je dat wel stimuleren natuurlijk.
Was erg lekker maar jammer dat ze de vegan knoflooksaus vergeten waren (hadden we helaas ook niet in huis).
En prof grunschnabbel ijs na.
Want, tja, als zo'n mainstream keten tijdelijk een vegan optie heeft dan moet je dat wel stimuleren natuurlijk.
Was erg lekker maar jammer dat ze de vegan knoflooksaus vergeten waren (hadden we helaas ook niet in huis).
En prof grunschnabbel ijs na.
zl1 2017 - zl2 2021
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Wij aten linzensoep met een zelfgebakken brood
Mama van Fiene (8) en Lot (4) baby juli 2019
En ons lieve neefje woont ook bij ons
En ons lieve neefje woont ook bij ons
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Zl ligt in het ziekenhuis en ik merk dat ‘ff snel wat halen” best lastig is als je vegan eet. Dus ook hier de vegan pizza van newyork pizza op. Was best lekker alleen die stukjes shoarma vond ik niks. En gister patatjes met tomatenketchup. Lekker ongezond ook. Vanavond maar weer een poging tot koken
V (oktober 2013)
S (juli 2017)
S (juli 2017)
-
-
- Berichten: 802
- Lid geworden op: 30 jul 2013 17:15
- Hobbies: bergsport, fietsen, koken
- Locatie: 0318
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Ik vind vegan echt nog een uitdaging. Vandaag iets
gemaakt wat we echt geslaagd vonden:
Groentenschotel met courgette, paksoi en linzen.
https://foodness.nl/recipe/slanke-itali ... courgette/
gemaakt wat we echt geslaagd vonden:
Groentenschotel met courgette, paksoi en linzen.
https://foodness.nl/recipe/slanke-itali ... courgette/
mama van een zoon van september 2012, een dochter van augustus 2015 en een zoon van mei 2018
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Dit hebben wij vanavond gegeten. Erg lekker, gaan ee zeker nog eens etenbab schreef: ↑25 apr 2018 22:33Ik vind vegan echt nog een uitdaging. Vandaag iets
gemaakt wat we echt geslaagd vonden:
Groentenschotel met courgette, paksoi en linzen.
https://foodness.nl/recipe/slanke-itali ... courgette/
DL1 april 2016 DL2 januari 2019
https://www.vanlifetrip.com/
https://www.vanlifetrip.com/
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Ben wel in mijn nopjes met wat we vanavond aten. Erg lekker en grotendeels uit kliekjes/dingen die op moesten:
- geroosterde bieten uit de oven met munt en salie
- salade met gemengde sla, gebakken paprika, augurk en zonnebloempitten
- driebonensalade uit de Dikke Vegetariër van kikkererwten, sperziebonen en kidneybonen plus ui/knoflook en vinaigrette
- gegrilde tortillas
Het smaakt ook nog goed bij elkaar . Kleuter at er ook nog een restje mais bij, baby at ook een restje bloemkool.
- geroosterde bieten uit de oven met munt en salie
- salade met gemengde sla, gebakken paprika, augurk en zonnebloempitten
- driebonensalade uit de Dikke Vegetariër van kikkererwten, sperziebonen en kidneybonen plus ui/knoflook en vinaigrette
- gegrilde tortillas
Het smaakt ook nog goed bij elkaar . Kleuter at er ook nog een restje mais bij, baby at ook een restje bloemkool.
dochter 2014 en zoon 2017
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R ... it-de-oven ratatouille uit de oven, snel en makkelijk. Dit eten we met twee volwassenen en een peuter en hebben dan wat over. Wel de helft van de gnocchi en 2 vega(n)schnitzels ipv 4. Ik ben meestal niet zo van de vleesvervangers, maar iets knapperigs erbij is wel lekker.
februari 2015 - januari 2018 - maart 2021
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Ik maak de laatste tijd veel gebruik van vegan vleesvervangers. Ik merk dat ik nu ik langer vegan eet wat minder creatief word, geen zin meer om elke dag op zoek te gaan naar recepten.
Vanavond gebakken aardappels, tomaat/komkommersalade en vegan vissticks.
Vanavond gebakken aardappels, tomaat/komkommersalade en vegan vissticks.
V (oktober 2013)
S (juli 2017)
S (juli 2017)
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Kun je geen recepten herhalen die je eerder hebt geprobeerd? Ik zou denken dat je met 10-15 verschillenden maaltijden een heel eind bent wua variatie en dan begin je gewoon van voren af aan. En dan in die 10-15 ook een paar makkelijke recepten die je met minimale moeite in elkaar hebt zitten.
dochter 2014 en zoon 2017
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Ja, wij eten elke week wel een keer Mexicaans (min of meer hetzelfde bonen prutje met paprika's en rauwkost, soms met zoete aardappel of andersoortige bonen erbij) met tortilla/taco's, een keertje pasta, een keer indiaas, een keer agv(vervanger dus). Overigens niet altijd vegan maar waar de optie er is kies ik daar wel voor. Ik ga vanavond een recept proberen waar varkensmedaillons in horen eigenlijk, we vonden hem toen heel lekker en al tijden niet gemaakt omdat ik het vlees hier niet biologisch kan krijgen.
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Ja dat kan natuurlijk ook, maar ik blijf steeds verschillende dingen proberen in de hoop dat er soms iets bij zit wat dl eet> Want die eet nauwelijks 's avonds en het wordt er niet altijd gezelliger op aan tafel als ze weer eens iets niet wil. En dan zegt oma: "oh bij mij eet ze 2 borden lasagne" (zonder groente, met kilo's kaas)
V (oktober 2013)
S (juli 2017)
S (juli 2017)
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Wij hebben ook best wat recepten die we vaak eten (niet altijd vegan), gewoon succes recepten die altijd goed zijn en ik met m'n ogen dicht kan maken.
Hier zijn dat o.a.
Bonenschotel met wraps (kidney bonen, maïs, wortel, paprika en vaak nog wel andere groenten die ik nog heb)
Couscous met stoofschotel van kikkererwten, wortel en paprika
Rijst met Indonesische boontjes (of spruitjes in de winter) met kokosmelk en gebakken tofu met een ketjap of pindasaus
Gado Gado met lonton (blokjes kleefrijst )
Nasi/bami/basisopleiding
Gisteren hadden we pasta met paprika, courgette (uit eigen tuin ) en aubergine met tomatensaus. Lekker en simpel.
Hier zijn dat o.a.
Bonenschotel met wraps (kidney bonen, maïs, wortel, paprika en vaak nog wel andere groenten die ik nog heb)
Couscous met stoofschotel van kikkererwten, wortel en paprika
Rijst met Indonesische boontjes (of spruitjes in de winter) met kokosmelk en gebakken tofu met een ketjap of pindasaus
Gado Gado met lonton (blokjes kleefrijst )
Nasi/bami/basisopleiding
Gisteren hadden we pasta met paprika, courgette (uit eigen tuin ) en aubergine met tomatensaus. Lekker en simpel.
mama van een bende wilde apen. 2009, 2012, 2015
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Lastig dat ze zo slecht eet. En zulke oma's k kunnen beter wijselijk hun mond houdenLilotje schreef: ↑19 jun 2018 16:08Ja dat kan natuurlijk ook, maar ik blijf steeds verschillende dingen proberen in de hoop dat er soms iets bij zit wat dl eet> Want die eet nauwelijks 's avonds en het wordt er niet altijd gezelliger op aan tafel als ze weer eens iets niet wil. En dan zegt oma: "oh bij mij eet ze 2 borden lasagne" (zonder groente, met kilo's kaas)
mama van een bende wilde apen. 2009, 2012, 2015
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Haha een keer per week bij oma dus
Wij eten het Mexicaans ook wekelijks omdat alle kinderen dat heerlijk vinden, is er echt niks wat er goed ingaat?
En misschien gaat ze het ook wel meer waarderen als het bekend is, ze aan de smaken kan wennen door steeds een klein hapje te proeven.
Wij eten het Mexicaans ook wekelijks omdat alle kinderen dat heerlijk vinden, is er echt niks wat er goed ingaat?
En misschien gaat ze het ook wel meer waarderen als het bekend is, ze aan de smaken kan wennen door steeds een klein hapje te proeven.
-
-
- Berichten: 4697
- Lid geworden op: 25 jun 2012 13:52
- Hobbies: Lego sorteren
- tag: Bzzzzz... Scary-bij
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Hier worden nieuwe dingen ook meestal niet gewaardeerd, maar naarmate het vaker op tafel komt gaan ze het toch proeven/proberen.
Vorige week een stoofpotje gemaakt van aubergine, wortel, tomaat uit blik en kikkerkerwten. Lekker! Met afbakbrood erbij een heerlijk maaltje, en het was zo veel dat we er nog een keer van kunnen eten en dan is er nog over om mee te nemen naar m'n werk voor lunch
Vorige week een stoofpotje gemaakt van aubergine, wortel, tomaat uit blik en kikkerkerwten. Lekker! Met afbakbrood erbij een heerlijk maaltje, en het was zo veel dat we er nog een keer van kunnen eten en dan is er nog over om mee te nemen naar m'n werk voor lunch
ZL1 mei '12, ZL2 sept '14 & DL dec '17