Ik heb met een pakje biscuitmix gemaakt, volgens recept, alleen heb ik kleurstof toegevoegd. Daarna zoals op het pakje staat 40 minuten op 160gr in de oven gehad. Nu is mijn oven al wat ouder en ik heb het idee dat hij niet meer de perfecte temperatuur haalt, dus iets lager zit.
Na 40 min haalde ik mijn vorm eruit, de bovenkant van de taart ziet er op zich goed uit, maar H had het leuke idee er even aan te voelen en die ontdekte dus dat het eronder nog praktisch vloeibaar is (niet fijn dat ze voelde maar wel fijn dat ik er nu achter kom, en niet vanavond pas...).
Enig idee of ik dit nog bij kanw erken? Gewoon wat langer in de oven op 160? Op 180?
Spoedje! Biscuitmix
Moderator: Mod_Forum_Voeden
-
- Beheerder
- Berichten: 6805
- Lid geworden op: 27 aug 2010 13:11
- Hobbies: borduren, lezen, kleding maken
- Locatie: Hoog in Nederland
Spoedje! Biscuitmix
mama van D (08-2010), H (11-2012) en J (04-2015)
Ministash: Babylonia Prunella 4,9 | Girasol Mystica 5,2 | Wompat Pre-School Agua azul | Wompat Medium Iridescence Cuervo
Ministash: Babylonia Prunella 4,9 | Girasol Mystica 5,2 | Wompat Pre-School Agua azul | Wompat Medium Iridescence Cuervo
-
-
- Berichten: 7128
- Lid geworden op: 08 feb 2009 14:55
- Hobbies: Wat niet
- Locatie: Fryslân boppe!
Re: Spoedje! Biscuitmix
Langer op 160. Eventueel bovenkant afdekken met alu-folie als deze te donker dreigt te worden.
Opvoeden is met pijn loslaten wat je met liefde hebt opgebouwd
Trotse mem van 3 zonen '07, '08 en '14! ♡♡♡
Trotse mem van 3 zonen '07, '08 en '14! ♡♡♡
-
- Beheerder
- Berichten: 6805
- Lid geworden op: 27 aug 2010 13:11
- Hobbies: borduren, lezen, kleding maken
- Locatie: Hoog in Nederland
Re: Spoedje! Biscuitmix
Ok, dank dacht ik al, maar 0,0 ervaring met dit soort taart
Nu staat er cake in, dat is met een kwartiertje klaar, dan zet ik die andere er weer in
Nu staat er cake in, dat is met een kwartiertje klaar, dan zet ik die andere er weer in
mama van D (08-2010), H (11-2012) en J (04-2015)
Ministash: Babylonia Prunella 4,9 | Girasol Mystica 5,2 | Wompat Pre-School Agua azul | Wompat Medium Iridescence Cuervo
Ministash: Babylonia Prunella 4,9 | Girasol Mystica 5,2 | Wompat Pre-School Agua azul | Wompat Medium Iridescence Cuervo
-
-
- Berichten: 5549
- Lid geworden op: 02 mar 2011 11:01
- Hobbies: borduren haken lezen
- Locatie: zuid holland
Re: Spoedje! Biscuitmix
Biscuitmix gebruik ik eigenlijk net als cakebeslag, tegen einde vaktijdschrift steek ik er een prikker in om te controleren of het gaar is. Zo niet, dan langer in de oven laten en indien nodig bovenkant afdekken.Ckialita schreef:Ok, dank dacht ik al, maar 0,0 ervaring met dit soort taart
Nu staat er cake in, dat is met een kwartiertje klaar, dan zet ik die andere er weer in
Met een oventhermometer kun je controleren of je oven de temperatuur bereikt die je insteld.
Mama van dl (2008)
-
- Beheerder
- Berichten: 6805
- Lid geworden op: 27 aug 2010 13:11
- Hobbies: borduren, lezen, kleding maken
- Locatie: Hoog in Nederland
Re: Spoedje! Biscuitmix
hij ziet er nu droog uit, maar wel wat ingezakt in het midden. zal komen door t eerst uit de oven hebben... Ach, ik heb genoeg in huis om het vanavond opnieuw te proberen als het echt niet gelukt is
mama van D (08-2010), H (11-2012) en J (04-2015)
Ministash: Babylonia Prunella 4,9 | Girasol Mystica 5,2 | Wompat Pre-School Agua azul | Wompat Medium Iridescence Cuervo
Ministash: Babylonia Prunella 4,9 | Girasol Mystica 5,2 | Wompat Pre-School Agua azul | Wompat Medium Iridescence Cuervo
-
-
- Berichten: 1060
- Lid geworden op: 21 okt 2014 18:59
- Hobbies: Maak het zelf :)
- Locatie: Veluwe
Re: Spoedje! Biscuitmix
Mijn tip voor de ultieme luchtige biscuit die overal even hoog is;
Leg een natte lap rond je bakvorm. (dan groeit en fixeert jouw taart even snel in het midden als aan de rand.
Bak trapsgewijs; eerst 10 min op 150, dan 10 op 160 en tot slot op 170 tot ie gaar is.
Leg een natte lap rond je bakvorm. (dan groeit en fixeert jouw taart even snel in het midden als aan de rand.
Bak trapsgewijs; eerst 10 min op 150, dan 10 op 160 en tot slot op 170 tot ie gaar is.