Spoedje! Biscuitmix

Vanaf 6 maanden tot 80 jaar. Voor recepten, inspiratie en foto's.

Moderator: Mod_Forum_Voeden

Gebruikersavatar

Topic starter
Ckialita
Beheerder
Beheerder
Berichten: 6805
Lid geworden op: 27 aug 2010 13:11
Hobbies: borduren, lezen, kleding maken
Locatie: Hoog in Nederland

Spoedje! Biscuitmix

Ongelezen bericht door Ckialita » 07 apr 2017 15:58

Ik heb met een pakje biscuitmix gemaakt, volgens recept, alleen heb ik kleurstof toegevoegd. Daarna zoals op het pakje staat 40 minuten op 160gr in de oven gehad. Nu is mijn oven al wat ouder en ik heb het idee dat hij niet meer de perfecte temperatuur haalt, dus iets lager zit.
Na 40 min haalde ik mijn vorm eruit, de bovenkant van de taart ziet er op zich goed uit, maar H had het leuke idee er even aan te voelen [evil] en die ontdekte dus dat het eronder nog praktisch vloeibaar is [rolleyes] (niet fijn dat ze voelde maar wel fijn dat ik er nu achter kom, en niet vanavond pas...).
Enig idee of ik dit nog bij kanw erken? Gewoon wat langer in de oven op 160? Op 180?
mama van D (08-2010), H (11-2012) en J (04-2015)

Ministash: Babylonia Prunella 4,9 | Girasol Mystica 5,2 | Wompat Pre-School Agua azul | Wompat Medium Iridescence Cuervo

Gebruikersavatar

Petra1985

Berichten: 7128
Lid geworden op: 08 feb 2009 14:55
Hobbies: Wat niet
Locatie: Fryslân boppe!

Re: Spoedje! Biscuitmix

Ongelezen bericht door Petra1985 » 07 apr 2017 16:00

Langer op 160. Eventueel bovenkant afdekken met alu-folie als deze te donker dreigt te worden.
Opvoeden is met pijn loslaten wat je met liefde hebt opgebouwd

Trotse mem van 3 zonen '07, '08 en '14! ♡♡♡

Gebruikersavatar

Topic starter
Ckialita
Beheerder
Beheerder
Berichten: 6805
Lid geworden op: 27 aug 2010 13:11
Hobbies: borduren, lezen, kleding maken
Locatie: Hoog in Nederland

Re: Spoedje! Biscuitmix

Ongelezen bericht door Ckialita » 07 apr 2017 16:04

Ok, dank :) dacht ik al, maar 0,0 ervaring met dit soort taart [lol]
Nu staat er cake in, dat is met een kwartiertje klaar, dan zet ik die andere er weer in :)
mama van D (08-2010), H (11-2012) en J (04-2015)

Ministash: Babylonia Prunella 4,9 | Girasol Mystica 5,2 | Wompat Pre-School Agua azul | Wompat Medium Iridescence Cuervo


Petrak

Berichten: 5549
Lid geworden op: 02 mar 2011 11:01
Hobbies: borduren haken lezen
Locatie: zuid holland

Re: Spoedje! Biscuitmix

Ongelezen bericht door Petrak » 07 apr 2017 17:53

Ckialita schreef:Ok, dank :) dacht ik al, maar 0,0 ervaring met dit soort taart [lol]
Nu staat er cake in, dat is met een kwartiertje klaar, dan zet ik die andere er weer in :)
Biscuitmix gebruik ik eigenlijk net als cakebeslag, tegen einde vaktijdschrift steek ik er een prikker in om te controleren of het gaar is. Zo niet, dan langer in de oven laten en indien nodig bovenkant afdekken.
Met een oventhermometer kun je controleren of je oven de temperatuur bereikt die je insteld.
Mama van dl (2008)

Gebruikersavatar

Topic starter
Ckialita
Beheerder
Beheerder
Berichten: 6805
Lid geworden op: 27 aug 2010 13:11
Hobbies: borduren, lezen, kleding maken
Locatie: Hoog in Nederland

Re: Spoedje! Biscuitmix

Ongelezen bericht door Ckialita » 07 apr 2017 17:59

hij ziet er nu droog uit, maar wel wat ingezakt in het midden. zal komen door t eerst uit de oven hebben... Ach, ik heb genoeg in huis om het vanavond opnieuw te proberen als het echt niet gelukt is [lol]
mama van D (08-2010), H (11-2012) en J (04-2015)

Ministash: Babylonia Prunella 4,9 | Girasol Mystica 5,2 | Wompat Pre-School Agua azul | Wompat Medium Iridescence Cuervo


1en2en2

Berichten: 1060
Lid geworden op: 21 okt 2014 18:59
Hobbies: Maak het zelf :)
Locatie: Veluwe

Re: Spoedje! Biscuitmix

Ongelezen bericht door 1en2en2 » 08 apr 2017 07:55

Mijn tip voor de ultieme luchtige biscuit die overal even hoog is;
Leg een natte lap rond je bakvorm. (dan groeit en fixeert jouw taart even snel in het midden als aan de rand.
Bak trapsgewijs; eerst 10 min op 150, dan 10 op 160 en tot slot op 170 tot ie gaar is.

Plaats reactie