BBQ
Moderator: Mod_Forum_Voeden
BBQ
Zondag komen schoonzus, zwager en hun drie kinderen bij ons eten. We doen een bbq. Nu ben ik daar niet zo van. Ik vind het altijd zo'n gedoe. Koop stelselmatig veel te veel. En mis dan weer dingen. Ik kan dus wel tips.
Het liefst wil ik het eenvoudig houden. Dus niet tig soorten vlees en tig bijgerechten enzo.
Iemand goede tips?
Het liefst wil ik het eenvoudig houden. Dus niet tig soorten vlees en tig bijgerechten enzo.
Iemand goede tips?
(Pleeg)moeder van vier!
“Told you so.”
Sincerely,
your intuition
“Told you so.”
Sincerely,
your intuition
-
- Forum Eigenaar
- Berichten: 15926
- Lid geworden op: 30 mei 2009 14:20
- Hobbies: Dragen en Voeden
- tag: Bzzzz... Opperbij
- Locatie: Heerhugowaard ******** Eigenaar forum en blog voor Natuurlijk Ouderschap
- Contacteer:
Re: BBQ
Ga uit van een normale maaltijd, zoals jij die zou willen serveren.
Kijk welke onderdelen daarvan op de BBQ bereid kunnen worden.
Voilá, normale BBQ :-D
In deze tijd van het jaar is er weer volop mais, dat is heerlijk op de bbq.
Bereid (grote stukken) vlees met indirecte warmte: minder risico op verbranden, en zachter vlees. Ook minder gedoe tijdens het bbq-en, want je hebt dan nauwelijks omkijken naar het vlees.
De meeste groenten smaken heerlijk op de q. Evt blancheren van te voren.
Kijk welke onderdelen daarvan op de BBQ bereid kunnen worden.
Voilá, normale BBQ :-D
In deze tijd van het jaar is er weer volop mais, dat is heerlijk op de bbq.
Bereid (grote stukken) vlees met indirecte warmte: minder risico op verbranden, en zachter vlees. Ook minder gedoe tijdens het bbq-en, want je hebt dan nauwelijks omkijken naar het vlees.
De meeste groenten smaken heerlijk op de q. Evt blancheren van te voren.
DL1 2009 - DL2 2014
Dragen en Voeden *** Forum en Blog voor het bevorderen van Natuurlijk Ouderschap ***
Dragen en Voeden *** Forum en Blog voor het bevorderen van Natuurlijk Ouderschap ***
-
-
- Berichten: 4222
- Lid geworden op: 20 okt 2013 21:21
- Hobbies: druk druk druk met 4 kids
Re: BBQ
wij doen altijd:
2 stukken vlees per persoon (bij grote eters 3, kids krijgen een worstje of hamburger en een spiesje met bijvoorbeeld miniknakworstjes en perzik)
een lekkere salade
fruit (en dat kan prima een watermeloen in halve schijven zijn, ben je zo mee klaar)
stokbrood met kruidenboter
2 stukken vlees per persoon (bij grote eters 3, kids krijgen een worstje of hamburger en een spiesje met bijvoorbeeld miniknakworstjes en perzik)
een lekkere salade
fruit (en dat kan prima een watermeloen in halve schijven zijn, ben je zo mee klaar)
stokbrood met kruidenboter
-
-
- Berichten: 1872
- Lid geworden op: 06 dec 2013 13:33
- Hobbies: .
Re: BBQ
Ja idd gewoon twee stukjes vlees p.p. en dan bijvoorbeel wel vier verscfhillende vleessoorten maar niet teveel.
Verder is zelfgemaakte kruidenboter altijd een succes.. broodje erbij en een grote salade.
Wijntje erbij en achterover... enjoy!!
Verder is zelfgemaakte kruidenboter altijd een succes.. broodje erbij en een grote salade.
Wijntje erbij en achterover... enjoy!!
Re: BBQ
Wat wij een lekker toetje vinden van de Bbq is ananas schijven insmeren met een beetje bruine suiker en dan op de Bbq. Heel simpel.
Voor de kids zou ik nog komkommer en worteltjes neerzetten, eten ze tenminste alvast wat vitamine als ze moeten wachten op het vlees.
Voor de kids zou ik nog komkommer en worteltjes neerzetten, eten ze tenminste alvast wat vitamine als ze moeten wachten op het vlees.
Mama van 2 meiden DL1 27/03/09 en DL2 27/04/12
Re: BBQ
En zelfgemaakte knoflooksaus (biogarde/turkse/griekse yoghurt mayonaise en knoflook).
Zelf groentespiesjes maken. Paar bakken champignon ui paprika en courgette neerzeten. Kunnen kinderen hun eigen volgorde bepalen.
Gepofte aardappel eerst voorkoken, net als de mais.
Zelf groentespiesjes maken. Paar bakken champignon ui paprika en courgette neerzeten. Kunnen kinderen hun eigen volgorde bepalen.
Gepofte aardappel eerst voorkoken, net als de mais.
op moederdag '14 kwam onze kleine mup
-
- Moderator
- Berichten: 16276
- Lid geworden op: 10 aug 2012 20:26
- Hobbies: lezen
- Locatie: Gouda
Re: BBQ
Om niet te veel te hebben, of er iig niet mee te blijven zitten, doe ik altijd diepvrieshamburgers, en ik marineer zelf satévlees. Die eerste naar behoeven uit de vriezer halen, het laatste kan achteraf nog ingevroren worden.
Verder stokbrood met kruidenboter, groene salade en/of een bak aardappelsalade of huzarensalade.
Grote bak schepijs als toetje.
Verder stokbrood met kruidenboter, groene salade en/of een bak aardappelsalade of huzarensalade.
Grote bak schepijs als toetje.
Moeder van T (27-8-2011, 6 jr 4 mnd bv, en J (5-10-2015), 6 jr 9 mnd bv.
Ministash: Amazonas Boy * Hoppediz Oslo * Didymos gecko’s macchia * Little Frog Linnen Agat * Didymos Indio Aurora * Lenny Lamb Luna * Natibaby Starling * Bondolino Poplin grijs * Tula Toddler Dino's * R&R preschool Animal
Ministash: Amazonas Boy * Hoppediz Oslo * Didymos gecko’s macchia * Little Frog Linnen Agat * Didymos Indio Aurora * Lenny Lamb Luna * Natibaby Starling * Bondolino Poplin grijs * Tula Toddler Dino's * R&R preschool Animal
Re: BBQ
Ik hou niet zo van de typische te doorbakken worstjes en brochetten op de bbq. Wij doen meestal een hele gevulde cajunkip, dat is de dag ervoor vullen/marineren en de dag zelf geen werk meer, of varkenshaas gevuld met pistachepesto, of gevulde kalfsrollade, en dan een tweetal bijgerechten zoals tomatensalade met dressing van geroosterde tomaten en granaatappelpitten of parelcouscous. Laatst ook zelf hamburgers gemaakt en de diverse toppings op tafel gezet, was ook een succes.
zl: okt 2012 dl: april 2014
Re: BBQ
Zelf hamburgers bouwen zoals hierboven genoemd is, is hier altijd een succes! Heb je gelijk ook een leuke bezigheid voor de Kids
Hamburgerbroodjes kort grillen op de bbq. Bakjes op tafel met allerlei wat je lekker vindt. Wij houden van gekaramelliseerde uit of juist rauwe rode uit, stukjes augurk, tomaat, sla en een lekker sausje
Of wat hier ook altijd geslaagd is is een pan nasi en dan alleen sateetjes (of evt spare ribs en/of kippenpootjes) op de bbq. Lekkere salade erbij en dan heb je gewoon een lekkere gezonde maaltijd en niet zo snel te veel.
Hamburgerbroodjes kort grillen op de bbq. Bakjes op tafel met allerlei wat je lekker vindt. Wij houden van gekaramelliseerde uit of juist rauwe rode uit, stukjes augurk, tomaat, sla en een lekker sausje
Of wat hier ook altijd geslaagd is is een pan nasi en dan alleen sateetjes (of evt spare ribs en/of kippenpootjes) op de bbq. Lekkere salade erbij en dan heb je gewoon een lekkere gezonde maaltijd en niet zo snel te veel.
-
-
- Berichten: 7857
- Lid geworden op: 07 jul 2011 16:28
- Hobbies: met zl spelen, lezen, koken
- Locatie: Utrecht
Re: BBQ
Onderschat mijn man nietPaz schreef:Gepofte aardappel. Gewoon een schoongewassen aardappel met schil in zilverfolie wikkelen en op de bbq doen. Heel lekker met allioli . Supermakkelijk want kan niet fout gaan.
Voorkoken is idd een goede tip.
Ik zet ook altijd wat stokbroodjes en rauwkost op tafel.
Mama van grote jongen feb 2011 en kleine jongen feb 2018
-
-
- Berichten: 6746
- Lid geworden op: 18 dec 2013 17:52
- Hobbies: Naaien
Re: BBQ
Champignons vullen met roomkaas en even op de bbq
Haloumi vind ik ook lekker. En courgette in plakken.
Wij doen vaak 1-2 stukken vlees pp en de rest vooral groenten
Haloumi vind ik ook lekker. En courgette in plakken.
Wij doen vaak 1-2 stukken vlees pp en de rest vooral groenten
ZL1 1-4-2016, ZL2 11-11-2018
-
-
- Berichten: 8239
- Lid geworden op: 04 apr 2012 07:44
- Hobbies: mijn gezin en mijn werk
- Locatie: Ergens in het noorden
Re: BBQ
Groenten op spiesjes doe ik niet meer sinds ik ontdekt heb dat het ook in een bak van alufolie zo op de bbq kan. Ik koop (grof) gesneden wokgroenten kant en klaar. (Soort bekers bij AH) Eventueel nog een bakje champignons er door, wat olijfolie, zout, peper, knoflook. Bij AH koop ik ook stoomaardappeltjes in schil. Even stomen en dan in zo'n bak op de bbq. Lekker met kruidenboter, tzatziki of kruidenkaas wat dan toevallig ook weer lekker is op een stokbroodje. Verder een groene salade en wat vlees (twee a drievstukjes pp).
ZL1 2010, ZL2 2011 & ZL3 sept. '16
Re: BBQ
Zelf brood bakken is weer eens wat anders dan stokbrood ( http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1 ... e-barbecue), maïskolf (kan je ook voorkomen voor het gemak), stukken paprika grillen is ook lekker! En krieltjes voorgaren (kant en klaar syoomzakje magnetron) en marineren en op een spiesje.
februari 2015 - januari 2018 - maart 2021