Pagina 2 van 4

Re: eten mee - dagje uit

Geplaatst: 29 mei 2016 18:52
door Suuz
Ik neem meestal broodjes mee met zowel vleeswaren als kaas. Dat is nog nooit bedorven. Maar de eersten worden voor de lunch al gegeten. Verder neem ik krentenbollen met roomboter mee. En dan nog iets te snacken zoals tomaatjes, komkommer, kaas, wortel etc. Zelf eet ik geen brood. Ik neem zelf vaak soep in een thermos mee en een bak zelfgemaakte salade.

Re: eten mee - dagje uit

Geplaatst: 29 mei 2016 21:12
door mamamuis
Zojuist bananenbrood gebakken, ook erg lekker en denk ik ook invriesbaar en goed mee te nemen?

Thanks voor alle ideeën! Ik ga nog even proberen wat de kids allemaal lusten :)

Re: eten mee - dagje uit

Geplaatst: 29 mei 2016 21:19
door Pickle
Ja, bananenbrood is ideaal! Zo heb ik toentertijd Live8 overleeft [lol]

Re: eten mee - dagje uit

Geplaatst: 29 mei 2016 23:21
door Ellewies
Hier vaak geitenkaas wraps (geitenkaas, walnoten, honing, geb spek en lente ui) en bak met worteltjes/radijsjes etc met houmous en veel fruit :)


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Re: eten mee - dagje uit

Geplaatst: 30 mei 2016 09:21
door Mauw
Pickle schreef:Ja, bananenbrood is ideaal! Zo heb ik toentertijd Live8 overleeft [lol]
Idd, die was ik vergeten! Lusten we alledrie erg graag. Ik maak het volgens het recept van Julia Kang, meestal nog met kokos erdoor, en dan gewoon uitgieten op de bakplaat ipv in een cakevorm (dus wordt een soort dikke 'pannenkoek') - vind het zelf wel het lekkerst op de dag dat je het bakt.

Re: eten mee - dagje uit

Geplaatst: 30 mei 2016 18:04
door xillia
Wij nemen messtal brood/broodjes mee, met oa pindakaas, zuivelspread, kaas etc. Komkommerschijfjes ertussen zorgt dat het nog wat frisser blijft. Verder fruit dat in huis is, gedroogde dadels en soms baksels zoals muffins of voor iets hartigs eitje met (of zonder [wink] ) wat spek in muffinvormpjes in de oven.
Bananenbrood is idd ook een goede, en die appelkaneelmuffins zien er lekker uit! Ga ik van de week met zl bakken denk ik.

Re: eten mee - dagje uit

Geplaatst: 30 mei 2016 19:32
door Violette
Ik doe vaak vleeswaren die ook buiten de koelkast kunnen. Zoals salami of andere (gedroogde) worst. Wij hebben normaal nooit vleeswaren op brood, dus dat is een beetje een traktatie.

Ik deed ook wel eens een diepvriespizza afbakken en laten afkoelen en in kleine stukken snijden. Mee in aluminiumfolie.
Krentenbollen of mueslibollen hebben geen beleg nodig.

~tapatalk~

Re: eten mee - dagje uit

Geplaatst: 30 mei 2016 20:02
door Fluffy
Zo wat een variatie allemaal! Ik ben met uitjes dan weer heel makkelijk. Een zak krentenbollen en een zak mueslibollen haha. We sjouwen al met zoveel spullen en twee kinderen in een drager...

Re: eten mee - dagje uit

Geplaatst: 30 mei 2016 20:19
door Gin
Ik maak desem spelt rozijnen bolletjes: die vries ik in en op dag van vertrek gooi ik ze in mijn tas, dan zijn ze s middags net ontdooit en dus lekker vers.
Ik had nu ook een reep pure raw chocolade mee (toch wat lekkers maar niet al te slecht)
Pak crackers, die eten we zonder beleg dus als het niet op gaat kan het de volgende keer weer mee.
Nootjes en gedroogd fruit.
Zelfgemaakte knijpzakjes (of bakjes) met groente/fruit

We eten altijd als eerst het zware voedsel/fruit op zodat de rugzak lichter wordt [biggrin]

Re: eten mee - dagje uit

Geplaatst: 30 mei 2016 21:18
door mamamuis
Fluffy schreef:Zo wat een variatie allemaal! Ik ben met uitjes dan weer heel makkelijk. Een zak krentenbollen en een zak mueslibollen haha. We sjouwen al met zoveel spullen en twee kinderen in een drager...
Ik ook wel hoor, maar nu de uitjes nogal frequent worden wil ik toch graag wat alternatieven. En de middelste lust geen krentenbollen, daar zitten stukjes in... Mueslibollen evenzo [rolleyes]

Re: eten mee - dagje uit

Geplaatst: 30 mei 2016 21:34
door Graendel
Ik bak pizza, of bak gevulde broodjes (tonijn of ham en kaas) veel fruit. Druiven! Gekookte eieren. Dat soort dingen. Zo lang wij het heel lekker vinden, gaan we niks kopen

Verstuurd vanaf mijn D6603 met Tapatalk

Re: eten mee - dagje uit

Geplaatst: 30 mei 2016 21:48
door Ellewies
Gin schreef:Ik maak desem spelt rozijnen bolletjes: die vries ik in en op dag van vertrek gooi ik ze in mijn tas, dan zijn ze s middags net ontdooit en dus lekker vers.
Ik had nu ook een reep pure raw chocolade mee (toch wat lekkers maar niet al te slecht)
Pak crackers, die eten we zonder beleg dus als het niet op gaat kan het de volgende keer weer mee.
Nootjes en gedroogd fruit.
Zelfgemaakte knijpzakjes (of bakjes) met groente/fruit

We eten altijd als eerst het zware voedsel/fruit op zodat de rugzak lichter wordt [biggrin]
Heb je een recept van de deden spelt bolletjes?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Re: eten mee - dagje uit

Geplaatst: 30 mei 2016 21:50
door mamamuis
Graendel schreef:Ik bak pizza, of bak gevulde broodjes (tonijn of ham en kaas) veel fruit. Druiven! Gekookte eieren. Dat soort dingen. Zo lang wij het heel lekker vinden, gaan we niks kopen

Verstuurd vanaf mijn D6603 met Tapatalk
Oe gevulde broodjes met ham en kaas gaan ze lekker vinden, welk recept gebruik jij?

Re: eten mee - dagje uit

Geplaatst: 30 mei 2016 21:53
door Graendel
Brooddeeg, dan bolletje vormen. Deze plat maken en dan plakje kaas en ham er op. Kan mosterd bij. Oprollen. En op bakblik zetten. Brooddeeg is de broodbakmix van de aldi.

Verstuurd vanaf mijn D6603 met Tapatalk

Re: eten mee - dagje uit

Geplaatst: 30 mei 2016 21:54
door Gin
Ja, die weet ik uit mijn hoofd!
500 gr spelt bloem (ik heb 50 % volkoren en 50 % bloem)
220 ml water
125 gr desem (50% hydratie)
2 gr zout

Alles mengen en even stevig door kneden.
Na ongeveer 6 uur rijzen 275 gr krenten en rozijnen toevoegen en bolletjes vormen.
De bolletjes nog 1 uur laten rijzen.
18 min op 220 gr in voorverwarmde oven.

Als je bolletjes na vormen gelijk bakt zijn ze iets steviger. Langer dan 1 uur kan ook, maar smaken ze meer naar desem.



Verstuurd vanaf mijn LG-D802 met Tapatalk