Pagina 67 van 145

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Geplaatst: 01 apr 2019 21:01
door Boukje
Dank! Die gezeefde tomaten daar ging het inderdaad mis. Volgende week maar even een voorraad van inslaan. Hartige taart was even het plan maar ging te lang duren, uiteindelijk heeft ml van alles behalve de bonen fritatta gemaakt, was lekker. En de kinderen aten de boontjes met aardappelballetjes en hamburger uit de vriezer.

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Geplaatst: 14 apr 2019 08:09
door Siena11
Ik kocht bij de Lidl vers gistdeeg en verst korstdeeg, maar wat maak ik er mee?

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Geplaatst: 14 apr 2019 08:36
door pompedom11
Gistdeeg wordt brood en korstdeeg wordt taart of quiche

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Geplaatst: 14 apr 2019 08:36
door beppie
Korstdeeg; zoet of hartig? Ik neem aan hartig , dan zou ik er een heerlijke Engelse pie van maken. Sheperds pie of zoiets.

Gistdeeg; voor brood of broodjes? Dan zou ik me uitleven op een gevlochten brood. Dat ziet er altijd zo feestelijk uit. Maar je kunt ook voor een krenten/notenbrood gaan.

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Geplaatst: 14 apr 2019 10:31
door Wichie
Pizza wil ook nog van het gistdeeg

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Geplaatst: 14 apr 2019 11:30
door Siena11
Oeh genoeg lekkere tips. Zou kaneel broodjes ook lukken?

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Geplaatst: 14 apr 2019 16:56
door beppie
Siena11 schreef:
14 apr 2019 11:30
Oeh genoeg lekkere tips. Zou kaneel broodjes ook lukken?
Oh vast! Jum!

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Geplaatst: 06 mei 2019 11:09
door Wicky
Ik heb het idee dat ik slecht reageer op koemelk (opgeblazen, benauwdheid). Drinken doe ik het al nooit maar soms gebruik ik wel melk verwerkt tot pannenkoeken of pap. Mijn kinderen zijn niet gek op afwijken van het bekende - het lijken wel kinderen 😉 . Wat voor alternatieve melksoort heeft de meeste kans om bijv in pannenkoeken ook door man en kinderen geaccepteerd te worden?

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Geplaatst: 06 mei 2019 11:11
door Gin
Wicky schreef:
06 mei 2019 11:09
Ik heb het idee dat ik slecht reageer op koemelk (opgeblazen, benauwdheid). Drinken doe ik het al nooit maar soms gebruik ik wel melk verwerkt tot pannenkoeken of pap. Mijn kinderen zijn niet gek op afwijken van het bekende - het lijken wel kinderen 😉 . Wat voor alternatieve melksoort heeft de meeste kans om bijv in pannenkoeken ook door man en kinderen geaccepteerd te worden?
Amandelmelk wordt hier niet gewaardeerd. Water wel, rijstmelk ook.
Misschien is lactosevrije melk ook nog een oplossing?

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Geplaatst: 06 mei 2019 11:50
door Malmana
Amandelmelk vind ik zelf ook niet zo lekker (terwijl ik wel erg fan ben van amandelen).

Pannenkoeken doe ik al heel lang met water. De pannenkoek worden er iets minder goudkleurig van, maar verder smaakt het prima. Ook appelsap wordt wel als basis gebruikt in pannenkoekenrestaurants.

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Geplaatst: 06 mei 2019 13:17
door TruusdeMier
Ik zou ook eens lactosevrij melk proberen. Hier is de lactose niet uitgehaald, maar lactase aan toegevoegd. Qua smaak en bereiding hetzelfde.

Sojamelk vind ik met bereiding toch het meest overeenkomen met koemelk. Maar daar kan wel een soort van bonig smaakje aan zitten en is het afhankelijk van je gerecht, maar ook persoonlijke smaak, of je dat een probleem vindt.
Zo maakte ik nog wel eens een pudding met sojamelk met een smaakje (vanille of banaan). Je gebruikt dan wat minder suiker, omdat dit ook al in de sojamelk zit.
Ik vind overigens de bananensojamelk van Alpro erg lekker. Het is net Tjolk met de aap.

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Geplaatst: 06 mei 2019 13:33
door Wicky
Ooit heb ik een soya variant geprobeerd, ik geloof yoghurt. Dat vond ik muffig smaken, niet lekker fris.. Proef je die typische smaak ook als je het ergens in verwerkt? Tjolk hm tja dat vind ik vies. Dat is voor mij geen aanmoediging [lol] .

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Geplaatst: 06 mei 2019 13:36
door Mama_van_T
Ik zou ook eerst lactose arme melk proberen.

Sojamelk vind ik een flinke bijsmaak hebben. Ik vond pannenkoeken met sojamelk ook niet fijn bakken. De alpro soja vanille yoghurt vind ik wel erg lekker. In cake en soortgelijke baksels gebruik ik weleens sojamelk als het koemelkvrij moet zijn. Daar proef ik het niet in.
Rijstemelk smaakt vrij neutraal, wel wat zoeter dan koemelk.

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Geplaatst: 06 mei 2019 13:48
door TruusdeMier
Sojayoghurt vind ik wel meer naar karton smaken dan andere zuivelachtige soja dingen. Het is afhankelijk van je baksel hoe sterk het er doorheen smaakt, maar meestal proef je het wel. Het is aan jezelf (en je eigen smaakpapillen) hoe hinderlijk je dat vindt.
Ik moet wel zeggen dat ik de Mild&creamy eigenlijk niet naar bonen of karton vind smaken, maar ik heb alleen ervaring met de kokos, vanille en limoen/citroen-smaak, dus geen naturel.

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Geplaatst: 06 mei 2019 13:58
door Rosalinde
Pannenkoeken maak ik sinds mijn koemelkvrij dieet meestal met water. Oatly havermelk smaakt ook redelijk 'melkig'.

Sojayoghurt vind ik ook niet zo lekker en ik heb het idee dat het nadat het aangebroken is, steeds sterker naar soja gaat smaken. Custardpudding met sojamelk en cacao gemaakt vind ik nog wel acceptabel smaken en de Alpro sojaslagroom vond ik ook verrassend goed. Ik krijg vaak een pijnlijke tong van sojaproducten, dus ik eet dat zo min mogelijk.