Pagina 64 van 145

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Geplaatst: 22 jan 2019 08:49
door pompedom11
Alles uit de slowcooker, kan je gewoon op warmhpuden zetten als het klaar is en iedereen neemt wanneer hij wil.

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Geplaatst: 10 feb 2019 17:05
door Elstar
Waarom mislukken mijn baksels altijd?? 😂 ok dat is een te algemene vraag.

Hoe kan het nou dat als ik een Elstar appel gebruik voor een appeltaart (en dit volgens Google gewoon kan), dat ik dan toch een taart heb met onderin een half Gardameer? Ik had zelfs nog Iers minder appel gedaan dan het recept zei, omdat ik het wat veel vond. Er lag paneermeel onder de bodem. Hmmm nu ik er over na denk, had dat soms óp de bodem gemoeten? Klinkt logisch Haha!

Ok heb het opgezocht, dat heb ik niet goed gedaan. Maar de vorige keer deed ik het wel goed en toen was het weliswaar geen meer maar toch op z’n minst een plasje.

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Geplaatst: 10 feb 2019 17:53
door TruusdeMier
Ja, je legt een laagje (geen hele zandbak) paneermeel of iets anders dat de optie heeft tot binden (griesmeel, custardpoeder, maizena, besan, notenmeel, noem maar op) bovenop je deegbodem, onder de appels. En dan de appels zelf niet te nat aanmaken, geen hele liter citroensap of wat je er verder nog meer bijdoet. Een sappige appel geeft ook een vochtiger geheel. Een open deegdeksel, zoals een klassiek rastervlechtwerkje, laat de taart en de vulling zelf meer open, zodat er meer kan verdampen.
En niet te lang bakken. Deeg gaar en goudgeelbruin = goed.

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Geplaatst: 10 feb 2019 18:12
door Gin
Bij een plaatappeltaart (en bij pizza) bak ik het deeg eerst 10 min in de oven voor er iets op gaat

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Geplaatst: 10 feb 2019 18:52
door ivy1986
Inderdaad custard en ik meng ook altijd rozijnen door de appeltjes. Dat absorbeert ook vocht.

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Geplaatst: 11 feb 2019 10:05
door Wichie
Appels van te voren een kleine tien minuten inkoken en dan goed afgieten helpt ook

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Geplaatst: 11 feb 2019 19:16
door Mamato
Wat custard door de appels kan ook. Ik week de rozijnen ook niet, die nemen dan nog wat vocht op. En het deeg werkt ook mee, ik gebruik een recept voor stevige korst, anders heb ik onderaan ook nattigheid.

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Geplaatst: 11 feb 2019 19:52
door Rosalinde
Custard of maïzena door de appels mengen doe ik ook, net als rozijnen. Niet te veel suiker bij de appels, dat lijkt ook vocht uit de appels te onttrekken. Ik bak eigenlijk altijd appeltaart met kruimels erbovenop en heb nooit last van lekkende appels.

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Geplaatst: 11 feb 2019 21:59
door gempa
ik doe ongewelde rozijnen en geen suiker op mn appels, ik doe ze vaak even in de magnetron, maar ik heb eigenlijk nooit een plasje. ik doe appeltaart ook nooit zo lang in de oven idd, dan wordt de korst zo droogig. Voor luxe appeltaart leg ik bitterkoekjes op de bodem , mjam en neemt ook extra vocht op

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Geplaatst: 22 feb 2019 22:44
door Maartle
Als er slagroom in een taart moet (in dit geval banaancarameltaart, vulling slagroom en creme fraiche), zoeten jullie de slagroom dan ook?

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Geplaatst: 22 feb 2019 22:46
door mirte_g
Ik doe er in dat geval een zakje vanillesuiker in. Verder vind ik de bodem, caramel en bananen al ziet genoeg.

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Geplaatst: 23 feb 2019 09:01
door Gin
Ik zoet het ook licht. Anders vind ik het er minder lekker in smaken.

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Geplaatst: 28 feb 2019 11:10
door Wicky
Ik heb een halve broccoli, rode linzen (blikje), ui en aardappel. Als ik die samen kook en pureer zal dat dan een lekkere soep worden?

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Geplaatst: 28 feb 2019 11:13
door MeerMerel
Ik zou de broccoli eruit laten, stomen en met een lekker dipje als knapperig bijgerecht serveren. De rest wordt heerlijk met wat currypasta of currykruiden.

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Geplaatst: 28 feb 2019 14:54
door Wicky
Ook een goed idee!
Ik heb rijst gemengd met een flinke lepel linzen en de broccoli gegeten als lunch, met wat kerrie poeder toegevoegd aan het kookwater. Maak ik morgen een soep van de rest van de linzen met ui en aardappel.