Pagina 45 van 145

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Geplaatst: 11 mei 2018 12:26
door Mama_van_T
Alleen water en vruchtensap wordt keihard. Yoghurtijsjes e.d. blijven wat zachter.

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Geplaatst: 11 mei 2018 18:09
door Malmana
Ligt inderdaad aan de ingrediënten. En of je het in een vorm invriest of in een ijsmachine maakt. De laatste voegt door het continu roeren wel lucht toe.

Ingrediënten: suiker, alcohol en vet vriest niet/moeilijk in en blijft dus zachter dan al het andere.

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Geplaatst: 12 mei 2018 07:24
door Albertine
Dan geef ik het op. Ik had stille hoop op een soort van gezond alternatief maar meer suiker was ook de oplossing die we zelf hadden en dat wilde ik juist niet.

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Geplaatst: 12 mei 2018 07:32
door Wichie
Je zou er in de keukenmachine nog een soort slush puppie van kunnen proberen te draaien. Rietje erin en klaar.

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Geplaatst: 14 mei 2018 10:37
door Laura_G
Ik heb een blok tempeh nog in het plastic liggen, maar wel al een maand over de datum. Tempeh is natuurlijk soya met een schimmelcultuur. Maar 't schimmelt wel enthousiast (geen gekke kleurtjes).
Frituren en eten of niet?

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Geplaatst: 14 mei 2018 13:00
door MrsDaantje
Heb je de verpakking al geopend, of zit het nog in de originele (luchtdichte) verpakking?
Indien dat tweede zou ik gewoon een stukje bakken en proeven.
Indien al (eerder) geopend zou ik het weg gooien.

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Geplaatst: 14 mei 2018 19:14
door beppie
Albertine schreef:
12 mei 2018 07:24
Dan geef ik het op. Ik had stille hoop op een soort van gezond alternatief maar meer suiker was ook de oplossing die we zelf hadden en dat wilde ik juist niet.
IJsjes met als basis yoghurt of karnemelk zijn wat zachter. Karnemelk geeft een schilferig effect dat ik zelf erg lekker vind.

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Geplaatst: 14 mei 2018 19:24
door Violette
Wij maken ijsjes van vers fruit en (volle) yoghurt. Die zijn mijns inziens niet ongezond, wel lekker en niet super hard.

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Geplaatst: 14 mei 2018 21:21
door Albertine
Violette schreef:
14 mei 2018 19:24
Wij maken ijsjes van vers fruit en (volle) yoghurt. Die zijn mijns inziens niet ongezond, wel lekker en niet super hard.
Daar houd ik het ook maar bij. Vind ik ook gezond hoor, maar soms vind ik een waterijsje lekkerder.

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Geplaatst: 17 mei 2018 11:16
door ReneeLM
We gaan kamperen van t weekend, als ik morgenochtend (vrijdag) poffertjesbeslag maak en dit meeneem in ons koelkastje. Zou ik dit dan zaterdagavond kunnen gebruiken?

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Geplaatst: 17 mei 2018 11:26
door pompedom11
Ik zou het niet doen, zitten toch eieren in. Voor een keer een pakje kopen waar alleen melk bij hoeft?

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Geplaatst: 17 mei 2018 11:58
door ReneeLM
Ja dat kan, maar dan komen er denk ik alsnog klontjes in.. of ik moet m’n staafmixer meenemen.. met de hand kloppen geeft niet zo een glad beslag..

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Geplaatst: 17 mei 2018 12:08
door Fainne
Ze hebben ook van die flessen die je kan schudden. Scheelt klontjes.

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Geplaatst: 17 mei 2018 12:15
door Albertine
Maar als je een koelkastje op stroom hebt kan dat toch prima? Pannenkoekenbeslag maak ik juist liefst 1 a 2 dag en tevoren ivm smaak

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Geplaatst: 17 mei 2018 16:40
door Boukje
Als je het goed koel kan houden blijft dat echt wel 1,5 dag goed. Mij lijkt een garde meenemen handiger maar als je het goed kan vervoeren is het prima.