Kleine vragen topic d&vkeuken

Vanaf 6 maanden tot 80 jaar. Voor recepten, inspiratie en foto's.

Moderator: Mod_Forum_Voeden

Gebruikersavatar

MeerMerel

Berichten: 3312
Lid geworden op: 06 nov 2016 10:40
Hobbies: Op avontuur gaan

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door MeerMerel » 13 jun 2019 14:14

En nu heb ik zin in spekpannenkoeken!
Onze kinderen hebben een forumnaam. Malin (08-2013), Lotta (09-2018) en Seppe (05-2021). Tesja en ik zijn samen hun mama’s.

Gebruikersavatar

Elstar

Berichten: 10112
Lid geworden op: 21 jan 2013 13:57
Hobbies: DL, beetje crea bea bezig zijn
Locatie: Gelderland

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Elstar » 01 jul 2019 15:17

Why oh why heb ik áltijd schiftende boter?? Ik heb het voor deze cake speciaal gegoogled. Ingrediënten op gelijke temperatuur en eerst familie maken. Ok, uren heeft alles op het aanrecht gestaan. Boter met poedersuiker gaat goed. Dan ei 1, even in de schift en weer goed. Zo ook met ei 2 en 3. Maar bij ei 4 alsnog in de schift [dontknow]
Grote zus (2012) en kleine zus (2016)

Gebruikersavatar

Gin

Berichten: 7857
Lid geworden op: 07 jul 2011 16:28
Hobbies: met zl spelen, lezen, koken
Locatie: Utrecht

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Gin » 01 jul 2019 15:23

Elstar schreef:
01 jul 2019 15:17
Why oh why heb ik áltijd schiftende boter?? Ik heb het voor deze cake speciaal gegoogled. Ingrediënten op gelijke temperatuur en eerst familie maken. Ok, uren heeft alles op het aanrecht gestaan. Boter met poedersuiker gaat goed. Dan ei 1, even in de schift en weer goed. Zo ook met ei 2 en 3. Maar bij ei 4 alsnog in de schift [dontknow]
Intressant, ik heb het bijna nooit, 1x toen het ging onweren, dus ik denk meteen:ben je misschien erg statisch??
Mama van grote jongen feb 2011 en kleine jongen feb 2018

Gebruikersavatar

TruusdeMier

Berichten: 3928
Lid geworden op: 16 mei 2014 12:57
Hobbies: gebak
Locatie: 0164

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door TruusdeMier » 01 jul 2019 15:46

Heb ik ook nog nooit gehad. kan je eens een foto van het resultaat maken?
V (maart 2014), F en L (juli 2017), G (augustus 2020)

stash: Hoppediz Timbuktu maat 6, Calin Bleu Yummy Olive maat 6, Manduca BlackLine LovinLilac, Yaro La Vita Emerald Black RS

Gebruikersavatar

ReneeLM

Berichten: 1654
Lid geworden op: 07 jul 2016 14:33
Hobbies: genieten
Contacteer:

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door ReneeLM » 01 jul 2019 15:54

Misschien een andere mengkom gebruiken?
DL1 april 2016 DL2 januari 2019
https://www.vanlifetrip.com/

Gebruikersavatar

Wichie

Berichten: 6140
Lid geworden op: 16 sep 2015 20:33
Hobbies: vanalles

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Wichie » 01 jul 2019 19:26

Tussendoor een lepel bloem toegevoegd? Dat helpt doorgaans. Het water in het eiwit wil niet mengen met het vet in de boter, dus als je een kritische hoeveelheid eiwit toevoegt zonder iets om het mengsel te stabiliseren, dan gaat het schiften.
mamma van een wicht en een batteraaf

Gebruikersavatar

Elstar

Berichten: 10112
Lid geworden op: 21 jan 2013 13:57
Hobbies: DL, beetje crea bea bezig zijn
Locatie: Gelderland

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Elstar » 04 jul 2019 21:49

Ok, maar ik denk dat al die dames die antwoorden dat niet doen. Waarom schift het bij hen dan niet en bij mij wel?

De cake lukte trouwens wel, dat vergat ik nog te melden. Toen ik de bloem toevoegde (alles in 1x dus) trok de schift toch weg en was het beslag weer goed.

Ik las op internet nog ergens dat je ook niet te snel moet mixen en ik heb hem wel harder gezet bij ei nr 3 of 4. Dus dat zal ik de volgende keer niet doen.

Nu heb ik weer een nieuwe vraag [redface]
Ik heb vanavond met dl1 bladerdeeghapjes met cocktailworstjes gemaakt en die ongebakken in de koelkast gezet. Wat doe ik dan morgen met het bakken: lagere temperatuur of korter bakken?
Grote zus (2012) en kleine zus (2016)

Gebruikersavatar

MamaRF

Berichten: 9667
Lid geworden op: 19 dec 2011 15:13
Hobbies: Mijn meisjes, naaien, bakken
Locatie: Leiden

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door MamaRF » 04 jul 2019 21:52

Die snap ik niet helemaal, gewoon als normaal als je ze nog niet gebakken hebt lijkt mij?
F 11-2010 ♥ A 3-2013
***Unicorns for the win***

Gebruikersavatar

Elstar

Berichten: 10112
Lid geworden op: 21 jan 2013 13:57
Hobbies: DL, beetje crea bea bezig zijn
Locatie: Gelderland

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Elstar » 04 jul 2019 21:54

Oh nee suf van mij, je stopt ze natuurlijk ookniet bevroren in de oven als je ze direct afbakt. [lol]
Ok tralala niks gevraagd [whistle]
Grote zus (2012) en kleine zus (2016)

Gebruikersavatar

Freecell

Berichten: 10654
Lid geworden op: 04 mei 2009 21:54
Hobbies: ..
tag: Sneeuwengel in Bikini
Locatie: Noord

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Freecell » 04 jul 2019 21:57

[lol] en gewoon de oven in de gaten houden!
(onze oven gaat spontaan rare dingen doen als wij niet in de keuken zijn, pizza klaar? nee nog lang niet! Loop de keuken uit en binnen een minuut zijn ze zwart [think] wij vermoeden dat de tijd daar anders verloopt)
meestal gaat het goed

Gebruikersavatar

MamaRF

Berichten: 9667
Lid geworden op: 19 dec 2011 15:13
Hobbies: Mijn meisjes, naaien, bakken
Locatie: Leiden

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door MamaRF » 04 jul 2019 21:59

[lol] Happy to help [cool]
F 11-2010 ♥ A 3-2013
***Unicorns for the win***

Gebruikersavatar

vuursteenmeisje

Berichten: 6549
Lid geworden op: 28 dec 2014 05:35
Hobbies: koken

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door vuursteenmeisje » 04 jul 2019 22:07

Ik heb ook een vraagje. Als ik een geboorte traktatie zou willen voorbereiden. Lange vingers dopen in gesmolten chocolade en bestrooien met muisjes. En dat weer luchtdicht verpakken. Blijft dat dan een week of langer knapperig en lekker?

Gebruikersavatar

TruusdeMier

Berichten: 3928
Lid geworden op: 16 mei 2014 12:57
Hobbies: gebak
Locatie: 0164

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door TruusdeMier » 04 jul 2019 23:06

Nee.
Tenzij je gaat vacuumeren (schrijf je dat zo?) of sealen ofzo, maar dat trekt je koekje kapot.


Nog over de cake. Ik heb dat nooit (denk ik, geen foto gezien met wat je precies bedoelt), maar ik bewaar alles buiten de koelkast. Behalve de boter, maar die ligt bovenin de deur, dus relatief warm en ik haal hem er ruim op tijd uit.
Cakebeslag kan je ook makkelijk met de hand maken. Ik smelt dan wel bij voorkeur de boter en roer met de oppergarde.
V (maart 2014), F en L (juli 2017), G (augustus 2020)

stash: Hoppediz Timbuktu maat 6, Calin Bleu Yummy Olive maat 6, Manduca BlackLine LovinLilac, Yaro La Vita Emerald Black RS

Gebruikersavatar

tante Toos

Berichten: 3811
Lid geworden op: 09 feb 2013 16:10
Hobbies: tuinieren
Locatie: Utrecht

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door tante Toos » 04 jul 2019 23:10

Freecell schreef:
04 jul 2019 21:57
[lol] en gewoon de oven in de gaten houden!
(onze oven gaat spontaan rare dingen doen als wij niet in de keuken zijn, pizza klaar? nee nog lang niet! Loop de keuken uit en binnen een minuut zijn ze zwart [think] wij vermoeden dat de tijd daar anders verloopt)
[lol]
Zl 12-2012

Gebruikersavatar

Elstar

Berichten: 10112
Lid geworden op: 21 jan 2013 13:57
Hobbies: DL, beetje crea bea bezig zijn
Locatie: Gelderland

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Elstar » 05 jul 2019 08:53

Ja ligt vast aan de oven Freecell [whistle]
Grote zus (2012) en kleine zus (2016)

Plaats reactie