Kleine vragen topic d&vkeuken

Vanaf 6 maanden tot 80 jaar. Voor recepten, inspiratie en foto's.

Moderator: Mod_Forum_Voeden

Gebruikersavatar

Petra1985

Berichten: 7128
Lid geworden op: 08 feb 2009 14:55
Hobbies: Wat niet
Locatie: Fryslân boppe!

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Petra1985 » 01 mar 2018 13:51

Ja hoor
Opvoeden is met pijn loslaten wat je met liefde hebt opgebouwd

Trotse mem van 3 zonen '07, '08 en '14! ♡♡♡

Gebruikersavatar

Gin

Berichten: 7857
Lid geworden op: 07 jul 2011 16:28
Hobbies: met zl spelen, lezen, koken
Locatie: Utrecht

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Gin » 01 mar 2018 15:41

Ja zeker!

En de gozleme heb ik met gist gemaakt, was lekker!
Mama van grote jongen feb 2011 en kleine jongen feb 2018


Jessie9832

Berichten: 1872
Lid geworden op: 06 dec 2013 13:33
Hobbies: .

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Jessie9832 » 01 mar 2018 18:12

Smaakte prima!! Ik was bang dat het misschien zou gaan schiften.. geen idee hoe ik daarbij kom!

Gebruikersavatar

MissA

Berichten: 4221
Lid geworden op: 09 feb 2014 13:33
Hobbies: Koken, lezen, samen zijn

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door MissA » 25 mar 2018 14:29

Wat doen jullie met gepofte gierst? Ooit verkeerd gekocht en nu ligt het er maar. Zou het lekker zijn om chocola te smelten en dan over die gierst heen te doen?
DL: april 2013, ZL: mei 2016

Gebruikersavatar

Gin

Berichten: 7857
Lid geworden op: 07 jul 2011 16:28
Hobbies: met zl spelen, lezen, koken
Locatie: Utrecht

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Gin » 25 mar 2018 14:56

MissA schreef:
25 mar 2018 14:29
Wat doen jullie met gepofte gierst? Ooit verkeerd gekocht en nu ligt het er maar. Zou het lekker zijn om chocola te smelten en dan over die gierst heen te doen?
Dat klinkt erg lekker! Heb ik nooit met gierst geprobeerd maar wel met gepofte rijst. Dat was heerlijk maar niet heel lang te bewaren.
Gepofte gierst lijkt me ook lekker door de yogurt of over een bakje havermout.
Mama van grote jongen feb 2011 en kleine jongen feb 2018


-suuz-

Berichten: 900
Lid geworden op: 20 mei 2017 17:00
Hobbies: * * *

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door -suuz- » 25 mar 2018 16:33

...
Laatst gewijzigd door -suuz- op 31 aug 2019 22:45, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar

Wicky

Berichten: 10672
Lid geworden op: 16 jul 2012 12:46
Hobbies: o.a. kind, boek, tuin, fiets
tag: Bzzzz... Was-bij

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Wicky » 26 apr 2018 08:41

Ik wil als bijgerecht gemengde groenten met een kerriesaus serveren. Hoe zou ik de kerriesaus lekker zelf kunnen maken? Ik dacht aan kokosmelk en kerriepoeder als basis maar wat doe ik erbij om het wat meer body te geven?
Zoon juni 2011, zoon maart 2016

Als een kind zich niet ontwikkelt volgens het boekje, dan heb je niet het goede boekje

Gebruikersavatar

Wichie

Berichten: 6140
Lid geworden op: 16 sep 2015 20:33
Hobbies: vanalles

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Wichie » 26 apr 2018 09:30

Tomatenpuree wordt meen ik vaak gebruikt..
mamma van een wicht en een batteraaf

Gebruikersavatar

MamaRF

Berichten: 9667
Lid geworden op: 19 dec 2011 15:13
Hobbies: Mijn meisjes, naaien, bakken
Locatie: Leiden

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door MamaRF » 26 apr 2018 09:40

Tomatenpuree idd, maar ik vind een blikje tomatenblokjes erdoor ook lekker. En vaak doe ik er nog een dikke klodder turkse yoghurt door. En koriander voor de smaak als je daarvan houdt.
F 11-2010 ♥ A 3-2013
***Unicorns for the win***


pompedom11

Berichten: 6746
Lid geworden op: 18 dec 2013 17:52
Hobbies: Naaien

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door pompedom11 » 26 apr 2018 09:43

Mijn moeder maakt kerriesaus met een roux en monchou
ZL1 1-4-2016, ZL2 11-11-2018

Gebruikersavatar

Wicky

Berichten: 10672
Lid geworden op: 16 jul 2012 12:46
Hobbies: o.a. kind, boek, tuin, fiets
tag: Bzzzz... Was-bij

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Wicky » 26 apr 2018 23:21

Tomatenpuree daar zou ik nooit op gekomen zijn, bedankt voor de tip! Koriander is ook een goede daar zijn in elk geval 2 liefhebbers voor. Kan ik er evt ook los bij serveren voor wie er van houdt.
Zoon juni 2011, zoon maart 2016

Als een kind zich niet ontwikkelt volgens het boekje, dan heb je niet het goede boekje


Leonike

Berichten: 2154
Lid geworden op: 24 jan 2012 11:56
Hobbies: Te veel

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Leonike » 01 mei 2018 11:07

Ik gebruik voor kerriesaus altijd deze
https://www.euroma.nl/original-spices/curry-madras/

Er zit in:
paprika, kurkuma, ui, korianderzaad, witte peper, knoflook, komijnzaad, fenegriekzaad. Bevat geen toegevoegd zout


Albertine

Berichten: 2279
Lid geworden op: 23 sep 2013 12:44
Hobbies: koken en paarden
Locatie: gelderland

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Albertine » 11 mei 2018 10:15

Hoe zorg je ervoor dat zelfgemaakte ijsjes niet zo hard worden? Is daar een trucje voor?
Heb nu wel andere gekocht, van die calippo dingen van de Ikea met een dop dus misschien dat schudden het verschil kan maken.

Gebruikersavatar

Gin

Berichten: 7857
Lid geworden op: 07 jul 2011 16:28
Hobbies: met zl spelen, lezen, koken
Locatie: Utrecht

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Gin » 11 mei 2018 11:09

Ik denk dat het van de ingrediënten ook af hangt. Hoeveelheid suiker/vet.
Mama van grote jongen feb 2011 en kleine jongen feb 2018

Gebruikersavatar

Wichie

Berichten: 6140
Lid geworden op: 16 sep 2015 20:33
Hobbies: vanalles

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Wichie » 11 mei 2018 12:14

Drank erbij dan bevriest het niet helemaal [cheesygrin]
Was vast niet het antwoord dat je zocht [whistle]
mamma van een wicht en een batteraaf

Plaats reactie