Kleine vragen topic d&vkeuken

Vanaf 6 maanden tot 80 jaar. Voor recepten, inspiratie en foto's.

Moderator: Mod_Forum_Voeden

Gebruikersavatar

tante Toos

Berichten: 3811
Lid geworden op: 09 feb 2013 16:10
Hobbies: tuinieren
Locatie: Utrecht

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door tante Toos » 17 dec 2017 14:45

Met een bord er onder op een pan heet water.
En dan doe ik er zelf altijd nog een bord op.. maar dat zou lastig gaan op 70 sstuks..
Zl 12-2012

Gebruikersavatar

MissA

Berichten: 4220
Lid geworden op: 09 feb 2014 13:33
Hobbies: Koken, lezen, samen zijn

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door MissA » 17 dec 2017 15:16

Pannetjes water koken en dan op onderzettertje, pannenkoeken op een bord met Alu folie erover!
DL: april 2013, ZL: mei 2016

Gebruikersavatar

MissA

Berichten: 4220
Lid geworden op: 09 feb 2014 13:33
Hobbies: Koken, lezen, samen zijn

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door MissA » 17 dec 2017 15:17

Oh Haha dat wat tante Toos zegt dus..
DL: april 2013, ZL: mei 2016


Albertine

Berichten: 2279
Lid geworden op: 23 sep 2013 12:44
Hobbies: koken en paarden
Locatie: gelderland

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Albertine » 17 dec 2017 15:45

Doe ik normaal ook maar met 70 is het best lastig warm houden. Maar heb ze nu omwikkeld met folie en de helft in de oven en de helft op de pan

Gebruikersavatar

Boukje

Berichten: 7134
Lid geworden op: 29 mar 2012 13:31
Hobbies: ..
tag: Bzzzz... Diagonale bij

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Boukje » 19 dec 2017 18:14

En zijn ze warn gebleven? Te laat, maar op kamp waar altijd pannenkoeken werden gebakken voor 60 kinderen en 15 leiding werden ze altijd in een pan gedaan en dan in een slaapzak. Werkte perfect.
Mama van Aron (2010), Tim (2013) en Loïs (2017)

Gebruikersavatar

Lin-da

Berichten: 4756
Lid geworden op: 29 okt 2010 20:48
Hobbies: Lezen, de kinderen, vakantie

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Lin-da » 20 dec 2017 13:52

Ik gebruik voor het eerst een flessenpompoen, moet je die schillen voor gebruik of kan die ook ongeschild gebruikt worden?
Meestal werk ik met een gewonen oranje pompoen en die schil ik nooit
Mama van 2 meisjes sept' 05 en sept' 07

Gebruikersavatar

NmvS

Berichten: 4833
Lid geworden op: 17 feb 2008 10:15
Hobbies: vanalles

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door NmvS » 20 dec 2017 16:37

Deze hoef je ook niet te schillen

Gebruikersavatar

Mama_van_T
Moderator
Moderator
Berichten: 16274
Lid geworden op: 10 aug 2012 20:26
Hobbies: lezen
Locatie: Gouda

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Mama_van_T » 21 dec 2017 12:45

Snel vraagje: chocoladeglazuur zonder lactose, of helemaal melkvrij, hoe doe ik dat? Ik doe altijd ganache, mijn oudste zl kan wel tegen slagroom, maar er is 1 lactoseintolerant kindje in de klas.
Ik heb o.a. In huis: plantaardige melk, cacoa, poedersuiker, half pakje plantaardige margarine.
Moeder van T (27-8-2011, 6 jr 4 mnd bv, en J (5-10-2015), 6 jr 9 mnd bv.

Ministash: Amazonas Boy * Hoppediz Oslo * Didymos gecko’s macchia * Little Frog Linnen Agat * Didymos Indio Aurora * Lenny Lamb Luna * Natibaby Starling * Bondolino Poplin grijs * Tula Toddler Dino's * R&R preschool Animal


Mamato

Berichten: 2795
Lid geworden op: 24 jun 2013 21:27
Hobbies: Knutselen

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Mamato » 21 dec 2017 13:11

Poedersuiker, cacao en water zou moeten werken toch? Gewoon een suikerglazuur met cacao.
Mama van 3 kabouters uit 2012, 2014 en 2018


Albertine

Berichten: 2279
Lid geworden op: 23 sep 2013 12:44
Hobbies: koken en paarden
Locatie: gelderland

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Albertine » 21 dec 2017 13:47

Pannenkoeken waren goed warm gebleven :) nadat ik ze mee moest nemen hebben ze nog ruim een uur gestaan, ingepakt in aluminium folie en een handdoek en middenin waren ze zelfs nog heet.

Flespompoen kan heel goed met schil

Chocoglazuur zou ik ook met poedersuiker doen.

Gebruikersavatar

Mama_van_T
Moderator
Moderator
Berichten: 16274
Lid geworden op: 10 aug 2012 20:26
Hobbies: lezen
Locatie: Gouda

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Mama_van_T » 21 dec 2017 15:45

Ik heb het met poedersuiker glazuur gedaan. Zal later nog wel een foto posten.

Edit: hierbij de beloofde (crappy) foto. Naast het kerstboomtaartje de trifle die ik voor het oudersbuffet had gemaakt.
Moeder van T (27-8-2011, 6 jr 4 mnd bv, en J (5-10-2015), 6 jr 9 mnd bv.

Ministash: Amazonas Boy * Hoppediz Oslo * Didymos gecko’s macchia * Little Frog Linnen Agat * Didymos Indio Aurora * Lenny Lamb Luna * Natibaby Starling * Bondolino Poplin grijs * Tula Toddler Dino's * R&R preschool Animal


Albertine

Berichten: 2279
Lid geworden op: 23 sep 2013 12:44
Hobbies: koken en paarden
Locatie: gelderland

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Albertine » 22 dec 2017 09:16

Ziet er goed uit mama_van_t, was het ook lekker?

Vraagje, voor caramel koken uit een blikje gecondenseerde melk kom ik verschillende tijden tegen. Nu heb ik een beetje haast, wat is het kortste waar jullie goede ervaring mee hebben?

Gebruikersavatar

Okaasan

Berichten: 1886
Lid geworden op: 04 dec 2014 12:20
Hobbies: Tuinieren

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Okaasan » 22 dec 2017 11:22

Ziet er erg mooi uit mama van t.
Ik maak altijd deze chocotaart, maar dan zonder de jam er tussen. De ganache is ook prima.
1FEE0702-0C23-4454-9241-8AF58E74ADA0.jpeg
zoon mrt '15 en zoon mei '17


Metzonderhanden

Berichten: 6395
Lid geworden op: 07 okt 2009 10:57
Hobbies: .

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Metzonderhanden » 22 dec 2017 11:22

Gisteren heb ik in de slowcooker fudge gemaakt. Althans... geprobeerd. Ik heb me keurig aan de voorschriften gehouden, maar nu het goedje een nacht in de koelkast heeft gestaan, kan ik er nog geen mes in zetten om instagramwaardige foto's te maken. [wink]

Valt dit nog te redden? Gewoon in een pan mikken en dan toch nog maar een poosje doorroeren? Of in de oven? Nog langer in de slowcooker? Of meteen in de vuilnisbak?
voorheen marlett


Metzonderhanden

Berichten: 6395
Lid geworden op: 07 okt 2009 10:57
Hobbies: .

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Metzonderhanden » 22 dec 2017 11:25

Albertine schreef:
22 dec 2017 09:16
Ziet er goed uit mama_van_t, was het ook lekker?

Vraagje, voor caramel koken uit een blikje gecondenseerde melk kom ik verschillende tijden tegen. Nu heb ik een beetje haast, wat is het kortste waar jullie goede ervaring mee hebben?
Met een kwartier gewoon losse melk in de pan heb je caramel, wel goed blijven roeren.

In het blikje in het water duurt wel een uurtje of twee minimaal.
voorheen marlett

Plaats reactie