Kleine vragen topic d&vkeuken

Vanaf 6 maanden tot 80 jaar. Voor recepten, inspiratie en foto's.

Moderator: Mod_Forum_Voeden

Gebruikersavatar

Boukje

Berichten: 7135
Lid geworden op: 29 mar 2012 13:31
Hobbies: ..
tag: Bzzzz... Diagonale bij

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Boukje » 01 apr 2019 21:01

Dank! Die gezeefde tomaten daar ging het inderdaad mis. Volgende week maar even een voorraad van inslaan. Hartige taart was even het plan maar ging te lang duren, uiteindelijk heeft ml van alles behalve de bonen fritatta gemaakt, was lekker. En de kinderen aten de boontjes met aardappelballetjes en hamburger uit de vriezer.
Mama van Aron (2010), Tim (2013) en Loïs (2017)


Siena11

Berichten: 3329
Lid geworden op: 03 apr 2011 11:19
Hobbies: onze dochter, lezen
Locatie: Friesland

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Siena11 » 14 apr 2019 08:09

Ik kocht bij de Lidl vers gistdeeg en verst korstdeeg, maar wat maak ik er mee?


pompedom11

Berichten: 6746
Lid geworden op: 18 dec 2013 17:52
Hobbies: Naaien

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door pompedom11 » 14 apr 2019 08:36

Gistdeeg wordt brood en korstdeeg wordt taart of quiche
ZL1 1-4-2016, ZL2 11-11-2018


beppie

Berichten: 11939
Lid geworden op: 17 jul 2009 22:55

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door beppie » 14 apr 2019 08:36

Korstdeeg; zoet of hartig? Ik neem aan hartig , dan zou ik er een heerlijke Engelse pie van maken. Sheperds pie of zoiets.

Gistdeeg; voor brood of broodjes? Dan zou ik me uitleven op een gevlochten brood. Dat ziet er altijd zo feestelijk uit. Maar je kunt ook voor een krenten/notenbrood gaan.
zl S 11-2008

Gebruikersavatar

Wichie

Berichten: 6140
Lid geworden op: 16 sep 2015 20:33
Hobbies: vanalles

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Wichie » 14 apr 2019 10:31

Pizza wil ook nog van het gistdeeg
mamma van een wicht en een batteraaf


Siena11

Berichten: 3329
Lid geworden op: 03 apr 2011 11:19
Hobbies: onze dochter, lezen
Locatie: Friesland

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Siena11 » 14 apr 2019 11:30

Oeh genoeg lekkere tips. Zou kaneel broodjes ook lukken?


beppie

Berichten: 11939
Lid geworden op: 17 jul 2009 22:55

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door beppie » 14 apr 2019 16:56

Siena11 schreef:
14 apr 2019 11:30
Oeh genoeg lekkere tips. Zou kaneel broodjes ook lukken?
Oh vast! Jum!
zl S 11-2008

Gebruikersavatar

Wicky

Berichten: 10672
Lid geworden op: 16 jul 2012 12:46
Hobbies: o.a. kind, boek, tuin, fiets
tag: Bzzzz... Was-bij

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Wicky » 06 mei 2019 11:09

Ik heb het idee dat ik slecht reageer op koemelk (opgeblazen, benauwdheid). Drinken doe ik het al nooit maar soms gebruik ik wel melk verwerkt tot pannenkoeken of pap. Mijn kinderen zijn niet gek op afwijken van het bekende - het lijken wel kinderen 😉 . Wat voor alternatieve melksoort heeft de meeste kans om bijv in pannenkoeken ook door man en kinderen geaccepteerd te worden?
Zoon juni 2011, zoon maart 2016

Als een kind zich niet ontwikkelt volgens het boekje, dan heb je niet het goede boekje

Gebruikersavatar

Gin

Berichten: 7857
Lid geworden op: 07 jul 2011 16:28
Hobbies: met zl spelen, lezen, koken
Locatie: Utrecht

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Gin » 06 mei 2019 11:11

Wicky schreef:
06 mei 2019 11:09
Ik heb het idee dat ik slecht reageer op koemelk (opgeblazen, benauwdheid). Drinken doe ik het al nooit maar soms gebruik ik wel melk verwerkt tot pannenkoeken of pap. Mijn kinderen zijn niet gek op afwijken van het bekende - het lijken wel kinderen 😉 . Wat voor alternatieve melksoort heeft de meeste kans om bijv in pannenkoeken ook door man en kinderen geaccepteerd te worden?
Amandelmelk wordt hier niet gewaardeerd. Water wel, rijstmelk ook.
Misschien is lactosevrije melk ook nog een oplossing?
Mama van grote jongen feb 2011 en kleine jongen feb 2018

Gebruikersavatar

Malmana

Berichten: 8359
Lid geworden op: 06 dec 2015 11:55
Hobbies: muziek, creatief bezig zijn
Locatie: Midden Nederland

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Malmana » 06 mei 2019 11:50

Amandelmelk vind ik zelf ook niet zo lekker (terwijl ik wel erg fan ben van amandelen).

Pannenkoeken doe ik al heel lang met water. De pannenkoek worden er iets minder goudkleurig van, maar verder smaakt het prima. Ook appelsap wordt wel als basis gebruikt in pannenkoekenrestaurants.
"Calvin" 28-7-2018
“Saar” 15-10-2021
Uit liefde geboren, puur geluk.
neko switch derya deep, hoppediz hop-tye agadir, you-wa, hoppediz ringling los angeles rood, ellevill paisley smaragd maat 5, didymos ada light green maat 8, MaM watersling, close caboo lite, vipcarrier petrol bamboo

Gebruikersavatar

TruusdeMier

Berichten: 3928
Lid geworden op: 16 mei 2014 12:57
Hobbies: gebak
Locatie: 0164

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door TruusdeMier » 06 mei 2019 13:17

Ik zou ook eens lactosevrij melk proberen. Hier is de lactose niet uitgehaald, maar lactase aan toegevoegd. Qua smaak en bereiding hetzelfde.

Sojamelk vind ik met bereiding toch het meest overeenkomen met koemelk. Maar daar kan wel een soort van bonig smaakje aan zitten en is het afhankelijk van je gerecht, maar ook persoonlijke smaak, of je dat een probleem vindt.
Zo maakte ik nog wel eens een pudding met sojamelk met een smaakje (vanille of banaan). Je gebruikt dan wat minder suiker, omdat dit ook al in de sojamelk zit.
Ik vind overigens de bananensojamelk van Alpro erg lekker. Het is net Tjolk met de aap.
V (maart 2014), F en L (juli 2017), G (augustus 2020)

stash: Hoppediz Timbuktu maat 6, Calin Bleu Yummy Olive maat 6, Manduca BlackLine LovinLilac, Yaro La Vita Emerald Black RS

Gebruikersavatar

Wicky

Berichten: 10672
Lid geworden op: 16 jul 2012 12:46
Hobbies: o.a. kind, boek, tuin, fiets
tag: Bzzzz... Was-bij

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Wicky » 06 mei 2019 13:33

Ooit heb ik een soya variant geprobeerd, ik geloof yoghurt. Dat vond ik muffig smaken, niet lekker fris.. Proef je die typische smaak ook als je het ergens in verwerkt? Tjolk hm tja dat vind ik vies. Dat is voor mij geen aanmoediging [lol] .
Zoon juni 2011, zoon maart 2016

Als een kind zich niet ontwikkelt volgens het boekje, dan heb je niet het goede boekje

Gebruikersavatar

Mama_van_T
Moderator
Moderator
Berichten: 16276
Lid geworden op: 10 aug 2012 20:26
Hobbies: lezen
Locatie: Gouda

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Mama_van_T » 06 mei 2019 13:36

Ik zou ook eerst lactose arme melk proberen.

Sojamelk vind ik een flinke bijsmaak hebben. Ik vond pannenkoeken met sojamelk ook niet fijn bakken. De alpro soja vanille yoghurt vind ik wel erg lekker. In cake en soortgelijke baksels gebruik ik weleens sojamelk als het koemelkvrij moet zijn. Daar proef ik het niet in.
Rijstemelk smaakt vrij neutraal, wel wat zoeter dan koemelk.
Moeder van T (27-8-2011, 6 jr 4 mnd bv, en J (5-10-2015), 6 jr 9 mnd bv.

Ministash: Amazonas Boy * Hoppediz Oslo * Didymos gecko’s macchia * Little Frog Linnen Agat * Didymos Indio Aurora * Lenny Lamb Luna * Natibaby Starling * Bondolino Poplin grijs * Tula Toddler Dino's * R&R preschool Animal

Gebruikersavatar

TruusdeMier

Berichten: 3928
Lid geworden op: 16 mei 2014 12:57
Hobbies: gebak
Locatie: 0164

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door TruusdeMier » 06 mei 2019 13:48

Sojayoghurt vind ik wel meer naar karton smaken dan andere zuivelachtige soja dingen. Het is afhankelijk van je baksel hoe sterk het er doorheen smaakt, maar meestal proef je het wel. Het is aan jezelf (en je eigen smaakpapillen) hoe hinderlijk je dat vindt.
Ik moet wel zeggen dat ik de Mild&creamy eigenlijk niet naar bonen of karton vind smaken, maar ik heb alleen ervaring met de kokos, vanille en limoen/citroen-smaak, dus geen naturel.
V (maart 2014), F en L (juli 2017), G (augustus 2020)

stash: Hoppediz Timbuktu maat 6, Calin Bleu Yummy Olive maat 6, Manduca BlackLine LovinLilac, Yaro La Vita Emerald Black RS

Gebruikersavatar

Rosalinde

Berichten: 3610
Lid geworden op: 11 nov 2013 11:16
Hobbies: Bakken en breien

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Rosalinde » 06 mei 2019 13:58

Pannenkoeken maak ik sinds mijn koemelkvrij dieet meestal met water. Oatly havermelk smaakt ook redelijk 'melkig'.

Sojayoghurt vind ik ook niet zo lekker en ik heb het idee dat het nadat het aangebroken is, steeds sterker naar soja gaat smaken. Custardpudding met sojamelk en cacao gemaakt vind ik nog wel acceptabel smaken en de Alpro sojaslagroom vond ik ook verrassend goed. Ik krijg vaak een pijnlijke tong van sojaproducten, dus ik eet dat zo min mogelijk.
Ontzettend dankbaar: A 2014 B 2016 en C 2021

Plaats reactie