Wat eten we vandaag? Deel 2.
Moderator: Mod_Forum_Voeden
-
-
- Berichten: 2839
- Lid geworden op: 19 dec 2012 21:31
- Hobbies: naaien, breien, lezen
Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.
Ja wij ook! En helemaal omdat we dan een grote pan maken waardoor er nog meerdere porties de vriezer in gaan, zodat we er ook doordeweeks van kunnen eten.
| ZL1 2012 | | ZL2 2014 | | ZL3 2017 |
Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.
Wat leuk, die ken ik. Wist niet dat haar boeken door heel nl gebruikt wordenMrsDaantje schreef: ↑02 feb 2018 20:06Vanavond een deel van de pan boeuf bourgignon (of hoe schrijf je dat? ) die gistermiddag heeft staan stoven, de rest ligt al in de diepvries. Met aardappel-bloemkool-puree erbij. Was echt heel lekker, de stoof was heel goed gelukt al zeg ik het zelf. edit: en de jongens aten hun bord ook schoon leeg, zl2 wilde na z’n derde bord nog meer, maar toen was het toch wel op. ;-)
Komt uit het boek over stoven van Janneke Phillipi, echt een aanrader vind ik! Hebben er in twee maanden tijd nu al een stuk of 5?/6? verschillende stoof-gerechten uit gemaakt.
Jongensmama van zl1 2010- zl2 2011- zl3 2014 en zl4 30-12-2017
Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.
Ik vroeg het niet, maar evengoed nieuwsgierig-suuz- schreef: ↑03 feb 2018 09:16ML deed boodschappen; patat, kip en appelmoes. Patat wel zelf gemaakt en oven gebakken.
Vanavond gevulde zoete aardappelen van mijn favoriete receptensite (gesponsorde sausje laat ik voor wat t is ;-)) https://www.loveandlemons.com/black-be ... t-potato/
@Eses Ik heb ooit in Indonesië satésaus leren maken maar daar kwam geen pindakaas aan te pas; ik zal t recept voor je opzoeken als je wilt, het was niet echt ingewikkeld en ik maak het zelf altijd zo sindsdien, nog geen gado gado saus want die haal ik uit t zelfde zakje als ik dat eet
Jongensmama van zl1 2010- zl2 2011- zl3 2014 en zl4 30-12-2017
Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.
Sorry, weg ivm privé.
Laatst gewijzigd door -suuz- op 23 nov 2018 21:37, 1 keer totaal gewijzigd.
-
-
- Berichten: 9667
- Lid geworden op: 19 dec 2011 15:13
- Hobbies: Mijn meisjes, naaien, bakken
- Locatie: Leiden
Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.
Zelfgemaakte pizza, hij was heerlijk!
♥ F 11-2010 ♥ A 3-2013
***Unicorns for the win***
***Unicorns for the win***
-
-
- Berichten: 2839
- Lid geworden op: 19 dec 2012 21:31
- Hobbies: naaien, breien, lezen
Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.
HihiEses schreef: ↑03 feb 2018 17:22Wat leuk, die ken ik. Wist niet dat haar boeken door heel nl gebruikt wordenMrsDaantje schreef: ↑02 feb 2018 20:06Vanavond een deel van de pan boeuf bourgignon (of hoe schrijf je dat? ) die gistermiddag heeft staan stoven, de rest ligt al in de diepvries. Met aardappel-bloemkool-puree erbij. Was echt heel lekker, de stoof was heel goed gelukt al zeg ik het zelf. edit: en de jongens aten hun bord ook schoon leeg, zl2 wilde na z’n derde bord nog meer, maar toen was het toch wel op. ;-)
Komt uit het boek over stoven van Janneke Phillipi, echt een aanrader vind ik! Hebben er in twee maanden tijd nu al een stuk of 5?/6? verschillende stoof-gerechten uit gemaakt.
Nou ze staat ook regelmatig met recepten in de delicious geloof ik, dus was voor mij ook geen nieuwe naam ofzo. Waar ken jij haar dan van..? (als ik zo vrij mag zijn)
| ZL1 2012 | | ZL2 2014 | | ZL3 2017 |
Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.
Zelfde woonplaatsMrsDaantje schreef: ↑03 feb 2018 20:06HihiEses schreef: ↑03 feb 2018 17:22Wat leuk, die ken ik. Wist niet dat haar boeken door heel nl gebruikt wordenMrsDaantje schreef: ↑02 feb 2018 20:06Vanavond een deel van de pan boeuf bourgignon (of hoe schrijf je dat? ) die gistermiddag heeft staan stoven, de rest ligt al in de diepvries. Met aardappel-bloemkool-puree erbij. Was echt heel lekker, de stoof was heel goed gelukt al zeg ik het zelf. edit: en de jongens aten hun bord ook schoon leeg, zl2 wilde na z’n derde bord nog meer, maar toen was het toch wel op. ;-)
Komt uit het boek over stoven van Janneke Phillipi, echt een aanrader vind ik! Hebben er in twee maanden tijd nu al een stuk of 5?/6? verschillende stoof-gerechten uit gemaakt.
Nou ze staat ook regelmatig met recepten in de delicious geloof ik, dus was voor mij ook geen nieuwe naam ofzo. Waar ken jij haar dan van..? (als ik zo vrij mag zijn)
Jongensmama van zl1 2010- zl2 2011- zl3 2014 en zl4 30-12-2017
Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.
Sorry, weg ivm privé.
Laatst gewijzigd door -suuz- op 23 nov 2018 21:37, 1 keer totaal gewijzigd.
-
-
- Berichten: 2839
- Lid geworden op: 19 dec 2012 21:31
- Hobbies: naaien, breien, lezen
Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.
Oh wat grappig ze heeft geloof ik ook een dessert-kookboek geschreven, mijn zus is daar fan van.
| ZL1 2012 | | ZL2 2014 | | ZL3 2017 |
-
-
- Berichten: 3673
- Lid geworden op: 04 apr 2012 13:24
- Hobbies: thee drinken
Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.
We hadden vandaag een eendenboutje uit de diepvries met bulger met voor mij gebakken courgette met scheutje passata en vegan smeerkaas erdoor en de kids aten rauwkost
2 dagen reug burritos met rauwkost en gehakt.
Gister het gehakt dat over was gebruikt als basis van een pasta saus met een gebakken aubergine en passata met gnocchi erbij. Dat was echt lekker!
Morgen broccoli met knoflook uit de oven met voor de helft gnocchi en de helft bulger en zat ik eigenlijk te denken aan spareribs, maar neig ik nu meer richting een stukje zalm. Zalm in tomatensaus, is dat wat? ik heb nog passata over.
2 dagen reug burritos met rauwkost en gehakt.
Gister het gehakt dat over was gebruikt als basis van een pasta saus met een gebakken aubergine en passata met gnocchi erbij. Dat was echt lekker!
Morgen broccoli met knoflook uit de oven met voor de helft gnocchi en de helft bulger en zat ik eigenlijk te denken aan spareribs, maar neig ik nu meer richting een stukje zalm. Zalm in tomatensaus, is dat wat? ik heb nog passata over.
Dl 2011, ZL 2013 en kleine ZL 2016
Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.
@sjoba je postte een paar pagina’a terug een bericht met pro’s om drie keer per week te koken. Vond ik interessant en discussiewaardig. Is het een idee daar een apart topic over te openen? En wat verder op door te bomen?
(Pleeg)moeder van vier!
“Told you so.”
Sincerely,
your intuition
“Told you so.”
Sincerely,
your intuition
Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.
Vandaag wordt het iets met zuurkool. Heb alleen nog geen idee wat. Zit te denken aan een ovenschotel.
(Pleeg)moeder van vier!
“Told you so.”
Sincerely,
your intuition
“Told you so.”
Sincerely,
your intuition
Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.
Stamppot net niet rauwe andijvie. Ik ontdekte namelijk dat mijn kinderen het lekkerder vinden als de andijvie (heel) kort gekookt is.
@WZK hartige taart met zuurkool? Ook lekker..
@WZK hartige taart met zuurkool? Ook lekker..
DL: april 2013, ZL: mei 2016
Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.
Aardappel-preisoep (ook.vriezer leegmaken) en voor de.rest moet ik naar winkel want niks meer in huis. Onze vriezer bevat nog wat diepvriesfriet en ijs. Zal zl1 goed plan vinden maar dat bewaar ik nog maar even
Jongensmama van zl1 2010- zl2 2011- zl3 2014 en zl4 30-12-2017
-
-
- Berichten: 8359
- Lid geworden op: 06 dec 2015 11:55
- Hobbies: muziek, creatief bezig zijn
- Locatie: Midden Nederland
Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.
Stamppot boerenkool. Morgen wraps met zalm en avocado.
"Calvin" 28-7-2018
“Saar” 15-10-2021
Uit liefde geboren, puur geluk.
neko switch derya deep, hoppediz hop-tye agadir, you-wa, hoppediz ringling los angeles rood, ellevill paisley smaragd maat 5, didymos ada light green maat 8, MaM watersling, close caboo lite, vipcarrier petrol bamboo
“Saar” 15-10-2021
Uit liefde geboren, puur geluk.
neko switch derya deep, hoppediz hop-tye agadir, you-wa, hoppediz ringling los angeles rood, ellevill paisley smaragd maat 5, didymos ada light green maat 8, MaM watersling, close caboo lite, vipcarrier petrol bamboo