Wat eten we vandaag? Deel 2.
Moderator: Mod_Forum_Voeden
Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.
Hier was het een vleesprutje, met sperziebonen en rijst. De bonen staan de laatste tijd vaak op het menu omdat ze zo lekker weg-rapleyen.
♥6-17♥ ♥8-19♥
Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.
Gisteren was het pasta met zalm, broccoli, champignon en pestoroomsaus.
Vandaag rijst met sperziebonen met tomatenblokjes, spekjes, ui, ketjap en paprikakruiden.
Vandaag rijst met sperziebonen met tomatenblokjes, spekjes, ui, ketjap en paprikakruiden.
(Pleeg)moeder van vier!
“Told you so.”
Sincerely,
your intuition
“Told you so.”
Sincerely,
your intuition
-
-
- Berichten: 4371
- Lid geworden op: 29 aug 2015 21:10
- Hobbies: koken en scouting
- tag: Bzzz... Bij-na vergeten
- Locatie: Paterswolde
Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.
Ik moest vanavond naar de vk en had dl mee en toen we thuiskwamen stond de bobotie op tafel wat heb ik yovh een fijne ml (die weliswaar zo ongeveer alleen met pakjes kan koken maar zoveel fijner dan om 19 uur nog met een hongerige en vermoeide dreumes zelf te moeten komen)
A 24-2-2016, E 1-4-2018 & JW 27-8-2020
Mag ik vanavond in je dromen? Dan kan ik bij je blijven slapen...
Mag ik vanavond in je dromen? Dan kan ik bij je blijven slapen...
Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.
Klinkt toch heerlijk suuz!
Ml maakte vandaag hartige taart.
Ml maakte vandaag hartige taart.
Mama van Aron (2010), Tim (2013) en Loïs (2017)
Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.
Sorry, weg ivm privé.
Laatst gewijzigd door -suuz- op 23 nov 2018 21:32, 1 keer totaal gewijzigd.
-
- Beheerder
- Berichten: 6805
- Lid geworden op: 27 aug 2010 13:11
- Hobbies: borduren, lezen, kleding maken
- Locatie: Hoog in Nederland
Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.
Wij eten couscous met kipshoarma vandaag, met courgette, kikkererwten en tomaten
mama van D (08-2010), H (11-2012) en J (04-2015)
Ministash: Babylonia Prunella 4,9 | Girasol Mystica 5,2 | Wompat Pre-School Agua azul | Wompat Medium Iridescence Cuervo
Ministash: Babylonia Prunella 4,9 | Girasol Mystica 5,2 | Wompat Pre-School Agua azul | Wompat Medium Iridescence Cuervo
Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.
Gisteren macaroni met courgette, gehakt en een sausje met chili en tomaat. Golden oldie, erg lekker. De kinderen hebben alles schoon leeggegeten ondanks dat het best wat scherp was. Vanavond wordt het venkelstamp met zalm en garnalen of gele rijst met chorizo. Ben nog even aan het twijfelen.
(Pleeg)moeder van vier!
“Told you so.”
Sincerely,
your intuition
“Told you so.”
Sincerely,
your intuition
-
- Moderator
- Berichten: 16275
- Lid geworden op: 10 aug 2012 20:26
- Hobbies: lezen
- Locatie: Gouda
Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.
Er staat hier een bak pastasaus a la Mayo te ontdooien.
Moeder van T (27-8-2011, 6 jr 4 mnd bv, en J (5-10-2015), 6 jr 9 mnd bv.
Ministash: Amazonas Boy * Hoppediz Oslo * Didymos gecko’s macchia * Little Frog Linnen Agat * Didymos Indio Aurora * Lenny Lamb Luna * Natibaby Starling * Bondolino Poplin grijs * Tula Toddler Dino's * R&R preschool Animal
Ministash: Amazonas Boy * Hoppediz Oslo * Didymos gecko’s macchia * Little Frog Linnen Agat * Didymos Indio Aurora * Lenny Lamb Luna * Natibaby Starling * Bondolino Poplin grijs * Tula Toddler Dino's * R&R preschool Animal
-
-
- Berichten: 4222
- Lid geworden op: 20 okt 2013 21:21
- Hobbies: druk druk druk met 4 kids
Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.
mmmm!!!!
Dat aten wij maandag. En daar is nog een beetje van over.
dat eten we vanavond dus. Samen met een restje chinese tomatensoep, de kippensoep die ik gisteren voor onze zieke oudste maakte en een restje stamp uit de vriezer
Dat aten wij maandag. En daar is nog een beetje van over.
dat eten we vanavond dus. Samen met een restje chinese tomatensoep, de kippensoep die ik gisteren voor onze zieke oudste maakte en een restje stamp uit de vriezer
Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.
@wkz ,deze venkelstam van jou lees ik regelmatig hier en elke keer denk ik lijkt het mij nou lekker of nietWZK schreef: ↑17 jan 2018 12:28Gisteren macaroni met courgette, gehakt en een sausje met chili en tomaat. Golden oldie, erg lekker. De kinderen hebben alles schoon leeggegeten ondanks dat het best wat scherp was. Vanavond wordt het venkelstamp met zalm en garnalen of gele rijst met chorizo. Ben nog even aan het twijfelen.
Ik ben niet zo heel dol op venkel , maar zou het eigenlijk toch wel eens willen proberen, dus heb je een receptje voor mij?
Hier vanavond pasta met pesto roomsaus( deze wordt gemaakt door dl2) met broccoli erbij..
Mama van 2 meisjes sept' 05 en sept' 07
Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.
Die pasta aten wij van de week ook. Met zalm:
Venkelstamp is heel simpel. Je kookt de aardappelen en venkel samen in een pan. De venkel heb je fijn gesneden en de echt harde kern eruit en zonder het loof. Je kookt het tor de aardappelen gaar zijn giet het dan af.
Je doet er wat roomboter door en stampt het met een pureestamper. Je doet er gerookte zalm door die je al in stukjes hebt gesneden en van die roze garnaaltjes. Die roer je er helemaal door en warmen zo ietsjes mee. Ze hoeven biet verhit te worden want zijn al zo eetbaar. Het is een heel milde stamppot qua smaak. @Caroline maakte hem ook regelmatig. Volgens mij maakte zij een soort van rolletjes van de garnalen en zalm. Mijn manier is de vlotte kwak het er maar door manier.
O ja ik doe er meestal ook nog een scheut dille doorheen.
Venkelstamp is heel simpel. Je kookt de aardappelen en venkel samen in een pan. De venkel heb je fijn gesneden en de echt harde kern eruit en zonder het loof. Je kookt het tor de aardappelen gaar zijn giet het dan af.
Je doet er wat roomboter door en stampt het met een pureestamper. Je doet er gerookte zalm door die je al in stukjes hebt gesneden en van die roze garnaaltjes. Die roer je er helemaal door en warmen zo ietsjes mee. Ze hoeven biet verhit te worden want zijn al zo eetbaar. Het is een heel milde stamppot qua smaak. @Caroline maakte hem ook regelmatig. Volgens mij maakte zij een soort van rolletjes van de garnalen en zalm. Mijn manier is de vlotte kwak het er maar door manier.
O ja ik doe er meestal ook nog een scheut dille doorheen.
(Pleeg)moeder van vier!
“Told you so.”
Sincerely,
your intuition
“Told you so.”
Sincerely,
your intuition
Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.
Wij eten ook regelmatig die venkelstamp! De snelle versie dan. Heerlijk, inderdaad een milde smaak. Heel toegankelijk.
Vandaag hier weer eens bami.
Vandaag hier weer eens bami.
DL: april 2013, ZL: mei 2016
Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.
Gele rijst met chorizo, tomaten en doperwten gegeten. Iemand nog een beproefd recept voor een bobotie achtig recept zonder pakjes en zakjes met sperziebonen erin?
(Pleeg)moeder van vier!
“Told you so.”
Sincerely,
your intuition
“Told you so.”
Sincerely,
your intuition
Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.
Sorry, weg ivm privé.
Laatst gewijzigd door -suuz- op 23 nov 2018 21:31, 1 keer totaal gewijzigd.
Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.
Laatst deze gemaakt, heerlijk!
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R ... en-groente
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R ... en-groente