Wat eten we vandaag? Deel 2.
Moderator: Mod_Forum_Voeden
-
-
- Berichten: 8359
- Lid geworden op: 06 dec 2015 11:55
- Hobbies: muziek, creatief bezig zijn
- Locatie: Midden Nederland
Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.
Tortillatosti met salade.
"Calvin" 28-7-2018
“Saar” 15-10-2021
Uit liefde geboren, puur geluk.
neko switch derya deep, hoppediz hop-tye agadir, you-wa, hoppediz ringling los angeles rood, ellevill paisley smaragd maat 5, didymos ada light green maat 8, MaM watersling, close caboo lite, vipcarrier petrol bamboo
“Saar” 15-10-2021
Uit liefde geboren, puur geluk.
neko switch derya deep, hoppediz hop-tye agadir, you-wa, hoppediz ringling los angeles rood, ellevill paisley smaragd maat 5, didymos ada light green maat 8, MaM watersling, close caboo lite, vipcarrier petrol bamboo
-
- Beheerder
- Berichten: 6805
- Lid geworden op: 27 aug 2010 13:11
- Hobbies: borduren, lezen, kleding maken
- Locatie: Hoog in Nederland
Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.
Gisteren aten we in de kerk, jubileumfeest, en er was een heerlijk chinees buffet. Daar was nog zoveel van over dat iedereen die wilde, een bak mee mocht nemen naar huis. Ik heb een volle bak foe yong hai en een bak ku lu yuk en wat loempiaatjes meegekregen, vanavond wat rijst koken en ik ben klaar
mama van D (08-2010), H (11-2012) en J (04-2015)
Ministash: Babylonia Prunella 4,9 | Girasol Mystica 5,2 | Wompat Pre-School Agua azul | Wompat Medium Iridescence Cuervo
Ministash: Babylonia Prunella 4,9 | Girasol Mystica 5,2 | Wompat Pre-School Agua azul | Wompat Medium Iridescence Cuervo
Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.
Super makkelijke vegetarische lasagne.
Blik tomatenblokjes, verse spinazie, knoflook, kaas, room (evt)
- Spinazie wokken met knoflook
- Blik tomaten opentrekken en een laagje in de schaal schenken.
- Laagje lasange bladen.
- Laagje spinazie met wat room.
- Lasagnebladen
- Rest van de tomatenblokjes
- Kaas
Ik doe er ook weleens wat cherrytomaten bij/door.
Blik tomatenblokjes, verse spinazie, knoflook, kaas, room (evt)
- Spinazie wokken met knoflook
- Blik tomaten opentrekken en een laagje in de schaal schenken.
- Laagje lasange bladen.
- Laagje spinazie met wat room.
- Lasagnebladen
- Rest van de tomatenblokjes
- Kaas
Ik doe er ook weleens wat cherrytomaten bij/door.
Grote zus dec '14 en kleine zus mei '18
Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.
Vandaag een van mijn lievelings!
Pasta met verse tomatensaus, courgette, gesmolten geitenbrie en pijnboompitjes. Mmmmmm!
Pasta met verse tomatensaus, courgette, gesmolten geitenbrie en pijnboompitjes. Mmmmmm!
-
-
- Berichten: 2495
- Lid geworden op: 15 jul 2013 12:00
- Hobbies: koffie met een krantje
- Locatie: Groningen
Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.
@Mijk wat leuk dat je het vraagt!
Nodig:
een kilo (voor 2 volwassenen en een peuter die niks eet), anders anderhalf of twee kilo tomaten
Ui
Drie teentjes knoflook
Zout peper oregano olijfolie
Doen:
Snij de tomaten doormidden, leg ze in een ovenschaal met snijvlak naar boven. Niet stapelen! Dus waarschijnlijk twee ovenschalen nodig.
Stop er wat stukjes knoflook tussen, en wat stukken ui.
Bestrooi met peper en zout en ruim oregano.
Besprenkel ruim met olijfolie.
Zet in de oven, voorverwarmd mag, maar ben ik meestal te lui voor.
Ik doe: omgeveer 45 minuten op 180 graden. Af en toe kijken, zwart is niet goed. Beetje geblakerd aan een randje hier en daar is perfect.
Inhoud ovenschaal staafmixeren.
Klaar!
Dan erdoorheen doen wat je lekker vindt.
Kan dus met courgette (die 'kook' ik dan in de saus), pijnboompitjes en brie.(die smelt vanzelf in de saus.)
Ook lekker met uitgebakken spekjes of stukjes salami en kip.
Met bleekselderij, wortel, knolselderij in de winter.
Je kunt ook,paprika meebakken in de oven en meeblenderen, ook heel lekker.
En doe je er na het staafmixeren wat water en of wortelsap bij, dan wordt het tomatensoep.
Love it!
Nodig:
een kilo (voor 2 volwassenen en een peuter die niks eet), anders anderhalf of twee kilo tomaten
Ui
Drie teentjes knoflook
Zout peper oregano olijfolie
Doen:
Snij de tomaten doormidden, leg ze in een ovenschaal met snijvlak naar boven. Niet stapelen! Dus waarschijnlijk twee ovenschalen nodig.
Stop er wat stukjes knoflook tussen, en wat stukken ui.
Bestrooi met peper en zout en ruim oregano.
Besprenkel ruim met olijfolie.
Zet in de oven, voorverwarmd mag, maar ben ik meestal te lui voor.
Ik doe: omgeveer 45 minuten op 180 graden. Af en toe kijken, zwart is niet goed. Beetje geblakerd aan een randje hier en daar is perfect.
Inhoud ovenschaal staafmixeren.
Klaar!
Dan erdoorheen doen wat je lekker vindt.
Kan dus met courgette (die 'kook' ik dan in de saus), pijnboompitjes en brie.(die smelt vanzelf in de saus.)
Ook lekker met uitgebakken spekjes of stukjes salami en kip.
Met bleekselderij, wortel, knolselderij in de winter.
Je kunt ook,paprika meebakken in de oven en meeblenderen, ook heel lekker.
En doe je er na het staafmixeren wat water en of wortelsap bij, dan wordt het tomatensoep.
Love it!
-
-
- Berichten: 2495
- Lid geworden op: 15 jul 2013 12:00
- Hobbies: koffie met een krantje
- Locatie: Groningen
Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.
Oeh, wat klinkt dat lekker! Eerste vakantiedag vandaag, ik ga morgen op zoek naar een staafmixer in het huisje!
N. 01-04-2013 & R. 18-01-2015
Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.
Die gaat hier ook op het lijstje, lekker!
Onze favorieten van de afgelopen dagen: moussaka (supersimpel met heel veel groente), curry met kippendijen en zoete paprika en voor vanavond: gevulde puntpaprikas met gehakt, courgette en feta
Onze favorieten van de afgelopen dagen: moussaka (supersimpel met heel veel groente), curry met kippendijen en zoete paprika en voor vanavond: gevulde puntpaprikas met gehakt, courgette en feta
Moeder van gevoelige grote vent (april '13), lief droommeisje (november '14) en slimme doerak (maart '18)
-
-
- Berichten: 3241
- Lid geworden op: 30 jun 2012 19:55
- Hobbies: fotografie
- Locatie: Grunn - Stad
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.
Ik ben met deze hitte echt koos inspiratieloos en daarbij geen trek. Dus onze maaltijden zijn héél gevarieerd. Gisteren pasta met rode saus en salade. Daarvoor salade met geitenkaas. En daarvoor salade met noten. En daarvoor salade met ehm, weet ik niet meer. En vanavond gegrilde groente met salade.
Wat eten jullie met deze warmte?
Wat eten jullie met deze warmte?
ZL1 8/2012 --- ZL2 10/2014
-
-
- Berichten: 8359
- Lid geworden op: 06 dec 2015 11:55
- Hobbies: muziek, creatief bezig zijn
- Locatie: Midden Nederland
Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.
Gebakken druiven salade
Maaltijdsalade met sardientjes en croutons
Zelfgemaakte burger met tzatziki, komkommerzoetzuur of sla
Pastasalade
Gnocchi met zalm en sperziebonen
Zomerstamppot met rucola of veldsla of bietjes
En laatst aten we zuurkoolstamppot, meer omdat ik geen ideeën had en de zomerse ingrediënten uitverkocht waren.
Wraps met zalm en avocado, roomkaas en veldsla
Maar hier ook wel aardig wat hetzelfde.
Maaltijdsalade met sardientjes en croutons
Zelfgemaakte burger met tzatziki, komkommerzoetzuur of sla
Pastasalade
Gnocchi met zalm en sperziebonen
Zomerstamppot met rucola of veldsla of bietjes
En laatst aten we zuurkoolstamppot, meer omdat ik geen ideeën had en de zomerse ingrediënten uitverkocht waren.
Wraps met zalm en avocado, roomkaas en veldsla
Maar hier ook wel aardig wat hetzelfde.
"Calvin" 28-7-2018
“Saar” 15-10-2021
Uit liefde geboren, puur geluk.
neko switch derya deep, hoppediz hop-tye agadir, you-wa, hoppediz ringling los angeles rood, ellevill paisley smaragd maat 5, didymos ada light green maat 8, MaM watersling, close caboo lite, vipcarrier petrol bamboo
“Saar” 15-10-2021
Uit liefde geboren, puur geluk.
neko switch derya deep, hoppediz hop-tye agadir, you-wa, hoppediz ringling los angeles rood, ellevill paisley smaragd maat 5, didymos ada light green maat 8, MaM watersling, close caboo lite, vipcarrier petrol bamboo
Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.
Hier ook weinig trek in eten met warm weer. Vanavond eten we komkommer, tomaatjes, olijven en bacon met stokbrood en kruidenboter.
Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.
Ik heb meestal wel een goede eetlust ook als het warm is.
Vanavond eten we 'koude schotel ' aardappel, sperziebonen, wortels,doperwten en knakworst (vanmorgen alles gekookt) opgemaakt met ei, augurk, komkommer en tomaatjes uit eigen tuin.
Gister spaghetti met rode saus en salade van komkommer en tomaat.
Eergisteren couscous.
Vanavond eten we 'koude schotel ' aardappel, sperziebonen, wortels,doperwten en knakworst (vanmorgen alles gekookt) opgemaakt met ei, augurk, komkommer en tomaatjes uit eigen tuin.
Gister spaghetti met rode saus en salade van komkommer en tomaat.
Eergisteren couscous.
E aug 2014 M feb 2017
-
-
- Berichten: 9667
- Lid geworden op: 19 dec 2011 15:13
- Hobbies: Mijn meisjes, naaien, bakken
- Locatie: Leiden
Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.
Hier ook weinig inspiratie, vooral veel komkommer/tomaten/worteltjes in verschillende combinaties, los of in salades. Of simpele macaroni met spinazie, kruidenkaas en spekjes.
Vanavond beenham, turks brood en rauwkost met een dipje.
Vanavond beenham, turks brood en rauwkost met een dipje.
♥ F 11-2010 ♥ A 3-2013
***Unicorns for the win***
***Unicorns for the win***
-
-
- Berichten: 3725
- Lid geworden op: 30 jan 2013 18:12
- Hobbies: Naaien, koken
- tag: Polkadot!
Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.
We eten linzen salade. Geen vuur nodig, en heeerlijk!
Mama van drie
--------
--------
-
-
- Berichten: 3241
- Lid geworden op: 30 jun 2012 19:55
- Hobbies: fotografie
- Locatie: Grunn - Stad
- Contacteer:
Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.
Goeie tips!
Vanavond de oven aan was echt teveel gevraagd, dus ik heb de kinderen tosti's voorgeschoteld en zit zelf met een wijntje in de tuin. Zit nog steeds vol van m'n wat late lunch
Vanavond de oven aan was echt teveel gevraagd, dus ik heb de kinderen tosti's voorgeschoteld en zit zelf met een wijntje in de tuin. Zit nog steeds vol van m'n wat late lunch
ZL1 8/2012 --- ZL2 10/2014