Wat eten we vandaag? Deel 2.
Moderator: Mod_Forum_Voeden
Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.
Morgen gaat zl1 voor het eerst "helemaal zelf" koken. Hij mocht t zelf bedenken binnen kaders, we eten aardappelballetjes met broccoli én sperziebonen en gerookte zalm.
Mama van Aron (2010), Tim (2013) en Loïs (2017)
-
-
- Berichten: 1060
- Lid geworden op: 21 okt 2014 18:59
- Hobbies: Maak het zelf :)
- Locatie: Veluwe
Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.
Bedankt voor het recept Pien Pinda!
-
-
- Berichten: 9667
- Lid geworden op: 19 dec 2011 15:13
- Hobbies: Mijn meisjes, naaien, bakken
- Locatie: Leiden
Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.
DL1 heeft besloten dat ze elke zaterdag (en woensdag) kookles wilt. Ze heeft Mexicaanse gehakttaartjes uitgezocht, met een Mexicaanse salade erbij. Eerst samen boodschappen doen (en gekeken wat we al in huis hadden), daarna de keuken in. Ze heeft bijna alles zelf gedaan, ik heb alleen de zure room door de salade gemengd en een klein beetje geassisteerd bij het maken van de gehakttaartjes (en het eten uit de oven gehaald). Het was heerlijk!
♥ F 11-2010 ♥ A 3-2013
***Unicorns for the win***
***Unicorns for the win***
-
-
- Berichten: 4697
- Lid geworden op: 25 jun 2012 13:52
- Hobbies: Lego sorteren
- tag: Bzzzzz... Scary-bij
Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.
Wat leuk MamaRF! Ziet er geslaagd uit
ZL1 mei '12, ZL2 sept '14 & DL dec '17
Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.
Ziet er lekker uit! Heb je daar een receptje van ?
Mama van 2 meisjes sept' 05 en sept' 07
-
-
- Berichten: 9667
- Lid geworden op: 19 dec 2011 15:13
- Hobbies: Mijn meisjes, naaien, bakken
- Locatie: Leiden
Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.
Komt uit een oud Ikea receptenboek.
400gram rundergehakt, daar doe je 1 ei, 2 theelepels mexicaanse/taco kruiden door, 3 eetlepels paneermeel, 2 eetlepels maiskorrels, 1 lente ui in ringetjes, en 3 eetlepels rode paprika blokjes. Goed mengen en wij deden het dus in een ingevette muffinvorm, oorspronkelijk zou je eenpersoons ovenschaaltjes moeten gebruiken, maar die hebben we niet. 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Mexicaanse salade (eigen recept): ijsbergsla (wij gebruikten kant en klaar uit een zakje avn 200 gram), rest van het blikje mais, blikje kidneybonen, rest van de paprika in blokjes, tomaten in stukken, geraspte kaas naar smaak, 2 a 3 eetlepels zure room. Goed mengen.
400gram rundergehakt, daar doe je 1 ei, 2 theelepels mexicaanse/taco kruiden door, 3 eetlepels paneermeel, 2 eetlepels maiskorrels, 1 lente ui in ringetjes, en 3 eetlepels rode paprika blokjes. Goed mengen en wij deden het dus in een ingevette muffinvorm, oorspronkelijk zou je eenpersoons ovenschaaltjes moeten gebruiken, maar die hebben we niet. 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Mexicaanse salade (eigen recept): ijsbergsla (wij gebruikten kant en klaar uit een zakje avn 200 gram), rest van het blikje mais, blikje kidneybonen, rest van de paprika in blokjes, tomaten in stukken, geraspte kaas naar smaak, 2 a 3 eetlepels zure room. Goed mengen.
♥ F 11-2010 ♥ A 3-2013
***Unicorns for the win***
***Unicorns for the win***
Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.
Dank je wel! Ik heb een dl die erg van Mexicaans houd maar ik kwam ze alleen maar tegen in bladerdeeg maar dat is weer zo machtig gelijk.
Mama van 2 meisjes sept' 05 en sept' 07
-
-
- Berichten: 3928
- Lid geworden op: 16 mei 2014 12:57
- Hobbies: gebak
- Locatie: 0164
Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.
Wat leuk! Ik denk dat V ze ook wel leuk zal vinden om te maken.
V (maart 2014), F en L (juli 2017), G (augustus 2020)
stash: Hoppediz Timbuktu maat 6, Calin Bleu Yummy Olive maat 6, Manduca BlackLine LovinLilac, Yaro La Vita Emerald Black RS
stash: Hoppediz Timbuktu maat 6, Calin Bleu Yummy Olive maat 6, Manduca BlackLine LovinLilac, Yaro La Vita Emerald Black RS
-
-
- Berichten: 3928
- Lid geworden op: 16 mei 2014 12:57
- Hobbies: gebak
- Locatie: 0164
Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.
Hier staat er een pan stoofvlees op. Straks nog aardappelpuree erbij en nog nader te bepalen groente.
V (maart 2014), F en L (juli 2017), G (augustus 2020)
stash: Hoppediz Timbuktu maat 6, Calin Bleu Yummy Olive maat 6, Manduca BlackLine LovinLilac, Yaro La Vita Emerald Black RS
stash: Hoppediz Timbuktu maat 6, Calin Bleu Yummy Olive maat 6, Manduca BlackLine LovinLilac, Yaro La Vita Emerald Black RS
Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.
Ik had weer even nieuwe (en vegetarische) inspiratie nodig dus snuffelde wat rond op ikbenirisniet.nl.
En toen aten we vandaag ineens groentepaella, en eerder deze week al noodlesoep, couscous met gegrild bloemkool en salade met gegrilde aubergine en linzen. Lekker!
En toen aten we vandaag ineens groentepaella, en eerder deze week al noodlesoep, couscous met gegrild bloemkool en salade met gegrilde aubergine en linzen. Lekker!
Mama van Aron (2010), Tim (2013) en Loïs (2017)
-
-
- Berichten: 3329
- Lid geworden op: 03 apr 2011 11:19
- Hobbies: onze dochter, lezen
- Locatie: Friesland
Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.
Klinkt lekker Boukje.
Wij aten simpele boerenkool stamppot met een vega gehaktbal.
Wij aten simpele boerenkool stamppot met een vega gehaktbal.
-
-
- Berichten: 8359
- Lid geworden op: 06 dec 2015 11:55
- Hobbies: muziek, creatief bezig zijn
- Locatie: Midden Nederland
Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.
Bonenschotel!
"Calvin" 28-7-2018
“Saar” 15-10-2021
Uit liefde geboren, puur geluk.
neko switch derya deep, hoppediz hop-tye agadir, you-wa, hoppediz ringling los angeles rood, ellevill paisley smaragd maat 5, didymos ada light green maat 8, MaM watersling, close caboo lite, vipcarrier petrol bamboo
“Saar” 15-10-2021
Uit liefde geboren, puur geluk.
neko switch derya deep, hoppediz hop-tye agadir, you-wa, hoppediz ringling los angeles rood, ellevill paisley smaragd maat 5, didymos ada light green maat 8, MaM watersling, close caboo lite, vipcarrier petrol bamboo
Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.
Vandaag spaghetti met gehaktballetjes en tomatensaus. Had ik ineens zo'n zin in!
En toe een minimagnum. Hmmmmm!
En toe een minimagnum. Hmmmmm!
Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.
Ik kook vandaag op de skottle op de camping.
Gebakken krielaardappeltjes met spekjes, champignon en paprika met bietjessalade.
Gebakken krielaardappeltjes met spekjes, champignon en paprika met bietjessalade.
(Pleeg)moeder van vier!
“Told you so.”
Sincerely,
your intuition
“Told you so.”
Sincerely,
your intuition
-
-
- Berichten: 1641
- Lid geworden op: 25 jan 2018 20:10
- Hobbies: Ademwerk, Permacultuur, koken
- Locatie: De Wijk
Re: Wat eten we vandaag? Deel 2.
Oee bietjessalade!
Wij aten gebakken zalmmoot met salade van sperziebonen, tomaat, komkommer, rucola en geroosterde kikkerwten
Wij aten gebakken zalmmoot met salade van sperziebonen, tomaat, komkommer, rucola en geroosterde kikkerwten
Mama van een sportman 2011, een kunstenaar 2013 en een klein wichie/floddertje 2018ademcoachingdoulaio