Deel je favo chocolademelk-receptjes
Moderator: Mod_Forum_Voeden
Deel je favo chocolademelk-receptjes
De dagen worden korter, de avonden killer. Kaarsjes komen weer op tafel en als de kindjes op bed liggen (en ook al eerder hoor ) mag ik weer graag een lekkere mok chocolademelk maken maar ik wil wel een beetje variatie
Ik neem vaak suiker/cacao 1:1 en voeg toe (niet tegelijk hoor )
- beetje cayennepeper
- snufje koekkruiden
- beetje spelen met de verhoudingen suiker/cacao
En owh, graag met een klodder slagroom en een stapel speculaasjes maar dat heb ik niet vaak in huis
Maar goed, spam jouw lievelingschocolademelk recept
Ik neem vaak suiker/cacao 1:1 en voeg toe (niet tegelijk hoor )
- beetje cayennepeper
- snufje koekkruiden
- beetje spelen met de verhoudingen suiker/cacao
En owh, graag met een klodder slagroom en een stapel speculaasjes maar dat heb ik niet vaak in huis
Maar goed, spam jouw lievelingschocolademelk recept
-
-
- Berichten: 7857
- Lid geworden op: 07 jul 2011 16:28
- Hobbies: met zl spelen, lezen, koken
- Locatie: Utrecht
Re: Deel je favo chocolademelk-receptjes
Ik doe rijstemelk met 1 theelepel rauwe cacaopoeder. Voor zl koud en voor mij warm. Soms met gewone melk of amandelmelk maar rijst melk blijft favoriet.
Nooit aan gedacht om er kaneel of koekkruiden door te doen, ga ik snel proberen! Leuk!
Nooit aan gedacht om er kaneel of koekkruiden door te doen, ga ik snel proberen! Leuk!
Mama van grote jongen feb 2011 en kleine jongen feb 2018
-
-
- Berichten: 17415
- Lid geworden op: 17 jun 2010 10:29
- Hobbies: D&V'en, naaien
- tag: Rondleider extra ordinaire
- Locatie: W-Vl
- Contacteer:
Re: Deel je favo chocolademelk-receptjes
Met een marshmallow erbij!
Of heel decadent met kokosmelk maken, zo romig en vol van smaak (wel deels verdund met water dus) en met echte chocola, veel lekkerder dan cacao
Of heel decadent met kokosmelk maken, zo romig en vol van smaak (wel deels verdund met water dus) en met echte chocola, veel lekkerder dan cacao
M
-
- Forum Eigenaar
- Berichten: 15925
- Lid geworden op: 30 mei 2009 14:20
- Hobbies: Dragen en Voeden
- tag: Bzzzz... Opperbij
- Locatie: Heerhugowaard ******** Eigenaar forum en blog voor Natuurlijk Ouderschap
- Contacteer:
Re: Deel je favo chocolademelk-receptjes
Mmmmmm hot chocolate... :-)
Allereerst de makkelijke 'instant choc' versie: klik
Die mix heb ik meestal wel staan voor chocolademelk op mijn werk ofzo. Ergens waar ik geen melk heb maar wel heet water.
Dan is de thuis-versie. Die is simpel.
Goede kwaliteit pure chocolade + hete melk. Alleen dát is echt chocolademelk. Zelfs DL kan het tegenwoordig zelf maken. Voor het gemak schuimt ze melk op in de nespresso-melkopschuimer, gooit wat pure callets (DL wil in haar choc gelukkig ook alleen maar puur en geen melkchoc) in een grote beker, warme opgeschuimde melk + schuim op de callets gieten, roeren klaar.
Wil ik decadenter doen en heb ik meer tijd, dan warm ik melk op in opschuimer en intussen een beetje slagrom verhitten in een pannetje op het vuur en maak de choc met half slagroom half melk.
Decoratie: Lobbig geklopte slagroom (niet té stijf) met wat kokosbloesemsuiker.
Meer heb je niet nodig :-)
(DL is nu al een chocolademelksnob ;-) Pogingen van oma's etc. om haar "chocomel" te laten drinken lopen uit op veel gesputter en geklaag van: "dit is absoluut geen chocolademelk, te zoet en waar is de chocolade" :-P)
**Edit**
Ooooooohh.... nu heb ik trek ik chocolademelk en mijn callets zijn op :-((((( (Was vandaag nieuwe aan het bestellen)
Allereerst de makkelijke 'instant choc' versie: klik
Die mix heb ik meestal wel staan voor chocolademelk op mijn werk ofzo. Ergens waar ik geen melk heb maar wel heet water.
Dan is de thuis-versie. Die is simpel.
Goede kwaliteit pure chocolade + hete melk. Alleen dát is echt chocolademelk. Zelfs DL kan het tegenwoordig zelf maken. Voor het gemak schuimt ze melk op in de nespresso-melkopschuimer, gooit wat pure callets (DL wil in haar choc gelukkig ook alleen maar puur en geen melkchoc) in een grote beker, warme opgeschuimde melk + schuim op de callets gieten, roeren klaar.
Wil ik decadenter doen en heb ik meer tijd, dan warm ik melk op in opschuimer en intussen een beetje slagrom verhitten in een pannetje op het vuur en maak de choc met half slagroom half melk.
Decoratie: Lobbig geklopte slagroom (niet té stijf) met wat kokosbloesemsuiker.
Meer heb je niet nodig :-)
(DL is nu al een chocolademelksnob ;-) Pogingen van oma's etc. om haar "chocomel" te laten drinken lopen uit op veel gesputter en geklaag van: "dit is absoluut geen chocolademelk, te zoet en waar is de chocolade" :-P)
**Edit**
Ooooooohh.... nu heb ik trek ik chocolademelk en mijn callets zijn op :-((((( (Was vandaag nieuwe aan het bestellen)
DL1 2009 - DL2 2014
Dragen en Voeden *** Forum en Blog voor het bevorderen van Natuurlijk Ouderschap ***
Dragen en Voeden *** Forum en Blog voor het bevorderen van Natuurlijk Ouderschap ***
-
-
- Berichten: 3948
- Lid geworden op: 27 mei 2009 12:42
- Hobbies: Meer wel dan niet
- tag: Problemen zijn een product van het denken, niet van de realiteit
- Locatie: Pronkjewail
Re: Deel je favo chocolademelk-receptjes
Ik neem een mok volle melk, mik dit in een steelpannetje op een zacht vuurtje. Doe daar een stuk goeie pure chocola in (mij bevalt de tablet van cote d'or goed, zo'n vingerlang reepje is precies de juiste hoeveelheid).
Zachtjes verwarmen, of snel als je haast hebt, met een garde de chocola er goed doorheen kloppen en klaar is de overheerlijke choc!
Zachtjes verwarmen, of snel als je haast hebt, met een garde de chocola er goed doorheen kloppen en klaar is de overheerlijke choc!
Re: Deel je favo chocolademelk-receptjes
Met volle melk, veel cacao en 2 kleine schepjes suiker. Of met honing ipv suiker...
Dan wat kaneel erbij of wat chinees 5 kruiden poeder.
Liefst met slagroom erop maar dat heb ik zelden in huis.
Verstuurd van mijn GT-S5360 met Tapatalk
Dan wat kaneel erbij of wat chinees 5 kruiden poeder.
Liefst met slagroom erop maar dat heb ik zelden in huis.
Verstuurd van mijn GT-S5360 met Tapatalk
mama van een bende wilde apen. 2009, 2012, 2015
Re: Deel je favo chocolademelk-receptjes
Rauwe cacao, 1 theelepel met volle koemelk
Of amandelmelk met daarin gesmolten 92% pure chocolade.
Dochter vraagt bij opa en oma weleens om konijnen suiker in haar melk. Na een poosje nadenken bleek ze de nesquick poeder te bedoelen
Of amandelmelk met daarin gesmolten 92% pure chocolade.
Dochter vraagt bij opa en oma weleens om konijnen suiker in haar melk. Na een poosje nadenken bleek ze de nesquick poeder te bedoelen
-
-
- Berichten: 897
- Lid geworden op: 11 okt 2010 16:02
- Hobbies: Koken en eten
Re: Deel je favo chocolademelk-receptjes
Hmmmm lekker!!
Ik had er laatst ook al zo'n trek in. Lepeltje cacaopoeder en klein beetje suiker mengen met een scheutje rauwe melk.
Beker melk heel kort verwarmen (onder de 45 graden, het moet nog wel rauwe melk blijven) en dat erbij gieten.
Klodder opgeklopte slagroom zonder suiker en klaar. Jummie!
Geekess, wat zijn callets?
Ik had er laatst ook al zo'n trek in. Lepeltje cacaopoeder en klein beetje suiker mengen met een scheutje rauwe melk.
Beker melk heel kort verwarmen (onder de 45 graden, het moet nog wel rauwe melk blijven) en dat erbij gieten.
Klodder opgeklopte slagroom zonder suiker en klaar. Jummie!
Geekess, wat zijn callets?
Dochter: 23-11-2010
Zoon: 30-03-2013
Zoon: 30-03-2013
-
-
- Berichten: 839
- Lid geworden op: 07 sep 2011 17:35
- Hobbies: Haken, cinema,
- Locatie: Den Haag
Re: Deel je favo chocolademelk-receptjes
Mijn lievellingsvrrsie: rauwe bittere chocolade pastilles in melk met kaneelstokje (stukje) rn kruidnagel en suiker. Opwarmen en daarna eventjes in de blender voor wat luchtigheid.
Snelle: cscaopoeder, kaneelpoeder, warme melk, suiker en een beetje cocosolie.
Geen slagroom voor mij (blegh)
Snelle: cscaopoeder, kaneelpoeder, warme melk, suiker en een beetje cocosolie.
Geen slagroom voor mij (blegh)
Re: Deel je favo chocolademelk-receptjes
Jummm, chocolademelk! Ik heb het alleen nog nooit zelf gemaakt *schaam*.. Nesquick smaakt prima.. Maar ik zie hier betere alternatieven qua ingrediënten. Ga ik eens proberen!
Trotse mama van kleuterzoon, peuterzoon en babymeisje
-
-
- Berichten: 1883
- Lid geworden op: 04 apr 2013 22:56
- Hobbies: scrappen, kaarten maken, haken
Re: Deel je favo chocolademelk-receptjes
Half volle melk met een paar blokjes pure chocolade
Groetjes Femke
Mama van Teun geboren op 16 maart 2013
*april 2014* - *juli-2014* en *september 2014* onze sterretjes
Zwanger van ons 2e wonder uitgerekend 2 augustus 2015
Mama van Teun geboren op 16 maart 2013
*april 2014* - *juli-2014* en *september 2014* onze sterretjes
Zwanger van ons 2e wonder uitgerekend 2 augustus 2015
Re: Deel je favo chocolademelk-receptjes
Nog nooit van callets gehoord. Net gegoogled. Welk merk is oké? Wij zijn van de super puur.Geekess schreef:Mmmmmm hot chocolate... :-)
Allereerst de makkelijke 'instant choc' versie: klik
Die mix heb ik meestal wel staan voor chocolademelk op mijn werk ofzo. Ergens waar ik geen melk heb maar wel heet water.
Dan is de thuis-versie. Die is simpel.
Goede kwaliteit pure chocolade + hete melk. Alleen dát is echt chocolademelk. Zelfs DL kan het tegenwoordig zelf maken. Voor het gemak schuimt ze melk op in de nespresso-melkopschuimer, gooit wat pure callets (DL wil in haar choc gelukkig ook alleen maar puur en geen melkchoc) in een grote beker, warme opgeschuimde melk + schuim op de callets gieten, roeren klaar.
Wil ik decadenter doen en heb ik meer tijd, dan warm ik melk op in opschuimer en intussen een beetje slagrom verhitten in een pannetje op het vuur en maak de choc met half slagroom half melk.
Decoratie: Lobbig geklopte slagroom (niet té stijf) met wat kokosbloesemsuiker.
Meer heb je niet nodig :-)
(DL is nu al een chocolademelksnob ;-) Pogingen van oma's etc. om haar "chocomel" te laten drinken lopen uit op veel gesputter en geklaag van: "dit is absoluut geen chocolademelk, te zoet en waar is de chocolade" :-P)
**Edit**
Ooooooohh.... nu heb ik trek ik chocolademelk en mijn callets zijn op :-((((( (Was vandaag nieuwe aan het bestellen)
(Pleeg)moeder van vier!
“Told you so.”
Sincerely,
your intuition
“Told you so.”
Sincerely,
your intuition
-
- Forum Eigenaar
- Berichten: 15925
- Lid geworden op: 30 mei 2009 14:20
- Hobbies: Dragen en Voeden
- tag: Bzzzz... Opperbij
- Locatie: Heerhugowaard ******** Eigenaar forum en blog voor Natuurlijk Ouderschap
- Contacteer:
Re: Deel je favo chocolademelk-receptjes
Callets is een verzamelnaam voor kleine stukjes couverture (hoge kwaliteit chocolade geschikt om mee te koken), vaak kleine ovaaltjes of 'druppels'. Wordt vooral in patisserie en het maken van bonbons gebruikt.
Kwaliteitschocolade is bijvoorbeeld Valrhona of Callebaut. Mooie van Valrhona (mijn favoriet) is dat de chocolade per streek te koop is. Net als bij koffie en thee heeft iedere streek zijn eigen typische smaak, en er kunnen echt enorme verschillen zijn. Van bitter en noot-achtig tot juist zuur en fruitig.
Als je dergelijke chocolade gewend bent, realiseer je je wat een bocht het gangbare supermarktspul is (kraak-noch-smaak, behalve dan de smaak van suiker, zoals in Cote-d'Or, dat ik bijv. niet als chocolade beschouw maar als suiker met een vleugje cacao ;-) ).
Bij kwaliteitschocolade hoef je niet persé ultra puur te hebben om een volle chocoladesmaak te hebben, zoals bij de supermarktmerken. Manjari is bijv. heel erg chocoladig maar is 'maar' 64% cacao... Het heeft een hele rijke volle, lichtzure/fruitige chocoladesmaak. Hint van bessen voor op de tong. Heerlijk met warme melk dus, levert prachtige drank op.
Voor chocolademelk vind ik de zwaardere, bittere soorten juist iets minder geschikt (maar wel weer fijn als omhulsel van bonbons) dus chocolademelk van Satongo (aarde-achtig, bitter, zware smaak midden op de tong, 72,2% cacao) wordt snel te zwaar in je mond icm melk/slagroom. Zou je er nu een vleugje cayennepeper bij doen en een scheutje rum, dan is het een ander verhaal (hier liever geen kaneel, dat versterkt het zware teveel).
Er zijn veel soorten en merken kwaliteitschocolades, ik kijk zelf naar de werkomstandigheden, en verkrijgbaarheid in NL webwinkels. Valrhona doet het daarin erg goed, maar is duur, zeker nu de chocoladeprijs flink is gestegen. Een heel goed en betaalbaar alternatief is Callebaut. Dat is een gehomogeniseerde chocolade (als het gaat om regio's), maar het levert wel mooie blends op. Voldoet heel goed voor warme chocolademelk, is relatief goedkoop (voor de kwaliteit die krijgt echt de moeite waard) en is makkelijk verkrijgbaar in NL als callets (druppel/rondjesvorm).
(Callebaut is óók verkrijgbaar per streek, maar daar moet je in NL beter voor zoeken. Fijne is wel dat ze weer andere regio's aanbieden dan Valrhona, Azië bijv.)
Callets/couverture is laaaaaaang houdbaar, gewoon donker en droog bewaren. Kan zijn dat er na een jaartje wat suikerbloem optreedt (witte waas), maar dat is voor chocolademelk echt niet erg. Wanneer ik nauwelijks of geen bonbons maak, zoals afgelopen jaar, doe ik makkelijk een jaar met een kilozak.
Callebaut is in het najaar ook nog wel eens bij de Lidl en de Xenos te koop als doosjes met kleine zakjes callets of grotere plastic zakken met pastilles, onder de noemer "smeltchocolade".
hmmm.... iets met stokpaardje... excuus ;-)
Kwaliteitschocolade is bijvoorbeeld Valrhona of Callebaut. Mooie van Valrhona (mijn favoriet) is dat de chocolade per streek te koop is. Net als bij koffie en thee heeft iedere streek zijn eigen typische smaak, en er kunnen echt enorme verschillen zijn. Van bitter en noot-achtig tot juist zuur en fruitig.
Als je dergelijke chocolade gewend bent, realiseer je je wat een bocht het gangbare supermarktspul is (kraak-noch-smaak, behalve dan de smaak van suiker, zoals in Cote-d'Or, dat ik bijv. niet als chocolade beschouw maar als suiker met een vleugje cacao ;-) ).
Bij kwaliteitschocolade hoef je niet persé ultra puur te hebben om een volle chocoladesmaak te hebben, zoals bij de supermarktmerken. Manjari is bijv. heel erg chocoladig maar is 'maar' 64% cacao... Het heeft een hele rijke volle, lichtzure/fruitige chocoladesmaak. Hint van bessen voor op de tong. Heerlijk met warme melk dus, levert prachtige drank op.
Voor chocolademelk vind ik de zwaardere, bittere soorten juist iets minder geschikt (maar wel weer fijn als omhulsel van bonbons) dus chocolademelk van Satongo (aarde-achtig, bitter, zware smaak midden op de tong, 72,2% cacao) wordt snel te zwaar in je mond icm melk/slagroom. Zou je er nu een vleugje cayennepeper bij doen en een scheutje rum, dan is het een ander verhaal (hier liever geen kaneel, dat versterkt het zware teveel).
Er zijn veel soorten en merken kwaliteitschocolades, ik kijk zelf naar de werkomstandigheden, en verkrijgbaarheid in NL webwinkels. Valrhona doet het daarin erg goed, maar is duur, zeker nu de chocoladeprijs flink is gestegen. Een heel goed en betaalbaar alternatief is Callebaut. Dat is een gehomogeniseerde chocolade (als het gaat om regio's), maar het levert wel mooie blends op. Voldoet heel goed voor warme chocolademelk, is relatief goedkoop (voor de kwaliteit die krijgt echt de moeite waard) en is makkelijk verkrijgbaar in NL als callets (druppel/rondjesvorm).
(Callebaut is óók verkrijgbaar per streek, maar daar moet je in NL beter voor zoeken. Fijne is wel dat ze weer andere regio's aanbieden dan Valrhona, Azië bijv.)
Callets/couverture is laaaaaaang houdbaar, gewoon donker en droog bewaren. Kan zijn dat er na een jaartje wat suikerbloem optreedt (witte waas), maar dat is voor chocolademelk echt niet erg. Wanneer ik nauwelijks of geen bonbons maak, zoals afgelopen jaar, doe ik makkelijk een jaar met een kilozak.
Callebaut is in het najaar ook nog wel eens bij de Lidl en de Xenos te koop als doosjes met kleine zakjes callets of grotere plastic zakken met pastilles, onder de noemer "smeltchocolade".
hmmm.... iets met stokpaardje... excuus ;-)
DL1 2009 - DL2 2014
Dragen en Voeden *** Forum en Blog voor het bevorderen van Natuurlijk Ouderschap ***
Dragen en Voeden *** Forum en Blog voor het bevorderen van Natuurlijk Ouderschap ***
-
-
- Berichten: 897
- Lid geworden op: 11 okt 2010 16:02
- Hobbies: Koken en eten
Re: Deel je favo chocolademelk-receptjes
Dank voor je uitgebreide uitleg!
Dochter: 23-11-2010
Zoon: 30-03-2013
Zoon: 30-03-2013