Life changing bread

Vanaf 6 maanden tot 80 jaar. Voor recepten, inspiratie en foto's.

Moderator: Mod_Forum_Voeden


Topic starter
Stephanie

Berichten: 1110
Lid geworden op: 27 okt 2011 14:37
Hobbies: Komen vast ooit wel weer :)

Re: Life changing bread

Ongelezen bericht door Stephanie » 17 jan 2014 12:53

4 eetlepels vlozaadvezels wegen 15 gram. Een sneedje van dit brood bevat dus nog geen 1 gram (ik haal er zo'n 15 tot 17 sneetjes uit).

Ik maak me er dus niet zo druk om..
DL1 - 03/2012
DL2 - 08/2015

Gebruikersavatar

Iduna

Berichten: 2446
Lid geworden op: 15 okt 2012 20:41
Hobbies: D&V-chat
Locatie: Sittard

Re: Life changing bread

Ongelezen bericht door Iduna » 17 jan 2014 13:06

Stephanie schreef:
Iduna schreef:oh dat ziet er lekker uit!
Eens aan ML vragen of die nog ergens Metamucil heeft [biggrin]
Ja, kwam er achter dat daar diezelfde vezels in zitten idd. Hoewel ik er niet aan moet denken om brood te hebben in dat vieze sinaasappelsmaakje dat ik als kind moest wegwerken..
[headbang] de smaak! Dat was ik inderdaad vergeten. Citroen is wel beter dan het sinaasappelsmaakje maar toch geen goede broodsmaak. Jammer.
DL1 10-2012, DL2 12-2016, ZL 05-2019


Topic starter
Stephanie

Berichten: 1110
Lid geworden op: 27 okt 2011 14:37
Hobbies: Komen vast ooit wel weer :)

Re: Life changing bread

Ongelezen bericht door Stephanie » 17 jan 2014 13:15

Iduna schreef:
Stephanie schreef:
Iduna schreef:oh dat ziet er lekker uit!
Eens aan ML vragen of die nog ergens Metamucil heeft [biggrin]
Ja, kwam er achter dat daar diezelfde vezels in zitten idd. Hoewel ik er niet aan moet denken om brood te hebben in dat vieze sinaasappelsmaakje dat ik als kind moest wegwerken..
[headbang] de smaak! Dat was ik inderdaad vergeten. Citroen is wel beter dan het sinaasappelsmaakje maar toch geen goede broodsmaak. Jammer.
Hihi. Weet ook niet of er verder nog dingen aan Metamucil toegevoegd zijn, misschien toch maar gewoon met plain vezels proberen..
DL1 - 03/2012
DL2 - 08/2015


Mikado

Berichten: 4438
Lid geworden op: 14 aug 2010 13:13
Hobbies: lieve M. & L.
Locatie: Noord-Holland

Re: Life changing bread

Ongelezen bericht door Mikado » 17 jan 2014 13:55

Ik heb laatst fiberhusk gevonden bij de Jumbo!

Ik ga zeker het brood eens maken.
Alles is liefde.: M. April 2010.
Nog meer liefde te geven: L. December 2012

Gebruikersavatar

kleinsnuitje

Berichten: 969
Lid geworden op: 03 okt 2009 14:35
Hobbies: Roze!

Re: Life changing bread

Ongelezen bericht door kleinsnuitje » 19 jan 2014 11:05

Alles in huis behalve de silicon loaf pan. Zou het in een ouderwets cakeblik kunnen? Anders fiets ik zo even naar de stad. En is een silicon loaf pan gewoon een flexibel cakeding?
Marieke, mv drie meisjes.


Topic starter
Stephanie

Berichten: 1110
Lid geworden op: 27 okt 2011 14:37
Hobbies: Komen vast ooit wel weer :)

Re: Life changing bread

Ongelezen bericht door Stephanie » 19 jan 2014 13:00

Ja, dat bedoelt ze idd.
Ik bak het in een glazen cakevorm, gaat best, maar bekleed hem wel helemaal met bakpapier. Dus een strook over de lengte en over de breedte en dan wat over de randen laten hangen zodat je hem eruit kan tillen. Als je dat niet doet is hij erg lastig uit de vorm te krijgen tijdens het bakken.
DL1 - 03/2012
DL2 - 08/2015

Gebruikersavatar

Iduna

Berichten: 2446
Lid geworden op: 15 okt 2012 20:41
Hobbies: D&V-chat
Locatie: Sittard

Re: Life changing bread

Ongelezen bericht door Iduna » 19 jan 2014 15:55

Goeie tip van dat bakpapier, dat ga ik bij een volgende poging zeker doen.
Over de nu bezig zijnde poging heb ik zo mijn twijfels, ik las dat je als je gebroken lijnzaad gebruikte "a lot more water" nodig had maar ik denk dat ik dat wat te ruim geïnterpreteerd heb :D
DL1 10-2012, DL2 12-2016, ZL 05-2019


Topic starter
Stephanie

Berichten: 1110
Lid geworden op: 27 okt 2011 14:37
Hobbies: Komen vast ooit wel weer :)

Re: Life changing bread

Ongelezen bericht door Stephanie » 19 jan 2014 17:25

Ik heb dat ook gelezen maar ben het vergeten te doen beide keren. De ene keer met lijnzaadmeel gedaan en de andere keer met gebroken lijnzaad. Beide keren prima brood, zeker niet te droog. Dus zoveel meer water hoeft er blijkbaar niet bij..

Je zou het langer kunnen laten staan om verder uit te drogen, of nog wat vocht opnemende ingredienten toe kunnen voegen.
Die van mij was na even roeren al flink deelachtig, was niet meer heel makkelijk te roeren. Toen ik hem ging bakken was het echt al een stevige bonk doordat al het vocht opgenomen was.

Wij bakken trouwens wel iets langer. 20 minuten in de vorm en een uurtje eruit.
DL1 - 03/2012
DL2 - 08/2015

Gebruikersavatar

Iduna

Berichten: 2446
Lid geworden op: 15 okt 2012 20:41
Hobbies: D&V-chat
Locatie: Sittard

Re: Life changing bread

Ongelezen bericht door Iduna » 19 jan 2014 21:15

Volgende keer ga ik er ook geen extra water in doen. Nu zijn het een soort broodstengels geworden ( toen het uit de vorm gehaald (na 50 min.) terug in de oven stond werd het een platte koek die ik op een gegeven moment in repen heb zodat het vocht eruit kon :D), ze zijn wel erg lekker!
DL1 10-2012, DL2 12-2016, ZL 05-2019

Gebruikersavatar

kleinsnuitje

Berichten: 969
Lid geworden op: 03 okt 2009 14:35
Hobbies: Roze!

Re: Life changing bread

Ongelezen bericht door kleinsnuitje » 20 jan 2014 11:31

Gelukt! En wat lekker zeg! Echt een blijver, smaakvol en stevig. En gezond dus [cool]
Marieke, mv drie meisjes.


IngridN

Berichten: 10297
Lid geworden op: 06 feb 2008 20:29
Hobbies: .

Re: Life changing bread

Ongelezen bericht door IngridN » 20 jan 2014 18:37

Ik lees in dit topic dat er lijnzaad in het brood zit (ook in recept van TS?)
In welke hoeveelheid zit dat in het brood? Volgens mij is veel lijnzaad niet gezond.


Topic starter
Stephanie

Berichten: 1110
Lid geworden op: 27 okt 2011 14:37
Hobbies: Komen vast ooit wel weer :)

Re: Life changing bread

Ongelezen bericht door Stephanie » 20 jan 2014 19:27

Heb ik ook wel eens over gehoord, maar weet niet wat nou eigenlijk een gezonde hoeveelheid is en wat te veel is..

In het brood zit een halve cup. Ik denk dat het wel te vervangen is voor iets meer van de andere zaden/pitten.
DL1 - 03/2012
DL2 - 08/2015


deeh

Berichten: 2353
Lid geworden op: 08 mei 2012 20:49
Hobbies: fietsen, yoga, de kids!

Re: Life changing bread

Ongelezen bericht door deeh » 03 jun 2019 22:57

Oud topic, maar een vraag die hierbij past: iemand ervaring met noets? Ik had een Facebook link, ik ben mn niet op zoek naar calorie arm, wel naar gezonde energie en vezels. Is het lekker voor kinderen? Is het duur?
Mem van S (okt 2009), J en Z (juni 2011)

Gebruikersavatar

Vogeltje80

Berichten: 7760
Lid geworden op: 12 aug 2015 09:41
Hobbies: .

Re: Life changing bread

Ongelezen bericht door Vogeltje80 » 04 jun 2019 10:12

Interresant!
Ik heb er gelijk 1 gemaakt om te kijken wat het wordt.
Op het choazaad na had ik alles in huis. Heb het vervangen door sesamzaad.
En gedroogde abrikozen als zoet gebruikt.

Ik maak vaker vergelijkbare broden. En het is wel duurder dan gewoon brood. Vaak kom ik wel op 5 euro ingrediënten uit voor een normaal formaat brood.
Mijn kinderen vinden het lekker en eten het alsof het zoete koek is.

Gebruikersavatar

Rosalinde

Berichten: 3610
Lid geworden op: 11 nov 2013 11:16
Hobbies: Bakken en breien

Re: Life changing bread

Ongelezen bericht door Rosalinde » 04 jun 2019 11:22

Leuk dat dit draadje bestaat! Ik maakte dit brood regelmatig en vind het erg lekker. Ik kan het wel weer eens maken. Wat ik al langere tijd in mijn hoofd heb, is om een grote portie van de droge ingrediënten te mengen en het als een soort kant-en-klare mix te bewaren, waarbij je dan enkel een hoeveelheid hoeft af te nemen, te mengen met water en te bakken. Uitrekenen hoeveel gram mix je dan per portie moet afmeten kost me alleen te veel denkkracht ;)
Ontzettend dankbaar: A 2014 B 2016 en C 2021

Plaats reactie