Het is weer DenVbruari! Lees hier meer over het waarom en hoe van onze jaarlijkse donatiemaand.

Kleine vragen topic d&vkeuken

Vanaf 6 maanden tot 80 jaar. Voor recepten, inspiratie en foto's.

Moderator: Mod_Forum_Voeden


pompedom11

Berichten: 2967
Lid geworden op: 18 dec 2013 17:52
Hobbies: Naaien

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door pompedom11 » 22 jan 2019 08:49

Alles uit de slowcooker, kan je gewoon op warmhpuden zetten als het klaar is en iedereen neemt wanneer hij wil.
ZL1 1-4-2016, ZL2 11-11-2018

Gebruikersavatar

Elstar

Berichten: 7780
Lid geworden op: 21 jan 2013 13:57
Hobbies: DL, beetje crea bea bezig zijn
Locatie: Gelderland

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Elstar » 10 feb 2019 17:05

Waarom mislukken mijn baksels altijd?? 😂 ok dat is een te algemene vraag.

Hoe kan het nou dat als ik een Elstar appel gebruik voor een appeltaart (en dit volgens Google gewoon kan), dat ik dan toch een taart heb met onderin een half Gardameer? Ik had zelfs nog Iers minder appel gedaan dan het recept zei, omdat ik het wat veel vond. Er lag paneermeel onder de bodem. Hmmm nu ik er over na denk, had dat soms óp de bodem gemoeten? Klinkt logisch Haha!

Ok heb het opgezocht, dat heb ik niet goed gedaan. Maar de vorige keer deed ik het wel goed en toen was het weliswaar geen meer maar toch op z’n minst een plasje.
Grote zus (2012) en kleine zus (2016)


TruusdeMier

Berichten: 2940
Lid geworden op: 16 mei 2014 11:57
Hobbies: gebak
Locatie: 0164

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door TruusdeMier » 10 feb 2019 17:53

Ja, je legt een laagje (geen hele zandbak) paneermeel of iets anders dat de optie heeft tot binden (griesmeel, custardpoeder, maizena, besan, notenmeel, noem maar op) bovenop je deegbodem, onder de appels. En dan de appels zelf niet te nat aanmaken, geen hele liter citroensap of wat je er verder nog meer bijdoet. Een sappige appel geeft ook een vochtiger geheel. Een open deegdeksel, zoals een klassiek rastervlechtwerkje, laat de taart en de vulling zelf meer open, zodat er meer kan verdampen.
En niet te lang bakken. Deeg gaar en goudgeelbruin = goed.
V (maart 2014), F en L (juli 2017)

stash: Hoppediz Timbuktu maat 6, Calin Bleu Yummy Olive maat 6, Manduca BlackLine LovinLilac, Yaro La Vita Emerald Black RS

Gebruikersavatar

Gin

Berichten: 6717
Lid geworden op: 07 jul 2011 15:28
Hobbies: met zl spelen, lezen, koken
Locatie: Utrecht

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Gin » 10 feb 2019 18:12

Bij een plaatappeltaart (en bij pizza) bak ik het deeg eerst 10 min in de oven voor er iets op gaat
Mama van grote jongen feb 2011 en kleine jongen feb 2018


ivy1986

Berichten: 517
Lid geworden op: 27 apr 2015 17:13
Hobbies: Had ik daar maar tijd voor :P

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door ivy1986 » 10 feb 2019 18:52

Inderdaad custard en ik meng ook altijd rozijnen door de appeltjes. Dat absorbeert ook vocht.
februari 2015 - januari 2018

Gebruikersavatar

Wichie

Berichten: 2053
Lid geworden op: 16 sep 2015 19:33
Hobbies: vanalles

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Wichie » 11 feb 2019 10:05

Appels van te voren een kleine tien minuten inkoken en dan goed afgieten helpt ook
mamma van een wicht en een batteraaf


Mamato

Berichten: 1794
Lid geworden op: 24 jun 2013 20:27
Hobbies: Koken, naaien, internet
Locatie: Utrecht

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Mamato » 11 feb 2019 19:16

Wat custard door de appels kan ook. Ik week de rozijnen ook niet, die nemen dan nog wat vocht op. En het deeg werkt ook mee, ik gebruik een recept voor stevige korst, anders heb ik onderaan ook nattigheid.
Trotse mama van zl1 okt '12 en zl2 nov '14 en dl april '18

Gebruikersavatar

Rosalinde

Berichten: 1978
Lid geworden op: 11 nov 2013 11:16
Hobbies: Bakken en breien

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Rosalinde » 11 feb 2019 19:52

Custard of maïzena door de appels mengen doe ik ook, net als rozijnen. Niet te veel suiker bij de appels, dat lijkt ook vocht uit de appels te onttrekken. Ik bak eigenlijk altijd appeltaart met kruimels erbovenop en heb nooit last van lekkende appels.
Ons geschenk van 4/2014 en ons tweede wonder van 10/2016

Gebruikersavatar

gempa

Berichten: 9775
Lid geworden op: 08 aug 2008 22:06

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door gempa » 11 feb 2019 21:59

ik doe ongewelde rozijnen en geen suiker op mn appels, ik doe ze vaak even in de magnetron, maar ik heb eigenlijk nooit een plasje. ik doe appeltaart ook nooit zo lang in de oven idd, dan wordt de korst zo droogig. Voor luxe appeltaart leg ik bitterkoekjes op de bodem , mjam en neemt ook extra vocht op


Maartle

Berichten: 890
Lid geworden op: 28 jul 2009 13:00
Locatie: Zeist

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Maartle » 22 feb 2019 22:44

Als er slagroom in een taart moet (in dit geval banaancarameltaart, vulling slagroom en creme fraiche), zoeten jullie de slagroom dan ook?
Maartle
mama van R hodé* (06-06-2006),
R aoul (21-05-2008),
J urne (25-03-2010) en
M iguel (07-05-2013).

Gebruikersavatar

mirte_g

Berichten: 2056
Lid geworden op: 29 aug 2015 20:10
Hobbies: koken en scouting
Locatie: Paterswolde

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door mirte_g » 22 feb 2019 22:46

Ik doe er in dat geval een zakje vanillesuiker in. Verder vind ik de bodem, caramel en bananen al ziet genoeg.
A 24-2-2016 & E 1-4-2018

Mag ik vanavond in je dromen? Dan kan ik bij je blijven slapen...

Gebruikersavatar

Gin

Berichten: 6717
Lid geworden op: 07 jul 2011 15:28
Hobbies: met zl spelen, lezen, koken
Locatie: Utrecht

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Gin » 23 feb 2019 09:01

Ik zoet het ook licht. Anders vind ik het er minder lekker in smaken.
Mama van grote jongen feb 2011 en kleine jongen feb 2018

Plaats reactie