Kleine vragen topic d&vkeuken

Vanaf 6 maanden tot 80 jaar. Voor recepten, inspiratie en foto's.

Moderator: Mod_Forum_Voeden

Gebruikersavatar

BlijeMama

Berichten: 1723
Lid geworden op: 14 nov 2012 14:03
Hobbies: Geen tijd meer voor ;-)
Locatie: Zuid-Holland

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door BlijeMama » 17 okt 2018 22:07

Iemand enig idee hoe lang botercreme houdbaar is in de koelkast? Gewoon zo'n mix uit een pakje, maar dan dus al klaargemaakt in een spuitzak.
Bevlogen mama van * (2011), N. (2012), A. (2015), * & M. (2018)

Gebruikersavatar

Wichie

Berichten: 6140
Lid geworden op: 16 sep 2015 20:33
Hobbies: vanalles

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Wichie » 17 okt 2018 22:16

In principe best lang. Als ik het zelf maak is het niet meer dan boter met suiker en lang, heel lang houdbaar. Mits goed ingepakt ivm vocht in de koeling. Laat zich trouwens ook prima invriezen.
mamma van een wicht en een batteraaf

Gebruikersavatar

MrsDaantje

Berichten: 2839
Lid geworden op: 19 dec 2012 21:31
Hobbies: naaien, breien, lezen

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door MrsDaantje » 23 okt 2018 21:36

Wat is de meest ideale verhouding (/recept) tussen boter, bloem en suiker voor koekjesdeeg?
Heb wel een recept maar wat ik me ervan kan herinneren was dat wat te kruimelig.
(en ja natuurlijk kan ik experimenteren maar als ik morgen met de jongens koekjes wil gaan bakken zou in-een-keer-goed errug fijn zijn 😉)
| ZL1 2012 | | ZL2 2014 | | ZL3 2017 |

Gebruikersavatar

Wichie

Berichten: 6140
Lid geworden op: 16 sep 2015 20:33
Hobbies: vanalles

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Wichie » 23 okt 2018 21:45

Ik maak doorgaans deze
mamma van een wicht en een batteraaf

Gebruikersavatar

Mama_van_T
Moderator
Moderator
Berichten: 16276
Lid geworden op: 10 aug 2012 20:26
Hobbies: lezen
Locatie: Gouda

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Mama_van_T » 23 okt 2018 22:11

Zandkoekjes van Rudolph: https://www.24kitchen.nl/recepten/zandk ... dingswijze
Ik gebruik altijd gewone kristalsuiker.
Moeder van T (27-8-2011, 6 jr 4 mnd bv, en J (5-10-2015), 6 jr 9 mnd bv.

Ministash: Amazonas Boy * Hoppediz Oslo * Didymos gecko’s macchia * Little Frog Linnen Agat * Didymos Indio Aurora * Lenny Lamb Luna * Natibaby Starling * Bondolino Poplin grijs * Tula Toddler Dino's * R&R preschool Animal

Gebruikersavatar

Mijk

Berichten: 2495
Lid geworden op: 15 jul 2013 12:00
Hobbies: koffie met een krantje
Locatie: Groningen

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Mijk » 23 okt 2018 22:32

Ik gebruik altijd het recept van Daan Rot, uit Het Hele Jaar Feesten. Compleet foolproof. Ik zoek het morgen voor je op.

Gevonden!

1 eierdooier
150 g roomboter
150 g witte basterdsuiker
200 g bloem

Ik gebruik het eiwit om de bovenkant te (laten [smile] ) bestrijken.
N. 01-04-2013 & R. 18-01-2015

Gebruikersavatar

MrsDaantje

Berichten: 2839
Lid geworden op: 19 dec 2012 21:31
Hobbies: naaien, breien, lezen

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door MrsDaantje » 24 okt 2018 07:00

Dank! Ik ga straks een van jullie degen maken ☺️
| ZL1 2012 | | ZL2 2014 | | ZL3 2017 |

Gebruikersavatar

MamaRF

Berichten: 9667
Lid geworden op: 19 dec 2011 15:13
Hobbies: Mijn meisjes, naaien, bakken
Locatie: Leiden

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door MamaRF » 24 okt 2018 09:19

Volgens mijn moeder is het recept voor zanddeegkoekjes 1:1:1 van boter, suiker en bloem.
F 11-2010 ♥ A 3-2013
***Unicorns for the win***

Gebruikersavatar

Mienos

Berichten: 758
Lid geworden op: 06 jun 2014 18:50
Hobbies: Reizen, spinning, studeren ...
Locatie: Belgie

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Mienos » 29 okt 2018 10:03

Ik loop een beetje verloren in het land van de keukenmachines … voor eindejaar zou ik graag een machine vragen waar ik makkelijk sauzen mee kan maken, zoals pastasaus … cake- en pannenkoekendeeg ed zou ook handig zijn. Kan dat met 1 en dezelfde machine en dewelke? Liefst geen te grote en niet ene met honderd verschillende kleine onderdelen. Blender, mixer, foodprocessor, keukenrobot … wat moet ik daarvoor hebben?
Mama van zoon R (mei ‘14) en dochter L (juni ‘20)

Gebruikersavatar

Wichie

Berichten: 6140
Lid geworden op: 16 sep 2015 20:33
Hobbies: vanalles

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Wichie » 29 okt 2018 10:20

Fluistert iets over magimix [whistle]
mamma van een wicht en een batteraaf

Gebruikersavatar

TruusdeMier

Berichten: 3928
Lid geworden op: 16 mei 2014 12:57
Hobbies: gebak
Locatie: 0164

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door TruusdeMier » 29 okt 2018 11:34

Ow, dat mag je gewoon hardop roepen hoor: MAGIMIX! [cheesygrin]

Ik heb er ook 1 en kan alle bovenstaande dingen daar wel mee maken. Dingen als saus pureren zou ik eerder het gewone grote mes pakken in de grote kom en voor beslag het plastieken beslagmes.
Ik heb de 5200XL. Staat ook leuk op het aanrecht overigens, gewoon als object om naar te kijken.
V (maart 2014), F en L (juli 2017), G (augustus 2020)

stash: Hoppediz Timbuktu maat 6, Calin Bleu Yummy Olive maat 6, Manduca BlackLine LovinLilac, Yaro La Vita Emerald Black RS

Gebruikersavatar

Mienos

Berichten: 758
Lid geworden op: 06 jun 2014 18:50
Hobbies: Reizen, spinning, studeren ...
Locatie: Belgie

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Mienos » 29 okt 2018 15:51

Hihi, blijkbaar is de magimix hier bekend, en geliefd … hij heeft zelfs zijn eigen topic zag ik zonet, ik zal daar eens gaan lezen :-)
Mama van zoon R (mei ‘14) en dochter L (juni ‘20)

Gebruikersavatar

Wichie

Berichten: 6140
Lid geworden op: 16 sep 2015 20:33
Hobbies: vanalles

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Wichie » 29 okt 2018 17:14

Vandaar dat ik fluisterde ;) hier ook de 5200 xl.
mamma van een wicht en een batteraaf

Gebruikersavatar

Topic starter
irmajo

Berichten: 1657
Lid geworden op: 15 feb 2012 13:51
Hobbies: tuin/keuken/kind/kajak
Locatie: in de tuin

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door irmajo » 01 nov 2018 21:03

Voor snelle maaltijden maak ik regelmatig pasta, maar het wordt nooit écht lekker.
Ik doe gewoon zo:
Pasta
Gehakt
Macaronigroenten
Fles rode saus

Hoe maak ik het nu wat lekkerder zonder dat het me veel meer tijd kost?
Trotse moeder van W 1-8-11 en V 22-11-13 en S* 12-10-15


beppie

Berichten: 11939
Lid geworden op: 17 jul 2009 22:55

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door beppie » 01 nov 2018 21:09

Absoluut de macaroni groenten weglaten.
Eventueel een zak sla toevoegen in een slabak ernaast 😉

Gehakt verder kruiden met zout/ peper, maar dat deed je vast al.

Tomatensaus is prima, maar vergt vaak nog wat smaakmakers.

De minder gezonde snelle optie is een pakje Boursin er doorheen mikken.

Andere opties zijn: uien en of knoflook met het gehakt mee bakken, kruiden met mediterrane kruiden zoals thijm of oregano.
zl S 11-2008

Plaats reactie