Kleine vragen topic d&vkeuken

Vanaf 6 maanden tot 80 jaar. Voor recepten, inspiratie en foto's.

Moderator: Mod_Forum_Voeden

Gebruikersavatar

tante Toos

Berichten: 1988
Lid geworden op: 09 feb 2013 16:10
Hobbies: tuinieren
Locatie: Utrecht

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door tante Toos » 11 feb 2018 20:19

Een blikje tomatenpuree?
Maar meestal als het saai is werkt een extra bouillonblokje voor mij het best
Afbeelding

Gebruikersavatar

Rovi

Berichten: 577
Lid geworden op: 29 aug 2017 07:40
Hobbies: lezen spellen naaien dragen

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Rovi » 11 feb 2018 20:24

Scheutje rode wijn erin is ook heerlijk. Geeft het wat meer diepte.
Afbeelding

Gebruikersavatar

Gin

Berichten: 6514
Lid geworden op: 07 jul 2011 15:28
Hobbies: met zl spelen, lezen, koken
Locatie: Utrecht

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Gin » 11 feb 2018 20:28

Ik vind in dit recept ook wel enorm veel water gaan.
Door tomaten te roosteren in de oven en dan pas in de pan te gooien vind ik ze ook meer smaak krijgen.
Ik rooster ze 30 min op 180 gr (met wat ui en knoflook) en dan pureer ik ze als basis voor de tomatensoep.
Mama van grote jongen feb 2011 en kleine jongen feb 2018

Gebruikersavatar

tante Toos

Berichten: 1988
Lid geworden op: 09 feb 2013 16:10
Hobbies: tuinieren
Locatie: Utrecht

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door tante Toos » 11 feb 2018 20:44

Ik maak zelf altijd tomaten soep met alleen verse tomaten. Dan hebben ze enkel hun eigen vocht.
Misschien ook een idee?
Roosteren is ook wel heel lekker gin. Ben vaak lui.. maar ik ga ze de volgende keer roosteren
Afbeelding

Gebruikersavatar

Wiesje

Berichten: 2857
Lid geworden op: 30 dec 2010 14:38
Hobbies: huisje,boompje,beestje,kindje
Locatie: Veluwe/Utrechtse Heuvelrug

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Wiesje » 11 feb 2018 21:02

Voor roosteren was ik te lui. Ik zocht een recept met weinig handelingen [whistle]

Ik heb al redelijk wat tomatenpuree nadien toegevoegd. Maar ik zal nog wat meer toevoegen. Morgen wat rode wijn kopen én nog meer boullion toevoegen.

Ik vind tomatensoep al snel saai. Maar Zl vraagt er al tijden om.
DL 2010 & ZL1 2013 & Zl2 2016

Gebruikersavatar

AvA

Berichten: 6004
Lid geworden op: 23 nov 2011 23:31
Hobbies: Internetten en whatnot
tag: Waarom niet?

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door AvA » 11 feb 2018 21:10

Ik zou vooral nog meer tomaat en ui toevoegen. (Of gewoon alles uit het recept, behalve het water.)
En kaneel is ook erg lekker in tomatensoep. Geeft t wat meer diepte.
Moeder van R (22-10-2011) en N (04-02-2015)

Gebruikersavatar

Rovi

Berichten: 577
Lid geworden op: 29 aug 2017 07:40
Hobbies: lezen spellen naaien dragen

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Rovi » 11 feb 2018 21:14

Ik maak het ook altijd met een minimum aan water. Dan kan ik altijd nog toevoegen als het te waterig is. Andersom, -droogkoken- duurt stukken langer.
Afbeelding

Gebruikersavatar

Violette

Berichten: 3805
Lid geworden op: 31 okt 2014 14:09
Hobbies: koken
Locatie: Randstad

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Violette » 12 feb 2018 10:29

Wiesje schreef:
11 feb 2018 21:02
Voor roosteren was ik te lui. Ik zocht een recept met weinig handelingen [whistle]

Ik heb al redelijk wat tomatenpuree nadien toegevoegd. Maar ik zal nog wat meer toevoegen. Morgen wat rode wijn kopen én nog meer boullion toevoegen.

Ik vind tomatensoep al snel saai. Maar Zl vraagt er al tijden om.
Mijn ervaring met simpele of snelle recepten van internet is helaas slecht. Ik ben er nu een paar keer ingestonken. Maar weet je? Er is een reden om meerdere handelingen of meer tijd te nemen bij de traditionele recepten. Het wordt daar gewoon echt heel veel lekkerder van. Ik probeer dus echt heel kritisch naar recepten te kijken. En als er staat "stoofpotje in 15 min" dan kun je op je vingers natellen dat het een slecht recept is en niet lekker is. Les op de harde manier geleerd hier. Misschien is zo iets ook aan de hand bij dit recept?
That said, geraspte kaas over de tomatensoep of een dot crème fraiche erin, wil ook nog wel eens helpen.
dochter van voorjaar 2014 en zoon zomer 2017

Gebruikersavatar

MissA

Berichten: 1939
Lid geworden op: 09 feb 2014 13:33
Hobbies: Koken, lezen, samen zijn

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door MissA » 12 feb 2018 11:48

Roosteren helpt echt enorm.. ik doe het vaak net als gin met ui en knoflook en dan ook nog wat balsamico azijn erover heen. Je moet toch de tomaat etc al snijden, zoveel extra handelingen zijn het niet. :)
En runderbouillon blokje gebruiken.
DL: april 2013, ZL: mei 2016

Gebruikersavatar

Wiesje

Berichten: 2857
Lid geworden op: 30 dec 2010 14:38
Hobbies: huisje,boompje,beestje,kindje
Locatie: Veluwe/Utrechtse Heuvelrug

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Wiesje » 12 feb 2018 19:13

Dan misschien nu nog wat tomaten roosteren en gepureerd toevoegen.

Je hebt gelijk hoor, violette. Maar t was al 21.30 S avonds en ik wilde niet te laat naar bed :P volgende keer dan maar geen soep voor de verjaardagsvisite ;)
DL 2010 & ZL1 2013 & Zl2 2016


Jojor

Berichten: 618
Lid geworden op: 10 feb 2016 04:55
Hobbies: Lezen

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Jojor » 12 feb 2018 20:24

Gember is ook erg lekker. Wordt meer Chinese tomatensoep dan. Beetje azijn en iets zoets en die gember dan.


Jessie573

Berichten: 1699
Lid geworden op: 13 nov 2009 13:27
Hobbies: xx
Locatie: xx

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Jessie573 » 12 feb 2018 20:51

Gin schreef:
24 jan 2018 11:41
Heeft iemand ervaring met gozleme maken? Ik lees bij het ene recept wel gist en bij het andere niet. Wat is aan te raden?
Beter laat dan nooit.... Met gist.


Senna

Berichten: 534
Lid geworden op: 22 okt 2011 21:43
Hobbies: kunst

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Senna » 12 feb 2018 21:37

huubhuubbarba schreef:
12 feb 2018 20:51
Gin schreef:
24 jan 2018 11:41
Heeft iemand ervaring met gozleme maken? Ik lees bij het ene recept wel gist en bij het andere niet. Wat is aan te raden?
Beter laat dan nooit.... Met gist.
Heerrlijk heb er gelijk trek in:-)!!
Is het gelukt en heb je een goed recept?
dl1 mei 2011 en dl2 april 2013 dl3 mei 2016


Aysie

Berichten: 286
Lid geworden op: 27 mar 2017 12:46
Hobbies: Lezen

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Aysie » 13 feb 2018 18:29

Gin schreef:
24 jan 2018 11:41
Heeft iemand ervaring met gozleme maken? Ik lees bij het ene recept wel gist en bij het andere niet. Wat is aan te raden?
Ja ik ben turks. Ik ken het alleen met gist. Volgens mij zou het zonder ook wel kunnen maar met gist gaat het rijzen en wordt het zachter waardoor je de deeg makkelijker vorm kunt geven. Als het niet gerezen is gaat het heeel moeilijk.

Spitskool kan je vullen met rijst/gehakt mix.


willemijn1987

Berichten: 1723
Lid geworden op: 06 dec 2013 13:33
Hobbies: Gezin en buitenleven

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door willemijn1987 » 01 mar 2018 13:47

Ik maak brocolie soep en daar moet kookroom in. Ben ik alleem vergeten...
Heb nog wel houdbare slagroom in de voorraadkast.. kan dat ook? Ja toch?
| K. 9-2015 | L. 12-2017 |

Plaats reactie