Aah ja daar maak ik het terras altijd mee schoon, omdat ik liever geen bestrijdingsmiddelen gebruik in de tuin. Heb nog een kannetje staan in de schuur, ga morgenvroeg direct de proef op de som nemenJojor schreef: Uhm nee schoonmaak azijn staat meestal onderaan bij de schoonmaak middelen.
Heb eergisteren wel een super lekker budgetrecept klaargemaakt! Zelfs mijn kritische vl vond het lekker en de kinderen hebben 2x opgeschept. Restje heeft vl meegenomen naar het werk dus dat betekend dat het wel echt lekker moet zijn.
pasta carbonara met bloemkool
wat heb je nodig:
* 1 pak (meergranen) pasta
* 1 bloemkool
* bouillonblokje
* 1 flinke ui
* verse tijm en peterselie, flink plukje van beiden ongeveer 10 gram (ik heb een bloembak met kruiden in de keuken staan en daardoor altijd verse kruiden)
* wat boter
* 200ml slagroom
* klein stukje kaas om te raspen
* zout en peper naar wens
* olijfolie
ui pellen en in dunne schijfjes snijden.
Tijm en peterselieblaadjes grof hakken.
Bloemkool in kleine stukjes snijden (ongeveer 2cm). Pasta koken.
In een grote kookpan boter en 1el olie de ui bloemkool en tijm ongeveer 10min laten stomen. Na 10 minuten alles doorroeren zodat alles gelijkmatig gaart en nog eens 10min laten stomen. Zodra de bloemkool goed gaar is, 1/4 van het bloemkoolmengsel eruit halen en opzij zetten, slagroom en bouillonblokje bij het mengsel doen en goed verwarmen. lles goed glad pureren en op smaak brengen met peper en zout. Meng het bloemkoolmengsel met nog wat verse peterselie, de pasta en de stukjes bloemkool. Dan een klein beetje kaas erover voor de smaak en klaar.
*Ik had ongeveer 1.5 speklapje goed uitgebakken met wat verse knoflook en dit erdoorheen gedaan omdat vl geen vegetarisch eten blieft.
Alles bij elkaar kostte het:
pasta 43cent
slagroom 39cent
bloemkool 99 cent
speklapjes omgerekend 70cent.
(voor 2 volwassenen, 3 kinderen en een lunch portie voor de dag erna)
kruiden, olie,ui en boter tel ik niet mee in de prijs omdat ik dat standaard in huis heb.
iemand had hier een tijd geleden een recept voor harde broodjes? Daar ben ik nog wel heel nieuwsgierig naar. Eventueel ook om een grote hoeveelheid te maken en vervolgens in te vriezen. Of het goedkoper is dan de 90cent die we nu per zondag uitgeven is de vraag, in ieder geval wel lekkerder!