Kleine vragen topic d&vkeuken

Vanaf 6 maanden tot 80 jaar. Voor recepten, inspiratie en foto's.

Moderator: Mod_Forum_Voeden


Nacho

Berichten: 1183
Lid geworden op: 16 dec 2016 13:56
Hobbies: kids, schrijven & piano

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Nacho » 18 sep 2017 15:30

Mamato schreef:Bedankt! Ik denk dat we voor de schep pesto gaan, ik was van plan ook aardappels en wortels uit de oven te maken, dus dan staat de oven toch al aan.
Vond je het lekker?


Mamato

Berichten: 2795
Lid geworden op: 24 jun 2013 21:27
Hobbies: Knutselen

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Mamato » 18 sep 2017 17:53

Uiteindelijk bleken we geen pesto te hebben, dus werd het zalm met wat kruiden en tomaatjes in aluminiumfolie uit de oven. En dat viel goed in de smaak bij ons allemaal! Er liggen nog 2 stukken in de vriezer dus daar gaan we binnenkort weer eens wat mee proberen.
Mama van 3 kabouters uit 2012, 2014 en 2018

Gebruikersavatar

Wilhemina
Moderator
Moderator
Berichten: 2984
Lid geworden op: 17 sep 2015 14:52
Hobbies: chatten
tag: Bzzzzz... Eindelijk-bij

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Wilhemina » 24 sep 2017 20:06

Ik kreeg van een buurvrouw met een volkstuin een enorme bos salie. Wat doe ik daarmee? Ze had zelf geen suggesties helaas en ik gebruik het nooit maar het ruikt wel lekker!
Voor mens en moederland
Joris (zomer 2017), Mats (zomer 2021)

Gebruikersavatar

Mama_van_T
Moderator
Moderator
Berichten: 16275
Lid geworden op: 10 aug 2012 20:26
Hobbies: lezen
Locatie: Gouda

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Mama_van_T » 24 sep 2017 20:17

Geen idee, gebruik ik ook nooit.

Ik heb ook een vraagje. Vl maakt net de lang niet gebruikte pot chocopasta open, zitten er alkemaal lichter bruine bolletjes/stipjes/vlekjes op. Is dat schimmel? Of net zoiets als wit uitgeslagen chocola?
Moeder van T (27-8-2011, 6 jr 4 mnd bv, en J (5-10-2015), 6 jr 9 mnd bv.

Ministash: Amazonas Boy * Hoppediz Oslo * Didymos gecko’s macchia * Little Frog Linnen Agat * Didymos Indio Aurora * Lenny Lamb Luna * Natibaby Starling * Bondolino Poplin grijs * Tula Toddler Dino's * R&R preschool Animal


Albertine

Berichten: 2279
Lid geworden op: 23 sep 2013 12:44
Hobbies: koken en paarden
Locatie: gelderland

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Albertine » 24 sep 2017 20:25

Wilhemina schreef:Ik kreeg van een buurvrouw met een volkstuin een enorme bos salie. Wat doe ik daarmee? Ze had zelf geen suggesties helaas en ik gebruik het nooit maar het ruikt wel lekker!
Ik gebruik het vooral in pastasauzen, samen met basilicum oregano tijm en rozemarijn.

Ik heb nu ook heel veel in de tuin en experimenteer met zelf drogen.

Gebruikersavatar

Wilhemina
Moderator
Moderator
Berichten: 2984
Lid geworden op: 17 sep 2015 14:52
Hobbies: chatten
tag: Bzzzzz... Eindelijk-bij

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Wilhemina » 24 sep 2017 20:27

Albertine schreef:
Wilhemina schreef:Ik kreeg van een buurvrouw met een volkstuin een enorme bos salie. Wat doe ik daarmee? Ze had zelf geen suggesties helaas en ik gebruik het nooit maar het ruikt wel lekker!
Ik gebruik het vooral in pastasauzen, samen met basilicum oregano tijm en rozemarijn.

Ik heb nu ook heel veel in de tuin en experimenteer met zelf drogen.
Verdorie, dat heb ik net vanavond op! Snel weer doen dus :)
Voor mens en moederland
Joris (zomer 2017), Mats (zomer 2021)

Gebruikersavatar

Laura_G

Berichten: 3828
Lid geworden op: 15 apr 2014 13:15
Hobbies: use-less FB pagina
Contacteer:

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Laura_G » 24 sep 2017 20:42

Pastasaus idd.
Zelf heb ik een keer chocolade gemaakt (o.a. kokosolie en cacao) met kleine reepjes salie erin.
Of in de thee. Of een bosje in een kan water.

-salie staat erom bekend dat t in grote hoeveelheid de bv productie wat kan remmen -
op moederdag '14 kwam onze kleine mup

Gebruikersavatar

Annet

Berichten: 5727
Lid geworden op: 30 sep 2010 12:42
Hobbies: Te veel
Locatie: Groningen

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Annet » 24 sep 2017 21:19

Saliethee is goed tegen keelpijn. Je kan het ook vast goed drogen (voor gebruik in keuken of als thee).
Ook lekker: verse salie even in de hete boter (niet bruin laten worden, boter en salie) en de salieboter over de pasta.
En google eens op saltimbocca.
ZL 13-09-2009
You are my dearest one, I have no other / Sleep warm and soft in the arms of your mother / Sleep soft, my darling, my trouble and treasure / Dream of pretty things, dream of your pleasure

Gebruikersavatar

MrsDaantje

Berichten: 2839
Lid geworden op: 19 dec 2012 21:31
Hobbies: naaien, breien, lezen

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door MrsDaantje » 25 sep 2017 17:43

Ik heb een foutje gemaakt met de boodschappen bestelling, en nu zitten we ineens met 20 stronkjes witlof... [emoji51] iemand ideeen wat daarmee te doen? Het enige wat ik kan bedenken is soep, maar of witlofsoep nou zo lekker is...
| ZL1 2012 | | ZL2 2014 | | ZL3 2017 |


eliv

Berichten: 1467
Lid geworden op: 04 sep 2012 20:49
Hobbies: lezen
Locatie: W-Vl

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door eliv » 25 sep 2017 17:50

Witloofsoep met curry en gerookte zalm!
En vorige probeerde ik wat nieuwe receptjes die mij ook goed bevielen. Witloof, rode ui en zalmfilet in ovenschotel, kokosmelk mixen met gember en erover kappen.
Geitenkaas mixen met dadel en okkernoten, witloofjes in 2, uithollen en opvullen en de oven in.

Sent from my HTC One M9 using Tapatalk
zl: okt 2012 dl: april 2014

Gebruikersavatar

mulder08

Berichten: 1121
Lid geworden op: 17 aug 2014 21:59
Hobbies: buiten zijn
Locatie: Regio Eindhoven

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door mulder08 » 25 sep 2017 17:51

Ik heb net van een kilo witlof twee quiches gemaakt die prima in te vriezen zijn. Voor twee quiches: kilo wortel en kilo witlof snijden en voorkoken. Na afgieten paar handjes rozijnen erdoor en 6-8 eieren. Verdelen over twee taartvormen die bekleed zijn met bladerdeeg, laagje kaas en plakjes banaan (1,5 banaan per quiche). Na storten witlof mengsel nog eens bedekken met plakjes banaan (1,5 banaan per quiche) en kaas. Circa 45 minuten in de oven en smullen maar. (Oorspronkelijk moeten er ook blokjes ham door).
DL juni 2014, * okt 2016, ZL nov 2017

Gebruikersavatar

MrsDaantje

Berichten: 2839
Lid geworden op: 19 dec 2012 21:31
Hobbies: naaien, breien, lezen

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door MrsDaantje » 25 sep 2017 18:25

Ah dank!! Daar kan ik wat mee [emoji3]
| ZL1 2012 | | ZL2 2014 | | ZL3 2017 |

Gebruikersavatar

tante Toos

Berichten: 3811
Lid geworden op: 09 feb 2013 16:10
Hobbies: tuinieren
Locatie: Utrecht

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door tante Toos » 25 sep 2017 21:23

Witlof salade!
Witlof
Ei
Appel
En dan aanmaken met Griekse yoghurt (of zure room of desnoods mayo..)
Zout peper naar smaak en ik vind dat parmezaanse kaas erdoor nog net iets lekkerder.
Zl 12-2012


Hopefultimes

Berichten: 4376
Lid geworden op: 29 dec 2012 12:47
Hobbies: Tijdgebrek ;-)

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Hopefultimes » 26 sep 2017 22:09

Ik twijfel of dit het juiste draadje is voor mijn vraag, maar vind het toch een keuken-vraagje.

Iemand ervaring met de Ewo vitality filter?
Van het concert des leven krijgt niemand een program

Gebruikersavatar

Soofie

Berichten: 4235
Lid geworden op: 07 aug 2010 11:51
Hobbies: lezen

Re: Kleine vragen topic d&vkeuken

Ongelezen bericht door Soofie » 27 sep 2017 10:31

Wilhemina schreef:Ik kreeg van een buurvrouw met een volkstuin een enorme bos salie. Wat doe ik daarmee? Ze had zelf geen suggesties helaas en ik gebruik het nooit maar het ruikt wel lekker!
Opbakken met olijfolie en dan door de pasta is ook lekker. Ik weet niet of je nog borstvoeding geeft, maar salie kan wel sterk productie remmend werken (bleek bij mij ook het geval te zin) dus misschien niet meteen te grote hoeveelheden eten (of thee drinken ervan).
Mama van een zoon (2014), dochter (2010) en pleegdochter (2009).

Plaats reactie