Hoe maak ik geniaal stoofvlees?
Moderator: Mod_Forum_Voeden
Hoe maak ik geniaal stoofvlees?
Ik sta op het punt om stoofvlees te gaan maken alleen elke keer dat ik het maak is het opzich wel aardig maar niet geweldig.
Ik wil stoofvlees eten met aardappels en bloemkool dus ik heb geen groenten om bij het sudderen te gebruiken.
Hoe kan ik het beste mijn stoofvlees kruiden zodat het, na 3 uur sudderen vreselijk lekker is? De vorige keer heb ik het ingesmeerd met mosterd, peper en zout en een beetje ketchup in de pan, dat was wel aardig maar nog niet geweldig.
Ik vind wel aardig wat recepten op internet maar dat is vaak met groenten erbij, en dat heb ik dus niet en wil ik niet. Ik wil gewoon het vlees in de pan met vocht om het te laten sudderen. En dus kruiden
Ik wil stoofvlees eten met aardappels en bloemkool dus ik heb geen groenten om bij het sudderen te gebruiken.
Hoe kan ik het beste mijn stoofvlees kruiden zodat het, na 3 uur sudderen vreselijk lekker is? De vorige keer heb ik het ingesmeerd met mosterd, peper en zout en een beetje ketchup in de pan, dat was wel aardig maar nog niet geweldig.
Ik vind wel aardig wat recepten op internet maar dat is vaak met groenten erbij, en dat heb ik dus niet en wil ik niet. Ik wil gewoon het vlees in de pan met vocht om het te laten sudderen. En dus kruiden
-
-
- Berichten: 897
- Lid geworden op: 11 okt 2010 16:02
- Hobbies: Koken en eten
Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?
Deze vind ik heerlijk!
http://www.een.be/programmas/dagelijkse ... -met-friet" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.een.be/programmas/dagelijkse ... -met-friet" onclick="window.open(this.href);return false;
Dochter: 23-11-2010
Zoon: 30-03-2013
Zoon: 30-03-2013
-
-
- Berichten: 5475
- Lid geworden op: 06 dec 2011 10:57
- Hobbies: lekker leven
- Locatie: Den haag
Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?
Hoe dan ook een ui erbij, en lekker bruin bier, en bij mij staat het meestal wel 5 uur
edit: lees net het recept hierboven, zoiets dus!
edit: lees net het recept hierboven, zoiets dus!
Mama van Jaantje, juni 2012
Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?
Hmm, Bier heb ik geloof ik niet in huis, ja, rosebierSterrenmeisje schreef:Hoe dan ook een ui erbij, en lekker bruin bier, en bij mij staat het meestal wel 5 uur
edit: lees net het recept hierboven, zoiets dus!
-
-
- Berichten: 1638
- Lid geworden op: 04 jun 2010 22:13
- Hobbies: I am a work in progress
- tag: de vrouw van de pauw
- Locatie: 023
Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?
Ik zou het recept even op moeten duikelen, maar wij eten het met verse pasta, ipv groente en aardappelen.
To Die For. [smikkel]
En: hoe langer hoe lekkerder! Met de lunch vast opzetten!
To Die For. [smikkel]
En: hoe langer hoe lekkerder! Met de lunch vast opzetten!
♀ mrt '09 en ♂ okt '11
Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?
O, ik heb net een blikje guiness gevonden! Is dat bruin bier? En kan ik daar gewoon een slok van bij mikken? In de veronderstelling dat ik het niet zou hebben heb ik er al gewoon water bij gedaan..
-
- Beheerder
- Berichten: 16830
- Lid geworden op: 24 apr 2008 16:13
- Hobbies: Breien
Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?
Ja joh, lekker!
-
-
- Berichten: 5475
- Lid geworden op: 06 dec 2011 10:57
- Hobbies: lekker leven
- Locatie: Den haag
Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?
Ik gebruik altijd Guiness, gewoon het hele blik!
Mama van Jaantje, juni 2012
Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?
Ook als er al water bij zit? En ik ben zwanger, is dat dan verstandig? Een beetje durf ik wel aan, maar een heel blik klinkt weer zo veelSterrenmeisje schreef:Ik gebruik altijd Guiness, gewoon het hele blik!
-
- Beheerder
- Berichten: 16830
- Lid geworden op: 24 apr 2008 16:13
- Hobbies: Breien
Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?
Ook als je niet zwanger bent is het veel lekkerder als de alcohol er uit gekookt is. En aangezien je het toch lang op moet laten staan is alle alcohol echt al weg als je het gaat eten. Als het erg nat is kan je een tijd het deksel er af laten tijdens het stoven, dan verdampt het vocht maar blijft de smaak achter
Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?
Dankje! Ik laat het zeker nog tot 6 uur opstaan, dus dat gaat wel goed! Ik ben benieuwd hoe het smaakt!Layla schreef:Ook als je niet zwanger bent is het veel lekkerder als de alcohol er uit gekookt is. En aangezien je het toch lang op moet laten staan is alle alcohol echt al weg als je het gaat eten. Als het erg net is kan je een tijd het deksel er af laten tijdens het stoven, dan verdampt het vocht maar blijft de smaak achter
Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?
wel het vocht/bier warm maken voor je het er bij mikt en vlees eerst aanbraden.
wijn erdoor is ook lekker, op het eind de jus nog even binden evt. met wat ontbijtkoek.
hachee ook lekker heel veel ui bakken met kerrie, zout en peper of hacheekruiden. Dan ook stoofvlees daarin bakken dan samen in een grote pan met laurier en kruidnagels uren laten pruttelen.
wijn erdoor is ook lekker, op het eind de jus nog even binden evt. met wat ontbijtkoek.
hachee ook lekker heel veel ui bakken met kerrie, zout en peper of hacheekruiden. Dan ook stoofvlees daarin bakken dan samen in een grote pan met laurier en kruidnagels uren laten pruttelen.
-
-
- Berichten: 897
- Lid geworden op: 11 okt 2010 16:02
- Hobbies: Koken en eten
Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?
Mag ik komen eten? Ik heb er gelijk trek in!
Dochter: 23-11-2010
Zoon: 30-03-2013
Zoon: 30-03-2013
Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?
Het 'vocht' waarin het vlees ligt te pruttelen is echt.nog.niet.lekker
-
- Beheerder
- Berichten: 16830
- Lid geworden op: 24 apr 2008 16:13
- Hobbies: Breien
Re: Hoe maak ik geniaal stoofvlees?
Wat heb je er bij gedaan?