Broden bakken
Moderator: Mod_Forum_Voeden
Re: Broden bakken
Dit draadje maar weer eens omhoog. Ik bak al tijden zelf rood en dat bevalt heel erg goed. Nu heb ik stalen broodbakblikken maar ik krijg ze maar niet ingebrand. Iemand foolproof tips?
Mama van 3 kabouters uit 2012, 2014 en 2018
Re: Broden bakken
Invetten en dan in de oven?
Tapadeflap
Tapadeflap
thuismoeke van Ettan okt 2007, Tvåan okt 2008, Trean apr 2010, Fyran mrt 2014
Re: Broden bakken
Ik heb het destijds uitgezocht. Je hebt drogende en niet dorgwnde olie. 1 van die 2 moet je. En geen idee meer welke en wat voor olieen dat dan waren.
Re: Broden bakken
En wat bedoel je met krijg ze maar niet ingebrand? Wat gebeurt er niet - branden ze aan? Zien ze er brandschoon uit?
Re: Broden bakken
Als ik ze insmeer met zonnebloemolie (zou moeten kunnen, olijfolie mag niet) en dan een tijdje in de oven gooi (welke temperatuur, hoe lang?) zou er een mooi anti-aanbaklaagje moeten ontstaan. Maar als ik er brood mee bak, blijft dat als een malle plakken, ik krijg het er uiteindelijk uit maar er blijft toch wel wat broodkorst achter in de vorm. En volgens mij zou het moeten dat je dat er met een keukenpapiertje uit kunt vegen. Dat lukt bij mij dus niet. Moet ik dat inbranden vaker doen voor ik ze gebruik?
Mama van 3 kabouters uit 2012, 2014 en 2018
Re: Broden bakken
Ik vet altijd mijn broodvorm in voor ik het brooddeeg erin doe. Als ik dat vergeet plakt mijn brood ook aan de vorm
Tapadeflap
Tapadeflap
thuismoeke van Ettan okt 2007, Tvåan okt 2008, Trean apr 2010, Fyran mrt 2014
Re: Broden bakken
Dat had ik ook gedaan, maar dat was blijkbaar niet genoeg. Heb jij ook een stalen blik?
Mama van 3 kabouters uit 2012, 2014 en 2018
Re: Broden bakken
Dit zijn mijn 2 broodblikken, links een zenker, recht kon ik geen merk op vinden; gekocht bij een goede kookwinkel.[img]https://uploads.tapatalk-cdn.com/201708 ... 201dd4.jpg[/img]
Tapadeflap
Tapadeflap
thuismoeke van Ettan okt 2007, Tvåan okt 2008, Trean apr 2010, Fyran mrt 2014
Re: Broden bakken
Ah, dat is het grote verschil. Die hebben al een eigen anti-aanbaklaag.
Mama van 3 kabouters uit 2012, 2014 en 2018
Re: Broden bakken
Ik heb mijn stalen pannen en wok in moeten branden, olie erop smeren en in de oven even opzoeken hoe warm en hoe lang.
Edit: op zijn kop een uur in de oven, zodat het te veel aan vet weg kan lopen, op 250 graden.
Tapadeflap
Edit: op zijn kop een uur in de oven, zodat het te veel aan vet weg kan lopen, op 250 graden.
Tapadeflap
thuismoeke van Ettan okt 2007, Tvåan okt 2008, Trean apr 2010, Fyran mrt 2014
Re: Broden bakken
Zonnebloemolie wordt erg kleverig. Heb je pindaolie al geprobeerd? Vor de pan werkt dat erg goed, met broodblikken branden heb ik geen ervaring.
Re: Broden bakken
Ik heb ingebrand met kokosolie. Daarmee ver ik de boel ook steeds in. Dan nog een laagje meel of pitten op de bodem. Als het san alsnog blijft plakken, dat gebeurt soms inderdaad, dan wacht ik een kwartiertje. Dan is het brood wel iets vochtig, maar laat het veel makkelijker los.
-
-
- Berichten: 2687
- Lid geworden op: 09 nov 2009 20:51
- Hobbies: Beginnende moeder
- Locatie: Haarlem
- Contacteer:
Re: Broden bakken
Ik heb geprobeerd om de mijne in te branden toen ik ze kocht omdat ik gelezen had dat het 'moest'. Olie verbrandde, stank in het hele huis, gekke vlek in de vormen.
Sindsdien doe ik voor het bakken invetten met zonnebloemolie en daarna wat meel erin (dun laagje overal). Nooit (echt nóóit) een brood die erin is blijven plakken. Ik was de vormen niet met water, ik zet ze als ze afgekoeld zijn zo in de kast (zit dus een laagje meel in nog), en voor het bakken veeg ik dat weg met een droog doekje en vet ze opniruw in en nieuw laagje meel.
Heeft wat geduurd voordat ik een manier vond die goed voor mij werkte (meteen ná bakken schoonmaken en schoon en ingevet wegzetten ook geprobeerd, maar dat vond ik teveel gedoe, en het gaat plakken inderdaad)
Het zijn stalen blikken trouwens, zwart.
Sindsdien doe ik voor het bakken invetten met zonnebloemolie en daarna wat meel erin (dun laagje overal). Nooit (echt nóóit) een brood die erin is blijven plakken. Ik was de vormen niet met water, ik zet ze als ze afgekoeld zijn zo in de kast (zit dus een laagje meel in nog), en voor het bakken veeg ik dat weg met een droog doekje en vet ze opniruw in en nieuw laagje meel.
Heeft wat geduurd voordat ik een manier vond die goed voor mij werkte (meteen ná bakken schoonmaken en schoon en ingevet wegzetten ook geprobeerd, maar dat vond ik teveel gedoe, en het gaat plakken inderdaad)
Het zijn stalen blikken trouwens, zwart.
Re: Broden bakken
Dat ga ik eens proberen!kikker82 schreef:Ik heb geprobeerd om de mijne in te branden toen ik ze kocht omdat ik gelezen had dat het 'moest'. Olie verbrandde, stank in het hele huis, gekke vlek in de vormen.
Sindsdien doe ik voor het bakken invetten met zonnebloemolie en daarna wat meel erin (dun laagje overal). Nooit (echt nóóit) een brood die erin is blijven plakken. Ik was de vormen niet met water, ik zet ze als ze afgekoeld zijn zo in de kast (zit dus een laagje meel in nog), en voor het bakken veeg ik dat weg met een droog doekje en vet ze opniruw in en nieuw laagje meel.
Heeft wat geduurd voordat ik een manier vond die goed voor mij werkte (meteen ná bakken schoonmaken en schoon en ingevet wegzetten ook geprobeerd, maar dat vond ik teveel gedoe, en het gaat plakken inderdaad)
Het zijn stalen blikken trouwens, zwart.
Mama van 3 kabouters uit 2012, 2014 en 2018
Re: Broden bakken
Oh ja ik moet weer brood bakken, het is weer even inkomen na de vakantie
Tapadeflap
Tapadeflap
thuismoeke van Ettan okt 2007, Tvåan okt 2008, Trean apr 2010, Fyran mrt 2014