Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Moderator: Mod_Forum_Voeden
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Leuk om te lezen wat jullie allemaal maken en eten! De tips voor de tosti's ga ik uitproberen
Is er iemand die een lekkere cappuccino kan maken met een melkvervanger? Amandelmelk en sojamelk vind ik niet vergelijkbaar... Ik drink ook geen suiker in mijn koffie, dus dan kan je de smaak ook niet erg verbloemen.
Avocado vind ik ook super lekker. Door een smoothie kan dus ook...
Is er iemand die een lekkere cappuccino kan maken met een melkvervanger? Amandelmelk en sojamelk vind ik niet vergelijkbaar... Ik drink ook geen suiker in mijn koffie, dus dan kan je de smaak ook niet erg verbloemen.
Avocado vind ik ook super lekker. Door een smoothie kan dus ook...
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Een raar (?) hersenspinsel, maar heeft iemand al eens cappuccino gemaakt met moedermelk? Ml zal er niet echt om staan te springen vermoed ik
-
-
- Berichten: 3985
- Lid geworden op: 07 aug 2011 22:15
- Hobbies: exploring life!
- tag: geluksvogel
- Locatie: Roosendaal
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Havermelk werkt goed voor cappuccino vind ik
-
-
- Berichten: 1044
- Lid geworden op: 11 jan 2014 21:54
- Hobbies: Breien, haken, etc
- Locatie: Vlak bij Utrecht
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Oatly Barista. Wat mij betreft echt het product van het jaar! Of nou ja, ik weet niet uit welk jaar het komt, maar ik heb het pas dit jaar ontdekt ;-)Nacho schreef:Leuk om te lezen wat jullie allemaal maken en eten! De tips voor de tosti's ga ik uitproberen
Is er iemand die een lekkere cappuccino kan maken met een melkvervanger? Amandelmelk en sojamelk vind ik niet vergelijkbaar... Ik drink ook geen suiker in mijn koffie, dus dan kan je de smaak ook niet erg verbloemen.
Avocado vind ik ook super lekker. Door een smoothie kan dus ook...
Edit: http://www.oatly.com/products/netherlan ... a-edition/
Verkrijgbaar bij AH sinds kort, ik geloof bij de Jumbo ook, en in steeds meer horeca.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Mama van dochtertjes D (okt 2013) en M (jan 2016)
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Fishy schreef:Oatly Barista. Wat mij betreft echt het product van het jaar! Of nou ja, ik weet niet uit welk jaar het komt, maar ik heb het pas dit jaar ontdekt ;-)Nacho schreef:Leuk om te lezen wat jullie allemaal maken en eten! De tips voor de tosti's ga ik uitproberen
Is er iemand die een lekkere cappuccino kan maken met een melkvervanger? Amandelmelk en sojamelk vind ik niet vergelijkbaar... Ik drink ook geen suiker in mijn koffie, dus dan kan je de smaak ook niet erg verbloemen.
Avocado vind ik ook super lekker. Door een smoothie kan dus ook...
Edit: http://www.oatly.com/products/netherlan ... a-edition/
Verkrijgbaar bij AH sinds kort, ik geloof bij de Jumbo ook, en in steeds meer horeca.
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Top! Ga ik kopen
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Leuk topic! Ik doe ook sinds een maandje ongeveer hoofdzakelijk veganistisch, maar ook met mogelijkheid tot uitzonderingen, dus ook met 80-20 in het achterhoofd, voorlopig lukt het nog ongeveer 90-10 denk ik. Ik kijk niet op álle verpakkingen nog, laatst wel naanbroden gehaald bijv, nooit bedacht dat daar yoghurt in zou zitten.
Ik vind de Oatly Barista ook heel ok, een écht vergelijkbare smaak net koeienmelk is het niet hoor in de koffie. Maar ik had mezelf eerst weer eens een week of 2 zwarte koffie aangewend (kost even een paar dagen maar dan is het ook wel weer fijn puur!) en daarna vond ik de Oatly wel een leuk alternatief.
Wij eten ook veel peulvruchten de laatste weken. Vanavond een pasta met rode saus en dan gomasio erover ipv parmezaan. Ook niet écht hetzelfde effect, maar wel lekker. Ik denk ook dat de kunst is dat je misschien niet moet hopen alles te kunnen vervangen, maar dat je ander smaakpalet gaat kennen en waarderen.
Ik ga volgen en proberen af en toe de maaltijden van vriend te plaatsen, want koken gebeurt hoofdzakelijk door hem dus ik hoef niet zo erg na te denken (gaat hier qua koken volgens het principe ehhhh 95-5)
Ik vind de Oatly Barista ook heel ok, een écht vergelijkbare smaak net koeienmelk is het niet hoor in de koffie. Maar ik had mezelf eerst weer eens een week of 2 zwarte koffie aangewend (kost even een paar dagen maar dan is het ook wel weer fijn puur!) en daarna vond ik de Oatly wel een leuk alternatief.
Wij eten ook veel peulvruchten de laatste weken. Vanavond een pasta met rode saus en dan gomasio erover ipv parmezaan. Ook niet écht hetzelfde effect, maar wel lekker. Ik denk ook dat de kunst is dat je misschien niet moet hopen alles te kunnen vervangen, maar dat je ander smaakpalet gaat kennen en waarderen.
Ik ga volgen en proberen af en toe de maaltijden van vriend te plaatsen, want koken gebeurt hoofdzakelijk door hem dus ik hoef niet zo erg na te denken (gaat hier qua koken volgens het principe ehhhh 95-5)
Zoon van april 2012
Dochter van juni 2014
Zoon van januari 2017
Dochter van juni 2014
Zoon van januari 2017
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Ik eet niet veganistisch, maar mijn koffie vind ik het lekkerst met kokosmelk
Kokosyoghurt bij het ontbijt, valt het op dat ik van kokos houd?
Kokosyoghurt bij het ontbijt, valt het op dat ik van kokos houd?
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Mijn inbreng (uit een eigenlijk vegetarische keuken)
- Dahl met zelfgebakken naan (naan is wel een werkje, maar ik denk dat sojayoghurt ook kan werken)
- Mexicaanse schotel (bonen, groente, kruiden) met tortillachips en guacemole
- Koolsalade (gebakken uit en kort gewokte spitskool, rice cuisine, Belgische mayonaise, walnoten, zonnebloempitjes en mandarijntjes uit blik) te combineren met eigenlijk alles, maar een fijne groentecomponent
-Phulauri (gefrituurde balletjes van rauwe maar geweekte gele spliterwt, ui, knolook, hete peper, tayerblad en komijn)
- Falafel
- Courgettesoep >makkelijk (fruit ui, bak 3 a 4 courgettes mee, beetje chillipoeder, bouillon(2 blokjes) en aanvullen tot 3L water)
- Maveh met rijst (wortel en champignon in een saus van tomaat (uit blik) met pindakaas en de rijst er los bij) gegeten met bij ons een ei maar laatst smaakte de tempeh er ook heerlijk bij (gemarineerd met kruiden, tamari en citroen (en yoghurt hier).
- Boerenkool stamppot (boerenkool uit vriezer met aardappelen koken, Belgische mayonaise er bij en atjar tjampoer vocht door elkaar stampen, heerlijk met vegaspekjes (Vivera ofzoiets vind ik de lekkerste vegaspekjes hebben) en met atjar tjampoer.
- Roerbak met cashewnoten en opgebakken aardappeltjes.
- voor de heel snel: Jonge kapucijners, vegaspekjes en appelmoes met snoeptomaatjes
- Dahl met zelfgebakken naan (naan is wel een werkje, maar ik denk dat sojayoghurt ook kan werken)
- Mexicaanse schotel (bonen, groente, kruiden) met tortillachips en guacemole
- Koolsalade (gebakken uit en kort gewokte spitskool, rice cuisine, Belgische mayonaise, walnoten, zonnebloempitjes en mandarijntjes uit blik) te combineren met eigenlijk alles, maar een fijne groentecomponent
-Phulauri (gefrituurde balletjes van rauwe maar geweekte gele spliterwt, ui, knolook, hete peper, tayerblad en komijn)
- Falafel
- Courgettesoep >makkelijk (fruit ui, bak 3 a 4 courgettes mee, beetje chillipoeder, bouillon(2 blokjes) en aanvullen tot 3L water)
- Maveh met rijst (wortel en champignon in een saus van tomaat (uit blik) met pindakaas en de rijst er los bij) gegeten met bij ons een ei maar laatst smaakte de tempeh er ook heerlijk bij (gemarineerd met kruiden, tamari en citroen (en yoghurt hier).
- Boerenkool stamppot (boerenkool uit vriezer met aardappelen koken, Belgische mayonaise er bij en atjar tjampoer vocht door elkaar stampen, heerlijk met vegaspekjes (Vivera ofzoiets vind ik de lekkerste vegaspekjes hebben) en met atjar tjampoer.
- Roerbak met cashewnoten en opgebakken aardappeltjes.
- voor de heel snel: Jonge kapucijners, vegaspekjes en appelmoes met snoeptomaatjes
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Ik doe een week plantaardig om te kijken of het mijn energie peil wat opkrikt. Tot nu toe heb ik inspiratie gehaald uit ah recepten, best lekker. Vandaag een salade van gesnipperde rode kool, stukjes avocado, gebakken sesampitjes met een dressing van olie, soja saus en citroen met gebakken tofu roerbak blokjes en rijst.
Ook een avond pitabroodjes met falafelballetjes, maar nu met een zelfgemaakte knoflooksaus (majo zonder ei, gebakken knoflook, soja room cuisine), erg smakelijk. Maar misschien is alle zelfgemaakte knoflooksaus lekkerder dan die uit een fles
Ook een avond pitabroodjes met falafelballetjes, maar nu met een zelfgemaakte knoflooksaus (majo zonder ei, gebakken knoflook, soja room cuisine), erg smakelijk. Maar misschien is alle zelfgemaakte knoflooksaus lekkerder dan die uit een fles
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Vanavond grote wraps met een bonensaus (blikje chillibonen in saus door de staafmixer) en een cirkel van wilmersburger nepkaas er tussen. Dat in pizzapunten (zl had hetzelfde maar met goudse kaas). Aangevuld met een salade van tomaat, komkommer, maiskorrels en sla. Dressing van majo, ketchup, citroen en zout. Het smaakte ons goed
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Wij aten minestronesoep met Turks brood belegd met hummus, rucola, komkommer, zongedroogde tomaat en pijnboompitten.
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Heb je de soep gemaakt of uit pakje? Het klinkt lekker. Ik stond laatst met turks brood in mijn handen, maar we zijn maar met 2 personen en zo'n brood is best groot. Is het in te vriezen?
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
De soep komt uit een blik. Had ik nog op voorraad Het Turkse brood hebben we maar voor de helft op. Ik eet het morgen met zl tijdens de lunch verder. Misschien komt het dan op.
-
- Moderator
- Berichten: 16275
- Lid geworden op: 10 aug 2012 20:26
- Hobbies: lezen
- Locatie: Gouda
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Minestronesoep is makkelijk, en lekker.
Voor een vegan versie: groentebouillon, witte bonen, aardappel in blokjes, pasta blikje tomatenblokjes en wat je verder maar aan groenten in huis hebt, bijvoorbeeld blokjes wortel, kleine bloemkoolroosjes, (diepvries) doperwten. Pasta, groenten en aardappel gaar koken in de bouillon, op het laatst de tomatenblokjes en afgespoelde witte bonen erbij, doorwarmen en klaar.
Officieel horen er spekblokjes door, maar dat vind ik niet lekker. Ik laat meestal de tomatenblokjes ook weg.
Turks brood is er volgens mij in de supermarkt ook in verpakking met 2 kleine.
Voor een vegan versie: groentebouillon, witte bonen, aardappel in blokjes, pasta blikje tomatenblokjes en wat je verder maar aan groenten in huis hebt, bijvoorbeeld blokjes wortel, kleine bloemkoolroosjes, (diepvries) doperwten. Pasta, groenten en aardappel gaar koken in de bouillon, op het laatst de tomatenblokjes en afgespoelde witte bonen erbij, doorwarmen en klaar.
Officieel horen er spekblokjes door, maar dat vind ik niet lekker. Ik laat meestal de tomatenblokjes ook weg.
Turks brood is er volgens mij in de supermarkt ook in verpakking met 2 kleine.
Moeder van T (27-8-2011, 6 jr 4 mnd bv, en J (5-10-2015), 6 jr 9 mnd bv.
Ministash: Amazonas Boy * Hoppediz Oslo * Didymos gecko’s macchia * Little Frog Linnen Agat * Didymos Indio Aurora * Lenny Lamb Luna * Natibaby Starling * Bondolino Poplin grijs * Tula Toddler Dino's * R&R preschool Animal
Ministash: Amazonas Boy * Hoppediz Oslo * Didymos gecko’s macchia * Little Frog Linnen Agat * Didymos Indio Aurora * Lenny Lamb Luna * Natibaby Starling * Bondolino Poplin grijs * Tula Toddler Dino's * R&R preschool Animal
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Eergisteren aten we ook een lekker recept: http://vegadutchie.nl/pasta-met-muntpesto-broccoli/
Vandaag simpel aardappelkroketjes, haricots verts uit een potje, appelmoes zonder suiker en een burger van de vegetarische slager (helaas met kippenei zag ik, wel weinig).
Vandaag simpel aardappelkroketjes, haricots verts uit een potje, appelmoes zonder suiker en een burger van de vegetarische slager (helaas met kippenei zag ik, wel weinig).