Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Moderator: Mod_Forum_Voeden
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Dan deel ik mijn eten van vandaag, neemt je teleurstelling misschien wat weg Al schaar ik mezelf ook nog niet helemaal onder de veganisten, ben wel een aardig eind op weg. Was voor mijn overgang naar helemaal veganist al bijna 25 jaar vegetariër
Begonnen met geroosterde bruine boterhammen met filet americain (vegetarische slager)
Lunch met zelfgemaakte minestrone en broodje met humus
Avondeten met arabisch brood, tomaatsalsa, olijven en falafel
Ik hoorde laatst de term 'reducitarian'. Dat woord heeft voor mij een positieve lading, je doet je best waar kan met de beste intenties en alles wat je doet is een stap in de goede richting.
Begonnen met geroosterde bruine boterhammen met filet americain (vegetarische slager)
Lunch met zelfgemaakte minestrone en broodje met humus
Avondeten met arabisch brood, tomaatsalsa, olijven en falafel
Ik hoorde laatst de term 'reducitarian'. Dat woord heeft voor mij een positieve lading, je doet je best waar kan met de beste intenties en alles wat je doet is een stap in de goede richting.
-
-
- Berichten: 9667
- Lid geworden op: 19 dec 2011 15:13
- Hobbies: Mijn meisjes, naaien, bakken
- Locatie: Leiden
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Ik volg dit draadje juist voor inspiratie voor vegan recepten, niet voor vegetarisch. Dus ik sta (als flexitariër moet ik erbij zeggen) wel verbaasd te kijken als hier niet-vegan dingen langskomen. Dus ik zou zeggen: open een vega-eet-draadje ernaast.
♥ F 11-2010 ♥ A 3-2013
***Unicorns for the win***
***Unicorns for the win***
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Niet het hele topic gelezen, dus misschien dubbelop, maar onze vegan favorieten (nooit over nagedacht, maar realiseer ik me nu):
- minestrone
- chili sin carne/burritos
- linzenstoof+knolselderij+hazelnoten van Ottolenghi
- gado gado met knapperig gebakken tofu ernaast
- bloemkool curry met kikkererwten
- tempé goreng
Ik zorg wel altijd dat er een eiwitbron bij zit (noten, peulvruchten, soya) en voldoende (volkoren) koolhydraten om ml's honger te stillen
Verstuurd vanaf mijn SM-A300FU met Tapatalk
- minestrone
- chili sin carne/burritos
- linzenstoof+knolselderij+hazelnoten van Ottolenghi
- gado gado met knapperig gebakken tofu ernaast
- bloemkool curry met kikkererwten
- tempé goreng
Ik zorg wel altijd dat er een eiwitbron bij zit (noten, peulvruchten, soya) en voldoende (volkoren) koolhydraten om ml's honger te stillen
Verstuurd vanaf mijn SM-A300FU met Tapatalk
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Dit! Vegetarische recepten weet ik wel, maar vegan vind ik nog wat lastigMamaRF schreef:Ik volg dit draadje juist voor inspiratie voor vegan recepten, niet voor vegetarisch. Dus ik sta (als flexitariër moet ik erbij zeggen) wel verbaasd te kijken als hier niet-vegan dingen langskomen. Dus ik zou zeggen: open een vega-eet-draadje ernaast.
Verstuurd vanaf mijn GT-I9195I met Tapatalk
Jurre 23.11.2014
Mette 16.03.2017
Hidde 01.07.2020
Mette 16.03.2017
Hidde 01.07.2020
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Eens!MamaRF schreef:Ik volg dit draadje juist voor inspiratie voor vegan recepten, niet voor vegetarisch. Dus ik sta (als flexitariër moet ik erbij zeggen) wel verbaasd te kijken als hier niet-vegan dingen langskomen. Dus ik zou zeggen: open een vega-eet-draadje ernaast.
Ik eet al 7 jaar vegetarisch en we schuiven langzaam maar zeker steeds meer op richting veganistisch (waarbij ml iets fanatieker is dan ik).
Bij het avondeten gaat het al vrij goed, ik denk meestal 5/7 vegan. Ontbijt en lunch vind ik lastiger. Ik zoek nog steeds naar iets wat kan tippen aan kaas. Hummus en groentespreads en zo raak ik snel zat als ik het vaak eet. Iemand nog goede ideeën?
Gisteren aten we broodje shoarma met de vegan shoarma van veggie chef (jumbo). Erg lekker.
zl1 2017 - zl2 2021
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Ik lees het topic als flexitariër met 100% vega-dochter ook graag en vind het juist lekker laagdrempelig. Prima dat mensen ook laten vallen dat ze nog weleens vlees of zuivel eten en het lastig vinden om daar alternatieven voor te vinden, maar uiteindelijk gaat het toch steeds om het delen van veganistisch recepten hier.MamaRF schreef:Ik volg dit draadje juist voor inspiratie voor vegan recepten, niet voor vegetarisch. Dus ik sta (als flexitariër moet ik erbij zeggen) wel verbaasd te kijken als hier niet-vegan dingen langskomen. Dus ik zou zeggen: open een vega-eet-draadje ernaast.
Las dit toevallig deze week: https://www.volkskrant.nl/koken-en-eten ... c87f5d5314
Moeder van twee dochters (okt 2005 en aug 2008)
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Ik lees ook mee voor vegan inspiratie - ik ben niet veganistisch, maar probeer wel dierlijke producten te minderen. Vega is makkelijk, vegan vind ik meer een uitdaging.
Ik vind het prettig hier mee te lezen zonder dat het direct over schoenen moet gaan (want die eet ik niet en ik zoek hier recepten), maar qua recepten dus wel echt op zoek naar vegan rn niet naar vega...
Overigens wel grappig dat we een "gewoon" draadje en een vegan draadje hebben, maar geen vega...
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Ik vind het prettig hier mee te lezen zonder dat het direct over schoenen moet gaan (want die eet ik niet en ik zoek hier recepten), maar qua recepten dus wel echt op zoek naar vegan rn niet naar vega...
Overigens wel grappig dat we een "gewoon" draadje en een vegan draadje hebben, maar geen vega...
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Mama van drie (geboren in de zomers van 2010, 2012 en 2014)
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Denk omdat vegetarisch toch wel aardig ingeburgerd is inmiddels. Veel gezinnen hebben minstens een vegadag en in het standaard-kookdraadje worden vaak genoeg vegarecepten gedeeld.suusje86 schreef:Overigens wel grappig dat we een "gewoon" draadje en een vegan draadje hebben, maar geen vega...
Moeder van twee dochters (okt 2005 en aug 2008)
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Treffend artikel bigou!
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Dat zal t zijn ja!bigou schreef:Denk omdat vegetarisch toch wel aardig ingeburgerd is inmiddels. Veel gezinnen hebben minstens een vegadag en in het standaard-kookdraadje worden vaak genoeg vegarecepten gedeeld.suusje86 schreef:Overigens wel grappig dat we een "gewoon" draadje en een vegan draadje hebben, maar geen vega...
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Mama van drie (geboren in de zomers van 2010, 2012 en 2014)
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Broodbeleg van de vegetarische slager? (Filet americain, boterhamworst etc). En pindakaas? (Je hebt van die pindakaas met alleen pinda als ingrediënt) Moet je wel van houden natuurlijk.Karin89 schreef:Eens!MamaRF schreef:Ik volg dit draadje juist voor inspiratie voor vegan recepten, niet voor vegetarisch. Dus ik sta (als flexitariër moet ik erbij zeggen) wel verbaasd te kijken als hier niet-vegan dingen langskomen. Dus ik zou zeggen: open een vega-eet-draadje ernaast.
Ik eet al 7 jaar vegetarisch en we schuiven langzaam maar zeker steeds meer op richting veganistisch (waarbij ml iets fanatieker is dan ik).
Bij het avondeten gaat het al vrij goed, ik denk meestal 5/7 vegan. Ontbijt en lunch vind ik lastiger. Ik zoek nog steeds naar iets wat kan tippen aan kaas. Hummus en groentespreads en zo raak ik snel zat als ik het vaak eet. Iemand nog goede ideeën?
O en die shoarma wil ik ook wel eens proberen! Gisteren nog falafel gegeten en shoarma zou een lekkere variatie zijn.
-- Tapatalk --
Moeder van 2 kinderen (2011 en 2014)
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
De filet americain van de veg. Slager is zoooo lekker. En idd de 100% pindakaas van de Ah eet ik veel.
We hebben op 1 avond altijd een makkelijk gerecht ivm clubje van dl. Laatst ook de shoarma geprobeerd. Vinden we erg lekker ook.
Ik "veganize" meestal gerechten die dat niet zijn. Zoals pasteitjes gevuld met zwarte bonen, ui, champignons en tomatenpuree. Daar gaat normaal nog mozzarella op en dan een ei/room mengsel. Dat vervang ik door een scheutje haverroom van oatly en wat gistvlokken eventueel ipv de kaas. De meiden smullen daarvan.
We hebben op 1 avond altijd een makkelijk gerecht ivm clubje van dl. Laatst ook de shoarma geprobeerd. Vinden we erg lekker ook.
Ik "veganize" meestal gerechten die dat niet zijn. Zoals pasteitjes gevuld met zwarte bonen, ui, champignons en tomatenpuree. Daar gaat normaal nog mozzarella op en dan een ei/room mengsel. Dat vervang ik door een scheutje haverroom van oatly en wat gistvlokken eventueel ipv de kaas. De meiden smullen daarvan.
Mama van Fiene (8) en Lot (4) baby juli 2019
En ons lieve neefje woont ook bij ons
En ons lieve neefje woont ook bij ons
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Hoe smaken die gistvlokken dan naar kaas? Ik heb het hier liggen en het smaakt naar karton.
-
-
- Berichten: 2398
- Lid geworden op: 08 aug 2011 21:17
- Hobbies: Van alles!
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Edelgist vlokken maak ik ook wel eens een kaassausje van, komt aardig in de buurt.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Mama van 2 jongens
Re: Wat eten we vandaag ~ veganistische versie ~
Ik zie dit draadje nu pas.
Abo [emoji39]
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Abo [emoji39]
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Anna mv4