Seizoensgerecht koken in de winter

Vanaf 6 maanden tot 80 jaar. Voor recepten, inspiratie en foto's.

Moderator: Mod_Forum_Voeden


Pet

Berichten: 3792
Lid geworden op: 01 mar 2014 08:00
Hobbies: Lezen, zingen, breien

Re: Seizoensgerecht koken in de winter

Ongelezen bericht door Pet » 18 feb 2017 22:14

Knolselderijsalade, met dunne reepjes knolselderij en appel, sausje van mayo, yoghurt en mosterd, en pijnboompitjes (met een snufje zout geroosterd) erop.
Mjam!
En door het frisse niet zo winters.

Gebruikersavatar

rietjetoet

Berichten: 9892
Lid geworden op: 17 mei 2010 11:12
Hobbies: naaien, dansen, zingeving
Locatie: Poederlee, België
Contacteer:

Re: Seizoensgerecht koken in de winter

Ongelezen bericht door rietjetoet » 18 feb 2017 23:04

witloof? zie ik hierboven nergens verschijnen en toch wel echt winterspul, spruitjes zijn ook lekkerst nadat t gevroren heeft, pastinaak idd, knolselder, etc en verder alle mogelijke gedroogde of opgelegde groenten of iets uit je tuin uit de vriezer?
Witte kool op oosterse wijze is ook lekker, zuurkool , schorseneren, veldsla (mmmm lekker in combi met rauw witloof ), rode bieten...
https://www.colruyt.be/nl/lekker-koken/ ... groenten-0 hier staan wel wat recepten
of dit
https://www.delhaize.be/nl-be/recepten/ ... ergroenten
hier staat ook ene hoop bij elkaar aan ideetjes
http://www.lekkervanbijons.be/wintergro ... n-het-menu
moeke van Jitse (29/01/2008), Leene (04/12/2010) en twee sterrekindjes


Lies2014

Berichten: 822
Lid geworden op: 18 nov 2014 10:52
Hobbies: nvt

Re: Seizoensgerecht koken in de winter

Ongelezen bericht door Lies2014 » 18 feb 2017 23:45

Ottolenghi heeft fantastische recepten met allerhande kolen, pompoen, spruitjes etc. Nu favoriet: stamppot van zoete aardappel, knolselderij en gewone aardappel met erdoorheen tijmlinzen en erbij gestoofde sjalotten. Of spruitjes met grapefruit en steranijs.


WZK

Berichten: 17524
Lid geworden op: 22 nov 2009 19:48
Hobbies: Have fun!
Locatie: Apeldoorn

Re: Seizoensgerecht koken in de winter

Ongelezen bericht door WZK » 19 feb 2017 12:02

Spruitjes met spekjes, ui, knoflook. Heel kort de spruitjes koken. Tegelijkertijd spekjes, uitjes, knoflook bakken. Spruiten er goed doorheen en even meebakken. Serveren met couscous met rozijnen.

Witlof ham en kaas uit de oven.
Witlof in stukjes snijden, harde delen eruit. In een ovenschaal doen. Geraspte kaas en ham in stukjes erdoor. Bekertje slagroom erdoor husselen en wat peper en dan 25 min in de oven op 200 graden.

Bataat in de oven roosteren met wat rode ui, kip en cajunkruiden

Boerenkool met capucijners, ui, fetakaas, saucijzen en tomatenblokjes en wat knoflook. Heerlijk eenpansgerecht. De saucijzen haal je uit hun velletje.

Snert




Trotse moeder van vier!
(Pleeg)moeder van vier!

“Told you so.”

Sincerely,
your intuition

Plaats reactie