Knolselderijsalade, met dunne reepjes knolselderij en appel, sausje van mayo, yoghurt en mosterd, en pijnboompitjes (met een snufje zout geroosterd) erop.
Mjam!
En door het frisse niet zo winters.
Seizoensgerecht koken in de winter
Moderator: Mod_Forum_Voeden
-
-
- Berichten: 9892
- Lid geworden op: 17 mei 2010 11:12
- Hobbies: naaien, dansen, zingeving
- Locatie: Poederlee, België
- Contacteer:
Re: Seizoensgerecht koken in de winter
witloof? zie ik hierboven nergens verschijnen en toch wel echt winterspul, spruitjes zijn ook lekkerst nadat t gevroren heeft, pastinaak idd, knolselder, etc en verder alle mogelijke gedroogde of opgelegde groenten of iets uit je tuin uit de vriezer?
Witte kool op oosterse wijze is ook lekker, zuurkool , schorseneren, veldsla (mmmm lekker in combi met rauw witloof ), rode bieten...
https://www.colruyt.be/nl/lekker-koken/ ... groenten-0 hier staan wel wat recepten
of dit
https://www.delhaize.be/nl-be/recepten/ ... ergroenten
hier staat ook ene hoop bij elkaar aan ideetjes
http://www.lekkervanbijons.be/wintergro ... n-het-menu
Witte kool op oosterse wijze is ook lekker, zuurkool , schorseneren, veldsla (mmmm lekker in combi met rauw witloof ), rode bieten...
https://www.colruyt.be/nl/lekker-koken/ ... groenten-0 hier staan wel wat recepten
of dit
https://www.delhaize.be/nl-be/recepten/ ... ergroenten
hier staat ook ene hoop bij elkaar aan ideetjes
http://www.lekkervanbijons.be/wintergro ... n-het-menu
moeke van Jitse (29/01/2008), Leene (04/12/2010) en twee sterrekindjes
Re: Seizoensgerecht koken in de winter
Ottolenghi heeft fantastische recepten met allerhande kolen, pompoen, spruitjes etc. Nu favoriet: stamppot van zoete aardappel, knolselderij en gewone aardappel met erdoorheen tijmlinzen en erbij gestoofde sjalotten. Of spruitjes met grapefruit en steranijs.
Re: Seizoensgerecht koken in de winter
Spruitjes met spekjes, ui, knoflook. Heel kort de spruitjes koken. Tegelijkertijd spekjes, uitjes, knoflook bakken. Spruiten er goed doorheen en even meebakken. Serveren met couscous met rozijnen.
Witlof ham en kaas uit de oven.
Witlof in stukjes snijden, harde delen eruit. In een ovenschaal doen. Geraspte kaas en ham in stukjes erdoor. Bekertje slagroom erdoor husselen en wat peper en dan 25 min in de oven op 200 graden.
Bataat in de oven roosteren met wat rode ui, kip en cajunkruiden
Boerenkool met capucijners, ui, fetakaas, saucijzen en tomatenblokjes en wat knoflook. Heerlijk eenpansgerecht. De saucijzen haal je uit hun velletje.
Snert
Trotse moeder van vier!
Witlof ham en kaas uit de oven.
Witlof in stukjes snijden, harde delen eruit. In een ovenschaal doen. Geraspte kaas en ham in stukjes erdoor. Bekertje slagroom erdoor husselen en wat peper en dan 25 min in de oven op 200 graden.
Bataat in de oven roosteren met wat rode ui, kip en cajunkruiden
Boerenkool met capucijners, ui, fetakaas, saucijzen en tomatenblokjes en wat knoflook. Heerlijk eenpansgerecht. De saucijzen haal je uit hun velletje.
Snert
Trotse moeder van vier!
(Pleeg)moeder van vier!
“Told you so.”
Sincerely,
your intuition
“Told you so.”
Sincerely,
your intuition