Kleine vragen topic d&vkeuken
Moderator: Mod_Forum_Voeden
-
-
- Berichten: 1872
- Lid geworden op: 06 dec 2013 13:33
- Hobbies: .
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Welke jus raden jullie in kant en klare vorm aan?
Lekker af en toe bij a.g.v. maar het lukt me maar niet om het zelf te maken en te bewaren.
Benieuwd welke jullie smakelijk vinden!
Lekker af en toe bij a.g.v. maar het lukt me maar niet om het zelf te maken en te bewaren.
Benieuwd welke jullie smakelijk vinden!
-
-
- Berichten: 4698
- Lid geworden op: 25 jun 2012 13:52
- Hobbies: Lego sorteren
- tag: Bzzzzz... Scary-bij
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Zo'n potje poeder van Maggi gebruiken wij heel af en toe.
ZL1 mei '12, ZL2 sept '14 & DL dec '17
-
-
- Berichten: 3811
- Lid geworden op: 09 feb 2013 16:10
- Hobbies: tuinieren
- Locatie: Utrecht
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Wat ik altijd maak is in de pan van het vlees wat roomboter laten smelten, water er bij. Laten koken en dan dat marmite er bij en dan lateen doorkoken tot alles een mooi geheel is.
(Ik twijfel of marmite wel zo'n goed product is maar het is zo lekker!)
(Ik twijfel of marmite wel zo'n goed product is maar het is zo lekker!)
Zl 12-2012
-
-
- Berichten: 2839
- Lid geworden op: 19 dec 2012 21:31
- Hobbies: naaien, breien, lezen
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Wss, al gebruik ik dan vaak fond. (heb daar vaak wel restjes van in de vriezer liggen)tante Toos schreef:Wat ik altijd maak is in de pan van het vlees wat roomboter laten smelten, water er bij. Laten koken en dan dat marmite er bij en dan lateen doorkoken tot alles een mooi geheel is.
(Ik twijfel of marmite wel zo'n goed product is maar het is zo lekker!)
| ZL1 2012 | | ZL2 2014 | | ZL3 2017 |
-
-
- Berichten: 5510
- Lid geworden op: 07 okt 2013 11:06
- Hobbies: Lezen, aikido en katten
- tag: Bzzz-nope
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Boter, water, ketchup, soja saus kruiden en ketchap manus.
(Bij gebrek aan vlees(-pan))
(Bij gebrek aan vlees(-pan))
Beter onvolwassen zijn en jezelf blijven ontwikkelen, dan nu zeggen dat je volwassen bent en stoppen met leven
Mama van F. de krijger (01/2014)
Mama van F. de krijger (01/2014)
-
-
- Berichten: 3811
- Lid geworden op: 09 feb 2013 16:10
- Hobbies: tuinieren
- Locatie: Utrecht
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Zonder vleespan is alleen boter water en marmite ook lekker
Maar een scheutje sojasaus lijkt me ook wel erg lekker
Maar een scheutje sojasaus lijkt me ook wel erg lekker
Zl 12-2012
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Als je toch vlees bakt, is het heel makkelijk. Ik maak het zelf nooit meer, maar deed het in het verleden wel eens volgens 'traditioneel recept': vlees in roomboter bakken, uit de pan halen en aanbaksels losroeren met een beetje melk. Dat is alles.
ZL 13-09-2009
You are my dearest one, I have no other / Sleep warm and soft in the arms of your mother / Sleep soft, my darling, my trouble and treasure / Dream of pretty things, dream of your pleasure
You are my dearest one, I have no other / Sleep warm and soft in the arms of your mother / Sleep soft, my darling, my trouble and treasure / Dream of pretty things, dream of your pleasure
-
-
- Berichten: 3811
- Lid geworden op: 09 feb 2013 16:10
- Hobbies: tuinieren
- Locatie: Utrecht
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Ik wil vaker vis eten, gezonde vetten enzo. Maar eigenlijk houden vl en ik er niet zo van. Nu heb ik zalm gehaald, van die moeten. Hoe kan ik dat lekker bereiden zodat het niet te vissig smaakt?
Edit: gekke autocorrect
Edit: gekke autocorrect
Laatst gewijzigd door Mamato op 16 sep 2017 21:00, 1 keer totaal gewijzigd.
Mama van 3 kabouters uit 2012, 2014 en 2018
-
-
- Berichten: 4698
- Lid geworden op: 25 jun 2012 13:52
- Hobbies: Lego sorteren
- tag: Bzzzzz... Scary-bij
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Als niet-visliefhebber lust ik zalm wel, als het goed gebakken is in olie+boter met een beetje peper en zout, gewoon in de koekenpan
ZL1 mei '12, ZL2 sept '14 & DL dec '17
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
https://www.voedzaamensnel.nl/hoofdgere ... eitenkaas/ ik zou dit gerust maken zonder de kappertjes en tomaat en rucola bij whatever ik wilde koken.
(Pleeg)moeder van vier!
“Told you so.”
Sincerely,
your intuition
“Told you so.”
Sincerely,
your intuition
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Met een grote lepel pesto genovese erop in de oven bakken en serveren op rucola en pasta met honing naar smaak. Ook lekker met geroosterde pijnboompitten.
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Zalm kan ook goed in een oosterse roerbak of op zijn Aziatisch gemarineerd op de bbq. De kruiden en ketjap verdoezelen de vissige smaak dan wat.
zl S 11-2008
Re: Kleine vragen topic d&vkeuken
Bedankt! Ik denk dat we voor de schep pesto gaan, ik was van plan ook aardappels en wortels uit de oven te maken, dus dan staat de oven toch al aan.
Mama van 3 kabouters uit 2012, 2014 en 2018
Kleine vragen topic d&vkeuken
Witte lasagna maken.Mamato schreef:Ik wil vaker vis eten, gezonde vetten enzo. Maar eigenlijk houden vl en ik er niet zo van. Nu heb ik zalm gehaald, van die moeten. Hoe kan ik dat lekker bereiden zodat het niet te vissig smaakt?
Edit: gekke autocorrect
Doen wij zo:
Wortels schoonmaken klein snijden - koken
Bechamelsaus (veel) maken (beetje vloeibaarder dan normaal) - nootmuskaat, dille en naar smaak eea Italiaans
Paprika (geel staat leuk voor de kleur)
Volkoren lasagna bladen
Chedder kaas
Geraspte kaas
Zalm halverwege in een verdieping op saus en met saus bedenkt leggen.
Bakken en smullen (ook koud lekker)